Simoo7e as vietoj taves pirmiausia pasikonsultuociau su kitu gydytoju, kad ir su Kazanaviciumi, nes man is tavo pasakojimo jauciasi, kad nelabai tai gydytojai idomu, kas tau darosi. As esu gerusi dexametezona, mazomis dozemis naudojant (as naudojau po 1 tabl.) tie salutiniai poveikiai dazniausiai nepasireiskia bet visi mes skirtingi. As isklausyciau ir kitu gydytoju nuomoniu.
o dar mazas klausimas.
gal patartumet koki endokrinologa?
zadu vis, vis zadu ir zadu, prisiregistruot centro polikinikoje pylimo gatvej.
ar ten yra koks geras specas sios srities?
na kad i mane ne kaip i durne ziuretu, kad noriu skydliauke tirtis...
aciu

aciu

Zvirbliuke jei tu gyveni kaune arba vilniuje gali pas Kazanaviciu registruotis bet ten jau mokamai viskas. jei domins parasyk i a.z. surasiu telefonus. O siaip kai nueisi pas gydytoja paaiskink savo nusiskundimus, pasakyk, kad jau ilgai jie vargina ir tau del to neramu. Be to dar tos nelaimes...Zinok normalus gydytojas negali i tai numoti ranka.
QUOTE(Simoo7e @ 2007 04 25, 15:12)
elijete dexametezona o tau padejo jis panaikinti tas problemas del kuriu skyre si preparata
Man ji skyre ne del strumos, o kai dare stimuliacijas tam, kad susilpninti imuniteta. Kartais buna, kad moters imunine sistema su viskuo kovoja, taip pat ir nestumu, todel ja reikia numalsinti. Deja man tai nepasiteisino.
Siaip sis preparatas atlieka ir daug kitu funkciju.
QUOTE(Žvirbliukė @ 2007 04 24, 22:46)
o dar mazas klausimas.
aciu

aciu

Žvirbliuke, ir aš pasiūlyčiau nueiti pas Kazanavičių, išsitirti ne tik skydliaukės ,bet ir kai kuriuos lytinius hormonus, kurie gali turėti įtakos sėkmingam nėštumui. Hormonų kainos jo klinikoje Via Medica bus panašios, kaip poliklinikoje, tik laiko sutaupysi, ir echoskopiją tą pačią dieną padarys. Sėkmės

[b]Papildyta:
Centro pol. konsultuoja šauni jauna endokrinologė Lina Zabulienė, bet dirba ji kartą per savaitę po kelias valandas, todėl pas ją gali būti sunku patekti. Kita nebloga gyd. Katilienė, aš pas ją lankiausi studentė būdama. Nepatarčiau Skuodytės

QUOTE(Moon @ 2007 04 25, 16:40)
Žvirbliuke, ir aš pasiūlyčiau nueiti pas Kazanavičių, išsitirti ne tik skydliaukės ,bet ir kai kuriuos lytinius hormonus, kurie gali turėti įtakos sėkmingam nėštumui. Hormonų kainos jo klinikoje Via Medica bus panašios, kaip poliklinikoje, tik laiko sutaupysi, ir echoskopiją tą pačią dieną padarys. Sėkmės 

ale ziuriu, kad ta Via Medica Kaune... o as Vilniete

ar imestumet man i AZ kur ta Kazanaviciu rasti Vilniuje?
beja, man pas ji nuejus taip ir sakyti - nepavyksta isnesioti noriu issitirti skydliauke

aciu labai

QUOTE(Žvirbliukė @ 2007 04 25, 21:54)
ale ziuriu, kad ta Via Medica Kaune... o as Vilniete
beja, man pas ji nuejus taip ir sakyti - nepavyksta isnesioti noriu issitirti skydliauke
aciu labai
Jums 

aciu labai

tel. Vilniuje 2622439 Trakų gatvėje (neatsimenu tikslaus nr., bet tokiame brome)anksčiau dirbdavo tik šeštadieniais, reikia iš anskto registruotis. Nuėjus viską papasakok, jis tikrai supras

Sveikos merginos,
gel galetumete pakomentuoti, kiek pati suprantu, tai man skydliaukes hiperfunkcija, t.y. reikalai nekokie
TSH - 0,082 mIU/I (0,27 - 4,2)
FT3 - 7,72 pmol/I (2,8 - 7,1)
FT4 - 21,50 pmol/I (12-22)
ATPO 345,2 IU/ml (0 - 34)
Gine jau leido kaip ir vel pradeti planuoti leliuka, o cia bac tokie rezultatai. Tai ka, dabar koks gydymas, ir jokiu planu??? Taip susinervinau, uzsirasiau treciadieniui i konsultacija. Jei pakomentuosit, busiu labai dekinga
gel galetumete pakomentuoti, kiek pati suprantu, tai man skydliaukes hiperfunkcija, t.y. reikalai nekokie

Gine jau leido kaip ir vel pradeti planuoti leliuka, o cia bac tokie rezultatai. Tai ka, dabar koks gydymas, ir jokiu planu??? Taip susinervinau, uzsirasiau treciadieniui i konsultacija. Jei pakomentuosit, busiu labai dekinga
QUOTE(naska @ 2007 04 28, 10:33)
Sveikos merginos,

Tai iš tiesų skydliaukės hiperfunkcija, bet labai nedidelė, nes FT3 ir FT4 ties viršutine normos riba, O TSH paprastai anksčiausiai sureaguoja į skydliaukės sutrikimus, todėl ir nukrypęs labiau. Padidejęs ATPO rodo, kad tau greičiausiai yra autoimuninis tiroiditas( lėtinis skydliaukės uždegimas), kuris gali sukelti įvairius skydliaukės veiklos sutrikimus. Tokiu atveju kaip tavo, paprastai nepuolama gydyti, tyrimai kartojami po kelių mėnesių, nes būna, kad tokia hiperfunkcija susitvarko ir be gydymo. O nuo pastojimo, kol neaišku, kaip toliau klostysis reikalai, geriau kol kas susilaikyti, nes jei tektų gerti skyliaukės veiklą slopinančius vaistus jie

QUOTE(Moon @ 2007 04 28, 18:01)
Tai iš tiesų skydliaukės hiperfunkcija, bet labai nedidelė, nes FT3 ir FT4 ties viršutine normos riba, O TSH paprastai anksčiausiai sureaguoja į skydliaukės sutrikimus, todėl ir nukrypęs labiau. Padidejęs ATPO rodo, kad tau greičiausiai yra autoimuninis tiroiditas( lėtinis skydliaukės uždegimas), kuris gali sukelti įvairius skydliaukės veiklos sutrikimus. Tokiu atveju kaip tavo, paprastai nepuolama gydyti, tyrimai kartojami po kelių mėnesių, nes būna, kad tokia hiperfunkcija susitvarko ir be gydymo. O nuo pastojimo, kol neaišku, kaip toliau klostysis reikalai, geriau kol kas susilaikyti, nes jei tektų gerti skyliaukės veiklą slopinančius vaistus jie
ne į sveikatą. Nenusimink, viskas yra pataisoma, gerai kad tyrimus pasidarei prieš planuodama 

Sveika, Moon, dekui uz komentara. Tikrai kazkiek nuraminai. Reikalas tame, kad as jau skydliaukes tyrimus periodiskai darausi kokie 5 metai, visada viskas normos ribose buvo. Pries pastojima, taip pat dariausi kraujo tyrimus, viskas buvo normoj, ishskyrus TSH, jis buvo per zemas. Tuomet pastojau ir pries pora menesiu turejau nesivystanti nestuma. Bent pora gydytoju uztikrino, kad tai tikrai ne del skydliaukes. Paskutiniais menesiais buvo stresas didziulis, pergyvenimai, ir kazkaip labai jautri pasidariau. Penktadieni nuejau pasidaryti tyrimu ir rezultatai tokie, kokie yra. Gine jau leido planuoti antra nestuma, bet dabar net nezinau ka galvoti, esu nevilty

QUOTE(naska @ 2007 04 28, 19:57)
. Paskutiniais menesiais buvo stresas didziulis, pergyvenimai, ir kazkaip labai jautri pasidariau. Penktadieni nuejau pasidaryti tyrimu ir rezultatai tokie, kokie yra. Gine jau leido planuoti antra nestuma, bet dabar net nezinau ka galvoti, esu nevilty
Jei dar gydyma skirs, tai vel viskas atsikels, siaubas kazkoks. O slopinantys vaistai yra grieztai nesuderinami su nestumu? Ar gali man buti tokie pakitimai nuo streso?

Skydliaukė jautriai reaguoja į stresą, galėjo ir nuo to tyrimai pablogėti, o padidintas jautrumas gali būti dėl skydliaukės hiperfunkcijos. Gydomos ir