Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 25 tema., Dar

Nendrik, jei žemė lengva su smėliuku, tai puikiai tiks daugumai daržovių. Jei ji nelabai derlinga, galima nusipirkti papuvusio mėšlo, įdėti truputį, žinoma, ne penktadalį.
Durpė, deja, ne uoliena, o grynai organikos irimo produktas. Pelkėse auga kiminai, kurie neturi tokio organo, kaip šaknis. Jų apačios apmiršta, dėl oro trūkumo negali greitai mineralizuotis ir virsta durpe. Tas procesas tęsiasi tūkstančius metų, todėl esame turtingi durpių. Nurūgštintos durpės yra ideali terpė kaip substratas: puri, laidi orui, lengva. Maisto medžiagų joje ne per daugiausia. Soti tik fosforo, bet labai trūksta kalio. Azoto šiek tiek atsipalaiduoja irstant organikai, taigi ir durpei mineralizuojantis, jo augalai šiek tiek gauna. Kad būtų tinkamos sąlygos augti augalams, durpė nurūgštinama, įmaišoma trąšų ir gaunamas substratas.
Amarų esama visokių, praktiškai kiekvienai kultūrai savi amarai. Pvz, kopūstinis amaras nė už ką nevalgys pupų ir atvirkščiai. Sunaikinti juos keblu, nes veisiasi be galo greitai, generacija išsivysto per 10-15 dienų. Visos priemonės geros, tik be rimto purškimo insekticidais rezultatas laikinas.
Grambuoliai deda kiaušinius į nedirbamas pievas, o ypač į komposto krūvas.Ir bus jų 4 metai po išarimo.
Ridikėlių lapus "sušaudo" kryžmažiedės spragės. Jei ėda, , gali būti koks nors polifagas, t.y. visaėdis. Kad ir kurklys.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 03 13, 17:13)
Cia tikriausiai nedirbama zeme buvo, siaip amarai darzoves  nepuola, pas mane tik labai senai kai buvo mazi jauni serbentu krumeliai ir dar juodi amarai pupas. Sako su Koka kola gerai, juk tai ne chemija. UK jau skaitau ne viena karta, kad labai puola visokios zarazos.

Man praeita vasara amarai puole burokus
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 03 13, 21:39)
Durpė, deja, ne uoliena.

uoliena, vis tik bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 03 14, 08:31)
uoliena, vis tik  bigsmile.gif

ALE TAI RADO KO GINCYTIS lotuliukas.gif Vat, Vikipedija ka raso (aisku ir man paciai cia buvo naujiena, kad tai nuosedine uoliena blush2.gif.) Taigi, svieskites visos, gal gyvenime pravers lotuliukas.gif. Cituoju:

Durpės – organinė degioji nuosėdinė uoliena, susidariusi iš pelkių augalijos liekanų, kurios ne visai mineralizavosi dėl vandens pertekliaus ir deguonies trūkumo. Natūralios durpės pagal struktūrą skirstomos į plaušines (mažai susiskaidžiusias) ir amorfines (gerai susiskaidžiusias). Pagal susidarymo sąlygas, durpės skirstomos į tipus (žemapelkines, aukštapelkines ir tarpines) bei potipius (raistines, plynraistines ir plynines).
Atsakyti
Iš Kaimo, dėkui 4u.gif

Nusiunčiau vyruką , gal kartais gaus mėšlo :-) ,
Jei ne pirksim nurugštintos durpes su mėšlu, kiek supratau tai bus supstratas, nusipirkom
Activit granuliuotu trašu, biškuti pagerinsim dirvą

Dėl durpės , manau kažkiek papurins žemę, nes tokia jiman sunki atrodo

Kadangi esam naujakuriai biggrin.gif , aną vasarą norėjosi savo pomidoro , susikalėm trijų aukštu dėžutę ir auginamės 9 žemaugius pomidorus , liepos pradžioj pradėjo nokti ir jų užteko iki šalnų, derlius buvo liuks, nesirgo, o augo kažkokioj pirktinėj žemėj ,biški pamaišėm su turima darže, bet daugiau durpė, reik pažiūrėti kokią mes ją ten pirkom, g.gif

Geras oras, augaliukai taip ir stiebiasi, gaila kad pranašauja atšalimą

Atsakyti
Kazi galima,kai tokia siluma lauke, isnesti i siltnami indelius su gumbiniais salierais pasigrudinti? g.gif Vakare parsinesciau. Svarstau ar nebus per salta jiems,kaip kokioms paprikoms...
Atsakyti
Laba diena, ar šį savaitgalį jau galima (ne per anksti) pasisėti ankstyvuosius kopūstus ir agurkus, juos sodinsiu lauke, kai užaugs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 03 14, 10:00)
Kazi galima,kai tokia siluma lauke, isnesti i siltnami indelius su gumbiniais salierais pasigrudinti?  g.gif  Vakare parsinesciau. Svarstau ar nebus per salta jiems,kaip kokioms paprikoms...

Viską ištempiu į šiltnamį ryte. Ir paprikos ir baklažanai ir kita kas pasėta bei išdygę . Pas mane ten kaip tik šilčiau, nei name. Dieną iki 30 traukia, bet stoglangis sureguliuoja. Visas šitas saulėtos dienas taip darau.
Atsakyti
QUOTE(Doviand @ 2014 03 14, 10:07)
Laba diena, ar šį savaitgalį jau galima (ne per anksti) pasisėti ankstyvuosius kopūstus ir agurkus, juos sodinsiu lauke, kai užaugs smile.gif

anksti dar, manau ax.gif Jei agurkus sodinsite lauke, tai tikrai anksti seti. Kopustus seju antroj balandzio pusej g.gif
Papildyta:
QUOTE(amba41 @ 2014 03 14, 10:13)
Viską ištempiu į šiltnamį ryte. Ir paprikos ir baklažanai ir kita kas pasėta bei išdygę . Pas mane ten kaip tik šilčiau, nei name. Dieną iki 30 traukia, bet stoglangis sureguliuoja. Visas šitas saulėtos dienas taip darau.

Reiks tada ir man tempti, nes bent jau salierai, tai labai jau stiebiasi i saule pas mane.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 03 14, 10:17)
anksti dar, manau  ax.gif  Jei agurkus sodinsite lauke, tai tikrai anksti seti. Kopustus seju antroj balandzio pusej  g.gif

ankstyvus kopūstus tai kovą galima sėt, ypač tokį ankstyvą pavasarį
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Modeen: 14 kovo 2014 - 10:19
As vakar pasejau brokolius ir ankstyvus kopustus
Atsakyti
QUOTE(Doviand @ 2014 03 14, 10:07)

Agurkams dar labai labai per anksti.
Atsakyti