Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

aš sėju į durpių substratą pomidorams, bet į nuo šaldytuvo durelių lovelius, ten seklu, tad sudygus ir biski paaugus reikia išpikiuoti. Kas man patinka- kainos lipduką su pavadinimu ir sėklų sk. prilipini ant lovelio šono ir žinai kas pasėta ties lipduko riba, sėju irgi po pora sėkliukų, tai tokas indas labai tinka, ir gana tankiai gali prieiliuot, nes išpikiuoji paaugusius nedaug, tada tik ant indukų kitas etiketes su pavadiniomais prilipini ir viskas.
Atsakyti
O aš sėju į tuos daiginimo indelius. Man patinka,kad kiekvienam augaliukui atskiras indelis-šaknys nesusipina ir persodinti patogu ir jei kilputė išlindo tą vieną induką ir perkeli. Tinginė aš blush2.gif Buvo čia akcija,kaip tik 40 proc. nuolaida ax.gif
Tany matyt perėmė ex, saintlinos ir gaudvilės patirtį, -pa visas viskas kosminiu greičiu vyksta biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NERA: 07 kovo 2014 - 15:13
Aš darau žemės mišinuką - ~ 1 dalis biohumuso, 2 dalys žemės daigams (arba 3 dalys žemės daigams). Priklausomai nuo to ką sėju. Manau svarbiausia, kad daigeliams žemė būtų "nesunki" 4u.gif
Atsakyti
na, aš išskirstau dar toli gražu iki šaknų susipynimo, šakute po daigą su žemėm perkeliu ir tiek.sėklos juk per visą lovelio plotį atskirtos, iki kaimyninės veislės dar du pirštai.nieks ten nesigiminiuoja
Atsakyti
Seju į indukus nuo margarino,ne apvalius,po penkiolika seklyčių ar dešimt.Ant šono klijuoju pavadinimus. Daiginu tiesiai ant radijatoriaus padejus ,įkišus į maišelį.Naudoju sejai skirtą durpę,nieko nemaišau,nes vis tiek neilgai būna iki pikiavimo joje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 07 kovo 2014 - 15:45
QUOTE(amarrile @ 2014 03 07, 15:43)
,po penkiolika seklyčių ar dešimt.

tai kai toki kiekiai tai baikė, blusinėjimo mažai. Aš jau mąstau- kai jau atrasiu kelias veisles kur mano gabumams super duper dera, tai irgi saujom sėsiu. O ką- jau nemažai išbandžius visokių, gal susitupės skonis ar tinginys nugalės kada, tada jau žiupsniais sėsiu ir aš ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 03 07, 15:52)
Aš jau mąstau- kai jau atrasiu kelias veisles kur mano gabumams super duper dera, tai irgi saujom sėsiu. O ką- jau nemažai išbandžius visokių, gal susitupės skonis ar tinginys nugalės kada, tada jau žiupsniais sėsiu ir aš  ax.gif

Man atrodo, kaip jau papuoli čia, tai tas veislių skaičius tik daugėja lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 03 07, 16:06)

g.gif nu tas tiesa, tik aš tikiuosi, kad po 10metų jau biski apsukos ir norai sumažės nors kiek cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 03 07, 16:09)
g.gif nu tas tiesa, tik aš tikiuosi, kad po 10metų jau biski apsukos ir norai sumažės nors kiek cool.gif

niu jo doh.gif lotuliukas.gif as 20 metu sodinau mamos saujomis setus, paskui jau pati saujomis pasedavau ... o vat treti metai "durniuoju" , nu nes cia papuoliau . uzpernai tai gal buvo kokios 8 veisles, pernai gal 40 blush2.gif ( o gal ir daugiau) blush2.gif siemet sedziu ir galvoju rolleyes.gif Ir vis norisi kazko nebandyto ...
seju i vienkartinius maziukus saldymo indelius. Truputi turiu nuo grudetos varskes, nuo tepamo surelio indeliuku . Uzpakuoju ir dedu ant radiatoriaus. Ir jei daug rusiu vienam pake, man nepatinka, vienos islenda, kitos dar nesirodo, o reik jau ant palanges statyt , kad neisstyptu isdyge .
Uzpernai sejau ir i kiausiniu dezutes ( tas putplastines) , lengva su saukstu iskabint ir persodint . Siemet nepasirinkau as ju. ax.gif Nezinau kur reiks sukist visas sekliukas .
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 03 07, 11:00)
Dar norejau paklausti, kurios sejot i durpines ir i kokosines tbl., yra skirtumas? pernai kokosiniu neturejau, tai durpinese man kuo puikiausiai dygo, tiek pomidorai, tiek paprikos ir visa kita, symet neturiu durpiniu sejau / sesiu i kokosines, labai ilgai parpikos ir ciliai dygo, sakau gal skirtumas visdelto yra?  g.gif

Man patinka ir tos ir tos tabletės. Kokosinėse pas mane dygsta greičiau, bet po to auga lėčiau- reikia kažkuo pamaitinti daigelius kai jau būna tikrieji lapeliai, bet nepersistengti, kad nenuplikyti arba jei jau šaknelės lenda pro tabletę reikia kelti į didesnį įndą su substratu. Pas mane šiemet su čiliais buvo problema tabletėse, bet žinau kur padariau klaidas: per daug sugrūdau pačias tabletes daigindama, nes norėjau sutalpinti kuo daugiau į vieną indą ir kai išvažiavome galėjo būti per šalta, nes nukėliau nuo radiatoriaus, nepastovumas gavosi. Tad mano patarimas- sudėkite taip, kad tabletės galėtų "kvėpuoti", reguliariai vėdinti, palaikyti reguliarią temperatūrą ir manau gerai dygs tabletėse. Bent jau kelis metus kai tinkamai elgdavausi tai neblogai būdavo, daigumas geresnis nei susbstrate bent jau paprikinių kultūrų. Tik va pomidorams aš jų nebenaudosiu, nes nelabai pasiteisina- pomidorai nebijo persodinimų, greitai "išauga" tabletes ir dar kažkaip pabrangusios tos tabletės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 07 kovo 2014 - 16:44
QUOTE(zikas1970 @ 2014 03 07, 15:56)
na jus mane cia jau baigiat itikinti, gal tikrai rinktis zeme  g.gif Tik dabar reikia mastyti, is kur mazus indelius gauti, ismetu as juos, nekaupiu. O jus i durpiu substrata sejat? nemaisot su kokiu humusu, ar kompostine zeme (pirktine)? Taip gerai budavo, po viena paseji ir ramu,... Dar vis vyliuosi, kad man dygs  unsure.gif  kiek suprantu, kilputes pirmosios po 4 dienu jau turi pradeti rodytis, ir kiek is pernai metu prisimenu, pasejau vakar, pirmadieni galvoju kitus kisti, jei gyvybes nerodys, nieko kito nebelieka, kaip seti zemes  verysad.gif

O mano visai normaliai tabletėse jaučiasi. 02.22 sudygo 100proc, ano sekmadienio dar ne visi, bet normalu dar. Juo labiau, kad giliau kišau.
Atsakyti
Aš tai apsipatenkinusi visa- gavau šiandien ryte taip trokštamo pomidoro sėklytes- "Brad's Black Heart" clap.gif Tikiuosi nenusivilsiu ax.gif
Atsakyti