Įkraunama...
Įkraunama...

L-gliutathionas Autistukams

QUOTE(Darlingkrbe @ 2014 10 22, 09:59)
Reniuks, galite trumpai ka darete ir nebedarote, nebuvo efekto, ir ka darete ir darote - padeda. Aciu 4u.gif

Trumpai turbut nelabai iseis biggrin.gif Kai sunui buvo treji-ketveri pradejom ziureti "Baby Einstein my first signs" ismoko parodyti gestais mama, tetis, kamuolys, buckis ir pan. Zinoma nelabai jis norejo ziureti pradzioj, bet as salia emocingai ir viska rodziau, kalbejau, aikciojau, gyriau. Leidau jam suprasti, kad tai ka jis parodo yra nuostabu. Dar tetis prisijungdavo ir taip nejucia kartu su zenklais ir zodelius istare. suprato, kad kalbeti- gera. Tuo metu as tik ir domejausi apie visokias lavinacias programas, bet sunku budavo kazka isiulyti, kas jam budavo neidomu. Netiketai atradau "Son Rise" programa, keleta kartu su jais pakalbejau, atsiunte man ivadini diska. Kai supratau kaip panaudoti ju methodika ledai pajudejo, neturim mes tiek laiko paroj, kad naudoti tik sia programa, bet principus jos ir dabar naudojam. Bego laikas jau ir oficialia diagnoze pagaliau gavom, bet manes neapleido mintis, na kad nera autizmas "gydomas" tik terapijomis. Taip prasidejo mano naktines studijos, kurios tesiasi ligi siol biggrin.gif .suradau tiek daug atliktu tyrimu, studiju, kurios man tiesiog akis atvere. Siai dienai galiu drasiai teigti, kad daugelis autizmo simptomu yra nulemti, del virskinamojo trakto problemu. Esant disbioziai organizme-jis ir negali normaliai funkcionuoti. Jei vaikui truksta tam tikru fermentu, maistas nesuvirskinamas, ko pasekoje issivysto ivairios uzdegimines reakcijos( inflammation), kurios blokuoja naudingu medziagu pasisavinima ir t.t ir pan., Supratau, kad mazius negauna, nei reikiamu vitaminu, nei mineralu kiekio, o tie visi multivitaminai, kuriuos naudojam, nieko verti (tada net nemokejau skaityti etikeciu, paziuri ai, tokiu ir tokiu vit yra, o kad kiekiai juokingi, kad daugeliuose ivairiausiu priedu dar prideta, kad nieko naudingo istikruju juose nera). Na ir zinoma atradau nuostabuji L-Glutathione, pradejau duoti high potency probiotics, uzsisakiau vitaminus is "Kirkman labs" su padidintu kiekiu B vit nu zodziu labai plataus spektro ivairus vit ir mineralai, darau masaziuka su Magnesium oil, kaip zinia magnis geriausiai isisavina per oda. Padarem plauko tyrima del 400 alergenu, vadinama tolerancijos testa. Likau nustebinta, mazius ne toleruoja zuvies, kiausiniu, pomidoru, glitimo, kazeino, sorbitolio, keliu E. Jokiu dietu jam netaikau, tik ribojam truputi patiekalus su siais produktais, nes kitu atveju jis turetu badauti biggrin.gif (labai isrankus maistui), bet valgio metu gauna kapsule Spectrum Digestyve Enzymes. Dar tik menuo, Kai juos naudojam, bet tustintis pradejo du kart dienoje. Nors ir anksciau atrode, kad skustis nera ko, eidavo I toleta viena karta, viduriai neuzkietieja, bet pasirodo daug maisto budavo nesuvirskinama. Mamytes pasiskaitykit apie GAPS(gut& psychology syndrome) by Dr.Campbell-McBride ne tiek dieta , kiek rysi tarp skrandzio ir smegenu.
Atsakyti
mane labai sudomino, kad naudojot(jat) son rise programa. Gal galit tuos pagrindinius principus parasyt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(begemote @ 2014 10 22, 16:35)
mane labai sudomino, kad naudojot(jat) son rise programa. Gal galit tuos pagrindinius principus parasyt  blush2.gif

1. Autizmas,tai ne elgesio sutrikimas. Tai santykiu ir bendravimo sutrikimas. Svarbu, kad netik jus megautumetes savo vaiku, bet ir jis jumis.
2. Motyvacija, bet ne atkartojimas. Reikia atskleisti kas motyvuoja jusu vaika individualiai ir panaudoti, tai padedant jam formuoti naujus igudzius. Pvz.: maniskiui patiko "baby Einstein" na ir mokomes nauju zodziu, gestu. Daznai Jo klausdavau, kaip ta ar ana parodyti. As vaidindavau, kad uzmirsau nebepamenu. Ruosiantis pusryciams prasydavau padeti serviruoti stala, pradzioj dejau lekstes su Jo rankyte, tuoj pat viska suprato. Dabar pats viska sudeda, kiausinius isverda, virduli ijungia, duona paskrudina ir pan. Sedim su vyru ir aptarinejam, lyg tarp musu, kad " oi koki mes vyruka Turim , kiek padeda, kad mes patys taip tikrai nebutume paruosia, nuolat giriam. O jis savo ruoztu, nori mus vis labiau nudtebinti smile.gif
3. Viska darom kartu. Zaidziam, ziurim telika (sedziu ir aiskinu kas vyksta ekrane), itraukiam I bet kokia bendra veikla.pvz as skutu bulves jis pjausto. Kepam sausainius, jis tepa glaju. Dziaustau skalbinius- jis paduoda segtukus. Visur rodom, kad be Jo pagalbos mums butu labai sunku smile.gif parduotuveje tariames ka pirksim smile.gif as sakau jis deda I vezima. Daug aiskinu zodis=veiksmas, vizualizacija. Ziurim daug social stories .
4. Kantrybe, meile, supratimas, kad ir ka daro vaikas ( kartoja tas pacias frazes, kalba su savimi, supasi, niuniuoja, nervuojasi) -nera nieko be priezasties.
5. Mokyti per zaidimus.
6. Sukurti aplinka be pasaliniu trukdziu. Na bent jau tuo metu, Kai kazkuo uzsiimate intencyviai.
Be galo dziaugtis nors ir mazyciais pasiekimais, koncentruotis I tai ka vaikas gali, o ne atvirksciai. Neabejoju ta jau seniai pacios darot ir zinot smile.gif Son Rise uzsiemimu daug galima rasti youtube , man jie tuo ir patinka, kad nieko nekavoja. Viskas visiems prieinama.
Atsakyti
Aciu labai, kad pasidalinot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(reniuks @ 2014 10 22, 20:55)
Supratau, kad mazius negauna, nei reikiamu vitaminu, nei mineralu kiekio, o tie visi multivitaminai, kuriuos naudojam, nieko verti (tada net nemokejau skaityti etikeciu, paziuri ai, tokiu ir tokiu vit yra, o kad kiekiai juokingi, kad daugeliuose ivairiausiu priedu dar prideta, kad nieko naudingo istikruju juose nera). Na ir zinoma atradau nuostabuji L-Glutathione, pradejau duoti high potency probiotics, uzsisakiau vitaminus is "Kirkman labs" su padidintu kiekiu B vit nu zodziu labai plataus spektro ivairus vit ir mineralai, darau masaziuka su Magnesium oil, kaip zinia magnis geriausiai isisavina per oda. Padarem plauko tyrima del 400 alergenu, vadinama tolerancijos testa. Likau nustebinta,  mazius ne toleruoja zuvies, kiausiniu, pomidoru, glitimo, kazeino, sorbitolio, keliu E. Jokiu dietu jam netaikau, tik ribojam truputi patiekalus su siais produktais, nes kitu atveju jis turetu badauti biggrin.gif (labai isrankus maistui), bet valgio metu gauna kapsule Spectrum Digestyve Enzymes. Dar tik menuo, Kai juos naudojam, bet tustintis pradejo du kart dienoje. Nors ir anksciau atrode, kad skustis nera ko, eidavo I toleta viena karta, viduriai neuzkietieja, bet pasirodo daug maisto budavo nesuvirskinama. Mamytes pasiskaitykit apie GAPS(gut& psychology syndrome) by Dr.Campbell-McBride ne tiek dieta , kiek rysi tarp skrandzio ir smegenu.
Is kur siunciates high potency probiotics ir Spectrum Digestive Enzymes.Mano vaikui uzkieteje viduriai,isbandem probiotiku visokiu,pradzioj padeda paskui vel tas pats.O jusiskis tuos papildus noriai isgeria?
Mano sunus isrankus maistui,atsirenka matyt kas jam tinka,kai Gluthationa pradejom gerti paragavo daug naujo maisto.Sutinku su jumis ,kad pas tokius vaikus yra sutrikes zarnynas,zarnyno sieneles pralaidzios,todel toksinai patenka i krauja ,o po to i smegenis.
Atsakyti
QUOTE(Vintazh @ 2014 10 23, 07:24)
Is kur siunciates high potency probiotics ir Spectrum Digestive Enzymes.Mano vaikui uzkieteje viduriai,isbandem probiotiku visokiu,pradzioj padeda paskui vel tas pats.O jusiskis tuos papildus noriai isgeria?
Mano sunus isrankus maistui,atsirenka matyt kas jam tinka,kai Gluthationa pradejom gerti paragavo daug naujo maisto.Sutinku su jumis ,kad pas tokius vaikus yra sutrikes zarnynas,zarnyno sieneles pralaidzios,todel toksinai patenka i krauja ,o po to i smegenis.

Enzimus perkam siuos http://www.iherb.com...-Capsules/24289 o probiotikai sie http://www.iherb.com...0-Capsules/7062
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reniuks: 23 spalio 2014 - 11:33
QUOTE(reniuks @ 2014 10 23, 12:29)
dekui 4u.gif jusu vaikas praryja kapsules?
Atsakyti
QUOTE(Vintazh @ 2014 10 23, 07:46)
dekui 4u.gif jusu vaikas praryja kapsules?

Jo viska gerai isgeria, pries metus ismokinau nuryti, labai daug gyriau, tai jam norisi pasirodyti, kad moka, o dabar jau tapo naturalus procesas, pats pavalges jau iesko kur jo vitaminai biggrin.gif tik neduok enzyme kartu su probiotikais, nes enzyme suvirskins ir juos. Duok enzyme valgio metu, o probiotikus po 30 min
Atsakyti
QUOTE(reniuks @ 2014 10 23, 12:01)
Jo viska gerai isgeria, pries metus ismokinau nuryti, labai daug gyriau, tai jam norisi pasirodyti, kad moka, o dabar jau tapo naturalus procesas, pats pavalges jau iesko kur jo vitaminai  biggrin.gif tik neduok enzyme kartu su probiotikais, nes enzyme suvirskins ir juos. Duok enzyme valgio metu, o probiotikus po 30 min

Reniuks noreciau jusu patarimo,nes ziuriu jus daug ka praejus
,daug kaz zinot,o man tik pradzia sito kelio,aplamai kas tas autizmas puse metu tik kaip zinau.As noreciau paklausti apie papildus,as savo sunui duodu du menesius l gliutationa reduced setria 250 mg po viena kapsule,menesi laiko carnosine liquid po maza arbatini sauksteli dienoj,omega 3&omega6 eye q viena kapsule,kada juos duot po maisto,ryte ar vakare?ar kokiu man dar reikia papildu duot,cia rasot apie zarnyno valyma ir pan,su kokiais dar papildais reikia valyti,ir kokius aplamai dar tytimus daret,darot,raset plauko tyrima daret,ka toleruoja,gal dar ka patartumet pasidaryt,aciuuuuuuu uz info
Atsakyti
QUOTE(liniukas66 @ 2014 10 23, 10:21)
Reniuks noreciau jusu patarimo,nes ziuriu jus daug ka praejus
,daug kaz zinot,o man tik pradzia sito kelio,aplamai kas tas autizmas puse metu tik kaip zinau.As noreciau paklausti apie papildus,as savo sunui duodu du menesius l gliutationa reduced setria 250 mg po viena kapsule,menesi laiko carnosine liquid po maza arbatini sauksteli dienoj,omega 3&omega6 eye q viena kapsule,kada juos duot po maisto,ryte ar vakare?ar kokiu man dar reikia papildu duot,cia rasot apie zarnyno valyma ir pan,su kokiais dar papildais reikia valyti,ir kokius aplamai dar tytimus daret,darot,raset plauko tyrima daret,ka toleruoja,gal dar ka patartumet pasidaryt,aciuuuuuuu uz info

Oi, Mamytes, tik negalvokit, kad as cia kazkokia didziule eksperte biggrin.gif Kiekvienas vaikas labai individualus. Koks jusu vaiko amzius? As tik aprasysiu ka ir kaip duodu as. O jus jau klauskit, jei kas domina. Taigi:
1. Ryte ant tuscio skranduko 500mg L-glutathione ir kapsule vit C
2. Per pietus pries valgi 1 kapsule virskinamuju fermentu, tada maistas, ir pavalgius 2 kapsules eye Q, 15 mg cinko, auksto stiprumo probiotiku kapsule, bei Kirkman labs "super nuthera" kapsule, bei kalcio kapsulyte ( periodiskai duodu gelezi)
3. Pries vakariene 500mg L-Glutathione ( tik sia savaite pradejau duot du kart dienoj)
Laukiu L-Carnosine, gal jau kita savaite pradesiu duoti. Manau , kad duosiu po 200mg du kartus dienoje pradzioj.
Probiotikus naudojam virs metu pastoviai, tik apie menesi, tuos high potency, is plauko testo suzinojom, kad jam truksta geruju bakteriju, bei kad turi intolerancija daugeliui produktu, todel pradejom naudoti (enzymes) fermentus, kad nereiketu visu tu produktu is vis isimti is Jo meniu. Fermentai butent tuos, kuriuos naudojam mes, yra plataus spektro ir padeda suskaidyti, riebalus, angliavandenius, glitima, fenoli, bei kazeina. Jums gal but jie nebus reikalingi, pradzioj pabandykit probiotikus, bet ne siaip is vaistines kokius brangius pirkt. Ziurekite, kad butu ne maziau kaip 10milojonu geruju bakteriju, ir kad butu, bent jau 5 skirtingos rusys. Pabreziu, labai daug kas priklauso nuo vaiko amziaus. Musu atveju pradejus vartoti probiotikus, sumazejo pilvo putimas, dujos, bei pilvuko skausmai. Kai organizme balansas geruju ir bloguju bakteriju, virskinimo fermentai gaminasi patys, bet jei ne reikia padeti.
Kas del tyrimu , tai darykites visus, kokius tik issireikalaujat.
1. Kraujo tyrimas bendras.
2. Slapimo tyrimas.
3. Kakiaus tyrimas, del parazitu ir geruju/bloguju bakteriju kiekiui nustatyti.
As net nezinau kokius dar galima LT prasyti, bet Airijoje man tik pasvajoti, kad kazkas duotu siuntima tyrimui, Kai ju galva jokios rimtos priezasties nera.
Kiekviena zinot savo vaika, matot ka jis valgo, ko gauna ir ko ne, kaip tustinasi, kaip miega, ar daznai serga ir pan. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(reniuks @ 2014 10 23, 14:52)
Oi, Mamytes, tik negalvokit, kad as cia kazkokia didziule eksperte biggrin.gif  Kiekvienas vaikas labai individualus. Koks jusu vaiko amzius? As tik aprasysiu ka ir kaip duodu as. O jus jau klauskit, jei kas domina. Taigi:
1. Ryte ant tuscio skranduko 500mg L-glutathione ir kapsule vit C
2. Per pietus pries valgi 1 kapsule virskinamuju fermentu, tada maistas, ir pavalgius 2 kapsules eye Q, 15 mg cinko, auksto stiprumo probiotiku kapsule, bei Kirkman labs "super nuthera" kapsule, bei kalcio kapsulyte ( periodiskai duodu gelezi)
3. Pries vakariene 500mg L-Glutathione ( tik sia savaite pradejau duot du kart dienoj)
Laukiu L-Carnosine, gal jau kita savaite pradesiu duoti. Manau , kad duosiu po 200mg du kartus dienoje pradzioj.
Probiotikus naudojam virs metu pastoviai, tik apie menesi, tuos high potency, is plauko testo suzinojom, kad jam truksta geruju bakteriju, bei kad turi intolerancija daugeliui produktu, todel pradejom naudoti (enzymes) fermentus, kad nereiketu visu tu produktu is vis isimti is Jo meniu. Fermentai butent tuos, kuriuos naudojam mes, yra plataus spektro ir padeda suskaidyti, riebalus, angliavandenius, glitima, fenoli, bei kazeina. Jums gal but jie nebus reikalingi, pradzioj pabandykit probiotikus, bet ne siaip is vaistines kokius brangius pirkt. Ziurekite, kad butu ne maziau kaip 10milojonu geruju bakteriju, ir kad butu, bent jau 5 skirtingos rusys. Pabreziu, labai daug kas priklauso nuo vaiko amziaus. Musu atveju pradejus vartoti probiotikus, sumazejo pilvo putimas, dujos, bei pilvuko skausmai. Kai organizme balansas geruju ir bloguju bakteriju, virskinimo fermentai gaminasi patys, bet jei ne reikia padeti.
Kas del tyrimu , tai darykites visus, kokius tik issireikalaujat.
1. Kraujo tyrimas bendras.
2. Slapimo tyrimas.
3. Kakiaus tyrimas, del parazitu ir geruju/bloguju bakteriju kiekiui nustatyti.
As net nezinau kokius dar galima LT prasyti, bet Airijoje man tik pasvajoti, kad kazkas duotu siuntima tyrimui, Kai ju galva jokios rimtos priezasties nera.
Kiekviena zinot savo vaika, matot ka jis valgo, ko gauna ir ko ne, kaip tustinasi, kaip miega, ar daznai serga ir pan.  4u.gif

mums 2 metai 5 menesiai,uzeina momentai,kad viduriuoja,gyvenam Norvegijoje,tad reiks pasidomet kur ir kaip pasidaryt plauko testa,Reniuks gal galit imest nuoroda kokius probiotikus jus vartojat?ir dar noriu paklaust ar vaikui tiek daug visokiu papildu galima duot ar visa laik ir duosit ar kazkada nutrauksit ar pertraukas kokias darysit,aciu
Atsakyti
QUOTE(liniukas66 @ 2014 10 23, 12:42)
mums 2 metai 5 menesiai,uzeina momentai,kad viduriuoja,gyvenam Norvegijoje,tad reiks pasidomet kur ir kaip pasidaryt plauko testa,Reniuks gal galit imest nuoroda kokius probiotikus jus vartojat?ir dar noriu paklaust ar vaikui tiek daug visokiu papildu galima duot ar visa laik ir duosit ar kazkada nutrauksit ar pertraukas kokias darysit,aciu

As veliau jums surasiu, kurie butent tiktu jusu amziaus grupei. Drauge mano turi ir berniuka su autizmu, panasaus amziaus kaip jusu, tai jis kapsuliu nenuryja yra milteliai. Jusu vietoj duociau tik l-glutathione, L-carnosine, zuvies taukus, probiotikus ir plataus spektro vit su mineralais. Situ tikrai jokiu per pertrauku nereikia Kurie jum geriau milteliu pavidalo ar kapsulem?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reniuks: 23 spalio 2014 - 16:52