Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 4

QUOTE(cibulis @ 2014 08 12, 15:41)
Tas asmuo, kuris padarė projektą su klaidomis, sakė, kad jį pataisytų.

Jis žmogus, visi žmonės daro klaidas.
Papildyta:
QUOTE(saaba @ 2014 08 12, 16:22)
Ir griūnanti lavina klausimų, į kuriuos nebežino atsakymų

Labai panašu, kad radai atsakymą.

Man labai keista, kaip čia taip, kad projektuotojai dalinasi info apie kliantus. Nesamonė kažkokia. Ne jie paprasčiausiai išgirsta įmantrius klausimus, pageidavimus ir su kolegomis konsultuojasi dėl jų. Kai Cibulis ateina pas kita ir užduoda absoliučiai tuos pačius klausimus projektuotojas supranta, kad čia tas pats klientas.

Labai džiaugiuosi, kad prieš užsakinėdamas vėdinimo projektą, pasigilinau į vėdinimo subtilybes, tai pakankamai greitai gavau tai, ko pageidavau. Tiesa, tai dar nerealizuota, bet bent jau žiūrėdamas į projektą matau tai, ko ir pageidavau, su labai mažais netikslumais (man projekte siūlytas vienas rekupas, žadu jį keisti kitu).
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 08 12, 15:46)
man projekte siūlytas vienas rekupas, žadu jį keisti kitu.

Kas siūlyta ir kuo keisi?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 08 12, 15:46)
Man labai keista, kaip čia taip, kad projektuotojai dalinasi info apie kliantus. Nesamonė kažkokia. Ne jie paprasčiausiai išgirsta įmantrius klausimus, pageidavimus ir su kolegomis konsultuojasi dėl jų. Kai Cibulis ateina pas kita ir užduoda absoliučiai tuos pačius klausimus projektuotojas supranta, kad čia tas pats klientas.

O ką tai keičia, jei ir buvo kaip tu sakai? Tai visiškai nereiškia, kad reikia bėgti nuo kliento ir jį apkalbėti. O šiaip natūralu, kad ieškau informacijos ir renkuosi projektuotoją. O kaip kitaip atskirti, kuris daro gerai, o kuris - vidutiniškai. Juk neperki paslaugos iš pačios pirmos firmos. Ar tai būtų langai, ar santechnika, vedinimo dalykas ir t.t. Čia nieko keisto, kad klausiu kelių firmų ir po to vieną jų išsirenku.
Atsakyti
O pagal LT higienos normas ir STR ar gali buti oras i nama paduodamas po zeme oficialiai? Ar yra nors viena imone oficialiai irengianti toki ir duodanti garantijas?

QUOTE(cibulis @ 2014 08 12, 14:41)
Mano variantas buvo kiek kitoks. Pavasarį bendravau su keliais projektuotojais. Apžiūrėjo namą, pasakė kas kaip. Jau vieną kaip ir buvau išsirinkęs ir nusprendęs, kad jis darys projektą, bet kai vyrukas pareiškė, kad ŽŠ neveikia, tai man iš karto įsijungė stabdys. Nusprendžiau jam užduoti dar kelis kontrolinius klausimus ir pasakiau, kad žinau nemažai realių pavyzdžių, kuomet ŽŠ puikiai veikia. Rezultatas: sako aš tau nedarysiu projekto, nes tu labai daug klausinėji, labai daug reikalauji ir iš tavęs paimti pinigus užtruks daug ilgiau nei kitur. Žodžiu, neapsimoka finansiškai su tavimi vargi. Dar ir mano kolegų klausinėji to paties. Atsieit juo nepasitikiu.

Po tokio akibrokšto pradėjau įdėmiau vertinti projektuotojus. Galiausiai užsiroviau ant vieno kauniečio. Tas padarė projektą, bet daugumą žmonių (tame tarpe ir SM) sako, kad sistema triukšmaus, kad yra trūkumų, per maži ortakiai, ne visur išvedžioti vamzdžiai ir t.t. Supratau, kad mano projektuotojas - dar tikrai žalias. Pradėjau ieškoti, kas galėtų perprojektuoti arba padaryti naują projektą, bet pasirodo, kad projektuotojai tarpusavyje keičiasi informacija, išsidirbinėja iš kliento. Mane jie tikriausiai įtraukė į savo sąrašus kaip labai priekabų asmenį, su kuriuo neverta prasidėti.

Tas asmuo, kuris padarė projektą su klaidomis, sakė, kad jį pataisytų. Juo labiau, kad aš jam sumokėjau tik pusę sutartos sumos. Bet nežinau ar verta su juo tęsti, kai iš karto pridarė klaidų. Neaišku ar tikrai gerai pataisys.

Atsakyti
Visu verslininku (tame tarpe projektuotoju) logika viena - ieskoti tupo kliento - tik is jo uzdirbsi. Nes kai ateina gudrus - ju nepavarinesi, ir komplektuojanciu neisiulysi. Tokiu vengiama, cia iprasta.
O kai uzklausia kurioj vietoj man daryt rozete (analogiskai - kokia spalva dazyt vonios grindis) - nu tai cia aukstasis pilotazas )is klijento puses) biggrin.gif . Gal ir as nezinociau ka atsakyt.... lotuliukas.gif

QUOTE(cibulis @ 2014 08 12, 13:41)
Mano variantas buvo kiek kitoks. Pavasarį bendravau su keliais projektuotojais. Apžiūrėjo namą, pasakė kas kaip. Jau vieną kaip ir buvau išsirinkęs ir nusprendęs, kad jis darys projektą, bet kai vyrukas pareiškė, kad ŽŠ neveikia, tai man iš karto įsijungė stabdys. Nusprendžiau jam užduoti dar kelis kontrolinius klausimus ir pasakiau, kad žinau nemažai realių pavyzdžių, kuomet ŽŠ puikiai veikia. Rezultatas: sako aš tau nedarysiu projekto, nes tu labai daug klausinėji, labai daug reikalauji ir iš tavęs paimti pinigus užtruks daug ilgiau nei kitur. Žodžiu, neapsimoka finansiškai su tavimi vargi. Dar ir mano kolegų klausinėji to paties. Atsieit juo nepasitikiu.

Po tokio akibrokšto pradėjau įdėmiau vertinti projektuotojus. Galiausiai užsiroviau ant vieno kauniečio. Tas padarė projektą, bet daugumą žmonių (tame tarpe ir SM) sako, kad sistema triukšmaus, kad yra trūkumų, per maži ortakiai, ne visur išvedžioti vamzdžiai ir t.t. Supratau, kad mano projektuotojas - dar tikrai žalias. Pradėjau ieškoti, kas galėtų perprojektuoti arba padaryti naują projektą, bet pasirodo, kad projektuotojai tarpusavyje keičiasi informacija, išsidirbinėja iš kliento. Mane jie tikriausiai įtraukė į savo sąrašus kaip labai priekabų asmenį, su kuriuo neverta prasidėti.

Tas asmuo, kuris padarė projektą su klaidomis, sakė, kad jį pataisytų. Juo labiau, kad aš jam sumokėjau tik pusę sutartos sumos. Bet nežinau ar verta su juo tęsti, kai iš karto pridarė klaidų. Neaišku ar tikrai gerai pataisys.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 08 12, 17:17)
Kas siūlyta ir kuo keisi?

Siūlytas KOMFOVENT DOMEKT REGO 250PE
statysiu KOMFOVENT DOMEKT REGO 400VE - absoliučiai tokį pat, kaip pas save pasistatė Raituzas.

Skirtumai:
- pirmas palubinis, antras vertikalus kabinamas ant sienos, bet vietos pas mane ant sienos yra pakankamai.
- pirmojo variklių galia 2x105 t.y. 210W, o našumas 200 m³/h, antrojo variklių galia 2x70 t.y. 140W, o našumas 300 m³/h, tai reiškia, kad prie mažesnio maksimalaus variklių galingumo užtikrina didesnę oro kaitą. Tai kaip suprantu pasiekta, dėl optimalesnės antrojo varianto "architektūros", visgi palubiniai modeliai įneša tam tikrų apribojimų.
- Planuoju leisti apie 30% našumu, užtikrinančiu apie 90m3 oro kaitą, (minimumas 20% apie 60m3). Prie tokio našumo pirmasis rekuperatorius pagal įrenginio dokumentaciją duoda apie 86%, o antrasis 89.5% šilumogrąžą, beveik 90%, o tai yra puikus rezultatas net priešpriešinių srautų rekuperatoriui. Tuo labiau, kad tokią šilumogrąžą jis užtikrins esant mažesnėms elektros sąnaudoms, lyginant su pirmuoju ir kas svarbiausia net ir šaltu žiemos metu be absoliučiai jokio ŽŠ.

Komfovent atnaujino informatyvų filmuką apie rekuperatorius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 rugpjūčio 2014 - 18:13
Man siulo 500 ,sake pirmas rotorinis sertifikuotas pasyviam namui. Niekaip negaliu ikelti tiesiogiai tik google nuoroda meta kuri neatsidaro..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 12 rugpjūčio 2014 - 18:39
QUOTE(biesas66 @ 2014 08 12, 19:37)
Man siulo 500  ,sake pirmas rotorinis sertifikuotas  pasyviam namui. Niekaip negaliu ikelti  tiesiogiai tik  google  nuoroda meta kuri neatsidaro..

Jei rotorinis sertifikuotas PN institute, tai tik KOMFOVENT DOMEKT REGO 450VE PDF brošiūra.

Jis ne 500, o 420 m³/h. Nežinau, man jo techninės charakteristikos atrodo prasčiau už KOMFOVENT DOMEKT REGO 400VE. Na bet jos sertifikuotos rimtame institute, tai gal labiau tikros, mažiau pagražintos.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 08 12, 20:00)
Jei rotorinis sertifikuotas PN institute, tai tik KOMFOVENT DOMEKT REGO 450VE PDF brošiūra.

Jis ne 500, o 420 m³/h. Nežinau, man jo techninės charakteristikos atrodo prasčiau už KOMFOVENT DOMEKT REGO 400VE. Na bet jos sertifikuotos rimtame institute, tai gal labiau tikros, mažiau pagražintos.

As maciau sita ju tinklapy,bet nematau REGO 500VE-B-C4.... g.gif
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 08 12, 20:00)

905 grazos ,is rotoriaus as tikrai nesitikiu. biggrin.gif 85 butu puiku.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 08 12, 19:25)
As maciau sita ju tinklapy,bet nematau REGO 500VE-B-C4.... g.gif

tai kad jis REGO 450 ju puslapy vadinasi: http://www.komfovent...domekt-rego-450
rego 500 tokio isvis ner, tik ploktelinis RECU 500
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 08 12, 18:57)
Siūlytas KOMFOVENT DOMEKT REGO 250PE
statysiu KOMFOVENT DOMEKT REGO 400VE - absoliučiai tokį pat, kaip pas save pasistatė Raituzas.

Skirtumai:
- pirmas palubinis, antras vertikalus kabinamas ant sienos, bet vietos pas mane ant sienos yra pakankamai.
- pirmojo variklių galia 2x105 t.y. 210W, o našumas 200 m³/h, antrojo variklių galia 2x70 t.y. 140W, o našumas 300 m³/h, tai reiškia, kad prie mažesnio maksimalaus variklių galingumo užtikrina didesnę oro kaitą. Tai kaip suprantu pasiekta, dėl optimalesnės antrojo varianto "architektūros", visgi palubiniai modeliai įneša tam tikrų apribojimų.
- Planuoju leisti apie 30% našumu, užtikrinančiu apie 90m3 oro kaitą, (minimumas 20% apie 60m3). Prie tokio našumo pirmasis rekuperatorius pagal įrenginio dokumentaciją duoda apie 86%,  o antrasis 89.5% šilumogrąžą, beveik 90%, o tai yra puikus rezultatas net priešpriešinių srautų rekuperatoriui. Tuo labiau, kad tokią šilumogrąžą jis užtikrins esant mažesnėms elektros sąnaudoms, lyginant su pirmuoju ir kas svarbiausia net ir šaltu žiemos metu be absoliučiai jokio ŽŠ.

Komfovent atnaujino informatyvų filmuką apie rekuperatorius.

ir uz kiek pinigu?
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2014 08 12, 20:37)
tai kad jis REGO 450 ju puslapy vadinasi: http://www.komfovent...domekt-rego-450

Na,jei as netureciau elektroniniam paste brosiuros kur aiskiai parasyta REGO 500 ir t.t tada nesigincyciau,bet yra kaip yra,nebent jie dabar pervadine ar katais padare. Tiesa pasakius as kai gavau pasiulyma ieskojau ir nelabai radau tokio.. blink.gif reikes uzklausti projektuotojo kaip cia kas g.gif
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2014 08 12, 20:37)

Cia matau daug 500-iniu varijaciju.
Atsakyti