Dėl kelių ankstyvesnių bulvių apsistatyti maišais
Gal geriau jau tuneliuką sumeistrauti, .Galima dviguba agroplėvele kloti ir sodinti iš puodelių. Iš esmės tai gegužio pradžioje pasodinus įšaknydintus gumbus kokios superankstyvos veislės, kuri dera po 45 dienų nuo paprasto pasodinimo, , sutaupant dar 15 dienų, derlių galima gauti jau birželio pirmomis dienomis.

Siandien siltnamyje pakapsciau zeme, tai sausio men seti ridikeliai jau daiginasi
Seti pries pora savaiciu isbrinke bet dar nedygsta . Morkos krapai ir salotos dar tyli

Seti pries pora savaiciu isbrinke bet dar nedygsta . Morkos krapai ir salotos dar tyli

Vakar pasejau i indeli exhibition tipo svogunu. Su kitais dar luktelsiu savaitele kokia. Porus irgi sesiu po savaites. Planuoju pasiseti poru tiek, kiek reikia man dziovinimui. Bandysiu siemet nemazai visko dziovintis. ta proga net dziovykle isigyjau. Tikiuosi pasiteisins tas prietaisas. Emiau specialiai galingesne, 700 W, kad butu galima ir pomidorus ir mesyte kokia padziovinti

Prašom plačiau apie džiovinimą
mano mama irgi turi džiovyklę. Ką verta, ko neverta džiovinti? aš kažkaip daug ką šaldydavau iki šiol, džiovintų nelabai mėgau, bet gal su tuo aparatu kažkaip kitaip susidžiovina? Obuoliai tai tikrai kad skaniau, tokie faini traškučiai gaunasi..

QUOTE(melynas dangus @ 2014 03 05, 07:51)
Prašom plačiau apie džiovinimą
mano mama irgi turi džiovyklę. Ką verta, ko neverta džiovinti? aš kažkaip daug ką šaldydavau iki šiol, džiovintų nelabai mėgau, bet gal su tuo aparatu kažkaip kitaip susidžiovina? Obuoliai tai tikrai kad skaniau, tokie faini traškučiai gaunasi..

Galima ivairias vaistazoles dziovinti, prieskoninius augalus, bananu traskucius daryti, moliugu cukatas, mesa dziovinti, darzoves ivairias. Pas mane ten prie tos dziovykles yra receptu knygute visa, tai laaabai daug visokiu variantu prigalvota. Netgi naminiams gyvuneliams skanestus visokius dziovinti galima

QUOTE(Gaudvilė @ 2014 03 04, 17:22)
pas tavį normalus pavasaris kada ateina? Taigi
Bandyk iškart maišuose augint kur arčiau pietinės namo sienos 

neee... tiek žemės yr laisvos, ne fasonas dar maišais apsistatyt

Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2014 03 04, 21:13)
Gali nebandyt-nevalgysi vis tiek
Jei tavi,kaip maniškę, nuo svogūno gabaliuko nukrato,nesvarbu ar žalio,ar apdoroto,tai laikyk tuos porus kad ir meduj,vis tiek fui bus.

gal ir tiesą sakai

Dėl šeimynos jau pasiaukojau - svogūnų sėklų kaip kvailys giros prispirkau

QUOTE(saintlina @ 2014 03 05, 09:45)
gal galit papasakot kaip uzsiauginti svogunu ziemai

su sodinukais tai viskas aisku, o kaip su sejimu

QUOTE(akvilyte @ 2014 03 05, 09:53)
gal galit papasakot kaip uzsiauginti svogunu ziemai
is seklu geriau ar sodinuku??? jei is seklu tai kaip juos set?? tiesiai i zeme ar i dezute pirma??? jei i dezute tai kada pikiuot???

žiemai galima ir iš sėklų, ir iš sodinukų

Sėklas sėti pirmiau į gilią dėžutę, apie kovo vidurį. Aš stengiuosi rečiau pabarstyt, kad neaugtų kaip kuokštas, tai dėžutę imu didesnę. Pikiuot nereikia. Tiesiai į dirvą išpikiuosit. Žiemą kad laikytųsi, rinkitės veisles, tinkamas ilgam sandėliavimui

QUOTE(vasarema @ 2014 03 05, 11:01)
Gal kas gali patarti išbandytą pekino kopūstų veislę?
pasiskaitykit truputį atgal, visai neseniai merginos apie juos kalbėjo ir nemažai veislių įvardijo

QUOTE(*Aukse* @ 2014 03 05, 08:41)
Vakar pasejau i indeli exhibition tipo svogunu. Su kitais dar luktelsiu savaitele kokia. Porus irgi sesiu po savaites. Planuoju pasiseti poru tiek, kiek reikia man dziovinimui. Bandysiu siemet nemazai visko dziovintis. ta proga net dziovykle isigyjau. Tikiuosi pasiteisins tas prietaisas. Emiau specialiai galingesne, 700 W, kad butu galima ir pomidorus ir mesyte kokia padziovinti 

pažįstama džiovino mišinį vegetai pakeisti, sakė, kad nepalyginamai skaniau kvepia nei džiovinant tas pačias daržoves orkaitėj. Pati sykį džiovinau orkaitėj pastarnokų, morkų, salierų mišinį, man nepatiko, kvapo jokio, spalva bjauri, keli metai guli nenaudojamas, reiks lauk mesti. Su džiovykle spėjau tik pomidorų, obuolių, slyvų, kriaušių ir šiek tiek paskutinių mėtų pasidžiovinti, tai labai patenkinta.
QUOTE(saintlina @ 2014 03 05, 11:23)
pasiskaitykit truputį atgal, visai neseniai merginos apie juos kalbėjo ir nemažai veislių įvardijo 

Ačiū, tikrai radau praeitoje temoje ir užsirašiau pavadinimus. Šioje temoje buvo tik pardavėjos reklama... Turiu karčią patirtį su pekino kopūstais. Nežinau, ar atsitiktinai, bet pigios sėklos man tik žiedus duodavo, o iš brangių sėklų užaugdavo geri kopūstai. Paskutinius kelis metus neauginau jų, o dabar žiūriu, perkam vis, tai reikia vėl pabandyti auginti.