Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 25 tema., Dar

QUOTE(karambole @ 2014 03 16, 11:23)
Man jau tos blankines kalendros grynai taip ir smirda tom augalinem blakem  smile.gif. As vienais metais sejau ir turejau, tai ka galiu pasakyt - dar is kokio prekybcentrio perkant kalendras ju kvapas ir skonis nera tokie intensyvus, sias be problemu toleruoju maiste. Bet kas liecia savo darze uzaugintas prieskonines zoles ar taiu rukola ar bazilikas ar ta pati blakine kalendra, tai ju, naminiu, skonis buna jau toks intensyvus, kad kalendros neimanoma valgyt... Visosm kitom zolem tas paturbintas skonis tai net i nauda  biggrin.gif

Man pvz namine rukola yra kaip tik svelnesne nei pirktine, gal cianuo augimo dar priklauso? g.gif
Kalendra man irgi augdama dvokia, mama ju augindavo kalnais ir rauti reikedavo tai fee, bet pvz vaukodama darzoves, arba maltas labai sekmingai naudoju, bet kai pas kazka sveciuose buvau ir i troskini buvo nemaltu sauja priberta tai fuu visa troskini sugadino, nes perkandi ir man ne blakem ( esu atsikandusi obuoli su blake tai tikrai zinau skoni biggrin.gif ) o kazkas nu nezinau slykstu ir tiek..

Kalbant apie bulviu auginima ir daiginima tai as patylesiu geriau, nes pas mus ir traktosium sodina ir purto po to tik surenkam mes, tai del to ir klausiau apie varinejima. Bet ziuresiu gal sau eksperimentui pora tarpvagiu siaudais apkrausiu, nes sia vasara is manes ravetoja nelabai kokia bus su pilvu ant nosies, o veliau leliuku prie sono smile.gif

Mastau mastau ir neismastau ka daryti man su tais kopustais, ypac kai sniegynai aplink. Vaziuoju as viduryje savaites i kaima ir ten busiu iki savaitgalio, siltnami nudengtas musu, tai reiketu perkasti rugius realiai pries sejant kazka ir palaukti kol isils, bet ar uzteks tam poros dienu?nes vyras uzdengs tik sestadieni atvaziaves, ir tada sekmadieni isvaziuosim ir kelias savaites nebevaziuosim vel ten.. Tai ar verta apskritai seti juos i ta siltnami, nes prieziuros kazkokios nori nenori reikes manau.. g.gif

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2014 03 15, 23:27)
Dar norėjau paklausti dėl Koral paprikų, kaip jos? Ant pokučio parašyta, kad aštrios, bet kokios jos išties? Forma kaip uogyčių, mažutės, apvalios.

Aštrios, derlingos. Vienos pakanka ruošiant pilną puodą ar keptuvę maisto.
Atsakyti
Pesimistės mes, pesimistės doh.gif visos tos, kam kalendra smirdi. Mano gera draugė sako, kad blakė kvepia konjaku biggrin.gif
Taip pat ir rukolos kvapas ne koks unsure.gif . Viena lietuvaitė UK labai pasiilgo rūgštynių, pamatė daržovių pard. panašių lapų ir nusipirko. Paskui spjaudėsi, nes parsinešė gražgarstes, o ne rūgštėles. Buvo juokinga, sakau, juk namuose auginom, ar neatpažinai biggrin.gif
Atsakyti
oho kiek dėmesio kalendrai. Auginu visada keletą augaliukų, pernai išbandžiau patarimą> į marinuojamus šašlykus dėti kaledrų lapų, petražolių, svogūno, druskos ir visa ko dar norisi, užpilti mineraliniu Vytauto, labai skanu. Žolės suminkština mėsą ir suteikia tokio gaivumo, kvapo nesijaučia, kalendros grūdeliu arbat.šaukštelį dedu į marinuojamus agurkus, būna kaip parduotuviniai.
Atsakyti
nežinau, kur tas baisus kvapas ... nejaučiu, visą gyvenimą vartoju, geras prieskonis, niekas šeimoj nesiskundžia
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 03 16, 16:53)
nežinau, kur tas baisus kvapas ... nejaučiu, visą gyvenimą vartoju, geras prieskonis, niekas šeimoj nesiskundžia

Džiovintos sėklos turi visai kitokį kvapą, nei žalias augalas, kurio jis iš tiesų savotiškas (švelniai tariant).
Prisiminiau, kadaise pasirodžius Borodino duonai, ar ne kalendros dėka topinė buvo...
Atsakyti
QUOTE(vilku motinėlė @ 2014 03 16, 14:26)

Mastau mastau ir neismastau ka daryti man su tais kopustais, ypac kai sniegynai aplink.

o ko taip skubat su tais kopūstais? Auga jie greit, pasisėsit vėliau. Aš va, per durną galvą kelis pasėjau, nes daigykloj vietos liko, tai dabar visa daigykla dar tuščia, o kopūstai jau visi išsišiepę gyvenimu džiaugiasi. Ir galvoju - o kur aš juos toliau taip anksti dėsiu, kad jau taip spėriai auga blink.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 16, 20:27)
o ko taip skubat su tais kopūstais? Auga jie greit, pasisėsit vėliau. Aš va, per durną galvą kelis pasėjau, nes daigykloj vietos liko, tai dabar visa daigykla dar tuščia, o kopūstai jau visi išsišiepę gyvenimu džiaugiasi. Ir galvoju - o kur aš juos toliau taip anksti dėsiu, kad jau taip spėriai auga  blink.gif

Aha , visos žinom, kad auga jie kaip ant mielių, bet vis kišam lotuliukas.gif , maniškiai ir linksmi, džiaugiasi saule -jokios vėtros jiems nerūpi, pasodino šeimininkė - tai ir išlindo, džiūgauja, nu kaip neklausysi mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos gal galetumet rekomenduoti ankstyvu bulviu veisle?
Atsakyti
QUOTE(Sebile @ 2014 03 16, 20:35)
Sveikos gal galetumet rekomenduoti ankstyvu bulviu veisle?

paskaitykit kelis psl. man ,rodos, mergaitės rašė apie jas smile.gif
Atsakyti
Surink į Googlą "bulvių veislės" ir švieskis. Kažko neduoda įkelti nuorodos.
Atsakyti
O man petražolės smirdi ax.gif niekur jų nededu
Atsakyti