Įkraunama...
Įkraunama...

Vakarų Škotijos Baltieji Terjerai

Ačiū už patarimus, pergreit tikėjaus rezultato iš mažiaus g.gif
O išnešt ji iškart po vandens gėrimo į lauka turbūt neimanoma, nes jis labai greit padaro.
Paguoda bent tokia, kad visi išmoksta (beveik) išmoksim ir mes ta reikala lauke palikt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lašialis @ 2014 09 04, 07:52)
Ačiū už patarimus, pergreit tikėjaus rezultato iš mažiaus g.gif
O išnešt ji iškart po vandens gėrimo į lauka turbūt neimanoma, nes jis labai greit padaro.
Paguoda bent tokia, kad visi išmoksta (beveik) išmoksim ir mes ta reikala lauke palikt smile.gif

Imanoma - parsinesei namo, ir stovi su batais striukem ir ziuri, kaip jis geria. Ir jam dar nepabaigus gert, ji ant ranku ir i lauka. As savo maziuke i lauka ilgai tik ant ranku nesdavau, nes kitaip prisiusiotu visa laiptone... O va ore kabedama nesiusioja. Is viso, maziukus i lauka reikia vesti ne tada, kai seimininkui noretusi, kad jis siusiotu, o tada, kai suniukas nori sysiu. Vos pabudus, vos pavalgius, vos pazaidus, zodziu milijona kartu per diena. Siaip suniukai turetu sugebet tiek iskentet, kiek turi menesiu, plius 1. ty 3 men suo gali iskentet 4 valandas.

Mano suo dabar su kitom problemom susiduria - ji visa gyvenima reikalus atlikdavo tik ten, kur zole/zeme, o dabar daznai pasitaiko, kad zoles nera nei lopinelio, zemes irgi, vien asfaltas arba betonas. Todel ismoko (po ilgu menesiu kancios), kad kartais reikia ant betono siusioti. Prie viso to, pietu amerikoj namai daznai neturi koridoriuose stogo, todel atskirti, kada cia mes name, o kada cia mes gatveje pasidare gerokai sudetingiau. Tai kartais koridoriui privaro, nes nu namai pas mus kasdien keiciasi, sunku susigaudyt.
Atsakyti
Esam jau bande pora kart ir nešt i lauka iškart po gerimo, bet tada jis nieko taip ir nepadare doh.gif

Šiandien atsitiktinai užmačiau keista skelbima, kad parduoda mažus vestukus, esa abu tėvai su dokumentais, bet vaikučiai jų negauna nes tėvai pirkti dėl veislės tikrumo, namams, nedalyvave parodose g.gif
Nu man toks skelbimas skamba apsurdiškai, arba yra dokumentai arba jų nėra g.gif ar aš klystu? g.gif
Atsakyti
Tai lėkit dar pora kart ar kiek beprireiks vėl laukan vos grįžus smile.gif Nu matos kad šuniukas ruošiasi sysiot.. suka atu, uostinėjas... Kad po miego sysiot norės tai kone šimto procentų garantija smile.gif Tai imt ir nešiot laukan ratais kol pavyks smile.gif Nu negali nepavykt biggrin.gif Svarbu kantrybė smile.gif Ir jo nešt ant rankų iki žolytės smile.gif

Jei tėvai su dokumentais nedalyvavo parodose tai ir šuniukai dokumentų negaus... Klausimas kodėl nedalyvavo? Gal iš tingumo, gal iš skūpumo, o gal tėvai defektų, veislės broką, psichikos sutrikimų turi ir todėl negavo reikiamų įvertinimų parodose? smile.gif Netoleruoju tokių ,,šuniukų kepėjų'' kurie nepasivargina užpakalio pajudint ir į parodas nueit... Jei patingi dresūra užsiimt, kailį tinkamai prižiūrėt tai negi ims ir nepatingės domėtis veisimo peripetijom visom? greičiausiai ne smile.gif

Lašiali parodykit savo vaiką 4u.gif

Onlė šiandien apsikirpo smile.gif Atjaunėjo pora metų mažiausiai biggrin.gif Reiks rytoj foto pamėgint suorganizuot smile.gif

Bet ohoho kokia Tulku jau metais turtinga bigsmile.gif Lekia tas laikas nespėju vytis... doh.gif
Atsakyti
Meginsiu skanukas neštis į lauką ir už gera darba apdovanosiu smile.gif gal tas variantas pades g.gif

Būtinai parodysiu savo vaiką kai kompiuteri sutaisys, su planšete nemoku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lašialis @ 2014 09 05, 17:26)
Meginsiu skanukas neštis į lauką ir už gera darba apdovanosiu smile.gif  gal tas variantas pades g.gif

oi, maniškis tai kai suprato, kad už padarytą reikaliuką gauną skanuką, tai buvo pradėjęs apgaudinėt, pritupia (tada dar nekėlė kojos) sekundei ir lekia pas mane skanuko atsiimt, tipo padariau jau, duok, ir nesvarbu, kad nieko neatliko biggrin.gif bet tuo metu žiema, buvo, tai greit ant sniego pastebėjau, kad esu maustoma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aira* @ 2014 09 05, 16:54)
oi, maniškis tai kai suprato, kad už padarytą reikaliuką gauną skanuką, tai buvo pradėjęs apgaudinėt, pritupia (tada dar nekėlė kojos) sekundei ir lekia pas mane skanuko atsiimt, tipo padariau jau, duok, ir nesvarbu, kad nieko neatliko  biggrin.gif bet tuo metu žiema, buvo, tai greit ant sniego pastebėjau, kad esu maustoma  biggrin.gif

Gudrus anie. Su amzium tik gudreja, po to nebespeji atsekt, ka vel iskrete. Mano suo pvz mane isdresavo, kad nakti ja po kaldra issileisciau. Ismoko mazyte, kad jei man miegant laizo man nosi, tai as anksciau ar veliau pakelsiu ranka, kad kutenima nuo nosies patraukt, o jai tuo metu atsidaro vartai po kaldra, ir ji lenda. Tai ji suformavo man refleksa, kad ji savo slapia nosim 'paspaudzia' mano nosi (nu kaip mygtuka), ir as ileidziu ja po kaldra. Issidresavo zodziu, naudoja iki siol sekmingai. Dabar jau ir mb isdresavo tuo paciu principu...

Kiek laiko per savaite praleidziat sunu dresurai, m? Ar issidresavot maziukus, ir iki siol klauso kaip is vadovelio? Kiek laiko praleidziat tie, kurie po du ar daugiau sunu turit? Liuka, kiek tau laiko su visa brigada uztrunka? Is viso, ka moka jusu suauge sunys?

Mano suo (jomajo) iki siol neskiria sedet/stovet/gulet. Supranta, kad kazko is jos nori, ir speja is lempos, nu daro kuria nors komanda, o ne ta, kuria liepta. Ir po to lieka toj komandoj graziai tvarkingai, ale tik paleidi zaist, tai dzin dzilin kas po to bus, kai nuo grandines nutrukus. Ir dresuot ja sunku, pagyrimai jai dzin, skanukai irgi dzin, maistas irgi dzin. Skanukus ji pasiima ir arba nesasi paslept, arba nesasi kur tolyn paslapcia suest arba laiko burnoj ir niekam neduoda. Zodziu, ta vieta irgi nepapirksi. Ateik cia klauso tik tada, kai uzstaugiu, ir tai eina 'tiesiai per aplinkui' viska isuostydama. Ka moka, tai prie dviracio elgtis pagal nurodymus, bet ten grieztai mokiau, tai nors tiek sugeba. O visa kita dzin dzilin.

Tvikse, Tulku gi kartu su visa sitos temos karta, cia jos vienmeciu daaaaug. Kazkaip daug tada musu buvo, dabar matyt visiems viskas aisku. Nu ir fb zinoma.
Atsakyti
Man labai gaila, kad FB nukonkuravo SM. Man vis dar čia jaukiau ir saviau smile.gif

Džiugas komandas visas pamena, kurias kada nors buvo išmokytas. Buvau pradėjusi mokyti 'tarnauk' (kaip Fanta ar Kola, kai prisėda ant subiniuko ko nors lrašydamos Bangos), bet man nesisekė išaiškinti, ko noriu, o jam suprast. Nors šiaip atrodo, kad jis vis dar pilnas noro žaisti, mokytis ir veikti.

Miss K, kur dabar esat? Ką veikiat? Kaip Tulku kaklas?

Mes neseniai grįžom iš Barselonos. Mačiau ten kokius 4-5 vestukus. Visi švarūs, tvarkingai apkirpti, ramiakai smile.gifsmile.gifsmile.gif
Džiugą prižiūrėjo draugai, kurie turi mažą vestuką. Beveik per 2 sav. vaikinukai susidraugavo. Vkr parvežė Džiugą namo ir kai jau lipo mašinon važiuot atgal, Džiuginas šoko kartu į mašiną (aš tuo metu migdžiau mažę, o MB komandiruotėj). Parnešė baltąjį namo, tai toooks pasimetęs buvo. Pagailo man kukulio.
Atsakyti
Labas 4u.gif
QUOTE(panele_smila @ 2014 09 17, 19:07)
Man labai gaila, kad FB nukonkuravo SM. Man vis dar čia jaukiau ir saviau smile.gif

drinks_cheers.gif
FB grupese l.daug zmoniu, cia tai kaip ir savi visi buvom, tai kartais net nesinori i diskusijas veltis su svetimais verysad.gif
Mes puikiai praleidom 2savaites Jav pas dukra, viskas gerai, bet labai savo miargu pasiilgau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(panele_smila @ 2014 09 17, 17:07)

Džiugas komandas visas pamena, kurias kada nors buvo išmokytas. Buvau pradėjusi mokyti 'tarnauk' (kaip Fanta ar Kola, kai prisėda ant subiniuko ko nors lrašydamos Bangos), bet man nesisekė išaiškinti, ko noriu, o jam suprast. Nors šiaip atrodo, kad jis vis dar pilnas noro žaisti, mokytis ir veikti.

Miss K, kur dabar esat? Ką veikiat? Kaip Tulku kaklas?

Mes neseniai grįžom iš Barselonos. Mačiau ten kokius 4-5 vestukus. Visi švarūs, tvarkingai apkirpti, ramiakai smile.gifsmile.gifsmile.gif
Džiugą prižiūrėjo draugai, kurie turi mažą vestuką. Beveik per 2 sav. vaikinukai susidraugavo. Vkr parvežė Džiugą namo ir kai jau lipo mašinon važiuot atgal, Džiuginas šoko kartu į mašiną (aš tuo metu migdžiau mažę, o MB komandiruotėj). Parnešė baltąjį namo, tai toooks pasimetęs buvo. Pagailo man kukulio.

Tulku tai be jokio noro mokytis, ziuri nuolat i mus zvilgsniu 'ko jus durniai is manes norit?'.
Mes vis dar Peru. Esam Piura, liko 300km iki Ekvadoro. Tulku kaklas gerai, visos skyles graziai uzgijo, ant kaklo nebera jokios zymes, uzpakali yra bet maza, kaip tik toj vietoj kur sukurys yra. Tulku pasigavo kazkoki umini raumenu uzdegima, gavo antibu vel. Tiesa sakant nezinau, kas nutiko - ryte atsikele ir nebegali keturiom letenom eit, galine letena pakelus sokineja. Spaudem visaip kaip, kad rast kur skauda - niekur neskauda, bet jutimas letenoj yra. Nuvedem pas veta, jis sako, kad abieju galiniu letenu 'slaunu' raumenu uzdegimas.

Dziugas norejo i kitus namus atgal?
Atsakyti
Sveiki, aš nors ir naujokė šioje temoje bet man čia sm kažkaip irgi jaukiau smile.gif fb man atrodo kaip kokia banda kurioje yra pastovei tie patys veidai norintys veltis i ginčus biggrin.gif

Norėjau jūsų patarimo, pradėjome valgyti nauja maisteli jau savaite ir vis dar yra laisvoki viduriukai. Tai nelabai suprantu ar maistukas netinka ar dar reika palaukti g.gif

Ir dar gal galite rekomenduoti kokius vitaminus naudoti pradejus est suaugusiu maistuka?
Atsakyti
QUOTE(Lašialis @ 2014 09 17, 23:26)
Sveiki, aš nors ir naujokė šioje temoje bet  man čia sm kažkaip irgi jaukiau smile.gif  fb man atrodo kaip kokia banda kurioje yra pastovei tie patys veidai norintys veltis i ginčus  biggrin.gif

Norėjau jūsų patarimo, pradėjome valgyti nauja maisteli jau savaite ir vis dar yra laisvoki viduriukai. Tai nelabai suprantu ar maistukas netinka ar dar reika palaukti g.gif

Ir dar gal galite rekomenduoti kokius vitaminus naudoti pradejus est suaugusiu maistuka?

laisvoki tai kaip? forma yra? O koki maista valgot?
As vitaminus duodu tik kailiui ir odai, retkarciais kursa sugirdau, o siaip morkytes, obuoliuko, agurko, moliugo gabaliukas. smile.gif
Atsakyti