Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(xxkamane @ 2014 02 20, 09:16)
Nesupyk Saintlina, as cia biski tau papriestarausiu ax.gif
as pernau auginau Betalux, du krumus, augo jie pas mane kazkur 10-15litru vazonuose.

nepykstu smile.gif Gal jie pagal augimo vietą prisitaiko? Aš auginau šiltnamyje, tai tikrai gerokai didesni buvo.
Ir man bet kuris pomidoras, kurį auginau vazone, reikalavo papildomo tręšimo - ir ne tiek mažai. O auginau gerokai smulkesnius nei Betalux.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 20 vasario 2014 - 10:03
QUOTE(AUSRONE @ 2014 02 20, 09:58)
Kaip ta žemė vadinasi? kokios firmos? visados sėdavau į verdeteros žemę, bet dabar jos niekur neberandu pirkti  g.gif
[

Man irgi Verdeteros patinka, bet pernai negavau, todėl paėmiau šitą http://www_biohumuss...umuso-pagrindu/ (pomidorams, savaime suprantama biggrin.gif ). Šiais metais jau jos ir ieškojau
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 20, 10:00)
nepykstu  smile.gif  Gal jie pagal augimo vietą prisitaiko? Aš auginau šiltnamyje, tai tikrai gerokai didesni buvo.

pas mane šiltnamyje irgi ~70 cm ir gana vešlūs betalux buvo
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 20, 10:00)
nepykstu  smile.gif  Gal jie pagal augimo vietą prisitaiko? Aš auginau šiltnamyje, tai tikrai gerokai didesni buvo.
Ir man bet kuris pomidoras, kurį auginau vazone, reikalavo papildomo tręšimo - ir ne tiek mažai. O auginau gerokai smulkesnius nei Betalux.

man irgi taip pasirode del tu zemaugiu, as juos ikisau kazkur paskaicius, kad tinkami nu ir tiko smile.gif
Dar auginau geltona zemaugi (veisle nezinoma, bet kadangi pirmus metus jis man gerai derejo vazome, nu toks mazas, kompaktiskas, pernai kisau i dirva, isaugo, ku ka as zinau ar jau toks kompaktiskas apie metra blink.gif
Taigi del augimo vietos sutinku,labai tiketinas variantas
Auginau vazone dar Marutshka, Vilma ir Bajaja, tai vat man kazkodel labiausiai nepatiko Bajaja ax.gif
Siemet bandysiu detskij sladkij, ziuresim kas bus. g.gif
Atsakyti
Sveikos, ačiū už pasidalintą informaciją apie Betalux. Kiek girdėjusi esu, tai Betalux ne šiltnamio o lauko pomidorai. Sprendimas primtas - 3 vnt. augs balkone smile.gif. Kiti keliaus į temą "Perkam, parduodam, dovanojam, keičiamės..."
Dar kartą ačiū už patarimus.
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2014 02 20, 10:03)
Man irgi Verdeteros patinka, bet pernai negavau, todėl paėmiau šitą http://www_biohumuss...umuso-pagrindu/ (pomidorams, savaime suprantama  biggrin.gif ). Šiais metais jau jos ir ieškojau

toki maciau pas mus Lytagroj, visokiu rusiu buvo, bet pirkau biohumusa zaliam maiseli, 8l. berods, su akcija buvo. As ir pernai ji naudojau, man visai nieko ax.gif
Merginos, kas auginot raudonkepuraite ir betaliuksa, labai skiriasi? Krumo dydziu, pomidoru skoniu, derlingumu ir t.t.. Betaliuxa bandzius, , o vat raudonkepuraites neauginus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 20 vasario 2014 - 11:02
Ausrone, viska vertinant mazesnis, ne Vilminis, kuris kaip uogom aplipes.
Ne, nesirgo, kazkaip "naminiai" isvis labai velai "mirti pradeda.
beje del tresimo, taip tresti reikia dazniau, ju gi resursai greiciau issememi.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 19, 16:24)
mergiotės, ar Magnus kas nors auginot? Kokio aukščio jie buvo? Vienur randu, kad determinantiniai, kitur - kad aukštaūgiai. Kaži, kiek tas determinantinis.. gal 1.8 m sieks?

as pernai auginau, tikrai nebuvo aukstaugiai, kazkur apie 1,5 m.

mama uzssiprase Tolstojaus seklu, tipo kolege rekomendavo zemaugiai derlingi, taciau kiek kur ieskau vis aukstaugiai raso, nusprendem, kad netinka per auksti musu siltnamiui bus. Kuria cia diena atvare ta kolege i svecius, isejo kalba apie tuos pomidorus sakau aukstaugiai jie, o ji sako neee zemaugiai man dukra nupirko labai derlingi geri skanus, bet neauksti..... tai ir pasimeciau ar cia as skaityt nemoku ar dukra jai is turgelio parveze a la Tolstojaus ir uzaugo zemaugis Tolstojus.
Kaip yra is tiesu aukstas jis ar ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(rasa195 @ 2014 02 20, 11:02)

mama uzssiprase Tolstojaus seklu, tipo kolege rekomendavo zemaugiai derlingi, taciau kiek kur ieskau vis aukstaugiai raso, nusprendem, kad netinka per auksti musu siltnamiui bus. Kuria cia diena atvare ta kolege i svecius, isejo kalba apie tuos pomidorus sakau aukstaugiai jie, o ji sako neee zemaugiai man dukra nupirko labai derlingi geri skanus, bet neauksti..... tai ir pasimeciau ar cia as skaityt nemoku ar dukra jai is turgelio parveze a la Tolstojaus ir uzaugo zemaugis Tolstojus.

virs 2 m. pas mane tai tikrai buvo
Atsakyti

Tolstoj labai auksti. Neriboto augimo jie, pas mane gerokai virs 2 metru buvo.
Atsakyti

ačiū labai 4u.gif O kokį išvis pomidoras įspūdį paliko? Derlingi buvo? Išties tokie ligoms atsparūs kaip žadama?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 20, 11:12)
ačiū labai  4u.gif  O kokį išvis pomidoras įspūdį paliko? Derlingi buvo? Išties tokie ligoms atsparūs kaip žadama?

na man patiko, buvo tikrai labai derlingi, kadangi pernai pirmi metai buvo kai siltnami turejau, tai kaip cia pasakius tos patirties ne per daugiausia ax.gif sugebejo maras i mano pomidorus isisukti, bet, kad sitie,uriburiai ir berlicai atsilaike ilgiausiai tai tikrai (galiu palygint, nes kaip tik tuo metu buvau isvykusi savaitei is namu, tai grizusi ka radau ta radau schmoll.gif )
Atsakyti