aš apie atsilikėlius parašiau, sorry, gal iš vienos pusės žiauriai, skubėjau, bet daugiausia turėjau galvoj mus pačius - gal visgi žiūrėkim tiesai į akis. mano dukra ATSILIKUSI kalboje, o todėl ATSILIKUSI kažkiek ir socialiniame bendravime ir todėl ATSILIKUSI kažkiek mąstyme.
specialiuose darželiuose vaikai irgi ATSILIKĘ kažkuo nuo bendros masės. tai pvz. jei patektume į spec. darželį, kuriame koks vaikas ATSILIKĘS fiziškai ,tai galėčiau a le džiūgaut, kad vaaa, mano ATSILIKUS kalbiškai, bet va čia lenkiam (čia iš žiauriosios pusės, kai užknisa tas atsilikimas, kokioj srity jis bebūtų, mūsasis).
o dėl stulpo, tai maniškę viskas visiškai tenkina, ji tuo mėgaujasi, linksminasi, gerai jaučiasi ir t. t., ir auklėtojai neverčia su ja kitų bendraut, pati susiranda su kuo pabendraut- yra viena geriausia draugė, yra pora kur tinka, kai geriausios darže nėra - čia MANĘS netenkina, bet tai mano tarakonai gi asmeniniai, kad noriu greičiau greičiau pasivyt kitus, ar kad išvis noriu kitus pasivyt, užuot pasidžiaugus tuo ,kas yra. Bet galiu pasidžiaugt savim, kad išskyrus šventes ir savaitę po švenčių aš ne tai, kad džiaugiuosi tuo kas yra, aš euforijoj būnu, ypač kai prisimenu, kas buvo anksčiau...
O siaip "normalus" darzeliai manau ir neturi teises isvaryti vaiku i spec darzelius?