Kai prašuntuoja užsikimšusią kraujagyslę, tai gyvenimas labai pagerėja, ir nebeskauda, ir infarktas nebegresia.
genialumas taip pat kaip debilumas mane veikia depresiskai.
stingdo.
Raminta Šerkšnytė. Oriental Elegy for string quartet (2002). 2nd movement "Rustle"
stingdo.
Raminta Šerkšnytė. Oriental Elegy for string quartet (2002). 2nd movement "Rustle"
as tai nesuprantu Tolko apie tas bulves maise/dezej
kokius prieskonius/uogas,geles,nu dar kokias kelias darzoves sklypeli pasiaugint
nu bet bulves
maise,kam tas vargas
bulves tai kai hektarus turi,taip isivaizduoju
kitu atveju...
nueini I parde...
nusiperki maiseli bulviu
issikepi
o cia del 15 bulviu,kazkoki maisa tasyt,kazkokias zemes pilt,po to is to maiso tas bulves israut
nesuprantu ir viskas
kokius prieskonius/uogas,geles,nu dar kokias kelias darzoves sklypeli pasiaugint
nu bet bulves
maise,kam tas vargas
kitu atveju...
nueini I parde...
nusiperki maiseli bulviu
issikepi

o cia del 15 bulviu,kazkoki maisa tasyt,kazkokias zemes pilt,po to is to maiso tas bulves israut

QUOTE(avietė_ @ 2014 03 29, 23:13)
Kai prašuntuoja užsikimšusią kraujagyslę, tai gyvenimas labai pagerėja, ir nebeskauda, ir infarktas nebegresia.
as protu viska suprantu,zinau,kad geriau ligoninej nei namie,pati norejau,kad gultu jei tik guldys.bet man laaaabai neramu.mano didziausia vaikystes baime buvo,kad mama mirs,ta baime islikus ir dabar,nu as nemoku paaiskint,zinau,kad skamba kvailai.bet nieko negaliu daryt,visa laika galvoju apie mama ir namus...
QUOTE(NotMiau @ 2014 03 29, 21:04)
Ž
O susinervinau, nes maža su kulnais išvarė šian apsiovus
Vaikšto, kaip antis.. O jai gi atranka į teatrą šian
Iš ten į ten, į ten iš ten- o man dar fotkė atspausdint nulėkt reikia.
Pagailėdama, sakau- eik maškėj palauksi
(Aikštelė diiidele, kokio pusė akropolio dydžio gal)
Nuvarau, o ten nespausdina, kol ten dašyla jiem, kad popieriaus reikia, kol suranda tą popierių, kol
Pakeičia.
Na praeina kokių 15-max20min
Išlekiu bėgom, kabaluojančiu pilvu(už 40 min atranka prasideda, iki jos dar nuvažiuot, mes abi nesiruošę)
Dabėgu iki maškės...
Tuščia
Užrakinta
Mažos net nematyt niekur
Čiut neatsisėdau
Policija išsivežė, vieną mašinoj "paliktą" radę?
Išėjo kažkur? Bet tada- kurrr?!!
Biblė vietoj, supermarketas... Dar visokių parduotuvyčių...
Nbźinau į kurią pusę pasiduot
Lekiu atgal į pardę..
Galvoju, prašysiu per garsiakalbį pakviest.
Prilėkus, matau rypuoja bl ant savo tų supistų kulnų sau!!!
Pagriebiau už rankovės, iki mašinos nusitempiau švokšdama..
Maškėj jau rėkiau, net bobos netoliese plepančios žiūrėjo
O tada jau kaip dėjau žliumbt, iki padūsimų..
Iki
Namų tokia parvažiavau..
B pamatė- peršikęs visas. Tada dar tas jai velnių bandė rašyt..
Nu, atrankoj, ji įsitikinus, kad pasirodė geriau už jos grupėj buvusius vaikus. Tėvų neleido, tai nei matėm, nei girdėjom. Tik kai atėjo jų susirinkt- ta iš pačio galo salytės, prieky eilės atsidūrė- toks noras pirmaut...
Nors dainą, paėmė ir sudainavo, kuri tuo metu ant liežuvio užplaukė, px ta, kurią arijom traukė čia virš savaitės.
Papildyta:
Dėl bulvių
O susinervinau, nes maža su kulnais išvarė šian apsiovus
Vaikšto, kaip antis.. O jai gi atranka į teatrą šian
Iš ten į ten, į ten iš ten- o man dar fotkė atspausdint nulėkt reikia.
Pagailėdama, sakau- eik maškėj palauksi
(Aikštelė diiidele, kokio pusė akropolio dydžio gal)
Nuvarau, o ten nespausdina, kol ten dašyla jiem, kad popieriaus reikia, kol suranda tą popierių, kol
Pakeičia.
Na praeina kokių 15-max20min
Išlekiu bėgom, kabaluojančiu pilvu(už 40 min atranka prasideda, iki jos dar nuvažiuot, mes abi nesiruošę)
Dabėgu iki maškės...
Tuščia
Užrakinta
Mažos net nematyt niekur
Čiut neatsisėdau
Policija išsivežė, vieną mašinoj "paliktą" radę?
Išėjo kažkur? Bet tada- kurrr?!!
Biblė vietoj, supermarketas... Dar visokių parduotuvyčių...
Nbźinau į kurią pusę pasiduot
Lekiu atgal į pardę..
Prilėkus, matau rypuoja bl ant savo tų supistų kulnų sau!!!
Pagriebiau už rankovės, iki mašinos nusitempiau švokšdama..
Maškėj jau rėkiau, net bobos netoliese plepančios žiūrėjo

O tada jau kaip dėjau žliumbt, iki padūsimų..
Iki
Namų tokia parvažiavau..
B pamatė- peršikęs visas. Tada dar tas jai velnių bandė rašyt..
Nu, atrankoj, ji įsitikinus, kad pasirodė geriau už jos grupėj buvusius vaikus. Tėvų neleido, tai nei matėm, nei girdėjom. Tik kai atėjo jų susirinkt- ta iš pačio galo salytės, prieky eilės atsidūrė- toks noras pirmaut...
Nors dainą, paėmė ir sudainavo, kuri tuo metu ant liežuvio užplaukė, px ta, kurią arijom traukė čia virš savaitės.
Papildyta:
Dėl bulvių
Tau dar bulvės rūpi?

QUOTE(mansunku @ 2014 03 29, 18:58)
Iš ko pagaminta dėžė?
Kokius maišus naudoti? Kiek maždaug bulvių į maišą berti? Kur tuos maišus laikyti? Lauke?
Užjaučiu.
Gerai, kad greitai skrisi į Lietuvą.
Kokius maišus naudoti? Kiek maždaug bulvių į maišą berti? Kur tuos maišus laikyti? Lauke?
Užjaučiu.

Is medzio. Tiksliau is sukapotos europaletes.
QUOTE(buratinas:) @ 2014 03 30, 02:05)
as tai nesuprantu Tolko apie tas bulves maise/dezej
nu bet bulves
maise,kam tas vargas
kitu atveju...
nueini I parde...
nusiperki maiseli bulviu
issikepi
nesuprantu ir viskas
nu bet bulves
maise,kam tas vargas
kitu atveju...
nueini I parde...
nusiperki maiseli bulviu
issikepi

Neisivaizduoju. Pabandysiu. Prieskoniu ir ridikeliu irgi bus.
Bulviu labai noreciau lietuvisku, bananiniu. Cia tokiu nera.
Buratine, taigo viską nueini ir nusiperki.
Jokio vargo
Ir pigiau iš esmės net.
Pvz pomidorų auginimas
Vien jau kol šiltnamio kaina atsipirks- tas šiltnamis ir sugrius(kur dar kasmetinis stiklų, vėjo išdaužtų, keitimas,£)
Paskui perka kompostą, daigus.. Trąšų...
Savo darbo neįkainuoji, bet jau vien iš to, kiek išleidi £, pomikų, ekologiškų prisipirktum ir joookio vargo, ir kada nori, o ne kada teikias prinokt
Taip ir su bulvėm
Tokių, kokios užaugs tam maiše ar dėžėj- nenusipirksi čia. Ir daugiau nei 15 užauga
-jei netrūksta medžiagų, žemė gera- pilnas maišas ten jų priauga, tame to daigų užpilinėjimo žeme esmė.
Braškės pas mus irgi neapsimoka, arba šliužai nugraužia, arba paukščiai nuvagia
Priemonės nuo jų apsaugos vėlgi reiškia- kad pardėj, sezono metu ypač- jų ne tik, kad pigiau ar už tą pačią išlaidų kainą nusipirksi.
Man ne tiek, kiek apsimoka/verta/kas ten teužaugs- man labiau tai įdomus malonumas
Pasodini/pasėji- stebi- išdygo, užaugo/sunoko
Ir tada taip skaniai susivalgo
Kad ir vištos. Vištos kaina, jų "būstas', pašaras- tie kiaušiniai gan brangūs gaunasi, bet užtai kažkaip, kai valgai savų vištų, na kažkaip.. Skaniau
Ir žinai, kad be hormonų ir kito šūdo, tie kiaušiniai
Čia labiau viskas iš to- kad tai sveikiau, švariau ir savo.
Apsimokėjimas tik tada, kai turi plotus, gali užaugint, kad užtektų valgyti, o ne paragaut.
Bet tada savo darbo vėlgi skaičiuot neskaičiuoji
Nes šiais laikais, nusipirkt, turbūt viskas yra patogiau ir dažnai pigiau ar ta pati kaina, jei jau paskaičiuot

Jokio vargo
Ir pigiau iš esmės net.
Pvz pomidorų auginimas
Vien jau kol šiltnamio kaina atsipirks- tas šiltnamis ir sugrius(kur dar kasmetinis stiklų, vėjo išdaužtų, keitimas,£)
Paskui perka kompostą, daigus.. Trąšų...
Savo darbo neįkainuoji, bet jau vien iš to, kiek išleidi £, pomikų, ekologiškų prisipirktum ir joookio vargo, ir kada nori, o ne kada teikias prinokt

Taip ir su bulvėm
Tokių, kokios užaugs tam maiše ar dėžėj- nenusipirksi čia. Ir daugiau nei 15 užauga

Braškės pas mus irgi neapsimoka, arba šliužai nugraužia, arba paukščiai nuvagia
Priemonės nuo jų apsaugos vėlgi reiškia- kad pardėj, sezono metu ypač- jų ne tik, kad pigiau ar už tą pačią išlaidų kainą nusipirksi.
Man ne tiek, kiek apsimoka/verta/kas ten teužaugs- man labiau tai įdomus malonumas

Kad ir vištos. Vištos kaina, jų "būstas', pašaras- tie kiaušiniai gan brangūs gaunasi, bet užtai kažkaip, kai valgai savų vištų, na kažkaip.. Skaniau

Ir žinai, kad be hormonų ir kito šūdo, tie kiaušiniai
Čia labiau viskas iš to- kad tai sveikiau, švariau ir savo.
Apsimokėjimas tik tada, kai turi plotus, gali užaugint, kad užtektų valgyti, o ne paragaut.
Bet tada savo darbo vėlgi skaičiuot neskaičiuoji
Nes šiais laikais, nusipirkt, turbūt viskas yra patogiau ir dažnai pigiau ar ta pati kaina, jei jau paskaičiuot
kalbat apie bulves,tai as taip keptu uzsimaniau
bet kai nieko kepto nevalgau tai tik pasvajot man apie jas

QUOTE(NotMiau @ 2014 03 29, 21:04)
Dėl bulvių
Maišas gali būt pakulinis(bulvinis)
Dėl bulvių
Maišas gali būt pakulinis(bulvinis)
Vaikai negalvoja apie tėvus.Jie daro tai, ko jiems tuo momentu norisi.
Ačiū už konsultaciją. Kelių litrų maišą pirkti? 20 l? 30 l?
Papildyta:
QUOTE(buratinas:) @ 2014 03 30, 02:05)
Man patinka auginti, žiūrėti, kiek paaugo, ravėti.Galva pailsi, kai užsiimi žemės ūkiu.
Notmiauski, stiprybes. Jau bus praeje, tai del viso pikto, gi niekada nezinai kada nauja banga atsiris.
Mane vakar irgi taaaaaaip uz...so, kad vos valdziausi. Sian priedo buvo tesinys ir, ko gero, kylanti sauskelnine revoliucija.
Uuuuch...
Bulbiu maisas bais idomu. Gerai ir tai, kad nedideliam sklype gali daug prisiauginti, o ir kasti tokias, isivaizduoju, daug paprasciau.
Mane vakar irgi taaaaaaip uz...so, kad vos valdziausi. Sian priedo buvo tesinys ir, ko gero, kylanti sauskelnine revoliucija.

Uuuuch...

Bulbiu maisas bais idomu. Gerai ir tai, kad nedideliam sklype gali daug prisiauginti, o ir kasti tokias, isivaizduoju, daug paprasciau.

QUOTE(NotMiau @ 2014 03 30, 11:12)

O tu pati ar jų auginimą išbandžius?

Neįsivaizduoju, pro kur jas reikia "nukast"? Ar ardyti maiše skylę ir tokiu būdu? kaip ir kada "nuimamas derlius"? Vienu metu ar kai kažkuri partija ten išauga? Kaip sužinoti, ar jau tų bulvių yra? Maišas tai neperšviečiamas.

Va, šita technologija man kažkaip neįkandama. Sudomino, bet... Gal geriau kokį pomidoro krūmą vazone auginti? Ir tai nežinau kaip. Kažkas čia dalijosi patirtim, bet jau pamiršau.
Nu bl jūs ir daržininkai- mičiūrinai
Bulvių maišą pirkt(ar pabandyt kur chaliavai susiveikt) tokio dydžio, kokio būna bulvių maišai
B sako- 25kg jie.
Per didelis bus- atraitosi.
Kaip suprast, 'kaip nukast'?
Pargriausi maišą, pabandysi išverst turinį- va ir nukasimas.. Arba jei maišo negaila- perpjauni išilgai ir volia
O bulvės užauga, kai visos kad.
Kada nužydi ir kamienai sudžiūna/nudžiūna.
Spanguole- nemanau, kad gryšit. Remisija
visada būna, bet netrunka
Maniškei irgi buvo
Stovėdavo, atsimenu, myžalas bėga kojomis, o ta lyg nė nejaučia
Bet po savaitės gryžo į protą
Tik ji maža buvo, 2metai tik tik suėję buvo ar dar tik tik prieš antrą gimšę, nebepamenu..

Bulvių maišą pirkt(ar pabandyt kur chaliavai susiveikt) tokio dydžio, kokio būna bulvių maišai

B sako- 25kg jie.
Per didelis bus- atraitosi.
Kaip suprast, 'kaip nukast'?
Pargriausi maišą, pabandysi išverst turinį- va ir nukasimas.. Arba jei maišo negaila- perpjauni išilgai ir volia
O bulvės užauga, kai visos kad.
Kada nužydi ir kamienai sudžiūna/nudžiūna.
Spanguole- nemanau, kad gryšit. Remisija

Maniškei irgi buvo
Stovėdavo, atsimenu, myžalas bėga kojomis, o ta lyg nė nejaučia

Bet po savaitės gryžo į protą
Tik ji maža buvo, 2metai tik tik suėję buvo ar dar tik tik prieš antrą gimšę, nebepamenu..