Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 25 tema., Dar

QUOTE(Asese @ 2014 03 10, 20:46)
Gal reik dokumentų įmautėm galus prakirpti  bigsmile.gif , kad vanduo išbėgtų  bigsmile.gif

kodėl gi ne? smile.gif
Aš šįmet ankstyvajam derliui pasodinau iš sėklų pernai augintas ankstyvąsias Lada.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 10, 21:55)
Aš šįmet ankstyvajam derliui pasodinau iš sėklų pernai augintas ankstyvąsias Lada.

Gal bus greitesnės Tavo Lada, nei rusiški automobiliai būdavo tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2014 03 10, 21:00)
Gal bus greitesnės Tavo Lada, nei rusiški automobiliai būdavo  tongue.gif

kai nebuvo greitesnių, tai buvo ir tos geros biggrin.gif Dabar konkurencija didesnė, tai reik tikėtis didesnio spartumo. Beje, turiu dar Imperatrica. Nors pavadinimas karališkas, bet ne ankstyvos jos visai biggrin.gif
Atsakyti
Sakykit kokiu veisliu brokolius auginate, kokie geri?
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2014 03 10, 12:43)
Nemažai metų ankstyvus kopūstus sėdavom kovo 10d į stiklinį šiltnamį. Truputį vėliau, vėlyvus ir kitokius. Jei šiltnamis plėvele dengtas truputį vėliau. Nieko nekenks, kad ir dabar pasėsit. Juk uždengsit plėvele. Pradžioje galima net dviguba. Vėliau paliekam viengubą, galiausiai pakeičiam į agro dangą. Iki sodinsit pomidorus jie paaugs iki daigų, kuriuos pasodinsit į lauką ir šiltnamyje sodinsit pomidorus. Mes kasmet taip šiltnamyje sodinam ankstyvus kopūstus, žiedinius, brokolius, briuselio.

O sakykit ta plevele tiesiai ant zemes dengti ar butina su lankais? Esu girdejusi kad paprasta plevele nera gerai, nes traukia salti g.gif Tai taip ir nesuprantu, kad ir ridikelius, spinatus ir pan. pasejus, kaip ir kuom geriausia uzdengti?
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2014 03 10, 22:17)
Tai taip ir nesuprantu, kad ir ridikelius, spinatus ir pan. pasejus, kaip ir kuom geriausia uzdengti?

pasėtus anksti pavasarį šiltnamyje dengiu agroplėvele.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 03 10, 20:13)
Perku bulves TIK (tam turiu priežaščių iš savo praktikos ) iš sėklininkystės ūkio. Renkuosi veisles tik labai ankstyvas (Presto)  arba ankstyvas (Vineta). Kai nusiperku maišiuką, tai laikau malkinėje, ten patenka daugiau šviesos ir savaime išlenda kraštinių bulvių daigiukai. Sodinu, kai žemė būna pakankamai įšilusi ir užkloju šiaudais. Tradiciškai visada valgome per Jonines. Pernai ragavome birželio 19 dieną:

ka duoda siaudai situ atveju? kaip mulcas? nebereikia nei kaupt nei ravet? g.gif
perku tas pacias veisles ir derlius kasmet tragiskas verysad.gif gal tie siaudai nors kiek pagelbetu- turiu daugiau nei puse atliekamo ritinio. ar normaliai tos bulves pro siaudus prasikala?
Atsakyti
Vobla, man rodos, kažkas kita bulvėms nepatinka, kaži, ar šiaudai labai padės unsure.gif
Aš irgi auginu ir Presto, ir Vineta. Šiaudais niekad nesu dengus, derlius puikus. Tik augimo vietą kasmet keičiu.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 10, 23:31)
pasėtus anksti pavasarį šiltnamyje dengiu agroplėvele.

Ar padarot koki tuneliuka ar siaip paprastai uzklojate?
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2014 03 11, 10:12)
Ar padarot koki tuneliuka  ar siaip paprastai uzklojate?

paprastai užkloju.
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2014 03 07, 13:12)
Tada laukiam, as kantri  biggrin.gif

Sveikos merginos. Man rodos, visos, kurios žinutės laukelyje parašė SUPERMAMA, gavo mano žadėtą nuolaidą. Kol kas neišsiaiškinu su nuolaidų sistema ir šiai dienai nuolaidą galiu taikyi tik rankiniu būdu. Šeip viskas veikia ir kažkokių problemų užsisakant neturėtų būti. Aišku su Sėkluvėlės dizainu ir patogumu dar reiks padirbėti. Jeigu taip atsitiktų, kad parašėte žinutės laukelyje SUPERMAMA ir aš kurį laiką neatsakau (valandą-dvi), yra duotas ir mano telefono numeris-numeskit SMS ar paskambinkit- priežastis viena- nebuvau prie kompo. Vis papildau naujomis sėklomis. Šiai dienai naujai įdėtos Dikondros, Bakopos, Lobelijos Riviera sky blue. Ačiū visoms, kurios pirko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo odalija: 11 kovo 2014 - 11:49
QUOTE(saintlina @ 2014 03 11, 09:39)
Vobla, man rodos, kažkas kita bulvėms nepatinka, kaži, ar šiaudai labai padės  unsure.gif
Aš irgi auginu ir Presto, ir Vineta. Šiaudais niekad nesu dengus, derlius puikus. Tik augimo vietą kasmet keičiu.

is esmes joms nepatinka viskas- smelis, sausra, rugsti dirva. kasmet vyra ikalbineju- nebesodinam. nu bet jam reikai nors mirk. serga, mazos, mirtinai suestos kirminu- nu ne bulviu zeme pas mus. plius rukai ilgai laikosi- lapus gadina. bet zmogus nenusileidzia. tai jei jau sodinam, noriu nors , kad ne veltui vargas butu... del to ieskau kokio nors stebuklingo budo biggrin.gif butu mano valia- neauginciau isvis cool.gif tik vieta daqrze uzima...
Atsakyti