QUOTE(šeimos kaklas @ 2014 05 19, 13:03)
o jums nebuvo tokio jausmo, kad jūsų vaikas yra tiesiog nepatogus, gal su auklėtoja biolaukai nesutampa. Pradžioj po pokalbio su auklėtoja labai susibiesinau, bet kuo labiau kalbu su Jone, kuo labiau ją stebiu, tai man tokia mintis peršasi. Jonė pasakojo, kad su viena auklėtoja susitaikė, o su savo pagrindine ne, tipo sakė auklėtojai susitaikyti, o ji tik praėjo. Tada dar Jonė blogam elgesiui priskiria tai, kad ji nemiega pietų miego, o auklėtoa liepia jai miegoti. Soriuks, bet...nesakau aš jai, kad auklėtoja čia neteisi, tiesiog su vyru sakome, kad ji užsimerkusi gulėtų. Tada dar pasakojo vaiks, kad viena mergaitė per pietų miegą pabudo, o visi vaikai auklėtojai pasakė, kad Jonė pažadino ir auklėtoja patikėjo. Žodžiu, kažkaip jau man pyktis ima ne ant mano vaiko. Mėginu jai aiškinti, kad ji stengtųsi gražiai elgtis, nes dabar visi įpratę, kad ji pridirba visko ir ją be kaltės kalta padaro, nežinau ar ji tai suvokia, bet kažkaip aiškinu. Žinau, kad ji gyvas sidabras, bet...stebėjau vaikų žaidimus ir su kolegų vaikais, kurie visi žino mūsų vaikų kilmę. Tai anksčiau nervindavausi, kai man skųsdavo Jonę ar Mažių ir puldavau iškart moralizuoti saviškius, o dabar jau mane biesina tie skundikai. Pakalbu su saviškiais, tai jie visada viską aiškiai pasako kaip buvo ir aš suprantu jų reakciją ir tikiu savais vaikais. Stebėjau iš šono kaip visi vaikai žaidė, tai nieko nepastebėjau, tik tai, kad vienas "pravadyrius", o Jonė ne visada klauso kas liepiama daryti ir dėl to tik džiaugiuosi, kad nepaklusta aklai. Žodžiu, pradžioj supanikavau, o dabar tokie keisti jausmai užplūdo jau antra diena. Toks jausmas, kad visi jau įpratę, jog Jonė kažką padaro, Mažius apspjauna ar suduoda ir visiems kaip ir norma, kiti vaikai skundžia, o tėvai tik numoja ranka, kad nekreipk dėmesio ir pan., bet nemėgina paaiškinti saviškiam, kad gal jie išprovokuoja tokį elgesį. Tokie maniškiai dabar visada "kraštiniai" būna.
Man labai primena mūsų situaciją daugiau nei prieš metus. Paskui iš inercijos, kai mano vaikis jau susitvarkė su savo elgesiu, jį visi skųsdavo

Net prie manęs, kai aš matydavau, kad jis nieko nedaro, iš kito darželio kampo priėjęs vaiaks sako, kad jam ką tik trenkė. Absurdas. Vaikai išmokę buvo iš auklėtojos gauti tokiu būdu dėmesį. Auklėtoja taip pat inertiška, vos tik kas, manasis kaltas. Atvėriau jai akis, tai pradėjo pastebėti melagingus skundus. Bet jos nusiteikimas mano vaiko atžvilgiu nesikeitė. Ir dabar, jau daugiau nei metai praėjo, ji reaguoja panašiai. Mano vaikas beveik niekada nesiskundžia, bet čia dvi dienas vis skaudenosi, kad viena "rožinė ir pūkuota"(pasak auklėtojos) mergaitė, jo statinius vis išgriauna, o kai jis pasisako, juo netiki ir sako, kad jis išsigalvoja. Pasakiau auklėtojai. Tai kitą dieną (pirmą kartą per visą darželio laikotarpį) per visą grupę garsiai gyrė mano vaiką už gerą elgesį. Vos neatsisėdau.
Senovinės tos auklėtojos. Nemėgstamas mano vaikas, nes ne pataikauja, nesikarsto ant kaklo, neieško jos dėmesio, nėra "savas".
Aš tavo vietoje pabūčiau po keletą valandų darželio grupėje ir pastebėčiau. Man akys atsivėrė, kai pamačiau, kas ten vyksta. Oi nenorėjo jos, bet aš gi turiu tokią teisę. Supratau, kad mano vaikas matomas, nes labai jautriai reaguoja ir aršiai ginasi. Ten buvo susiformavę labai ydingi santykiai.