Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 4

QUOTE(arkava @ 2014 11 05, 15:30)
Visus - ne, bet dali didesne. Jei aklai laikytis visu sandarumo,siltumo, PN reikalavimu
- mano galva gyvenimo ir kvepavimo kokybe tik nukentes. Svaigsta visi cia apie rekupus, laidoja pinigelius - kiek pazistu, kas seniai pamirse ta rekuperacija...(kad yra tokia). Negyvene, netureje - aisku nori viska moderniai isirengt, prisiprojektuot, bet dirbtinumas niekada neatstos naturalumo....

Pas mane be rekupo prie didesnio minuso langai pradeda rasoti, vonioje po dušo ir su rekupu rasoja, be rekupo išvis tragedija. Išjungus rekupą, jaučiasi, kad namuose oras pasidaro "priperstas". Jeigu nešaldytų namo, sukčiau aš jį visada "ant 650m3/h" (oro apsikeitimas 1 kartas per valandą), nes tuomet tikrai jaučiasi natūralus gaivus oras. Visi namiškia tada jaučia gaivą, o dabar, kadangi lauke šalta, dirba "ant 350". Zmona kartais klausia ar vėdinimas įjungtas. Pagrindinė mechaninio vėdinimo problema ta, kad į namus paduodamas šaltas oras. Ten, kur rekupai su el. tenu viskas OK, tik elektros sąnaudos netenkina. Todėl kai kas ir išjungia vėdinimą visai.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 11 05, 15:30)
Visus - ne, bet dali didesne. Jei aklai laikytis visu sandarumo,siltumo, PN reikalavimu
- mano galva gyvenimo ir kvepavimo kokybe tik nukentes. Svaigsta visi cia apie rekupus, laidoja pinigelius - kiek pazistu, kas seniai pamirse ta rekuperacija...(kad yra tokia). Negyvene, netureje - aisku nori viska moderniai isirengt, prisiprojektuot, bet dirbtinumas niekada neatstos naturalumo....

Nesu dar įsirengęs priverstinės vėdinimo sistemos, tai žinok, sunku dažnai atidarinėti langus norint pastoviai turėti gaivų orą. Pastoviai laikyti irgi nenoriu, nes namas įšals ir su elektra reikės pastoviai šildyti orą, kuris vis tiek bus išmetamas lauk.

Aš šį rudenį elektrinį radiatorių buvau įjungęs tiktai apie porą dienų ir tik kelioms valandoms, kai buvo šaltukas užėjęs, dabar jau porą savaičių nė karto nejungiau jokio šildymo prietaiso, o temperatūra apie +21C, turint omenį, kad vėdinama trumpam atidarinėjant langus. Tik su priverstine vėdinimo sistema aš savo namuose turėsiu galimybę be dažno langų atidarinėjimo turėti gaivų orą.
Papildyta:
QUOTE(Pupcis @ 2014 11 05, 15:43)
Pas mane be rekupo prie ...

Koks rekupas?
Atsakyti
Na taip , Mintai - siluma sulaikyt reikia, ji brangi. Bet nzn, nevarstant, o tik gaudant vamzdziais gaunama ora, besimaisanti su jau "panaudotu" - neiseitis, vakar-uzvakar isitikinau, nenoriu taip. O dar jei kazkoks triuksmas doh.gif
Nzn, bet iki siol namie miegam prie atviro 0.5 lango...
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 11 05, 16:01)
Koks rekupas?

Komfovent Rego 700HW-EC-XL-C3
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 11 05, 16:06)
Nzn, bet iki siol namie miegam prie atviro 0.5 lango...

Tokiu atveju jau reikalingas šildymas tokiu oru. Kaip galima kalbėti apie mažas šildymo išlaidas? Jums reikalinga nors ir brangiai įrengema, bet pigiai eksploatuojama šildymo sistema.

Negaliu pasakyti, kad teko gyventi name su įdiegta rekuperacine, nors darbe tai jau virš 10 metų, dažniausiai lango neatidaręs ir pasikliauju vien rekuperuojamu ir mechaniškai tiekiamu oru. Jo sutinku, oro kokybė tikrai prastensė nei lauke, bet namie įrengus šią sistemą, kurios našumą galėsi reguliuoti kaip nori, gali ir su ja užtikrinti oro kokybę beveik kaip lauke, su ženkliai mažesniais šilumos nuostoliais, nei prie pastoviai atverto lango.
Atsakyti
Perskaicius pastabas, dedu pataisymus.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 11 05, 18:41)
Perskaicius pastabas, dedu pataisymus.

Tokie bendri asmeniniai pastebejimai:
Kadangi ortakiai iki rekupo (paėmimas iš lauko ir išmetimas į lauką) turės būti izoliuoti, reikia įvertinti ar tas ilgas išmetimo ortakis bus "patogus". Jei tarkim, rekupo NK bus 80%, jau prie lauko 0 tame ortakyje bus apie +4 (prie -20 bus apie -12) ir šiltose +20 patalpose jo išorė rasos. Ar yra vietos izoliacinei medžiagai (įvertinus tuos prasilenkimus)? Aš izoliuočiau antikondensacine K-Flex ar analogiška 30mm.
Triukšmo slopintuvai šalia rekupo tilps? Raituzas teisingai rašė, kad geriausias būtų pertvarinis ant padavimo į patalpas (siekiant tylos). Jis būtų netrumpas(reikia įvertinti "perechodus").
Svetainėje daryčiau vieną padavimą (faktas, kad išbalansuoti lengviau ir pagal mane srautas geriau pasiskirstytų).
Opie ortakių išdėstymą sunku kažką protingai patarti, kadangi čia reikėtų vietoje žiūrėti "pravedimo" galimybes. Kuo mažiau 90 laipsnių kampų, tuo geriau- nepaisant ortakyno pabrangimo.
Prieš difuzorius projektuotojai mėgsta dėti "sonodec" slopiakus. Po 0,8-1m ilgio. Ypač patalpose kur norisi tylos.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 11 03, 16:40)
Rotacinis - teisingas pasirinkimas Lietuvos klimate. Konkrečiai patart negaliu, neeksplotuoju.

http://www.recair.co...nt-climates.php
https://www.youtube....h?v=LPX_x0L9RSM
https://www.youtube....h?v=QdCubz5hIW4
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 06 lapkričio 2014 - 00:55
Praktiskai rotacinis tik nesisuka.. Dar pasakyk kad siame nesimaiso oro srautai biggrin.gif

QUOTE(korida @ 2014 11 06, 00:34)

Atsakyti
http://recair.onlinetouch.nl/25#/14
Manau laukia gana idomiu sprendimu sildant ir vedinant EE namus
Kam idomu atsiverskite 14psl. ir rasite uzuomina, virsuje desines puses paveikslelyje ...
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 11 06, 09:40)
Praktiskai rotacinis tik nesisuka.. Dar pasakyk kad siame nesimaiso oro srautai biggrin.gif

,,praktiskai'' smile.gif ... dirba rotacijos principu ,bet tarp ciklu 300 s . Jei siame kiek tai maisosi tai rotaciniam tada oho kaip maisosi ,o jei dar ivertinti nesandarumus tarp sluoteliu g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2014 11 05, 20:14)
Tokie bendri asmeniniai pastebejimai:
Kadangi ortakiai iki rekupo (paėmimas iš lauko ir išmetimas į lauką) turės būti izoliuoti, reikia įvertinti ar tas ilgas išmetimo ortakis bus "patogus". Jei tarkim, rekupo NK bus 80%, jau prie lauko 0 tame ortakyje bus apie +4 (prie -20 bus apie -12) ir šiltose +20 patalpose jo išorė rasos. Ar yra vietos izoliacinei medžiagai (įvertinus tuos prasilenkimus)? Aš izoliuočiau antikondensacine K-Flex ar analogiška 30mm.
Triukšmo slopintuvai šalia rekupo tilps? Raituzas teisingai rašė, kad geriausias būtų pertvarinis ant padavimo į patalpas (siekiant tylos). Jis būtų netrumpas(reikia įvertinti "perechodus").
Svetainėje daryčiau vieną padavimą (faktas, kad išbalansuoti lengviau ir pagal mane srautas geriau pasiskirstytų).
Opie ortakių išdėstymą sunku kažką protingai patarti, kadangi čia reikėtų vietoje žiūrėti "pravedimo" galimybes. Kuo mažiau 90 laipsnių kampų, tuo geriau- nepaisant ortakyno pabrangimo.
Prieš difuzorius projektuotojai mėgsta dėti "sonodec" slopiakus. Po 0,8-1m ilgio. Ypač patalpose kur norisi tylos.

Aciu uz pastebejimus, ortakius vedzioti galime bet kaip, tuscia laisva erdve, jokiu pertvaru.
Izoliacija numatyta, su ismetimu nelabai turiu daugiau kazka pasirinkti, toje pacioje sienoje daryti prie padavimo turbut neprotinga?
Triuksmo slopintuvai numatyti du vidineje dalyje, bet turbut desiu ir ant padavimo ir istraukimo.
Slopiatakiai - man pasakojo, kad gofruotas apsiltintas ortakis su skylutemis, kuris veikia kaip slopintuvas, ar cia tas pats?

Dar klausimas del technines patalpos kur bus dziovykla, ar tikrai uzteks tik istraukimo, nes ten planuojamos durys su sklenksciu, kad sumazintu techniniu irenginiu garsu patekima i patalpas.
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 11 06, 11:59)

Dar klausimas del technines patalpos kur bus dziovykla, ar tikrai uzteks tik istraukimo, nes ten planuojamos durys su sklenksciu, kad sumazintu techniniu irenginiu garsu patekima i patalpas.

reik ir padavimo
Atsakyti