QUOTE(arkava @ 2014 11 05, 15:30)
Visus - ne, bet dali didesne. Jei aklai laikytis visu sandarumo,siltumo, PN reikalavimu
- mano galva gyvenimo ir kvepavimo kokybe tik nukentes. Svaigsta visi cia apie rekupus, laidoja pinigelius - kiek pazistu, kas seniai pamirse ta rekuperacija...(kad yra tokia). Negyvene, netureje - aisku nori viska moderniai isirengt, prisiprojektuot, bet dirbtinumas niekada neatstos naturalumo....
- mano galva gyvenimo ir kvepavimo kokybe tik nukentes. Svaigsta visi cia apie rekupus, laidoja pinigelius - kiek pazistu, kas seniai pamirse ta rekuperacija...(kad yra tokia). Negyvene, netureje - aisku nori viska moderniai isirengt, prisiprojektuot, bet dirbtinumas niekada neatstos naturalumo....
Pas mane be rekupo prie didesnio minuso langai pradeda rasoti, vonioje po dušo ir su rekupu rasoja, be rekupo išvis tragedija. Išjungus rekupą, jaučiasi, kad namuose oras pasidaro "priperstas". Jeigu nešaldytų namo, sukčiau aš jį visada "ant 650m3/h" (oro apsikeitimas 1 kartas per valandą), nes tuomet tikrai jaučiasi natūralus gaivus oras. Visi namiškia tada jaučia gaivą, o dabar, kadangi lauke šalta, dirba "ant 350". Zmona kartais klausia ar vėdinimas įjungtas. Pagrindinė mechaninio vėdinimo problema ta, kad į namus paduodamas šaltas oras. Ten, kur rekupai su el. tenu viskas OK, tik elektros sąnaudos netenkina. Todėl kai kas ir išjungia vėdinimą visai.