Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Ex @ 2014 03 03, 12:36)
Negi taip sudėtinga rasti tinkamą lietuvišką žodį doh.gif  sėti ir sodinti yra du labai skirtingi žodžiai.

Nu, čia kaip pažiūrėsi biggrin.gif Gerai,daigų aš nesėju,bet sėklas sodinu.Tai yra,kai beriu krūvą sėklų,tai tada sėju.O kai po vieną, tada jau įkišu,patupdau,įgrūdu,sukišu,paguldau,pastatau,pasodinu ją į būtent jai skirtą vietą ir užkapstau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 03 03, 11:47)
Na, jei ji gerai ismano apie pomidoru auginima, tai tikrai neparasys : seklas PASODINAU biggrin.gif

O man atrodo,kad įdėmiai skaitydamos tikrai suprantame,ką žmogus tuo žodžiu nori pasakyti.Čia tik maža ,pomidorų temai nereikšminga klaidelė ax.gif 4u.gif Gyvenkime draugiškai,tegul dalinasi patirtimi ir raštingi,ir nelabai. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Aleksis @ 2014 03 03, 10:49)
Mano siltnamis nebus didelis, kazur apie 18kv.m, kiek mazdaug tilps pomidoru?
Jau pasodinau 4 skirtingu rusiu vysniniu pomidoru, kazkur gavosi po 10vnt, vienos rusies paprastu dideliu irgi apie 10vnt, tai dabar galvoju ar tilps man viskas? g.gif o gal dar galima sodint? g.gif
Dar toks klausimas, kai jau daigai isdygsta reikia isimti is maiselio ar toliau laikyt maiselyje?

Gerai, aš ne apie rašymą (nors ir man labai akį rėžia, kai parašta netaisyklingai, o visas sakinys iš 3-4 minčių dar ir be kablelių, neįmanoma suprast apie ką biggrin.gif )

Mano šiltnamis 12 kv.m, tai telpa 26 daigai ir 2 agurkai dar šonuose. Pagal jūsų parašymą - jau turite 40 vyšniukų daigu??? Pirmas dalykas - tikrai netilps. Iš kitos pusės - ką su tiek vyšniukų veiksite??? Jei esate pirmametė, jums ir tų 4 rūšių vyšniukų po 1 daigą per akis.
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2014 03 03, 12:43)
Tai tokiai išvis tylėt?  g.gif

Taigi iki šiol niekas neliepė tylėt, rašė visos, kurios tik norėjo. Ir raštingos, ir nelabai, ir kitatautės. Tiesiog atsakiau į nežinaukasbustie2 postą, kad užuot tobulinus rusų kalbą, tobulinkim lietuvių.. Na, tuomet ir užvirė košė doh.gif

O kad būtų į temą, tai pomidorų dar nepasisėjau. Ir nepasisodinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 03 03, 13:01)
O kad būtų į temą, tai pomidorų dar nepasisėjau. Ir nepasisodinau smile.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Iki košės dar toli šaukia biggrin.gif Čia tik šiaip dribsniukai smagūs.

Kaip tai nepasisėjai blink.gif O tai ką šiltnamin tampai ir užmiršus palieki per naktis?Cukinijas?
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2014 03 03, 12:53)
O man atrodo,kad įdėmiai skaitydamos tikrai suprantame,ką žmogus tuo žodžiu nori pasakyti.Čia tik maža ,pomidorų temai nereikšminga klaidelė ax.gif  4u.gif Gyvenkime draugiškai,tegul dalinasi patirtimi ir raštingi,ir nelabai. drinks_cheers.gif

Argi cia blogai jeigu kas istaiso ta KLAIDELE, tai veliau zinosit kaip teisingai rasyti ir kalbeti, nes siaip tai labai aki rezia TOS klaideles. Ir nereikia uzsigauti, vaikus taippat ismokinsit teisingai kalbet o ne bile kaip.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 03 03, 12:08)
Argi cia blogai jeigu kas istaiso ta KLAIDELE, tai veliau zinosit kaip teisingai rasyti ir kalbeti, nes siaip tai labai aki rezia TOS klaideles. Ir nereikia uzsigauti, vaikus taippat ismokinsit teisingai kalbet  o ne bile kaip.

o va čia tai nesuprantu - kodėl raginate kitas teisingai rašyti, o pati varote pro šoną - be lietuviško raidyno???
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 03 03, 13:06)
Kaip tai nepasisėjai  blink.gif O tai ką šiltnamin tampai ir užmiršus palieki per naktis?Cukinijas?

Nepasisėjau. Vot. Pagrindinės sėjos dar nesėjau, po kelių dienų tik sėsiu. O į šiltnamį tampau tuos kelis daigelius, kuriuos ankstyvam derliui auginu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2014 03 03, 13:16)
o va čia tai nesuprantu - kodėl raginate kitas teisingai rašyti, o pati varote pro šoną - be lietuviško raidyno???

Nenoriu cia gilintis apie kompiuterius ir raidynus, dziaugiuos, kad ir toki turiu (dovanotam arkliui i dantis neziurima). As nieko pries apie raidynus, tik aki reėzia zodziai neatitinkantis tiesos. Daugiau sia tema nenoriu plestis. Nekritikuoju gramatiniu klaidu, nes pati nesu mokiusis lietuviu mokykloje.
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2014 03 03, 13:16)

Ai, daimura baigiam, проехали,pasaka be galo mirksiukas.gif Davai prie avatarų prisikabinam biggrin.gif
QUOTE(Ex @ 2014 03 03, 13:21)
Nepasisėjau. Vot.  O į šiltnamį tampau tuos kelis daigelius, kuriuos ankstyvam derliui auginu wink.gif

O tai tie ankstyvi nei sėti,nei sodinti g.gif Vogti bigsmile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 03 03, 12:32)
Davai prie avatarų prisikabinam  biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif davai drinks_cheers.gif ir vėl lotuliukas.gif
Atsakyti
Fe kaip neidomiai prikalbejot
Jau man geriau kad ir su klaida BET apie pomidorus...
Pas mane po truputi kisa nosis daigai, bet apie 50% sejinuku pamirso ka turi nuveikt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 03 kovo 2014 - 12:48