Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiavaikių mamytės

Man is ten sveciavimosi keleta menesiu,istrigo vargsai paprasti vargdieniai zmogeliai.. Turejo ale dziugauti,kad po blatu yra gave darba.. Darba is kurio nuo galvos iki koju aprengdavo savo seimas (devetu rubu urmu bazej),pries geru 10m.tai ne lapatynas buvo,o lobynas biggrin.gif Bet kiek ten jie kentejo uz toki "geri".. Ponia savininke (ex tecio zmona,ukrainiete(kalbanti rusiskai))kaip kale ant savo ciuciku rekdavo,zemindavo prie visu,koliodavo,trankydavosi.. Auksciau uz eilinius jautesi desimteriopai.. Tevas neapsikente butent tokio gyvenimo,pasieme 2 cimodanus drabuziu savo,i traukini ir goodbye Ukraina i gimtaja Lietuva bye1.gif
Atsakyti
QUOTE(tindiriuška @ 2014 02 21, 09:43)
man absurdas yra tai, kad kol nebuvo reikalas susijęs su ES - visi tylėjo. tylėjo, kai regionines kalbas įvedinėjo. tylėjo, kai rinkimai įvyko (vieninteliam Pervomaiske buvo protestai dėl sufalsifikuotų rezultatų, suorganizavo perbalsavimą, rezultatai tie patys, viskas nurimo). tylėjo, kai muitines uždarinėjo ir eksportas buvo sustabdytas, nes iš Kijevo nebuvo atėjęs nurodymas, kokį kyšį imt išmuitinimui už vieną ar kitą prekę.
o va staiga ES liečiantis dalykas, sutartis nepasirašyta (kuri dar visai nieko ukrainiečiams negarantuoja, jokios ES neduoda) - ir protestas, valdžios vertimas, pastatų užiminėjimas.
man keista, kai tendencingai rašoma apie sužeistus protestuotojus, bet tik pora žodžių užsimenama apie pareigūnus, kurie saugo valstybinės reikšmės objektus. jie ten stovi ir saugo ne dėl savo įsitikinimų.
ir pagrindinis dalykas, neduodantis ramybės - o kas po to. atsistatydino Azarovas, kuris buvo dešinioji prezidento ranka ir pats senas rusų nomenklatūrininkas - niekas net nesureagavo. nuvers Janukovičių (kad jis banditas - visiems žinoma, nu ir kas?) - kas stos į jo vietą? ar jūs žinot nors vieną, tvirtą, stiprų proeuropietišką (nes prorusiškas by default, yra netinkantis) pretendentą į jo vietą? Kličko? manot iš sporto jo pinigai? naivu. Tigipko? tą patį keičiam tuo pačiu. Jaceniukas? kiaušiniai per silpni (atsiprašau už išsireiškimą). o daugiau? aš nežinau.
man nepatinka karas be tikslo, o tikslo Ukrainoj nematau. jie nori laisvės - laisvę jie turi. jie nori gero gyvenimo - gero gyvenimo valdžia neduoda, jį reikia susikurti pačiam. nuverst valdžią, neturint kuo pakeist - keistas tikslas.

aha, vis dėl to seki įvykius Ukrainoj, bet va, pasirodo, nežinai, kad istoriškai Odesa - tai Rusija . Ir galvoju, kodėl man iš "dvylikos kėdžių" užstrigęs faktas, kad tai visiška Rusija.

Aš negaliu labai argumentuotai ginčytis, bet va, ką protingi žmonės, tarp kitko rusai, sako. Labai įdomus straipsnis, jame paminėtų faktų neišmesi mirksiukas.gif

Apie Putino įtaką Ukrainoje
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2014 02 21, 10:54)
aha, vis dėl to seki įvykius Ukrainoj, bet va, pasirodo, nežinai, kad istoriškai Odesa - tai Rusija . Ir galvoju, kodėl man iš "dvylikos kėdžių" užstrigęs faktas, kad tai visiška Rusija.

Aš negaliu labai argumentuotai ginčytis, bet va, ką protingi žmonės, tarp kitko rusai, sako. Labai įdomus straipsnis, jame paminėtų faktų neišmesi  mirksiukas.gif

Apie Putino įtaką Ukrainoje

o Vilnius istoriškai Lenkija smile.gif pagal gyventojų šaknis ir tautiškumą, Odesa arčiausiai Izraelio tikriausiai būtų smile.gif
kai ėjo Vytautas Didysis, jo kariuomenė siekė Juodają jūrą. Nikolajeve vienas rajonas dar nuo tų senų laikų vadinamas Vitovka smile.gif
įvykių Ukrainoj neseku per LT televiziją ir LT spaudą. teisingiau būtų sakyt, kad apskritai atsiriboju nuo lietuviškos žiniasklaidos, namie nėra kabelinės, tv jungiamas tik 20.00 kad vaikai (jei būna susitvarkę, nusiprausę ir pasiruošę miegui) pažiūrėtų filmukus (bet jie spėja tik kokius 2-3 kartus per savaitę, ir tai, ne visada nori tų filmukų).
FB skaitau tai, ką draugas ukrainietis (opozicinis) rašo - jis ten vietoj, Maidane. skaitau, kuo pasidalina kiti ukrainiečiai. ir skaitau užsienio puslapius. man Ukrainos konfliktas primena Sirijos konfliktą - taip pat daug žuvusių, taip pat viena grupė nori to, ko nenori valdžia, taip pat užiminėja ir surėmę pečius reikalauja, taip pat JAV ir Rusijos pinigai.
bet be Ukrainos yra ir likęs pasaulis, kuriam paskutiniu metu dėmesio nelabai skiriama. man neramu, kad Egipte neramumai persimetė į turistinę zoną. man neramu, kad Padnestrės konflikto niekas nesprendžia ir net nesidomi juo. mane neramina JAV ir Kinijos skolos augimas, ypač kai Kinija kuo toliau, tuo glaudžiau bendrauja su Rusija (Kinijos pramonė ir Rusijos karo troškimas - bomba kaip reikiant). nežinau kuo, bet nujaučiu didelį karą tarp tų trijų milžinių.
visai jokio dėmesio Graikijos (o tuo pačiu ir Italijos, Ispanijos, Portugalijos) finansinei krizei - kartais kyla kvaila mintis, kad ES su JAV maitina Ukrainą, kad nukreipt dėmesį nuo kitų grandiozinių problemų.
Atsakyti
Tai kas vyksta Ukrainoje turbūt nei vieno nepaliko abejingais, mūsų užuojauta visų pirma turėtų būti ukrainiečių tautai, kuri nesugebėjo susitarti ir dabar savo tiesas įrodinėja žudydama savo pačių tautiečius. Man gaila žmonių-ar tai pareigunas, ar tai paprastas gyventojas...pirmiausia jie žmonės ir jais manipuliuojama..
Vakar užkliuvo vieno žmogaus apyrašas, kuris manau visapusiškai aprašė viską kas ten vyksta dabar (gal per daug keiksmažodžiu, bet žinant kaip ten "saldu", manau nekreipsit dėmesio
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 21 vasario 2014 - 10:58
na tai kas dabar vyksta ukrainoje yra istorijos daliss,o istorija kaip zinom yra dalykas subjektyvus....
Atsakyti
QUOTE(tindiriuška @ 2014 02 21, 10:11)
o Vilnius istoriškai Lenkija smile.gif pagal gyventojų šaknis ir tautiškumą, Odesa arčiausiai Izraelio tikriausiai būtų smile.gif

negaliu daugiau nieko skaityti, susinervavau, nes nusikalbėjai absoliučiai!
Odesą įkūrė kas? ukrainiečiai gal?????

prie ko čia Vilnius???
nieko daugiau neskaitau, neisiu temon, kad neprimuščiau ko nors, nes keiktis labai garsiai noriu
Atsakyti
saudo ukraineciai,o kalti liko vel lenkai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2014 02 20, 21:38)
Kadangi aš pati pirmose gretose Sitkūnuose tankų laukiau,manau,kad mums laimingai baigėsi-nei berkut'o,nei tutuškų-tik omon ...

Žemai tau lenkiuosi ir dėkoju, nes aš tuomet tik sedėjau į glėbį pasiėmusi pusmetinį kūdikį prie televizoriaus ir verkiau verysad.gif . Jaučiu skolą prieš visus žuvusiuosius ir 1000 sužeistųjų anomis dienomis Vilniuje, man gėda, kad dauguma sužeistųjų taip ir liko gyventi su savo problemomis be pagalbos ir padėkos iki šiol, nes yra garsiau rėkiančių.
O apie Ukrainos reikalus mąstau labai panašiai kaip šis žmogus . Labai jau pažįstami scenarijai visur postsovietinėj erdvėj kartojasi, net nesivarginama sukurti kažką naujo, tiesiog automatiškai taikoma ta pati schema. Kokia logika maidaniečiai vadovaujasi šiandien puldami radą, kuri sustabdė šaudymą ir priėmė jiems naudingus punktus? Labai aišku, kas tai inicijuoja, kai pagalvoji, kam tai naudinga.
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2014 02 21, 12:43)
negaliu daugiau nieko skaityti, susinervavau, nes nusikalbėjai absoliučiai!
Odesą įkūrė kas? ukrainiečiai gal?????

prie ko čia Vilnius???
nieko daugiau neskaitau, neisiu temon, kad neprimuščiau ko nors, nes keiktis labai garsiai noriu

Odesos rusai neįkūrė, taip pat kaip lenkai neįkūrė Vilniaus. tai, kad rusai suteikė miestui naują pavadinimą jį užėmę, dar nesuteikia įkūrėjo teisių.
nesinervink, nesimušk, nesikeik smile.gif vienos nuomonės pasaulyje jokiu klausimu niekada nebuvo smile.gif
o šiaip tai aš šiandien iš principo esu pikta. mano vyrai ryte atsikėlė ir pasveikino mane su 33-iuoju gimtadieniu. po velnių, metais pasendino doh.gif
Atsakyti
Tindiriuska, su gimtadieniu biggrin.gif

Kristaus amzius ner blogai, galima du metus svesti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tindiriuška @ 2014 02 21, 12:12)
mano vyrai ryte atsikėlė ir pasveikino mane su 33-iuoju gimtadieniu. po velnių, metais pasendino  doh.gif

Neimk į galvą, kitais metais vėl su 33 pasveikins, dar kitais suabejos ar ne 33 g.gif , taip ir pripras. Man pavyzdžiui 20 metų 30 buvo, kol dukros studentės draugai, svečiuodamiesi paklausę kiek mamai metų ir išgirdę vieningą šeimos atsakymą, kad 30 iš pradžių palinksėjo galvom, o paskui akis išpūtė blink.gif lotuliukas.gif .
Atsakyti
tas pyktis toks tinkamai nukreiptas gavosi - išstumdžiau visus baldus namie, nei vieno savo vietoj nepalikau biggrin.gif dabar ramu, gera ir nauja biggrin.gif
Atsakyti