Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiavaikių mamytės

QUOTE(*Sugrįžimas* @ 2014 04 10, 10:18)
jbm, o kiap tu su tokiais mažais vaikais dar dirbi? kas vaikus prižiūri?

Ir dirbu, ir studijuoju, ir prie mažiuko naktį keliuosi po 4 kartus (savo pienu maitinu). Tėtis išėjo vaiko auginimo atostogų ir sudarė man visas sąlygas reikštis smile.gif Bet jau sakė, kad su ketvirtu norėtų pats į darbą eit, o mamai paliks vaikus augint. Žodžiu, keičiam vienas kitą, kad ir gyvenimas "neužpelkėtų" vienoj vietoj, ir vaikai abiejų naudą jaustų. O be to, mano vyrui jau niekada nešaus į galvą mintis, kad vaikus auginti = namie sedėt mirksiukas.gif Žinau, kad dirbdama vaikams ir namams būsiu ne mažiau vertinama ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jbm: 10 balandžio 2014 - 13:10
sveika, jbm 4u.gif

user posted image

Ten kur gyvenu, tavo vardas turi nelabai kokias reikšmes hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(jbm @ 2014 04 10, 14:10)
O be to, mano vyrui jau niekada nešaus į galvą mintis, kad vaikus auginti = namie sedėt  mirksiukas.gif  Žinau, kad dirbdama vaikams ir namams būsiu ne mažiau vertinama  ax.gif

O štai tas punktas man labai patiktų, norėčiau, kad mano vyras labiau suprastų mane, kad tos mano vaiko auginimo atostogos ne tokios jau ir "atostogiškos". biggrin.gif Na, tiesą pasakius, teko jam pabūti namie su mažyle kokias porą valandų, po to jis jau atsiėmė visus savo žodžius, na, nesakysiu kokius jis man yra pasakęs, tarkim kažką panašaus: "ką tu veiki visą dieną?", "tai ką, visą dieną taip ir sėdėjai prie kompiuterio", "kaip tu galėjai pavargti, juk tau atostogos", hmm, aš net tiksliai neatsimenu tų frazių. A, dar viena: "o kaip kitos viską spėja?" g.gif
Atsakyti
QUOTE(jbm @ 2014 04 10, 15:10)
Ir dirbu, ir studijuoju, ir prie mažiuko naktį keliuosi po 4 kartus (savo pienu maitinu). Tėtis išėjo vaiko auginimo atostogų ir sudarė man visas sąlygas reikštis smile.gif Bet jau sakė, kad su ketvirtu norėtų pats į darbą eit, o mamai paliks vaikus augint. Žodžiu, keičiam vienas kitą, kad ir gyvenimas "neužpelkėtų" vienoj vietoj, ir vaikai abiejų naudą jaustų. O be to, mano vyrui jau niekada nešaus į galvą mintis, kad vaikus auginti = namie sedėt  mirksiukas.gif  Žinau, kad dirbdama vaikams ir namams būsiu ne mažiau vertinama  ax.gif

oho! negalėčiau taip, charakteris ne tas smile.gif nors jei būčiau pasakius, kad privalau dirbti, tai vyras būtų ėjęs vaiko priežiūros atostogų. ale kad tai niekam nenaudinga smile.gif mūsų atveju. kita vertus, ir taip negalvoja, kad labai lengva man biggrin.gif
nesunku maitinti, kai reikia kažkur vis išlėkt? blush2.gif
Atsakyti
Aš tai negaliu skųstis, kad vyras nesupranta, man atrodo, kad jis daugiau supranta nei aš ax.gif Aš tai tokia "viską galiu" ir jis taip švelniai mane nuramina ir perima daugelį dalykų ... paskui aš sau sėdžiu terasoje su knyga ar siuviniu ir spinduliuoju jam meilę wub.gif
Atsakyti
QUOTE(SkruzdėTauškalė @ 2014 04 10, 14:42)
O štai tas punktas man labai patiktų, norėčiau, kad mano vyras labiau suprastų mane, kad tos mano vaiko auginimo atostogos ne tokios jau ir "atostogiškos". biggrin.gif Na, tiesą pasakius, teko jam pabūti namie su mažyle kokias porą valandų, po to jis jau atsiėmė visus savo žodžius, na, nesakysiu kokius jis man yra pasakęs, tarkim kažką panašaus: "ką tu veiki visą dieną?", "tai ką, visą dieną taip ir sėdėjai prie kompiuterio", "kaip tu galėjai pavargti, juk tau atostogos", hmm, aš net tiksliai neatsimenu tų frazių. A, dar viena: "o kaip kitos viską spėja?"  g.gif

Tokiais atvejais labai sveika išleist vyrą bent trumpalaikių vaiko auginimo atostogų. Maniškis jau žino, kad jos tik vadinasi atostogomis.
Papildyta:
QUOTE(largoconfuoco @ 2014 04 10, 14:46)
oho! negalėčiau taip, charakteris ne tas smile.gif nors jei būčiau pasakius, kad privalau dirbti, tai vyras būtų ėjęs vaiko priežiūros atostogų. ale kad tai niekam nenaudinga smile.gif mūsų  atveju. kita vertus, ir taip negalvoja, kad labai lengva man  biggrin.gif
nesunku maitinti, kai reikia kažkur vis išlėkt?  blush2.gif

Darbas man kitoje gatvės pusėje, tai parlėkti pamaitinti irgi nesunku. Sudėtingiau, kai reikia į paskaitas važiuot. Tada tenka primaitinti mišiniu. Bet taip nutinka tik šeštadieniais - ir tai ne kiekvieną smile.gif
Dirbti aš neprivalau. Tiesiog pamečiui gimdant vaikiukus norisi neprarasti įgūdžių wink.gif Ir man, ir tėčiui. Todėl keičiam vienas kitą. Taip sakant, dirbam pamainomis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SkruzdėTauškalė @ 2014 04 10, 14:42)
O štai tas punktas man labai patiktų, norėčiau, kad mano vyras labiau suprastų mane, kad tos mano vaiko auginimo atostogos ne tokios jau ir "atostogiškos". biggrin.gif Na, tiesą pasakius, teko jam pabūti namie su mažyle kokias porą valandų, po to jis jau atsiėmė visus savo žodžius, na, nesakysiu kokius jis man yra pasakęs, tarkim kažką panašaus: "ką tu veiki visą dieną?", "tai ką, visą dieną taip ir sėdėjai prie kompiuterio", "kaip tu galėjai pavargti, juk tau atostogos", hmm, aš net tiksliai neatsimenu tų frazių. A, dar viena: "o kaip kitos viską spėja?" g.gif

sigtas topinis pas mus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2014 04 10, 08:58)
o jau mes tai tik bezdalams leisti beee.gif ?

thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

labas cool.gif
Atsakyti
Ypatinga mama-ypatingam vaikui
Ar niekada negalvojote, kaip išrenkamos neįgaliu vaikų motinos?Bandau įsivaizduoti Dievą,duodantį nurodymus angelams. Dievas, angelui šypteli ir sako:šitai moteriai padovanokime neįgalų kūdikį.Angelas nustemba ir klausia ,o kodėl jai?Ji atrodo tokia laiminga.Teisingai,šypsodamasis sako Dievas.Aš galėčiau padovanoti neįgalų kūdikį moteriai,kuri nežino,kas yra džiaugsmas?Būtų žiauru.Ar pakaks kantrybės?-teiraujasi angelas.Nenoriu,kad per daug būtų kantri,nes paskęs sielograužoje ir skausme.Kai įveiks pirmą šoką ir nusivylimą,sugebės atlikti visa ko reikia.Bet Viešpatie,man atrodo,kad toji moteris nėra giliai tikinti.Nesvarbu.Viskas bus gerai.Ši moteris yra tobula ir apdovanota pakankamu kiekiu egoizmo.Angelas lieka be žodžių.Egoizmo?Ar tai dorybė?Dievas linkteli galvą:jei ji nesugebėtų nė minutei atsitraukti nuo savo vaiko,neišgyventu.Taip,tai moteris,kuria palaiminsiu netobulu kūdikiu.Ji apie tai nenutuokia,bet jai bus ko pavydėti.Ji niekuomet nebus tikra,ar teisingai nugirdo ištartą žodį.Jai niekada neatrodys,kad žengti žingsnį įprasta ir lengva.Kai vaikas pirmą kart ištars mama,ji suvoks,kad tapo stebuklo liudininke.Kai aklam vaikui bandys nupasakoti medį arba saulėlydį,pati regės mano kūriniją kaip retas asmuo.Jai leisiu aiškiai matyt tai,ką matau aš-nežinojimą,žiaurumą,išankstines nuostatas,ir išmokysiu ją virš viso to pakilti.Ji niekada nesijaus vieniša.Kiekvieną jos gyvenimo dieną,kiekvieną akimirką aš būsiu šalia,nes ji be klaidų atliks mano darbą taip,lyg pati stovėtų prie mano šono.Žinia,toji mama iš karto nesupras,koksai vaidmuo jai patikėtas,bet pamažu,kas kartą apkabindama savo ypatingą vaikelį, ji patirs vis stipresnį tikėjimą ir vis didesnę meilę.Ilgainiui ta mama pažins tik jai skirtą privilegiją:apdovanotą būti rūpesčiu ir meile iki galo,ir išrinktąja būti,priėmusia mylimą sūnų ar dukrą-kaip ypatingą Dangaus dovaną.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2014 04 13, 17:06)
Ar niekada negalvojote, kaip išrenkamos neįgaliu vaikų motinos?Bandau įsivaizduoti Dievą,duodantį nurodymus angelams. Dievas, angelui šypteli ir sako:šitai moteriai padovanokime neįgalų kūdikį.Angelas nustemba ir klausia ,o kodėl jai?Ji atrodo tokia laiminga.Teisingai,šypsodamasis sako Dievas.Aš galėčiau padovanoti neįgalų kūdikį moteriai,kuri nežino,kas yra džiaugsmas?Būtų žiauru.Ar pakaks kantrybės?-teiraujasi angelas.Nenoriu,kad per daug būtų kantri,nes paskęs sielograužoje ir skausme.Kai įveiks pirmą šoką ir nusivylimą,sugebės atlikti visa ko reikia.Bet Viešpatie,man atrodo,kad toji moteris nėra giliai tikinti.Nesvarbu.Viskas bus gerai.Ši moteris yra tobula ir apdovanota pakankamu kiekiu egoizmo.Angelas lieka be žodžių.Egoizmo?Ar tai dorybė?Dievas linkteli galvą:jei ji nesugebėtų nė minutei atsitraukti nuo savo vaiko,neišgyventu.Taip,tai moteris,kuria palaiminsiu netobulu kūdikiu.Ji apie tai nenutuokia,bet jai bus ko pavydėti.Ji niekuomet nebus tikra,ar teisingai nugirdo ištartą žodį.Jai niekada neatrodys,kad žengti žingsnį įprasta ir lengva.Kai vaikas pirmą kart ištars mama,ji suvoks,kad tapo stebuklo liudininke.Kai aklam vaikui bandys nupasakoti medį arba saulėlydį,pati regės mano kūriniją kaip retas asmuo.Jai leisiu aiškiai matyt tai,ką matau aš-nežinojimą,žiaurumą,išankstines nuostatas,ir išmokysiu ją virš viso to pakilti.Ji niekada nesijaus vieniša.Kiekvieną jos gyvenimo dieną,kiekvieną akimirką aš būsiu šalia,nes ji be klaidų atliks mano darbą taip,lyg pati stovėtų prie mano šono.Žinia,toji mama iš karto nesupras,koksai vaidmuo jai patikėtas,bet pamažu,kas kartą apkabindama savo ypatingą vaikelį, ji patirs vis stipresnį tikėjimą ir vis didesnę meilę.Ilgainiui ta mama pažins tik jai skirtą privilegiją:apdovanotą būti rūpesčiu ir meile iki galo,ir išrinktąja būti,priėmusia mylimą sūnų ar dukrą-kaip ypatingą Dangaus dovaną.

wub.gif wub.gif cry.gif cry.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2014 04 13, 16:06)

Nepamenu, iš kur pažįstu šią istoriją, bet ji man tokia nepaprasta... Ir tokia nerimą kelianti kaskart, kai laukiuosi. Dvejonė, ar esu tokia ypatinga mama, užklumpa lyg iš netyčių. Už nugaros sukryžiuoju pirštus ir meldžiuosi, kad susilaukčiau sveiko mažylio.
Atsakyti
visos mes laukiam sveiku,o kaip likimas nores suzaist nezino niekas ...
Atsakyti