Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai apie viską 2 :-)

Vaje, Zaika... console.gif

Skaitau ir ... kaip bebūtų man labiausiai nerimą kelia ne jūsų pirmokė, o ... mokytoja/mokykla ir ... jūsų vyras g.gif Vaikas yra toks koks yra - su savo praeities traumomis, stresu naujoje situacijoje ir naujoje bėdoje ir su savo pasaulio suvokimu. Jam labiausiai turi padėti mama, tėtis ir auklėtoja.

Gal ne viską parašėte apie elgesį mokykloje, bet man iš to ką parašėte situacija neatrodo labai sudėtinga: nerašote, kad per pamokas gultųsi ant žemės ir klyktų, šokinėtų ant stalų, plėšytų per pamokas vadovėlius ar ištisai pertraukinėtų mokytoją ir visais būdais trukdytų visiems vaikams.

Jei ne tik neparašėte, bet to ir nėra - tai gal ne viskas taip blogai. mirksiukas.gif

Dėl savarankiško parėjimo namo ir draugų būrio namuose. Ne veltui daug kur užsienyje draudžiama palikti vaikus vienus iki 10 ar 12 metų. Jūsiškė tam nesubrendusi. Tai normalu. Manoji pirmoje klasėje irgi nebuvo tam subrendusi, bet mus gelbėjo gera prailginta grupė. Na bet kaip suprantu problemą jau išsprendėte.

Septintokų, aštuntokų užpuldinėjimas??? blink.gif Tokie dalykai gali būti tik per pertraukas - pribėga ir spiria, ar kaip ten? Nieko nuostabaus, kad ji nepasilieka klasėje ar prikrečia eibių (beje, buvau tikrai lengvo charakterio pradinukė, bet jei tik palikdavo klasėje vieną - iki šiol pamenu su kokiu kaifu krėsdavau eibes... nerealiai juk smagu... ). Taigi nereikia mokytojai palikti klasėje vienos o sutarti kur ji praleis pertraukas prie suaugusio žmogaus ir ten ją nuvesti. Na ir žinoma kalbėtis. Tiek mokytojai, tiek jums. Iš mokyklos pusės čia net negali būti problemos, juolab mokytojai nedera sakyti, kad gaus nuo aštuntokų. Jei gaus - tai mokykla atsakys už tai. Nes ji tik pirmokė, mokytoja žino, kad bando užkabinėti vyresnius per pertraukas ir turi rasti būdą, kaip pasiekti, kad neužkabinėtų. Viskas. Į konfliktą veltis nereiktų, bet verta mandagiai priminti, kad tai mokyklos atsakomybė (taip pat ir teisine prasme) ir paklausti kaip mokykla užtikrins, kad to nebūtų.

Jūsų vyro reakcija man irgi kelia didelį nerimą. Parašėte nedaug, bet man rodos, kad jis nežino kaip vaikui padėti, nežino kur ieškoti savo pagalbos ir sunkiai valdo savo emocijas.
Tikrai labai nuoširdžiai rašau - ieškokite pagalbos savo vyrui. 4u.gif Jei nerasite, jūsų visos šeimos situacija tik sudėtingės. Prie vaiko problemų prisidės netinkama vyro reakcija ir vietoje to, kad jis kaip tėvas padėtų vaikui, jo netinkama reakcijas dar labiau apsunkins visą situaciją.

Tai nereiškia, kad dukra visą laiką priekabiaus prie aštuntokų. Vienos problemos praeis, bet atsiras kitos. Ypač paauglystėje. Jis turi išmokti tinkamai reaguoti į vaiko problemas, neprisiimti daugiau neigiamų emocijų negu būtina ir mokėti parodyti meilę dukrai net ir tada jei ji nesielgia tinkamai. Net ir nemokantis/negalintis valdyti savo netinkamo elgesio vaikas turi jaustis mylimas.

Atsakyti
Ne ji ant zemes neguli ir mokytoja perdaug nedejuoja bet ...........Bet mane pribloškė jos neatsakingumas.
O su vyresniais tai sendien mokytoja pasakojo kad ji ateina ir karesi vaikam ant kaklo ir praso kad ja pagaudytu pasuptu kol jie su ja vazaliojasi gerai bet kai ji atsibosta tai ji pradeda spardyti juos.
Mane labai neramina tas jos potraukis draugauti su berniukais . Nors jai tik 7 bet keli metai ir ziurėk jai jau 12-14.
Šendien mes užsilaikėme ir ji gryzo iš auklės pati ir vėl išėjo iš namu tik ši karta pas draugę ji mergaitė rami iš geros šeimos. Vėjo nekelem tik perspejom kad musu atsiklausti pries einant turi. Ir tai kad ji prisiminė kad pasaulyje yra mergaites mano požiuriu jau progresas.
Mano vyras ir as labiausiai bijom jos draugysciu su netinkamais vaikais nes ji kaip veidrodis.
Turim vaziuoti neužilgo i egipta tai as jai prigrasinau kad sedes ant baseino krasto ir ziures i ji . Pasakiau kad už kiekviena mokytojos pastaba po diena isbraukta is baseino (pasakyti kad nevaziuos negaliu nes ji gudri ir zino kad neturiu kur palikti) ir jei namuose labai apsiszbitkavos tai irgi sedes ir ziures i baseina . Sendien kalbejau su mokytoja tai sako kad progresas akivaizdus. sendien per pertrauka ji deliojo lego ir ipatingai stengesi kad mokytoja tai matytu.
Apie mokytoja as girdejau labai geru atsiliepimu ji tirkrai geras zmogus bet matyt maniskei reikia "šlubo vokiečio su šautuvu"kurio ji nuolat bijotu.
Mokytoja sendien sake, nieko jei kartu imsimes tai pastatysim ja i vieta. Tikiuosi kad info apie tai ka ji daro mokykloje man leis ja sukontroliuoti.
Bet vyro reakcija tai jis pas mane toks kad griežtai nemoka arba uci pusci saulele arba isterija. Ir če jau bėda.
Papildyta:
beje mokykloje jai patinka bet viena beda ji sako ,kad jei dar galetu pietu pamiegoti tai visai gerai butu, pirmadieni mes ant ausu atsistojom atlekem ziureti kur vaikas dingo o ji isjunge garsa ir miega. Per video kamera jos galvos nesimate o mes fantazija turedami galite isivaizduoti ko prisigalvojome.
Atsakyti
Ir vienaip ir kitaip skaitau paskutinę žinutę. Zaika2, suprantu, kad rūpesčių ir problemų bus ir sunkesnių ir lengvesnių. Bet paskutinėje žinutėje niekas neatrodo tokia didelė bėda dėl ko apskritai reikėjo taip smarkiai nervintis tuos du mėnesius. g.gif Pati manyčiau, kad daug jėgų gali tekti įdėti į pastangas susidoroti su melavimu.

QUOTE(ZAIKA2 @ 2014 10 15, 22:19)
Ne ji ant zemes neguli ir mokytoja perdaug nedejuoja bet ...........Bet  mane pribloškė jos neatsakingumas.


Vadinasi viskas ne taip jau ir blogai. thumbup.gif Neatsakingumas (toks kaip aprašai anksčiau), žinoma nėra malonu, bet tai jau tikrai ne didžiausia pasaulio bėda. Labai atsakingi pirmokai retai pasitaiko ax.gif

QUOTE(ZAIKA2 @ 2014 10 15, 22:19)
O su vyresniais tai sendien mokytoja pasakojo kad ji ateina ir karesi vaikam ant kaklo ir praso kad ja pagaudytu pasuptu kol jie su ja vazaliojasi gerai bet kai ji atsibosta tai ji pradeda spardyti juos.

Man tai atrodo daug paprasčiau nei parašei anksčiau. Maniau, kad iš principo tai vien agresija. Bet čia ne visai. Tokiu atveju ir mokytojai nebūtina kažkokių labai griežtų priemonių imtis - man atrodo, kad per daug dramatizuojate situaciją.

QUOTE(ZAIKA2 @ 2014 10 15, 22:19)
Mane labai neramina tas jos potraukis draugauti su berniukais . Nors jai tik 7 bet keli metai ir ziurėk jai jau 12-14.


Šitą mes irgi praėjome nuo A iki Z blush2.gif Nežinau ar tai turėjote omeny paankstintą seksualumą dėl ko bijote draugysčių, bet bendru atveju gali būti visai kitos priežastys. Nieko bendro su seksualumu.

QUOTE(ZAIKA2 @ 2014 10 15, 22:19)
Pasakiau kad už kiekviena mokytojos pastaba po diena isbraukta is baseino (pasakyti kad nevaziuos negaliu nes ji gudri ir zino kad neturiu kur palikti) ir jei namuose labai apsiszbitkavos tai irgi sedes ir ziures i baseina .


Geriau nesakyti jei neesate 100 proc. tikri, kad įvykdysite. mirksiukas.gif Kitą kartą jau niekuo netikės.
Griežtumo (kuris kaip suprantu jūsiškei reikalingas) nereikia tapatinti su bausmių gausa, o juo labiau grasinimų.

Va Karusios buvo labai gražus pavyzdukas apie įkyrumą ir ištrenkimą iš kambario. Man patiko. Ne bausmė, tiesiog natūrali pasekmė kai ne tik suaugę parodo vietą.

Siūlau daug ramiau į viską žiūrėti 4u.gif Pačia tiesiogine prasme - linkiu mažiau aštrių emocijų namuose 4u.gif Kitaip paauglystės neištversite mirksiukas.gif
Atsakyti
Vargas ne mokykla.Mums bėda dėl mokytojos-ateinu,klausiu,kaip mano Žirnis.Šypsosi-gerai,progresas.Grįžtu namo,atsidarau dienyną-dvi pastabos doh.gif
Šiandien nauji vėjai-skambina mano vaikis iš nežinomo nr-ar galiu į keramiką?Ne,negali.Ir aplamai,namie reikia aiškintis.Pareina linksmutis.Po kelių min. skambina mokytoja:leiskit jūs jį į keramiką,labai nori,verkdamas išėjo,man rodos,kad bijo namo pareit blink.gif gal jūs jį mušat...............pyp pyp pyp.Nemušam pioneer.gif Myliu aš jį labai labai palepinu,leidžiuosi aplink pirštą apsukama.Skaudu labai,glaudukas jis mano,švelnukas wub.gif Manipuliuoja?Prisimeta?Kartais rimtai nagai užnyžta beržinės košės pravirt už tokius bajerius blush2.gif
Atsakyti
šįryt vaikus sodinu į autobusą, o viena mergaitė ima aiškinti, kad Jonė neklauso, blogai elgiasi, išdykauja ir jai įžnybė. Nu kaip mane tokios skundikės nervina...tai pasakiau, kad tokiu atveju ji turi Jonei pasakyti, kad taip nesielgtų, nusišypsojau ir uždariau duris. Ai, tie vaikai, tai vieną dieną draugai, o kitą-priešai. Aišku, ne auksas tas mano vaikas, bet daug ten tokių, vieni labiau kiti mažiau. Aišku, vakare reikės pakalbėti apie elgesį ir bendravimą dar kartą....
Dėl išsigalvojimų, tai vakarykštis pavyzdys...Užvakar Mažius iš bulvės padarė ežiuką rudenėlio šventei. Vakar jis man aiškina vakare, kad ežiuko ant spintelės auklėtojos nepadėjo, o išsikepė bulvę ir suvalgė...Pradžioj nesupratau, klausiu ar tikrai, o jis rimtu poku man aiškin, kad tikrų tikriausiai. Tada jam sakau, kad penktadienį būsiu darželyje ir paklausiu auklėtojų, tai tada jis:"na, gerai gerai, ant spintelės ežiukas"...teko aiškinti kaip žmogus jaučiasi, kai apie jį sakoma netiesa.
Atsakyti
Ui Zaika, kantrybes, kantrybes ir dar karta kantrybes 4u.gif 4u.gif 4u.gif Mes irgi vargstam su mokykla, vyras irgi panasiai kaip ir taviskis reaguoja. Dirbam kartu su mokytoja taremes ir t.t. tai sia savaite kazkoks progresas yra, bent jau dabar padeda tai, kad uz savo elgesi negauna to ko labiausiai nori, tv, kompiuteris, blogai elgiesi, nedirbi pamokos metu, gryztam i namus dirbam iki vakaro, dirba mokykloj, 15 min. kompiuteris, rytais pries mokykla vaikuciam ziuri. Vakar netgi vaikas sako nu taip dar noreciau pazaisti, as ok, tada perskaitai is knygutes lapa (ten realiai 10 zodziu ir 4 sakiniai), tada dar 15 min. galesi pazaisti. Visas laimingas, greitai perskaite ir dar pazaide. Kiekviena ryta pats kartoja stengiuos gerai elgtis ir gerai daryti uzduoteles. Kiek cia mums pades? Nezinau.... Del viso pikto uzrasiau i PPT pas psihologa. Gal ir Jus bandykit tiesiog kirsti per tai ka ji labiausiai megsta? Ir nepamirskit dar tai adaptacija mokykloj, juk nieko nezino, tiesiog bando ribas. Visas bus gerai pamatysi, tik daugiau optimizmo ir kaip bebutu sunku, pabandykit kiek atlaidziau ziureti. Kuo didziausios Jums sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(šeimos kaklas @ 2014 10 15, 10:55)
Vat kas mane tik erzina ir nervina, pastaruoju metu, tai kad ji labai nori būti vyro rolėje. Su broliu žaidžiu, tai siūlo būti abiems vyrams, buvo draugė savaitgalį su nakvynėm, tai jau ji sakė, kad nenori žaisti namų ir, kad Jonė būtų vyras. Visų drabužių keliai nuzulinti, nes tik arklius arba šunis žaidžia, kai nebūna vyru, žodžiu...Gal kas nutuokiat ar čia reiškia ką tas noras būti vyru ar ne?

Nezinau kokio amziaus jusu vaikas, bet jei teisingasi suprantu - pradinukas?
Gali buti, jog ji ne visai suvokia sirtuma, kas yra fiziskai buti vyru ir moterimi, ir kas yra visuomeje vyriski ir moteriski darbai, zaidimai, uzsiemimai.... ir kiti ''stereotipai'. Nes tai tera tik stereotipai, individo atveju potraukiai ir gabumai gali buti visai kitokie ar bet koks miksas. Na cia ir suaugusiems zmonems, deja, bet ne visada sitas suvokiama, ypac musu visuomeneje doh.gif O galbut vaikas tiesiog tyrinejasi tuos zaidimus - ir tai irgi nera blogai, tai kaiptik tik pasako jo platesni akirati. Dar gali buti, jog ji kaip autoriteta pamate kazkoki vyra, ir nori su juo tapatintis. Arba kaip anti-autoriteta kazkokia moteri. Galbut ziuredama i savo seima pagalvojo, jog jai tecio darbai-gyvenimas priimtinessnis negu jusu, mamos. Na cia daug variantu...
Bet vienaip ar kitaip - pabandykite paaiskinti, kad tu esu mergaite - moteris, bet ir budama mergaite-moterimi tu gali zaisti tai, kas tik vadinama''vyriskais'' zaidimus. Bet nuo to netapsi - ir neturi buti vyru. Sioje situacijoje labai geras pavyzdys: berniukai zaidzia su masinytemis. Bet juk suaugus ne tik vyrai, bet ir moterys vairuoja masinas. Tai mergaites irgi turetu zaisti automobiliais? Pabandykite padiskutuoti su ja apei tai, gatveje atkreipkite jos demesi i moteri-policininke, ar kasininka vyra ir panasiai. Ir tik jokiu budu nedrauskite ir nekritikuokite, jei ja labiau traukia tie berniukiski zaidimai. Nes jeigu jos potraukiai-gabumai tikrai tokie, vaikui ateityje ir taip nusimato vidiniu konfliktu del tu visuomenes stereotipu.
Atsakyti
Ačiū, saulitta, už puikias įžvalgas smile.gif
Atsakyti

Toks klausimas. Ar jūsų vaikai dažnai puola į prisiminimus apie bio, nes mano Jonei suaktyvėjo kažkaip, matyt mąstyti labiau pradeda. Kasdien vis ką nors pasako, o šįryt pradėjo pasakoti kaip mama kita ją lankydavo, šokoladus ir saldainius pirkdavo. Tai aš pasakiau, kad prisigalvoti nereikia. Pasakiau, kad suprantu, jog ji norėtų, kad taip būtų buvę, bet taip nebuvo. Mama ją aplankė tik kartą ir girta. Pasakiau, kad man liūdna, jog jie negalėjo augti su mama ir tėčiu ir buvo atvežti į vaikų namus, bet Jonė pasakė, kad tada mes atsiradom. Bendrai, apie kitus vaikus vaikų namuose kalbėjom. Tai tada ji pasakė, kad norėtų pamatyti tą vaikų kambarį, kur gyveno, tai pažadėjau, kad parodysiu kompiuteryje, nes nuvažiuoti ten dabar nėra galimybių. Kaip reaguoti? Lyg ir nenorėčiau, kad ji skendėtų kažkokiose iliuzijose, bet gal ir tiesos tos nereikia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Getter: 19 lapkričio 2014 - 03:50
Maniskis kartais irgi prisimina, ir prase nuvezti i seimyna kurioje gyvena, prizadejau nuvezti kai turesiu pinigu. Bet jis nesuvokia, kad ji paliko bio mama, jis vis dar tiki ir kalba, kad visi vaikai atsiduria vaiku namuose ir tik tada atsiranda teveliai, o as ir neaiskinu, kaip yra istiesu. Gal blogai darau?
Atsakyti


O mes su nuotykiais...Žirnis užtrenkė wc duris.Gerai,kad po remonto yra kibiriukų doh.gif Baisiai pikta,kad jau trečią,ar ketvirtą kartą.Tėvas pasiuto biggrin.gif Vakaras,nei gręžti,nei laužti...
QUOTE(šeimos kaklas @ 2014 10 17, 03:29)
Toks klausimas. Ar jūsų vaikai dažnai puola į prisiminimus apie bio
Pupa jau daug ko neprisimena.Bet ilgai pasakodavo apie tai,kaip tėvas motiną su peiliu pjovė...Trynukai irgi jau nelabai kalba,o jei prisimena,tai nelabai teigiamai.Kartą sukinėjuosi virtuvėj,Vyšnia ant kėdės pritūpus mane kalbina.Staiga užtilo,atsisuku-verkia.Mamyte,aš prisiminiau,kaip mums anoj šeimoj blogai buvo verysad.gif Pradžioj labai slėpė viską,gynė,dailino.O dabar vis išlenda visokios baisybės-kaip
gerdavo,mušdavosi,motka į kriauklę ant indų atpildavo...
Giminės labai nutolo,retai beapsireiškia.Atsibodo dorus krikščionis vaidint.Labai įsižeidi,kad naujų namų apžiūrai nekviečiau.Bet kol nebus viskas savo vietoj,tai nematau tikslo svečius kviestis.Ypač tokius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Getter: 19 lapkričio 2014 - 04:01
Keičiu temą - o sakykit visokie tęstiniai mokymai, paskaitėlės ir panašūs reikalai globėjams/įtėviams kaip dažnai organizuojamos? Mane domina konkrečiai Kaunas. Ar reikia pačiai skambint ir domėtis, ar praneša? g.gif Kursus lankėm Pastogėj, ir mėtausi, ar pasidomėt pačiai, ar kaip? Nu įdomu kartais paklausyt tų paskaitėlių, padiskutuot su kitais įtėviais/globėjais. unsure.gif
Atsakyti