Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 25 tema., Dar

QUOTE(saintlina @ 2014 03 10, 08:26)
Adijaaa, gal sėjam svogūnus?  mastau.gif

Vajetau,jau dabar blink.gif ?Ar tikrai ne per anksti g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 03 11, 14:35)
Vajetau,jau dabar blink.gif ?Ar tikrai ne per anksti  g.gif ?

kai taip sušilo, atsirado azartas. Ale kai pažiūrėjau gismeteo, persigalvojau jau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 11, 17:14)
kai taip sušilo, atsirado azartas. Ale kai pažiūrėjau gismeteo, persigalvojau jau  biggrin.gif

Tai gal jau apsispręsk pagaliau,sėjam mes ar nesėjam,a .Bo tai ir taip svogūnus imsim dviem savaitėm vėliau,nei kitos user posted image.Nors aš nieko šiandien nesėsiu:man tinginių mėnulis ir nagus dvi valandas paišiau-kol nenusilups,jokių sėjimų nebus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 03 11, 17:03)
.... ir nagus dvi valandas paišiau-kol nenusilups,jokių sėjimų nebus biggrin.gif

va pati ir atsakei, ar sėsim, ar ne biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 11, 18:08)
va pati ir atsakei, ar sėsim, ar ne biggrin.gif

Bet šią savaitę jau gal ir reiktų g.gif Va kitos jau kopūstus sės,o mes net cibulių nesukišę.Tik,kiek pamenu,tai jie kažkaip greit auga,susipina tos kasos,jei šilčiau laikai.O kai gismeteo tokius cūdus žada,tai nelabai ir šiltnamy paliksi g.gif
Ir kopūstai man pernai kažkaip greit augo... g.gif
Atsakyti
tai va gi, kad auga greit. Namie tai aš svogūnų neauginsiu schmoll.gif Kopūstų dešimt garbanotųjų ir aš pasėjau biggrin.gif Pomidorus vakar sėjau, liko vietos daigykloje, nesugalvojau, ką įkišti, tai kopūstus įtupdžiau. Dar nebuvau taip nublūdus, kad tokiu metu kopūstus sėčiau blink.gif Bet tik keli, nesigaus - išmesiu smile.gif
Atsakyti
tai pralinksminsiu jus - įkvėpimo apimta susėjau šiltnamyje daigams ir ankstyvus kopūstus (pekino, žiedinius, gūžinius, savojos), ir brokolius, ir svogūnus. Apklojau kokiais 6 sluoksniais agrodangos.
Atsakyti
Asese, padarau duobutę su tokiu kastuvėliu:

user posted image

ir įkišu. Užkloju šiaudais. Pirmais-antrais metais bandžiau tik ant žemės dėti ir truputį komposto uždėti, tačiau nepasiteisino, nes kai šiaudai sukrenta, tai bulvės pažaliavo, o kai būna suaugę krūmai, tai neina įkelti net kojos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 11 kovo 2014 - 19:28
sveikos, merginos,

svečiuojuos pas jus jau kelinta savaitė, staiga pakeitus gyvenamą vietą, "apturėjau" ir daržą su šiltnamiu. Pati niekada gyvenime nesėjus nieko, na nebent mamai vaikystėje padėdavau blush2.gif , tai man db iššūkis, todėl Jūsų patarimai man oi kaip gyvenimą palengvina... Jau buvau sumąsčius sėjos darbus lauke pradėt, bet kai pamačiau orus žadamus, išsigandau ax.gif

patarkit, ar galiu ką lauke sėti?
Atsakyti
Būkit geros daržininkės pasakykit, ar aš susapnavau ar tikrai reikia svogūnų sėklas nuplikyt karštu vandeniu prieš sėjant. Perverčiau savo užrašus, to neradau, bet lyg kažkur esu skaičiaus, ar ką maišau. ? Einu sėt ir aš pomidorus, kol nevėlu dar.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 03 11, 09:28)
*ka duoda siaudai situ atveju? kaip mulcas? nebereikia nei kaupt nei ravet? g.gif
** perku tas pacias veisles ir derlius kasmet tragiskas verysad.gif  gal tie siaudai nors kiek pagelbetu
*** turiu daugiau nei puse atliekamo ritinio.
****ar  normaliai tos bulves pro siaudus prasikala?

*nereikia ravėti ir kaupti.
**šiaudai nepadės, nes kol supus nauda tik bus po kokių 3-4 metų. Jūsų atveju, reikia žemę gerinti ir kasmet sodinti kitoje vietoje.
***10-12 daigų užteks biggrin.gif
****jeigu užkloji pakankamą sluoksnį, kad daugiau nei karto per sezoną nereiktų krauti šiaudų, tai ilgokai lenda smile.gif
Papildyta:
QUOTE(lolce @ 2014 03 11, 19:25)
patarkit, ar galiu ką lauke sėti?

atsakingas žmogus, nematęs Jūsų žemės, nepatars.

Aš savoje žemėje dar nieko nesėjau. Tik pajudinau su grėbliu siaurą juostą, kad žemė greičiau pradžiūtų ir galėčiau pasėti salotas, ridikus, špinatus.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 03 11, 20:36)

Papildyta:

atsakingas žmogus, nematęs Jūsų žemės, nepatars.

aš sukasiau, supurenau, nes nuo rudens niekas nieko joje nedarė.
Atsakyti