Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukė ir nevaisingumas

Užsispyrėle, o kokie tie skydliaukės pakitimai? Man Klimas įtaria hiperfunkciją, bet dėl pastojimo nieko kol kas nesakė. O kad sutvarkius šias problemas pavyktų pastoti. To ir linkiu mums visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sesita @ 2007 04 18, 17:17)
Užsispyrėle, o kokie tie skydliaukės pakitimai? Man Klimas įtaria hiperfunkciją, bet dėl pastojimo nieko kol kas nesakė. O kad sutvarkius šias problemas pavyktų pastoti. To ir linkiu mums visoms  4u.gif

Bandžiau paskaityt, ką man knygelėj gydytoja prirašė, bet žinok neįskaitau blush2.gif Pavyko iššifruot, jog skydliaukė echoskopiškai nepadidėjus, bet skydlaiukė netolygi ir "marga".
Atsakyti
Sveikos,mamytes, tenka ir man prisideti prie jusu sian lankiausi pas endokrinologa ir suzinojau kad ir as turiu problemu su striuma, taciau gydytoja kokreciai negalejo nieko pasakyti nes tyrimai dar nepadaryti, tad liepe ateiti po savaitgalio, As nusirasiau echoskopijos duomenys, gal kas labiau patyrusi sioje srityje galetume, ka nors pakomentuoti
Desinioji skiltis 19x18 kairioji 18x16 audinio echogeniskumas nepakites desineje skiltyje pavieniai mazgai su cistine degeneracija iki 5mm kaireje skiltyje pavieniai analogiski mazgai iki 5mm desineje kaklo puseje limfmazgiai 9mm kaireje 6mm antinksciu patologija nera skydliauke nepadidejusi isvados parasyta mazgine striuma
dar seniau atlikusi esu tyrimusi nezinau ar sitie yra tinkam,i bet noriu, ka nors suzinoti, kas su manim darosi DHEAS - 442,0 ng/ml TESTO -1,04 ng/ml PRL 166,7 uIU/ml
LH-7,21 mIU/ml FSH - 7,10mIU/ml
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simoo7e: 20 balandžio 2007 - 15:21
QUOTE(Simoo7e @ 2007 04 20, 16:13)
Sveikos,mamytes,  tenka ir man prisideti prie jusu sian lankiausi pas endokrinologa ir suzinojau kad ir as turiu problemu su striuma, taciau gydytoja kokreciai negalejo nieko pasakyti nes tyrimai dar nepadaryti,  tad liepe ateiti po savaitgalio, As nusirasiau echoskopijos duomenys, gal kas labiau patyrusi sioje srityje galetume, ka nors pakomentuoti
Desinioji skiltis 19x18 kairioji 18x16 audinio echogeniskumas nepakites desineje skiltyje pavieniai mazgai su cistine degeneracija iki 5mm kaireje skiltyje pavieniai analogiski  mazgai iki 5mm desineje kaklo puseje  limfmazgiai 9mm kaireje 6mm antinksciu  patologija nera skydliauke nepadidejusi isvados parasyta mazgine striuma
dar seniau atlikusi esu tyrimusi nezinau ar sitie yra tinkam,i bet  noriu, ka nors suzinoti, kas su manim darosi DHEAS - 442,0 ng/ml TESTO -1,04 ng/ml PRL 166,7 uIU/ml
LH-7,21 mIU/ml FSH - 7,10mIU/ml

DHEAS lyg ir didokas. Kiek žinau tai antinksčių hormonas. g.gif
Atsakyti
o sis hormonas nulemia plaukuotuma ir spuogus ?
Atsakyti
QUOTE(Kolibriukė @ 2004 08 09, 18:33)
Be to, Kai yra skydliaukes funkcijos sutrikimai dar gresia ir ovuliacijos nebuvimas, todel neimanoma pastoti.

bet gali būti kad gali tik neišnešioti?

QUOTE(paiduke @ 2004 08 09, 18:54)
Ar galima darytis skydliaukes harmonu tyrimus,vartojant KT,ar tai nepaveiks tyrimu?
QUOTE(Kolibriukė @ 2004 08 09, 18:55)
Tikrai galima.

valio thumbup.gif o ar reikia kazkuria konkrečią C.D. diena darytis ar nesvarbu?

QUOTE(Eglė M. @ 2004 08 10, 12:34)
Tyrimus geromedoj turetu daryt be siuntimo.

o AIDS centre nedaro? girdejau Geromedoj nelabai gerai tyrimai atliekami? g.gif

QUOTE(paiduke @ 2004 08 10, 16:31)
Na va pasidariau tyrimus geromedoj
TSH -0,711, o norma 0.27-4.2
FT4-18,79, norma 12-22
ATPO-568,4, norma iki 34
Sumokejau 71Lt

tai va šitų tyrimų ir reikia kad išsitirti skydliaukę? ta prasme daugiau jokių nereikia? unsure.gif
Papildyta:
dar pridursiu, kad:
kai pastojau antra karta - man labai kalatodavosi sirdis - na atrode kad ten paukstelis kazkoks ilindes... nes normaliai mano spaudimas visada budavo 60*90... ax.gif niekada nesiskundziau del to... budavo ir 40*70... ir gyva...
labai keistas jausmas buvo. atrode, kad sirdis per gerkle islys... blink.gif
be to visada labai greitai pavargstu tiesiog nezmoniskai.
dar iki nestumu, jau ilgus metus, ieskojau priezasties del ko man visa laika uzkieteje viduriai. buvau santaruose- dare nuotrauka, nieko nerado. gydytoja aiskino- kad matyt toks organizmas unsure.gif , kad teks valgyti daugiau lapiniu darzoviu verysad.gif (galiu kimsti nors ir po kibira salotu-man tas nepadeda) ir kad teks visalaika draugauti su laisvinanciais... verysad.gif
dar... mane vis dar beria jaunatviniais spuogais.... g.gif buvau neiskentusi moletu plente pas gydytoja- venerologijos tam centre blink.gif - irgi- nieko nerado - paaiskino, kad matyt toks organizmas... verysad.gif ishrase tepalo uz 60 litu - kuris na gal kol tepiau biski padejo (beja, jis hormoninis)... dabar nevartoju, nes bijau tu hormonu ir taip...

ar visa tai ka išvardinau gali busti susije, su mano dabartiniu galvos skausmu ir klausimu - skydliauke? gali ji būti užsislėpus po šiomis mano bėdomis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žvirbliukė: 24 balandžio 2007 - 15:21
Zvirbliuke tai vieni is hipofunkcijos pozymiu bet tai gali lemti ir patirtos nelaimes bei stresas. Del sventos ramybes isitirk skydliauke
Atsakyti
QUOTE(elijete @ 2007 04 24, 15:24)
Zvirbliuke tai  vieni is hipofunkcijos pozymiu bet tai gali lemti ir patirtos nelaimes bei stresas. Del sventos ramybes isitirk skydliauke

kad zinok man visa sita buvo iki mano nestumu- iki tu nelaimiu.... ir dabar lygiai taip pat...
gal pavargstu maziau - o gal nepastebiu, nes dirbti vistiek reikia... verysad.gif
miegu blogai..... verysad.gif
spaudimas visada mazas verysad.gif
spuogeliai nenyksta verysad.gif nors oda sausa - jie ishkazkur dygsta - g.gif o tie kurie naikina spuogus- visi riebiaodem... tai man taip buna nusausina- pleiskanoja veidas- seriasi tiesiog... verysad.gif
o tie viduriai- tai nepasikeite- plastelinas ir tiek... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žvirbliukė: 24 balandžio 2007 - 15:31
Zinok butinai nueik pas endokrinologa, istirtu hormonus, paziuretu kaip echoskopiskai skydliauke atrodo, gal cia ir priezastis visa ko yra. Nenoriu gasdint bet silpnumas, spuogai ir sirdies bildejimas mane vargino kai man buvo 10 metu. Net pamoku nebesugebedavau paruosti ir ka gi pasirodo del visko kalta struma. Iki pat siol ja turiu ir teks vaistus gert visa gyvenima
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elijete: 24 balandžio 2007 - 15:35
ačiū Tau 4u.gif

man negana to, dar ir atmintis "iki durų" tik yra unsure.gif
Atsakyti
Labai viskas panasu kaip pas mane kadaise buvo, tik as tada dar maza mergaite buvau...
Paskui struma eme ir pasikeite i hiperfunkcija, sere vaistais visokiais, reanimacijoj ilgai gulejau bet dabar viskas atstatyta, viskas normos ribose.
Butinai butinai nueik pas endokrinologa, linkiu tau kuo geriausios kloties smile.gif
Atsakyti
Desinioji skiltis 19x18 kairioji 18x16 audinio echogeniskumas nepakites desineje skiltyje pavieniai mazgai su cistine degeneracija iki 5mm kaireje skiltyje pavieniai analogiski mazgai iki 5mm desineje kaklo puseje limfmazgiai 9mm kaireje 6mm antinksciu patologija nera skydliauke nepadidejusi isvados parasyta mazgine striuma
dar seniau atlikusi esu tyrimusi nezinau ar sitie yra tinkam,i bet noriu, ka nors suzinoti, kas su manim darosi DHEAS - 442,0 ng/ml TESTO -1,04 ng/ml PRL 166,7 uIU/ml
LH-7,21 mIU/ml FSH - 7,10mIU/ml TTH-1,61 miu/ml. DHEA-SO4-10,6. Gydytoja Baceviciene pasake, kad esu sveika, apie tikrinima mazgu pati nieko neminejo, pasiteiravus, ar reikia mazgelius tikrinti sake na gali po metu atvykti, sprendimu del odos problemu(oda ir sausa ir spuoguota), del svorio ir plaukuotumo nepateike, na paskyre vartoti Dexamethasone , kuris turejo slopinti antinksciu veikla nes DHEAS - 442,0 ng/ml, taciau gydytoja gana apatiskai pasake vartok du menesius ar pades nezinau jei nepades, na reiskiasi nepades, pakeisti nieko negaliu, taciau perskaicius anotacija siu vaistu vartoti juos praejo noras. Ka galetumet patarti, ar vartoti siuos vaistus, ar teko su siais vaistais susidurti, kokia jusu nuomone?, manau teks kreiptis i Kazanaviciu arba Grigoni, gal jie patars ka daryti su siomis problemomis, nes nejaugi nera jkokiu sprendimo budu ir apskritai jei su skydliauke tarsi problemu neturiu tai is kur sios problemos, kas jas nulemia unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simoo7e: 24 balandžio 2007 - 20:03