The English Patient (1996) - knyga man visiškai nepatiko, tai ekranizaciją vis atidėliojau, o jau kai pagaliau pasiruošiau žiūrėti, tai teliko džiaugtis, kad toji diena apskritai atėjo. Patiko man jis, nuostabaus gražumo filmas ir visai neprailgo. Paskutinis pusvalandis apskritai puikus
Norte, hangganan ng kasaysayan / Norte, The End of History (2013) - Dostojevskio ,,Nusikaltimas ir bausmė" interpretacija. Ir išties įdomi interpetacija, daug stiprių scenų, kurios paveikdavo, gražiai nufilmuotas. Tik kad ištęstas, tai jau tikrai. Tikiu, kad yra, kam patiko/patiks, bet man norėjosi kad tos keturios valandos būtų sutrauktos bent jau į 2,5h, nes ypač pirmoji filmo pusė žiūrėjosi itin sunkiai. Aišku, čia dar apskritai buvo mano kaltė, kad nuėjau fiziškai išvargusi, o kadangi filmas pakankamai lėtas ir su mažai veiksmo, tai pradžioj galvojau užmigsiu, na, bet po truputį įsivažiavau.
The Terminator (1984) - pagaliau pamačiau, kas tai per ,,daiktas", nes apart to, kad vaidina Švarcnegeris kažkokį robotą, kuris mėgsta žudyti, nieko daugiau nežinojau. Visai smagus, dar ten šiokia tokia meilės istorija įdėta, tai bent truputį leisdavo atsipūsti nuo veiksmo. Patiko, kad vietomis (ypač einant į pabaigą) jautėsi įtampa. Gal tik kai kur prie nelogiškumų kabinėtis norėjosi, bet nesigailiu, kad pamačiau ir galvoju ateity tęsinius žiūrėti.
The Fall (2006) - dar vienas gražus filmas. Gražus ne tik vizualine puse, bet ir siužetu. Ir taip pat, liūdnas. Vietomis supykdavau ant pagr. veikėjo, kad jis taip manipuliuoja mergaite, tačiau tas pyktis praeidavo, o tuomet ateidavo liūdesys ir toks geras jausmas matant, kokia nuoširdi ir atsidavusi mergaitė. Labai patiko