Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 25 tema., Dar

saintlina gerai būtų,jei savo kopūstus supikiuotum į puodukus kokius be dugno-storas popierius,rubiroidas,susegtas vinimis,plevele - ir išnestum šiltnamin su pridengimu per šalnas. Padėti ant žemes,nes taip dar šaknis į ja suleidžia,drėgnumą lengviau palaikyti. Aš ir agurkus,kai reikia daugiau daugų,taipant grunto su puodeliais auginu .Išeina gražūs daigai ankstyvi ir greit prigyja išnesti. O ir pagrūdint,pripratint prie lauko galima su puodeliais.Kopūstus,ne agurkus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 17 kovo 2014 - 11:24
ačiū, ammarile, už patarimus smile.gif Būtinai išnešiu, kai ūgtels daugiau smile.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti gal kas esat valgomas duplūnes auginę? Šįmet pirmą kartą pasisėjau, gražiai sudygo miškas. Skaičiau, kad šiltnamyje auginti rekomenduoja.
Atsakyti
Kalendros man visokiais pavidalais yra tikras geris thumbup.gif

Pernai sodinau viena saliera, lapini, lapkotini ar gumbini, ir salia kopusta. Siek tiek apmazino tu baltu drugeliu. Lyginant su tom vietom, kur tik kopustai buvo.

O tokiu zirniu nebandet?

http://www.seemnemaa...ex.php?GID=5903

Arba va sitokiu salotu?
http://www.seemnemaa...x.php?GID=14088

Jauciu, kad mano sudygusioms salotoms, rukolai , ridikeliams, po tokio oro bus amen. Kad ir siltnamyje, kad ir po agro.
Atsakyti
QUOTE(ingushka @ 2014 03 17, 12:27)
Norėjau paklausti gal kas esat valgomas duplūnes auginę? Šįmet pirmą kartą pasisėjau, gražiai sudygo miškas. Skaičiau, kad šiltnamyje auginti rekomenduoja.

Daug kas augino dumplūnes. Jų yra ne viena rūšis. Lauke gali nespėti užauginti derliaus, todėl geriau auginti šiltnamyje, bet kad mažai kam jos patinka ir susilaukia pakartotinio auginimo. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ingushka @ 2014 03 17, 11:27)

Dumplūnę auginau lauke. Nelabai patiko tas savotiškas skonis. Užaugo, prinoko masė vaisių, tai paskui dar porą metų vis išdygdavo. KGal ten prasta buvo, bet biesas jos neėmė ir per žiemą. Tiesa pirmais metais auginau kaip pomidorus daigais ir jau net pražydusią gabenau į lauką.
Atsakyti
QUOTE(vilku motinėlė @ 2014 03 17, 11:42)
As prieskonines tik krapus sesiu su agurkais i lysve.. o siltnami baziliko pabarstysiu, gridejau,kad pomidorams tinka labai  ligos maziau puolai ar tai amarai..

Aš tai prieskoninių visokių rūšių visuose kampuose prisėju ax.gif Kokias tik sėklas parduotuvėj randu,tas ir beriu. Valgau,nevalgau,bet man gražiau toks miksuotas daržas. Ir kažkaip, gal ir sutapimas,bet visokių ten kirmėlių,amarų ir kitokio gėrio ne per daugiausia pas mani.Nėra invazijų kol kas,bar bar bar stalan.Gal sraigės ir juos suryja biggrin.gif
QUOTE(saintlina @ 2014 03 17, 11:58)
Velykos šiemet vėlokai. Kopūstus gal visgi kiek anksčiau reiktų pasėt.

Jau net nežinau su ta sėja ir tuo ankstyvu pavasariu g.gif Va džiugino džiugino gismeteo ,o vakar kai žvilgtelėjau mėnesio prognozę blink.gif Balandžio vidury -8 C žada.Nu kiba pasiuto visai http://www.gismeteo.lt/month/4152/ .

Drauge,ar pirtį radot unsure.gif ?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 03 17, 13:29)
Jau net nežinau su ta sėja ir tuo ankstyvu pavasariu g.gif Va džiugino džiugino gismeteo ,o vakar kai žvilgtelėjau mėnesio prognozę  blink.gif Balandžio vidury -8 C žada.Nu kiba pasiuto visai http://www.gismeteo.lt/month/4152/ .

Drauge,ar pirtį radot  unsure.gif ?

aš irgi žiūrėjau tą prognozę užvakar, tai rodė balandžio vidury -10. Matai, šiandien keliais laipsniais jau pašiltino. Gal iki to balandžio beliks tradicinės naktinės šalnos?..
Bo su tokiais bajeriais darže derliaus tai vis tiek kažkokio sulauksim, ale sode tai kaži doh.gif
Vakar apžiūrėjau, kad šilauogės jau sprogsta, tai dengiau eglišakiais net sukaitus doh.gif

Aha, pirtis vietoj. Kelis fragmentus pas kaimyną radom smile.gif Nieko, vakar vyras sutvarkė, saunon neprisnigs smile.gif

Atsakyti
QUOTE(lora111 @ 2014 03 17, 12:34)

Aš perni tokius auginau, šiemet vėl tokių sėklų nusipirkau. Super žirniukai, neaukšti, praktiškai be lapų ir nereikia daugybės atramų, tik vieną kitą įsmeigiau, kad visos susikabinusios žirniukų juostos vėjas prie žemės neprilenktų.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 17, 10:58)
Velykos šiemet vėlokai. Kopūstus gal visgi kiek anksčiau reiktų pasėt. Užaugt užaugs ir tuo laiku pasėti, niekur nesidės. Tik kad vėliau derliaus sulauksit.

Tai va man ir dilema, nes vaziuoju arba si savaitgali arba tik per Velykas, reikia gal sesei palikti kad toji pasetu, kad per puse LT nereiktu lekti kopustu i zeme kist g.gif
QUOTE(ingushka @ 2014 03 17, 11:27)

Mano mama svelniai tariant pakvaisus del ju, augina labai seniai, siuntesi dar is Rusijos ar is Lenkijos senais tarybiniais laikais, ir kisdavo visur biggrin.gif man tai neskanios ne jokiosjos, o turi kasmet po kelias rusis...
Atsakyti
Merginos, paprotinkite, šiemet pirmą kartą atliko svogūnų sėklų. Ar verta palikti kitam pavasariui, liks jos daigios? Nes teko kažkur skaityti, kad labai suprastėja jų dygymas... pasėtos Ailsa Craig (sėklos supakuotos 2012 october, galioja iki 2015 april) nesudygo nei viena (praėjo 2 savaitės) doh.gif
Atsakyti
Dumplūnes augint nebent iš sportinio intereso, nes jos nei saldžios, nei pomidorų marinatu, nei uogiene nėra skanu. Esu auginus aukštus krūmus, kelių skirtingų spalvų -nei vieni niekaip neskanūs. Auginus žemučius "žemuoginius", na tai nebent jie buvo saldūs ir šiek tiek valgomi. Auginau lauke.
Bent jau neužimkit jais šiltnamio, neverti to. Jei aukštesnis, tai bus kaip serbentų krūmas aukščiu, pločiu. Vaisių daug, nebus kur padėti..
Uogienę dariau. Laimė, kad tik puslitrį, nes vis tiek teko išpilti. Daugiau neeksperimentuosiu.
Atsakyti