QUOTE(insk @ 2014 03 06, 08:22)
*Man įdomu, koks receptas torto puošimui iš rožyčių. Bandžiau ieškoti, bet nelabai sekėsi, koks antgalis naudojamas joms padaryti? gal kur vaizdziai matete parodytą?
* antgalis Wilton 1M (uzdara arba atvira)
pvz cia
video rozyciu
https://www.youtube....h?v=S5iQH3WUHm0
Papildyta:
QUOTE(Rudens vaikas @ 2014 03 06, 13:16)
Parnesu is uzdarytos temos
Ir dar papildomai klausimas

jei kepsiu pvz. Tiramisu ar koki medutį, tai, kaip suprantu, viršų palikti neapteptą tortiniu kremu, o prie dengiant mase viršų ir šonus užtepti pasiruoštu sviestiniu/rududiniu kremu. Taip? Riebiai tepti ar vos vos?
taip, tepti sviestiniu bet kokiu, gali buti sarlot, gali but sviestas+cukr.pudra, ar sviestas+kondensuotas... jo paskirtis:
1.izoliuoti krema nuo mases kad jos netirpintu.
2.islyginti torta kad nebutu gumbu...
3. prilipinti mase prie torto,
tai tiek ir tepkit kad visa tai issipildytu
Papildyta:
QUOTE(Paryžietė @ 2014 03 05, 11:38)
Patarkite pradedančiai.......prie sausainio pagražinimas klijuojams sviestiniu kremu?
ne, nei prie kekso nei prie sausainiu sviestinio nenaudoju-nieks jo nenori ten o ir reikalo nera
Papildyta:
QUOTE(manosaule @ 2014 03 05, 12:27)
Sveikutės, kepejėlės
O jau grožių kiek...
Mingailiux tortą su alaus bokalu su sūnum vakar Fcaebook apžiūrėjome-NEREALUS, o šiandien net vyras foto atsountė iš pat ryto-kolektyvas darbe šoke ir labai džiaugiasi (kolegos gimtadieniui pagamintas

Tikrai kad-Mingailiux jau galėtų kokius kursus merginoms daryti

Dabar aš turiu merginoms porą klausimėlių-gal padėsite...
Pirmą kartą gaminsiu kovo 8d."Snikers". Daug visko prisiskaičiau, bet klausimėlių liko:
1. Ar gaminant biskvitą nereikia baltymų plakti atskirai?
2. Recepte yra "perliepti sirupu-vanduo+cukrus". kokios būtų proporcijos ir kiek to sirupo pilti vienam lakštui?
3. Ar papuošimus tvirtinti tiesiog su vandenuku..?
4. Pastilažą vakar gaminau 1 kartą pagal Cipciuką. Vakar masė buvo laaaabai lipni, šiandien jau tokia kietoka... Pabandžiau porą gelyčių, tai kočiojasi neblogai. Gal kai sušyla-suminkštėja?..
5. Ar į grietinėlės kremą nereikia truputį želatinos??
BŪSIU LABAI DĖKINGA
snikeri darau paprasciausiai

paplaku kiausinius su cukrum, idedu grietine, i ja soda (taip nusigesina), paplaku, dedu rududu, paplaku, miltai, ismaisau - viskas vienam dubenyje. purus puikus biskvitas

jei neparasyta i grietinele det zelatinos tai ir nereik
Papildyta:
QUOTE(Taurida @ 2014 03 05, 12:42)
Sveikos tortu kepejeles

, aukstasis pilotazas sioje temoje

. Noriu uzduoti kelis klausimukus, gal kas gales atsakyti:
Sunaus gimtadieniui i mokykla noriu iskepti ""brownie"" pyraga ( sokoladinis su varskes sluoksneliu), bet kadangi vaiku 26, tai noriu iskepti is dvieju normu, 30 cm skersmesn (visuomet kepdavau 26 cm skersmens kepimo formoje). Iskilo toks klausimas, kepant is vienos normos (26 cm skersmens skardeleje) ji reikia kepti apie 1 val 170 laipsniu orkaiteje, o jei is dvigubos normos tai kiek laiko kepti? Kazin ar jis man iskeps, nebus sukrites?
Ar galeciau ji papuosti beze kremu? Jei nesunku parasykite tasai bezze kremas sukieteja ar ne? Labai lauksiu atsakymu
slapie beze nesukieteja visiskai, tik apdziuna. del kepimo laiko- jo nebandzius nezinau, be to cia papuosimu tema
Papildyta:
QUOTE(Grantee @ 2014 03 05, 17:40)
Patarkit kaip daryti šį ežiuką
spygliukus manau iš grietinėles su šokoladu, o snukutį iš kokios masės? nesu labai jau nemokša virtuvėj bet norėtųsi kad tikrai gautųsi ir nešlapiuotų/netrukinėtų masė. Plius nėra laiko eksperimentuoti, kaip ir skaityti visas jūsų temas
ir dar.. kokios tortus daro pirmojo gimtadienio proga mažiukams,kad galėtų valgyti ? su varške ? jogurtu ?
Būkit malonios,patarkit
is poros patarimu netapsit super konditere

reik skaityti info. ir praktikuotis-stebuklai buna retai

nera laiko - perkat arba idedat truputi pastangu, visos cia mes mamos, visom laiko ner

del skoniu pati atsaket.mase siulyciau darytis pastilaza dengimui pagal cypciuka, tam snukuciui trecdalio normos jums turetu pakakti (jei tortukas apie / iki 3kg)
Papildyta:
QUOTE(manosaule @ 2014 03 05, 18:52)
o mano pradžia tai... nelengva

Kepiau "Snikers" biskvitą, tai ....JIS VISAI NEIŠKILO........

atrodo viskas pagal receptą..gal kad grietinė tik 15 proc. ?
Galvoju gal tada gaminti paprastą biskvitą....
nenuleiskit ranku, bandykit dar kart, tas biskvitas ir geras tuo kad kitoks

naudoju 30proc. panevezio grietine