Sveikules

Nu va, del tos duonos kuri cia mieloji klause. tai dariau, taip kaip ir ketinau daryt. vakar vakare verdanciu vandeniu uzpyliau ruginius miltus, pamaisiau biskiuka. nu kiek to vandens, tai nepamatavau, nu bet tarkim, gera stikline, taip taikiau, kad gautusi kose, bet ne per daug skysta. suviniojau i vilnoni stora adiala, pastaciau ant zemes, ijungiau grindu sildyma ir nuejau miegot. Ta tesla prastovejo siek tiek daugiau nei 12 val. na ir tada as dariau kaip anksciau viska, pridejau dar ruginiu miltu, pilno grudo kvietiniu, visus kitus gerius ir pyliau po truputi silto vandens, mazdaug apie 0,5 l, kol gavosi mano iprastine teslike

. man niekada neiseina supilti ta pati kieki. kiekviena duona man visada skirtinga iseina. na iskepe taip pat, gal siek tiek maziau iskele. Ragauti as neragavau, o kas ragavo, sake jokio saldumo netruksta.
ai va dar isradau buda, kaip skaniai galima issikepti kiausiniene

na kaip sakyti, is bedos. keptuve nors ir gera, bet kiausiniams kepti visiskai nepritaikyta, tai teko suktis. Mazame puode ipyliau siek tiek vandens, mazdaug per du pirstus, iberiau vos vos druskos ir uzviriau. du kiausinius isplakiau stiklineje ir supyliau i verdanti vandeni. truputi palaukiau ir su saukstu pamaisiau. vandeny nupyliau ir viskas. procesas trunka gal kokia 1 minute ir iseina labai skani kiausiniene, puri puri ir neprisvilus

) niam niam.
cia panos kalbat apie graikiska jogurta, tai as siuo metu ant jo labai pasinesus

naudoju vietoj grietines. labai skanu su baltu kopustu ir morkomis. tokios svelnios rugsteles priduoda, labai gaivios salotos iseina.