Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 15 tema

QUOTE(Alchemie @ 2014 06 27, 12:40)
Extraodinary, po vasaros ji bus beveik 3 metu, taigi didelio skirtumo tarp vaiku 3-4 metu nebebus, o tie jau kalba normaliai, su ismonem, sakiniais, tikrai tokiu isvyku kiekio labai didelio ner, stresas bus bendrai pakeitus grupe, bet veikla kaip tik atitraukia demesi. Klausimas tik del grupiu dydzio, pas mazesnius maziau vaiku buna, o pas didesnius jau daugokai, delto buna nuovargis nuo vaiku keliamo triuksmo, jei ji jautri pvz. Zmoniu kiekiui, pavargsta emcoskai, tada geriau i 2-3 metu grupe ja leisti 4u.gif

3 metai bus gruodzio gale, taciau 3-4 metu grupeje butu 3 men vyresnis vaikas uz ja, tai gal bent jau tarp ju didelio skirtumo nebutu.
Keistume visa darzeli, ne vien grupe, tai stresas tikrai butu nemazas, nors dabar daznai serga ir ilgai namie buna, del to po kiekvienos ligos vel tenka adaptuotis dabartiniame darzelyje.
Isvyku zada bent jau kas savaite. Dabar grupeje yra apie 11 vaiku, tie maziukai irgi daug triuksmo kelia, daznai verkia kuris ar keli, tai labai uzkrecia visus kitus. Vyresni vaikai jai labai patinka, maziukai visiskai neidomus, kai lauke susiduria su vyresniu grupe, jai akys nusvinta. Tarkime jai jos pussesere yra toks autoritetas (6 m.) kad per kelias dienas is jos ismoksta daugiau negu negu budama namuose ar darzelyje (pvz. daryti ant klozeto).
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2014 06 27, 12:01)
Todel, kad tai daznesni zodziai buityje, vaizduose, nei  melionas, arbuzas, kurie sakysim yra jau tam tikri kalbos paimantrinimai, panasiai turbut butu bulve, morka 1 taskas, pomidoras, patisonas 2 taskai
drinks_cheers.gif
Agurkas - 1, cukinija - 2. biggrin.gif

QUOTE(Extraordinary @ 2014 06 27, 12:12)
logopede rekomendavo keisti, kad butu su savo amziaus arba idealu vyresniais vaikais.
labai neramina, kad sitos grupes vaikai daug isvyku daro, vazineja viesu transportu ir pan.,
Na, logopedė gali čia tik rekomenduoti, nes grupes formuoja direktorė, paprastai pagal gimimo metus, kad visa grupė keliautų kartu iki mokyklos. Kaip žinia, į mokyklą vaikai eina tais metais, kai sueina 7-neri.
Žinoma, yra mažakomplekčių darželių, kur grupės mišrios, arba direktorė laikosi nuostatos, kad vaikai turi augti šeimomis.
Pagal gimimo metus mergaitė turėtų automatiškai eiti į darželio grupę. Nueikit pas direktorę ir pasišnekėkit. mirksiukas.gif
Mūsų įstaigos lopšelinukai vyksta į zoologijos sodą, lėlių teatrą ir pan. Aišku, ne patys mažiausieji. Tikrai problemų nekyla. Be to, yra didelė nauda: vaikai įgyja naujos patirties, įspūdžių, plečiasi pasaulėvaizdis, o tai reiškia, kad kartu plečiasi ir suvokimas, ir žodynas. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 06 27, 12:56)
Na, logopedė gali čia tik rekomenduoti, nes grupes formuoja direktorė, paprastai pagal gimimo metus, kad visa grupė keliautų kartu iki mokyklos. Kaip žinia, į mokyklą vaikai eina tais metais, kai sueina 7-neri.
Žinoma, yra mažakomplekčių darželių, kur grupės mišrios, arba direktorė laikosi nuostatos, kad vaikai turi augti šeimomis.
Pagal gimimo metus mergaitė turėtų automatiškai eiti į darželio grupę. Nueikit pas direktorę ir pasišnekėkit.  mirksiukas.gif
Mūsų įstaigos lopšelinukai vyksta į zoologijos sodą, lėlių teatrą ir pan. Aišku, ne patys mažiausieji. Tikrai problemų nekyla. Be to, yra didelė nauda: vaikai įgyja naujos patirties, įspūdžių, plečiasi pasaulėvaizdis, o tai reiškia, kad kartu plečiasi ir suvokimas, ir žodynas.  mirksiukas.gif

Kalbu apie privacius darzelius, tai sprendimas labiau tevu - kaip jau pageidausim, ten priims nepaisydami gimimo metu. Dabartiniame darzelyje problema tokia, kad nesurenka pakankamai vaiku, del to yra apjungta lopselio grupe su darzelio, o tu darzelinuku su dukra yra tik 2 ir maniske berods vyriausia. Tai ta grupe gali dar metus laiko rinkti ir nesurinkti.

Ar manot kad 2.5 metu vaikas pajegus tokioms isvykoms? Man labai sunku suvokti, kai vaikas vienas ir pirmas, visiskai neturiu su kuo palyginti. Tiesa, logopede dukros raida, suvokima ivertino virs 3 metu amziaus, gal as be reikalo pergyvenu..
Atsakyti
QUOTE(Extraordinary @ 2014 06 27, 13:01)
Kalbu apie privacius darzelius,
Ar manot kad 2.5 metu vaikas pajegus tokioms isvykoms?
Aišku. biggrin.gif
Laisvai. mirksiukas.gif Nebent turi kokių sveikatos problemų, baimių...
Atsakyti
QUOTE(Extraordinary @ 2014 06 27, 11:48)
3 metai bus gruodzio gale, taciau 3-4 metu grupeje butu 3 men vyresnis vaikas uz ja, tai gal bent jau tarp ju didelio skirtumo nebutu.

Extraordinary, manoji gruodinukė, tai su tokiais vaikais ir ėjo, skirtumus aš tarp vaikų mačiau ir matau tik ryšium su tuo, kad maniškei kalba atsilikinėjo, daugiau jokių.

O dėl išvykų, na gana paprasta, tiesiog darykit su vaiku tas išvykas vasarą, gal ne kas savaitę, gal kas dvi ir pripratinsit, ir bus daug naujų postūmių kalbai wink.gif

Tikrai nėra vaikas tam per mažas... Aš jau su aštuonių mėnesių vaiku į visokius sąskrydžius važinėjau, palapinėse nakvojom, o jau 2,5 metai - tai išvis jokių apribojimų tais klausimais.

ir kuo daugiau išvykų, tuo kaip sakau, kalbai geriau. Nes ji duoda šuolius būtent po rutinos suardymo, po naujų įspūdžių, kai vaikas nori pasidalinti ir aptarti naujai įgytą patirtį.

Tad nedvejodama vesčiau ten, juolab kaip sakot ir vyresni patinka (ir ne tokie jau vyresni jie bus), ir nėra labai susigyvenus su dabartine grupe, ir galiausiai ir į mokyklą reikės eiti būtent su šia amžiaus grupe (jei jūs Lietuvoj).
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2014 06 27, 13:59)
Extraordinary, manoji gruodinukė, tai su tokiais vaikais ir ėjo, skirtumus aš tarp vaikų mačiau ir matau tik ryšium su tuo, kad maniškei kalba atsilikinėjo, daugiau jokių.

O dėl išvykų, na gana paprasta, tiesiog darykit su vaiku tas išvykas vasarą, gal ne kas savaitę, gal kas dvi ir pripratinsit, ir bus daug naujų postūmių kalbai wink.gif

Tikrai nėra vaikas tam per mažas... Aš jau su aštuonių mėnesių vaiku į visokius sąskrydžius važinėjau, palapinėse nakvojom, o jau 2,5 metai - tai išvis jokių apribojimų tais klausimais.

ir kuo daugiau išvykų, tuo kaip sakau, kalbai geriau. Nes ji duoda šuolius būtent po rutinos suardymo, po naujų įspūdžių, kai vaikas nori pasidalinti ir aptarti naujai įgytą patirtį.

Tad nedvejodama vesčiau ten, juolab kaip sakot ir vyresni patinka (ir ne tokie jau vyresni jie bus), ir nėra labai susigyvenus su dabartine grupe, ir galiausiai ir į mokyklą reikės eiti būtent su šia amžiaus grupe (jei jūs Lietuvoj).

Dekui, merginos, nuraminot.
Mes Lietuvoj, isvykas daromes tikrai kas savaite ir zoo ir parkai ir vis kur susigalvojam, ir uzsienio daug ismaise ir kalnuose ir kur tik nebuve, tik sunku suvokti kaip toks zvirblis be manes kazkur vaziuos, cia turbut tik mano problema, o dukrai viskas bus gerai..
Atsakyti
greičiausiai tik Jūsų 4u.gif juk turbūt iš pradžių buvo sunku ir suvokt, kaip žvirblis į patį darželį eis? wink.gif

juolab jei patys darot išvykas, viskas dukrytei bus puiku.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2014 06 27, 14:19)
juk turbūt iš pradžių buvo sunku ir suvokt, kaip žvirblis į patį darželį eis? wink.gif

Tikrai taip, dekoju, labai visos padejote cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Extraordinary @ 2014 06 27, 12:48)

mano pana gruodinuke, ejo i grupe 3-4 metu vaiku 2,8. Man atrodo normalu, juk su tais vaikais i mokykla eis, tai gerai kad aplink vyresni.
Atsakyti
Sveikos,
gal kass mus prisimena. mano mažylei jau beveik 3 metukai. susiėmiau ir smarkiai padirbėjau namie (nes pas mus sunku rasti gera logopedo, ji vis kartojo gera tartis ir daugiau nieko). ačiū Alchemie už nuoširdžius padėjimus ir patarimus.
aš dabar su kitu klausimu, per tiek laiko mūsų gydytoja tikrindama gerklytė užkliuvo liežuvėlio pasaitėlis, tai man dabar reikia eiti pas ortodonta g.gif kad patikrintu ar reikia kirpti ar viskas gerai g.gif
Atsakyti
Gali paziureti ortodontas arba LOR, netgi jei turit gera logopeda, irgi matys, ar trukdo pasaitelis kalbejimui. O kirpti nezinau, ar poliklinikoje tokia opracija daro, turbut i Zalgiri reiktu vaziuoti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2014 06 30, 19:08)
Gali paziureti ortodontas arba LOR, netgi jei turit gera logopeda, irgi matys, ar trukdo pasaitelis kalbejimui. O kirpti nezinau, ar poliklinikoje tokia opracija daro, turbut i Zalgiri reiktu vaziuoti unsure.gif

tai prašiau logopedės pažiūrėti pasaitėlį tai velnias bijo ir nelenda prie vaiko doh.gif ir tikrai niekas mums netikrino schmoll.gif tai jautu savo kaime pas ortodonta nueisiu ir pasitarsiu ir jei reiks arčiau į kauno klinikas nuvyksiu, na jei reiks ir į žalgirį atvyksiu. bet tiek laiko jau seniai galėjo logopede patikrinti doh.gif
ji pas mane tikrai kalba gražiai sakinukais tik labai jaučiasi, kad nėra rrrr ir ššš trūksta. ir su kuo pasitarti ar tikrai tas pasaitėlis trugdo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roga: 30 birželio 2014 - 18:17