Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Daugmanta @ 2014 03 11, 01:06)
Rodstvennica - rudi, skanūs kaip ir visi rudukai, kiek pailgoki, labai gerai nokinosi ir laikėsi namie, bet ne per kieti, minkšta atkąsti. Kai kas sako, kad kieta skūra, bet man nė viena veislė nebūna kietaodė. Matyt, nuo žemės ir auginimo priklauso. Aukšti.

Black Krim - labai saldūs, minkšti, ne laikymui, ankstyvi. Bet labai šilumamėgiai, rusaitės pataria auginti saulėčiausioje šiltnamio vietoje, ne vidurinėj eilėj - kitaip nebūna tokie saldūs ir apserga. Iki 1,5 metro.

Siberian Superior - slyvinukai, ryškaus skonio, labai energingai primezga vaisių. Iki metro. Tinka konservavimui. Tai rusų emigrantų pomidorai, dabar veislę lietuvaičiai atsisiuntė iš Amerikos.

Delfi ir Rasose spausdintame straipsnyje rašė apie atsparius pomidorus - tai Coyote. Irgi iš Amerikės, indėnų veislė. Vyšnios dydžio, geltoni, kai kuriems - patys skaniausi iš visų pomidorų. Aukščio nepasakysiu, nes paleidau driektis mulčiumi.

Kurgi galima nusipirkti šitų pomidorų sėklų ?
Dėkoju .
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 03 11, 10:22)
Su 14 zaisciau. Bet pas mane 40-50 siais metais nusimato, dar galutinio saraso nesusideliojau biggrin.gif

o pas mane siemet virs 70 bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(snaige123 @ 2014 03 11, 11:06)
o pas mane siemet virs 70 bigsmile.gif

spėju, kad veislių tiek? Bo daigų lyg ir triskart daugiau blink.gif Ir kas pas jus dominuoja - hibridai ar veisliniai?
Atsakyti
[quote=Dusia37,2014 03 11, 10:23]
Kurgi galima nusipirkti šitų pomidorų sėklų ?
Dėkoju .

Internetu žmonės siunčiasi. Aš iš draugų gavau.
Atsakyti
Daugmanata, Regila ačiū už atsakymus.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-auma- @ 2014 03 10, 23:44)
Taip greitai? Per keturias dienas, as maniau po savaites galima tikėtis. Aš tik vakar pasėjau, tai planus audžiu kada galiu tikėtis nosiukų išlendančių.

taip, is po nakties dar radau 3 islindusius, vakar vakare dar nieko nebuvo, o siandien nuo pacio ryto jau kilputes wub.gif Tai dabar 5 diena, is 20 seklu, spiriojasi dar 6. Bet as laikau ant gyvatuko, siltnamiuke tabl. sudejus, pakankamai siltai, +25 tai tikrai bus. Ir bent jau kas antra dena, su svirkstu kiekviena tabl. palaistau, pagal situacija ziuriu, neleidziu ne kiek isdziuti, zaidziu, tsakant smile.gif

Pas mane 39 veisles, sejau beveik visas bent po 1 sekla daugiau, tik hibridus susejau tiek ,kiek reikia. Jei visos isdygs, turesiu pertekliu, sakiau perteklinius i mazesne talpa persodinsiu, nes vazoneliu tiek neturiu, symet pirkau tokius pailgus, ten manrods 2 l. telpa.
Is hibridu pas mane :
marfa
bolzano
Ivet
Toro
Organza
Arvento
Rapsodija
Jei nenumirios, viso bus 13 hibridu, tiek daigu telpa pas mane per viduri siltnamio, visus ten ir susodinsiu, ten auksciausia vieta, gales stiebtis smile.gif
Atsakyti
susodinau visus pomidorus į daigyklas. Kadangi ant radiatoriaus toks padėklas netelpa, viskas stovi ant palangės. Labai tikiuosi, kad daug nesispyriodami sudygs visi per šią savaitę. Nes jei kitą atšals, procesas gerokai sulėtės.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 11, 12:11)
spėju, kad veislių tiek? Bo daigų lyg ir triskart daugiau  blink.gif  Ir kas pas jus dominuoja - hibridai ar veisliniai?

taip veisliu patikslinu siai dienai 75 visko po truputi o daigu tai kiek bus nezinau nes dar lauko neseti smile.gif
jei galima i Tu pereikite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(snaige123 @ 2014 03 11, 11:49)
taip veisliu patikslinu siai dienai 75  visko po truputi ...

galima ekskursijas su degustacija organizuot biggrin.gif
Atsakyti
Kiekvieną pavasarį pražysta pirmoji ax.gif
ups,paklydau blush2.gif Bet tegul būna pasveikinimas visoms su švente 4u.gif
Laukiu jau naujų veislių komentarų bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 11 kovo 2014 - 12:28
QUOTE(amarrile @ 2014 03 11, 12:24)
ups,paklydau  blush2.gif Bet tegul būna pasveikinimas visoms su švente  4u.gif

Gražiai pražydo tas jūsų pomidoras biggrin.gif .

Man neramu ar nesupūs pomidorų sėklos, ko tai labai aitrų kvapą užuodžiau, kai vėdinau iš maišiuko ištraukusi "daigyklą". Kambary tai karšta šiuo metu plius 28, bet gal sakau persistengiau paliedama, o gal durpiu mišinys sėklytėms netinka. Naudojau universalų durpių substratą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -auma-: 11 kovo 2014 - 16:14
QUOTE(amarrile @ 2014 03 11, 12:24)

nu tokis lašišinis pomidoriukas fainas, nebrokyčiau ir aš tokio pas save blush2.gif
nius- apsisėjau, škia, sakyčiau gal bus gerai, jei tik visi išdigs, jei neišdigs-apsieisim su mažiau. šiąnakt dar 14 rūšių po 2 pabėriau cool.gif Jau susėjau ir laukinius, bandysiu kelis augint lauke, o kas jei pavyks ax.gif
mano šiūmetinis planuojamas sąrašiuks, kritikuokit:
ussian rose
black russian
malinovy zvon
percevidny rozovy
san marzano 2
isabel h
olia polka
banana legs
citrina geltona
citrina raudona
gonziko dryžikai