gismeteo jau nebepraneša -11, jau geresnės prognozės

QUOTE(*MONAMI* @ 2014 03 13, 08:29)
ar pjuvenos tinka?
yra patariančių, kad tinka. Tačiau mano patirtis kitokia. Netinka, nes pjuvenose grambuoliai lervų daug prideda.
Sakykit prasau, ar amarai puola visus augalus ar yra kokiu jie neliecia? Praeitais metais invazija amaru pas mane buvo
Grauze net krapus... Naturalios priemones padedavo tik keletui dienu, vargau ilgai, kol galu gale nepanaudojau chemijos. Siais metais jau ruosiusiu tam paciam ir medelius, krumelius,geles nupurksiu iskart pasirodzius lapeliams. Tik dabar galvoju, o ka daryti su zirniais, braskemis... Tikiuosi ju needa?

QUOTE(Augė @ 2014 03 13, 11:06)
Daromės lysves, pasikėlėm po 20 cm, susikasėm juodžemį, jį parsivežėm nuo Kačerginės ,pažiūrėjus atrodo kad būtų kokio miško su smeliuku, taigi klausimas, ko į jį pilt, durpės? Tada kokios ? Nurugštintos , paprastos, rugščios, jei taip gal ir firmos pasakysit kuri geriau, ir kur pirkt Kaune pigiau
, juk turit jau žinot
, mėšlo nėra,ir nebus , komposto irgi , dar tik pradedam tvarkytis, bandysiu pirkt ph testą, tada matysis dėl rugštingumo,
Auginsim visko po biškuti, dėl rugštingumo susitvarkysim, bet ką pagrinde dapilti kad žemė būtų geresnė?

Auginsim visko po biškuti, dėl rugštingumo susitvarkysim, bet ką pagrinde dapilti kad žemė būtų geresnė?

Apie koki juodzemi kalbat, LT ne juodzemio zona ir jokio juodzemio nera ir nebuvo. O jei importavot is Rusijos juodzemio zonos tai nieko det i ji nebereikia, jis yra savaime derlingas, kazkada esu auginusi darzoves, vaikysteje, jame , liuks viskas auga

Papildyta:
QUOTE(nendrik @ 2014 03 13, 17:00)
Sakykit prasau, ar amarai puola visus augalus ar yra kokiu jie neliecia? Praeitais metais invazija amaru pas mane buvo
Grauze net krapus... Naturalios priemones padedavo tik keletui dienu, vargau ilgai, kol galu gale nepanaudojau chemijos. Siais metais jau ruosiusiu tam paciam ir medelius, krumelius,geles nupurksiu iskart pasirodzius lapeliams. Tik dabar galvoju, o ka daryti su zirniais, braskemis... Tikiuosi ju needa?

Cia tikriausiai nedirbama zeme buvo, siaip amarai darzoves nepuola, pas mane tik labai senai kai buvo mazi jauni serbentu krumeliai ir dar juodi amarai pupas. Sako su Koka kola gerai, juk tai ne chemija. UK jau skaitau ne viena karta, kad labai puola visokios zarazos.
QUOTE(Venta9 @ 2014 03 13, 17:13)
Apie koki juodzemi kalbat, LT ne juodzemio zona ir jokio juodzemio nera ir nebuvo. O jei importavot is Rusijos juodzemio zonos tai nieko det i ji nebereikia, jis yra savaime derlingas, kazkada esu auginusi darzoves, vaikysteje, jame , liuks viskas auga 
Papildyta:
Cia tikriausiai nedirbama zeme buvo, siaip amarai darzoves nepuola, pas mane tik labai senai kai buvo mazi jauni serbentu krumeliai ir dar juodi amarai pupas. Sako su Koka kola gerai, juk tai ne chemija. UK jau skaitau ne viena karta, kad labai puola visokios zarazos.

Papildyta:
Na taip, buvo nedirbama zeme. Visas sodas sabakstynais apauges buvo. Iskirtom viska. Kola man nepadejo, cesnaku/tabako istrauka tik keletui dienu. Isbandziau daugybe naturaliu receptu.
Amarams geriausias vaistas boružių lervos
Kažkur skaičiau, kad net pardavinėja jas
(ir dar kažkokias, kurios amarais minta).
Bėda ta, kad kuo daugiau purškiam chemija, tuo labiau nyksta ir boružės. Pastebėjau,kad kai atsikrtaustėm gyvent čia, buvo daug boružėlių, o dabar kai daug namų apistatė aplink iš vis jos pranyko, o amarų begalės atsirado. Gal tai tik sutapimas, bet mano galvelė taip supranta

Bėda ta, kad kuo daugiau purškiam chemija, tuo labiau nyksta ir boružės. Pastebėjau,kad kai atsikrtaustėm gyvent čia, buvo daug boružėlių, o dabar kai daug namų apistatė aplink iš vis jos pranyko, o amarų begalės atsirado. Gal tai tik sutapimas, bet mano galvelė taip supranta

QUOTE(Venta9 @ 2014 03 13, 16:13)
Apie koki juodzemi kalbat, LT ne juodzemio zona ir jokio juodzemio nera ir nebuvo.
nu jau, prašom aplankyti Labūnavos apylinkes, net akis skauda, koks ryškus juodžemis

Beje, kiek teko ant kapų važiuoti, tiek tenka matyti nukasinėjamą juodžemio sluoksnį. Kažkas panašaus į smėlio, žvyro karjerus, tik ne taip giliai knisasi

QUOTE(Gaudvilė @ 2014 03 13, 18:41)
Beje, kiek teko ant kapų važiuoti, tiek tenka matyti nukasinėjamą juodžemio sluoksnį. Kažkas panašaus į smėlio, žvyro karjerus, tik ne taip giliai knisasi 

Taip ir įsivaizduoju: važinėjasi Gaudvilė ant kapų

QUOTE(Asese @ 2014 03 13, 18:08)
šventomis dienomis žmonės nedirba

QUOTE(diasaja @ 2014 03 13, 15:38)
yra patariančių, kad tinka. Tačiau mano patirtis kitokia. Netinka, nes pjuvenose grambuoliai lervų daug prideda.
neteko matyti. aš tų lervų giliai randu, kur seniai kasiota, o pastoviai krutinamoj dirvoj nesutikau

QUOTE(Alekto @ 2014 03 13, 17:51)
Amarams geriausias vaistas boružių lervos
Kažkur skaičiau, kad net pardavinėja jas
(ir dar kažkokias, kurios amarais minta).

As boruziu irgi labai mazai cia matau. Gal ir butu variantas, tik kazin ar pauksciai tu lervu nelesa, nes tuomet butu i bala ismesti pinigai? Pas mus varnenai kruvomis skraido, kai nutupia po koki 30-50 ant pieveles

Dar uzduosiu kvaila lausima

QUOTE(Paladė @ 2014 03 13, 18:30)
neteko matyti. aš tų lervų giliai randu, kur seniai kasiota, o pastoviai krutinamoj dirvoj nesutikau 

as pries pora dienu topinambu pasikasiau. tai vienoj bulvej siltai ir jaukiai grambuolys kudikelis isitaises