Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 15 tema

As kalbu apie darzeliu profiliavima, jei taip galima pasakyti. Vienuose vaikai su judejimo negalia, kituose su regos, treciuose ivairaus pobudzio pradedant CP, DS ir autizmu, baigiant nekalbiukais.

Jeigu ką, tai taip ir yra. Tiesiog toks reiškinys kaip "logopedinis darželis" natūraliai apnyko, nes kol nebuvo įsakymo dėl specialiųjų ugdymosi poreikių nustatymo pakeitimo, buvo labai sunku "pritempti" iki didelių poreikių vaikus tik su kalbos sutrikimais.
Atsakyti
QUOTE(Orinta87 @ 2014 04 03, 22:29)
Oi kaip Jus cia rasote - atsilikeliai, net baisu skaityti verysad.gif

As ilgai dvejojau ir vis gi nusprendziau vesti vaika i Ciauskuti. Tikrai nesigailiu. Viskas ten puiku. Ir visokiu grupeje yra vaiku. Is 10 vaiku 5 kalba.

Gauna daug demesio is aukletoju...zodziu vaikas "prazydo".

Aisku cia kiekvienam asmeniskai spresti....

Zinote, juk ir suauge vieni kitus nemormaliais daznai pavadina blush2.gif
Tai nevartokime siu zodziu ir vaikai nevartos - pradekime nuo saves 4u.gif

Aciu visoms uz nuomones thumbup.gif
Atsakyti
aš apie atsilikėlius parašiau, sorry, gal iš vienos pusės žiauriai, skubėjau, bet daugiausia turėjau galvoj mus pačius - gal visgi žiūrėkim tiesai į akis. mano dukra ATSILIKUSI kalboje, o todėl ATSILIKUSI kažkiek ir socialiniame bendravime ir todėl ATSILIKUSI kažkiek mąstyme.

specialiuose darželiuose vaikai irgi ATSILIKĘ kažkuo nuo bendros masės. tai pvz. jei patektume į spec. darželį, kuriame koks vaikas ATSILIKĘS fiziškai ,tai galėčiau a le džiūgaut, kad vaaa, mano ATSILIKUS kalbiškai, bet va čia lenkiam (čia iš žiauriosios pusės, kai užknisa tas atsilikimas, kokioj srity jis bebūtų, mūsasis).

o dėl stulpo, tai maniškę viskas visiškai tenkina, ji tuo mėgaujasi, linksminasi, gerai jaučiasi ir t. t., ir auklėtojai neverčia su ja kitų bendraut, pati susiranda su kuo pabendraut- yra viena geriausia draugė, yra pora kur tinka, kai geriausios darže nėra - čia MANĘS netenkina, bet tai mano tarakonai gi asmeniniai, kad noriu greičiau greičiau pasivyt kitus, ar kad išvis noriu kitus pasivyt, užuot pasidžiaugus tuo ,kas yra. Bet galiu pasidžiaugt savim, kad išskyrus šventes ir savaitę po švenčių aš ne tai, kad džiaugiuosi tuo kas yra, aš euforijoj būnu, ypač kai prisimenu, kas buvo anksčiau...
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2014 04 04, 14:00)
aš apie atsilikėlius parašiau, sorry, gal iš vienos pusės žiauriai, skubėjau, bet daugiausia turėjau galvoj mus pačius - gal visgi žiūrėkim tiesai į akis. mano dukra ATSILIKUSI kalboje, o todėl ATSILIKUSI kažkiek ir socialiniame bendravime ir todėl ATSILIKUSI kažkiek mąstyme.

specialiuose darželiuose vaikai irgi ATSILIKĘ kažkuo nuo bendros masės. tai pvz. jei patektume į spec. darželį, kuriame koks vaikas ATSILIKĘS fiziškai ,tai galėčiau a le džiūgaut, kad vaaa, mano ATSILIKUS kalbiškai, bet va čia lenkiam (čia iš žiauriosios pusės, kai užknisa tas atsilikimas, kokioj srity jis bebūtų, mūsasis).

o dėl stulpo, tai maniškę viskas visiškai tenkina, ji tuo mėgaujasi, linksminasi, gerai jaučiasi ir t. t., ir auklėtojai neverčia su ja kitų bendraut, pati susiranda su kuo pabendraut- yra viena geriausia draugė, yra pora kur tinka, kai geriausios darže nėra - čia MANĘS netenkina, bet tai mano tarakonai gi asmeniniai, kad noriu greičiau greičiau pasivyt kitus, ar kad išvis noriu kitus pasivyt, užuot pasidžiaugus tuo ,kas yra. Bet galiu pasidžiaugt savim, kad išskyrus šventes ir savaitę po švenčių aš ne tai, kad džiaugiuosi tuo kas yra, aš euforijoj būnu, ypač kai prisimenu, kas buvo anksčiau...

O siaip "normalus" darzeliai manau ir neturi teises isvaryti vaiku i spec darzelius?
Atsakyti
Darželis negali, bet mokykla gali pasinaudoti šia Švietimo įstatymo nuostata: Mokykla, dėl objektyvių priežasčių negalinti užtikrinti mokiniui, kuris mokosi pagal privalomojo švietimo programas, psichologinės, specialiosios pedagoginės, specialiosios ar socialinės pedagoginės pagalbos, suderinusi su jo tėvais (globėjais, rūpintojais), pedagogine psichologine bei vaiko teisių apsaugos tarnyba, siūlo jam mokytis kitoje mokykloje.
Atsakyti
Teisės išvaryti gal ir neturi, bet turi priemonių kaip priversti išeiti... Teroras pvz. Tėvų arba vaiko. arba abiejų.
Atsakyti
Tokios "subtilios" priemonės naudojamos ne tik darželiuose ir mokyklose, bet kartais ir suaugusių "normalių" žmonių kolektyvuose. Toks jau gyvenimas. doh.gif
Atsakyti
Tai jau jo..mes pakeitem 2 darzelius butent del tokio teroro ir pedagogikos etikos nebuvimo, kai aukletojos prie vaiko sugeba pasakyti, kad jis nepageidaujamas doh.gif gal delto vaikas ir nebenorejo eiti i joki darzeli doh.gif net kai pamate, kad pradine mkykla bus darzelio patalpose ejo ratais, laimei psichologe ji prisijaukino ir jis pripazino, kad pastats dar ne viskas, kas viduje vyksta yra kitaip ir cia ne darzelis.
Beje, del svenciu dalyvavimo, tai maniskis mokedavo VISU VAIKU repertuara, bet per svente jis nenoredavo nieko sakyti, ir jo neversdavo. Aukletojos budavo apakusios, kai as pacituodavau eilerastukus ir paklausdavau, kada jos speja vaikus tiek daug visko ismokyti bigsmile.gif biggrin.gif pasirodydavo, akd kiekvienas po viena, o maniskis visus ismokdavo pats klausydamas (cia vaikas, kuriam girdimoji informacija sunkiai priimama doh.gif )
Atsakyti
manoji namie darželines daineles irgi dainuoja, ne visas manau, bet kažko tikrai prisigraibo...
Atsakyti
O man kažkaip liežuvis neapsiverčia spec. poreikių vaikučius vadinti atsilikusiais unsure.gif Laimei, niekada ir niekur dar neteko išgirsti, kad maniškį taip vadintų...nors jis nei eilėraščius deklamuoja, nei dainuoja, nei piešia, ir apskritai savotiškai kalba ir bendrauja...Gal mums tiesiog pasisekė, kad su labai šauniais pedagogais bendraujame, o ir jį supantys vaikai labai supratingų tėvų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 04 balandžio 2014 - 14:55
Žiūrint, kokią reikšmę suteikiat tam žodžiui... Jei kažkokią šiurpią ir negatyvią, su kokiu nors prieskoniu, tada taip, neapsiverčia...

bet pvz. aš atsilikusi nuo tų, kurie gerai moka matematiką... nu atsilikusi ir viskas. bet tai neimu vadint savęs už tai turinčia "spec. poreikių", nes man šiurpų ir negatyvų poskonį turi būtent šis žodis wink.gif

ir savo vaiko nieku gyvu taip nevadinčiau - kaip turinčią spec. poreikių... kur kas maloniau "atsilikusia", nes kas "atsilikęs" - tas ir "pasivyt" gali, bent jau teoriškai, pasistengęs, o kas turi spec. poreikių, tai tarsi nurašytas, nu TURI ir viskas...
Atsakyti
O man atvirksciai konotacija, turet spec. Poreikiu gali ir koks turtuolis, pvz. Seda tik i BMW lotuliukas.gif ar pvz. Valgo tik zalia maista, atsilikes bent jau is senu laiku, matyt del to ir sureagavo i ta zodi, jau beveik, kaip su protiniu atsilikimu reiksme, apie pasivijima minties ner unsure.gif
Atsakyti