Gyvenu kaime, mazame kaime. Man nebutu problema siuo metu, kol kas i darzeli neleisti, bet leidziame. Darzelis 30 km spinduliu - vienas. Galvojau jau anksciau apie tuos skiepus - kad reik pabaigt paskiepyti, bet kai ives ta istatyma, nesinores to daryti vien is principo, kad kazkas cia netaip

Na tikrai netaip, jei valstybe, kurioje "viskas gerai" vartoja prievarta. Kaip kitaip pavadinti? Musu darzelio grupeje apart mano dalinai skiepyto vaiko, neskiepytas dar vienas vaikas. Apie tas galimybes steigti darzeli kaime - kliedesiukai kliedesiai...Kaime isvis vaiku nera. Netikite?

Gyvena vien seni zmones, kas jauni isvyke i Norvegija, Anglija, Vilniu (is bedos) . Jauniausi zmones apie 50 metu, kiti laimingi - geria. Tai ir reikia autobusu tuos ar likusius vaikus surinkti. Kiekviena ryta vaziuoja autobusai ir surenka juos 40 km spinduliu. Arba mes skirtingose salyse visos gyvenam. As pati tikrai nesiryzciau pasiimti kitu zmoniu vaiko, atsakyti uz jo sveikata, gyvybe. Beto su vaikais gali buti ne kiekvienas, as tikrai negaleciau. Sakau "as", nes tai ka jus rasote, matuoju pagal save, tai taikoma ir man. Pati kazkam vaiko patiketi nenoreciau svetimam. Kainos ir tokiu pusiau namudiniu darzeliu daug didesnes. Cia isvis privilegija, kad dar kazkas veda ta savo vaika i valstybine istaiga, valstybei privilegija, jei jau apie tai prasnekome. Privilegija, kad gali idarbinti zmoniu - aukletoju, vireju, vairuotoju. Lietuvos situacijoje. Galbut tai privilegija yra uzsienyje? Juk remiates jo patirtim - kitu Europos saliu, Amerikos....Gera pasneketi, kai gyveni kokioje Belgijoje. Tiktai kodel negriztate - cia labai laukiama iniciatyviu zmoniu, tad steikite verslus, darzelius - puiku. Kodel visi isvyko, jei taip viskas puiku ir vaikus auginti cia daug lengviau nei Belgijoje?
Na esme ta, kad dabar tikrai nebesinori skiepyti vaiko, nors jau galvojau apie tai, kad reikia nuo poliomielito stabliges bei difterijos ir kokliuso suskiepyti. Jei gerai atsimenu, tai vienas privalomas skiepas (?) , kurio as atsisakiau kartu su tolesniu MMr, nes issigandau visur tos pasirodziusios homeopatu ir k.t info apie skiepu zala. Kodel daug metu farmacijoje dirbe zmones liudija, raso, kad nera viskas taip grazu. Norima pakenkti zmonijos sveikatai? O gal priesingai?
https://www.google.l... ...22&ie=UTF-8Daug yra visokiu skandalu, kur ten dabar neseniai buvo, lyg Cekijoje (neatsimenu tiksliai), kad farmacines kompanijos teikia gydytojams dovanas, keliones, primoka uz tai, kad rasytu butent ju firmos vaistus? Kas pasakys, kur yra tiesa? O skiepai jiems juk taip puiku, jie visuotiniai. Jie nera nemokami, kaip kas klaidingai mano, moka valstybe.

Gal ne visi zino, kas yra lobizmas istatymu priemime. Kad ir sio...Ar norite, kad kazkas nusprestu uz jus? Skeptikai sakys, aha, bet gi kas tada jusu vaika gydys, jei jis susirgs kokiu kokliusu, cia viskas mokesciu moketoju pinigais. Neva reiks tada jei vaikas susirgs viena is tu ligu, del kurios skiepija tada patiems moketi uz jo gydyma. Bet kam mes tada mokame uz sveikatos draudima? Daug kas labai moka, bet poliklinikoje valstybineje nesirodo metu metus. Juk tai irgi solidarumo aktas - psd, vsd mokesciai. O daug kas mirs net pensijos nesulaukes. Jauciate, kaip isdurineja

Dar pries 50 metu moterims buvo sakoma, kad kontraceptikai geri ir sveiki, o dabar gi, jau pasirode trecios kartos kontraceptikai, daug geresni uz pirmus

))) tuos kur gere mociutes, kurios beja dauguma be krutu ir gimdu vaiksto.
Tad pries ka nors imant i vidu, jei tai nemaistas, reikia mastyti ir as labai nenoriu, kad uz mane nusprestu ministras. Ka as privalau daryti, o ko ne!!!!!