Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 25 tema., Dar

QUOTE(yerena @ 2014 03 17, 17:13)
Merginos, paprotinkite, šiemet pirmą kartą atliko svogūnų sėklų. Ar verta palikti kitam pavasariui, liks jos daigios?

Mano iš pernai praplėšto pakelio, gana nedaug šiemet sudygo, nors galiojimas iki metų galo g.gif
Matyt prastėja svogūnų dygimas su metais g.gif
Atsakyti
Yerena, laukiu pasirodant ir aš, bet sėjau tik prieš savaitę. lenda pernykščiai ex daugmaž vienodai. net ir nežinau kaip čia su jais g.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 03 17, 16:13)
Merginos, paprotinkite, šiemet pirmą kartą atliko svogūnų sėklų. Ar verta palikti kitam pavasariui, liks jos daigios? Nes teko kažkur skaityti, kad labai suprastėja jų dygymas... pasėtos Ailsa Craig (sėklos supakuotos 2012 october, galioja iki 2015 april) nesudygo nei viena (praėjo 2 savaitės)  doh.gif

mano pernykštės iš kokių 30 gal tik 3 neišdygo
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2014 03 17, 18:04)
Matyt prastėja svogūnų dygimas su metais  g.gif

Panašu,kad taip g.gif Pernai Eliste iš užpernai pirktos sėklos sudygo tik pusę,šiemet kol kas nei vieno kabluko dar nėr,nors galiojimas metai priekin g.gif .Nors kiti nauji svogūniniai, kaip išdurnėję po dviejų parų kilpas iškišo.Ištrenkiau balkonan šalčiau išsigandusi,kad kol reiks sodint laukan,tai ir galvas užaugins,ne tik laiškus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 03 17, 17:12)
Nors kiti nauji svogūniniai, kaip išdurnėję po dviejų parų kilpas iškišo.Ištrenkiau balkonan šalčiau išsigandusi,kad kol reiks sodint laukan,tai ir galvas užaugins,ne tik laiškus  unsure.gif

manikiūras taip greit nusilupo? cool.gif
Aš dar nesėjau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 17, 19:54)
manikiūras taip greit nusilupo?  cool.gif
Aš dar nesėjau 

Blizgalai nubyrėjo biggrin.gif
Aš tik 5 veisles pasėjau svogūnų...Ir 3 porų.Pusė dar liko nebertų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2014 03 17, 17:54)
Dumplūnes augint nebent iš sportinio intereso, nes jos nei saldžios, nei pomidorų marinatu, nei uogiene  nėra skanu. Esu auginus aukštus krūmus, kelių skirtingų spalvų -nei vieni niekaip neskanūs. Auginus žemučius "žemuoginius", na tai nebent jie buvo saldūs ir šiek tiek valgomi. Auginau lauke.
Bent jau neužimkit jais šiltnamio, neverti to. Jei aukštesnis, tai bus kaip serbentų krūmas aukščiu, pločiu. Vaisių daug, nebus kur padėti..
Uogienę dariau. Laimė, kad tik puslitrį, nes vis tiek teko išpilti. Daugiau neeksperimentuosiu.

O tai vadinasi musu salygom neuzauga tos desertines ar peruvines, nezinau kaip jos tiksliai vadinasi, kur ant tortu, desertu deda su visu apyvaisiu? Jos tai tikrai turi skoni saldziarugsti ir oranzines spalvos buna...
Tas paprastasias zalias su mama seniau auginom, tai bandem ir ziemai i misraines darzoviu det, ir marinuot, visai nieko buvo. O po ziemos jos tikrai labai pasiseja... Ir lauke beje, ne taip isbujodavo kaip siltnamy ir vaisiu greiciau uzmegzdavo.
Atsakyti
Viskas aišku, nepaliksiu, nes iš šviežių sėklų kilputės pasirodė po dviejų parų. Pirma mintis buvo, gal tiesiog nekokia partija pasitaikė...
Kaimynė irgi pasiskundė, kad mano jai atidėtos 2012 rudens sėklos nesudygo, o taip norėjo turėti marinuotų perlinių svogūnėlių verysad.gif
Atsakyti
aš pernai sėjau užpernai pirktus ir paliktus Exhibition. Nu neskaičiavau aš jų, bet sudygo šepetys, kaip visada rolleyes.gif
Atsakyti
Mano pernyksciai exhibition irgi dygsta normaliai. Gal todel, kad seklos beicuotos g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingushka @ 2014 03 17, 11:27)
Norėjau paklausti gal kas esat valgomas duplūnes auginę? Šįmet pirmą kartą pasisėjau, gražiai sudygo miškas. Skaičiau, kad šiltnamyje auginti rekomenduoja.

As pernai auginau kaip pomidorus ir dabsr pasisejau ju. Man visai nieko buvo vietoj pomidoru vzlgyt. Dar 2 rusis kazkokiu saldziu nusipirkau. Ananasiniai ir dar kokie tai. Pasejau bus matyt.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 03 17, 19:04)
Blizgalai nubyrėjo  biggrin.gif
Aš tik 5 veisles pasėjau svogūnų...Ir 3 porų.Pusė dar  liko nebertų  ax.gif

Kukliai taip biggrin.gif
As pasisejau dvejus zieminius ir paprastus ir dar sodinukais sodinsiu kazka.. Tai pasirodo as cia labai kukliai biggrin.gif

O tas padaras pasmus krašte dumplainiu vadinamas, tai va tie saldieji gelsvi mazdaug juodojo serbento uogos dydzio tai dar dar ypac mano panoms patikdavo.. o tie zali ir violetavi ir visoki kokie man gadina bet kokie patiekalaa blush2.gif Ga dar reikia moketi paruosti..
Atsakyti