Sveikatos būklė grindžiama medikų išvadomis, o ne garso įrašais. Tai viena. Antra - teismui galite teikti visą turimą medžiagą, jis pats atsirinks, kurie įrodymai tinkami, kurie - ne.
Prisiduodu. Tai va, diedas praso isvis naikinti na nuosprendi, neva, as su juo gyvenu normalu seimynini gyvenima, tik laikinai issikelus kitur. Krc... Kol jis namus suremontuos. Tipo, islaiko vaikus. Savo kvitu pridejo. Negana to, ginas, kad ukininkauja ir siuo metu nieko negauna, nes turi ziuret mirstanti teva. Ta mirstanti teva siandien aplankiau. Kaime palikta su mirstancia bobute. Garsi irasu keleta padariau. Tie irasai gali but kaip irodymai, ar ne?
Nu jis gali prasyti ir dangu rozine spalva nudazyti. Negi sunku irodyti kad jus kartu negyvenate? Nera kaimynu ar kitu asmenu kurie paliudytu jusu naudai? Juk turite aukle ir kitus artimus zmones. Laikykites savo nuostatos kad negyvenate ir nesiruosiate su juo gyventi jokiom aplinkybem. Tai kad jis negauna jokiu pajamu (tarkim imanoma ir tokia prielaida), tai jam nesuteikia absoliuciai jokios teises nemoketi alimentu pazymiu aiskiai KAD JOKIOS TEISES! Mano ex vienu metu net invaliduma turejo, pirsto nevalde, trukde jo darbui ir t.t. ir tai teiseja pareiske kad "privalote islaikyti". Visi mirstantys tevai, broliai ir seserys yra vienitelis motyvas tik prasyti sumazinti mokama suma bet nieko daugiau...
sitaip padaryti galima bet tada vyras neturi tam priestarauti. Tarkim realiai pora gyvena kartu, bet vyras turi dideliu skolu kokiam bankui ir panasiai. Anstoliai nuo jo algos nuskaito dideles sumas pinigu. Tai kad apsaugoti didesne dali lesu tevu sutarimu priteisiami seimoje islaikomiems vaikams alimentai. Tada alimentai eina pirmumo teise is vyro algos ir tik is to kas lieka nuskaitoma skolos dalis bankui ir panasiai...
Siuo atveju tevas irodineja kad seima jis ir taip pilnai islaiko ir kad aliemntu jis moekti nenori ir neturi. Sudetingiau butu sudelioti tokioje situacijoje tuos alimentus... Nors gal ir imanoma, bet tada mamai dingsta motyvas prasyti dideles sumos... Kas siuo atveju svarbu, nes reikalinga aukle ir kitos papildomos sialidos jeigu gyvena atskiruose namuose.
Sveikos. Mano istorija si alimentais vis dar nesibaigia. Panos, paaiskinkit jus man, kaip irodyti vaiku poreikius, jei visus tris islaikau is savo vienos algos. Juk naturalu, kad kazkam nelieka- pvz. Pramogoms, batu papildomai porai, naujai kuprinei. Kazko atsisakai. Tai kaip surinkt ta suma reikalinga tiems poreikiams tenkint? Skointids ir pirkt, tarsi nepritekliaus nebutu? Ar kaip?
Sveikos. Mano istorija si alimentais vis dar nesibaigia. Panos, paaiskinkit jus man, kaip irodyti vaiku poreikius, jei visus tris islaikau is savo vienos algos. Juk naturalu, kad kazkam nelieka- pvz. Pramogoms, batu papildomai porai, naujai kuprinei. Kazko atsisakai. Tai kaip surinkt ta suma reikalinga tiems poreikiams tenkint? Skointids ir pirkt, tarsi nepritekliaus nebutu? Ar kaip?
Na, mano teismai baigesi... lyg ir (laukiam sprendimo). Is pradziu rasiau ieskini surasydama apytiksliai poreikius, be jokiu irodymu. Teismai tesesi ilgai (virs metu), tai turejau progos ir rinkau 5 men. cekius Bet ir jie neatspindi tikruju poreikiu. Tiesiog patarciau ir pati per nauja taip daryciau atsisesti ir ilgai ilgai galvoti, rasyti kokiu ir kiek poreikiu reikia. Pvz. as is pradziu neitraukiau kad reiktu vasaros stovyklu, vaiku ortodontu. Tiesiog imkite ne vieno menesio darykite suvestine, bet tarkime kokiu dvieju metu kas menesi. Kiek per du metus visko reiktu, jei vaikai gautu pakankama islaikyma ne tik jusu alga, bet gautumete ir is vyro. Nes tarkime batus vaikai isauga per metus- 2m, uniformas velgi. Ten koks dviratukas, ciuozyne ar dar kas gali kisti. Lengviausia sakyciau yra paskaiciuoti komunalines ir maista, nes paprastai nedaug kinta. Viska skaiciuokite. Ir skaiciuokite kainom, kad perkate gera normalu daikta. O ne dave drauge, nupirkote Humanoje ar pan. Savo alga vien nesivadovaukite, sakykite kad padeda tevai (giminaiciai) finansiskai. Pigumo delei perkate is turgaus, bulves, mesa, drabuzius- tai kas ten duoda cekius??? Pagal galimybes rinkite visokius irodymus (pvz. vaiku sirgimo pazymos)- irgi islaidos. Bent as perku kontrabandinius rusiskus vaistus irgi neduoda cekiu, bet musu teiseja butent klause manes kiek kainuotu tokie vaistai jei pirkčiau vaistineje. Tai ir siulau Jums - griskite poreikius, kad vaistinese kainuoja tiek ir tiek, o as perku taupydama (nes islaiymo dabar negaunu) pigesnius rusiskus. Ir musu teiseja grieztai pasisake, kad teismu praktika numato visiskai sveikam vaikui- minimalia alga per men. Tai yra virs 1000 Lt. Todel nemaziau net neprasyktie, gailedama tevo ar galvodama, kad jis mazai uzdirba. Tiesiog, rasykite- skaičiuokite kokiu dvieju metu poreikius kas menesi- labai gerai apgalvokite, ko gali prireikti (kiek bureliu- mokamu gali noreti vaikas, klases isvykos, visi drabuziai, ranksluosciai, patalyne, batai, apatiniai- viskas viskas), tarkime masinos remonta irgi galite itraukti, ar kokias padangas- pagrisite, kad vienai su vaikais masina palengvinimas ir pan. O del pagrindimo nelabai sukite galvos, ka galite prgisti - pagriskite- o ko ne sakote pirkau turguje, arba kai pirkau uniforma apie teisma dar negalvojau, arba masina taisote garazelyje. Tiesiog geriausia surasyti pačius poreikius (ir gal geriau net pačiame ieskinyje), nes kazkaip tu irodymu nelabai ten ir ziuri kazkur prieduose.O ieskini visada skaito. Dar jei neturite irodymu paduodant ieskini, galima su prasymu tuos irodymus prijungti veliau i byla.
Aciu Jums. Man dar viskas pries akis, todel domiuosi is anksto. Ieskinys surasytas, laikinas islaikymas paskirtas. Bet lenteles jokios nesudarem. Dabar pakeiciau advokata i tikrai nebloga ir nepigu, tai jis viska sutvarkys. Sake, reiks ir tos lenteles. Dabar ziuriu, kad daug ko buciau neitraukus. O dar man jis minejo, lad palaukus koki pusmeti, kol prikapses skola, rasyt i prokuratura del vengimo moketi alimentus. Sake, tokiu atveju labai daznai mamu saskaitos pasipildo. Daret kuri taip?
Rasiau pati ir kitoms tik taip patariu- rašyti pačioms. Advokato neemiau, nes vistiek kiek ir ko reikia (poreikius), aplinkybes reikia paciai žinoti, susakyti advokatui ir dar pažiūrėti ar teisingai surašė ką jam pasakėte. Be advokato galima ieskini surasyti neteisine kalba, tiesiog paprastai parasant aplinkybes, ko prasote, poreikius. Advoktas už tai kad suraso ieskini- ima didelius pinigus. Mano galva, vien uz tai kad advoktas iraso ieskinyje keleta LAT nagrinetu bylu pvz. (kurios nebutinos islaikymo byloje) moketi neverta.
O kaina ar po 14 m. išlaikymo teikimo ar neteikimo pas advokatus vienoda. Jie turi savo įkainius ir aplinkybes nelabai dominuoja. O 14m. teikė priteistą teismo išlaikymą ar geranoriškai?
Rasiau pati ir kitoms tik taip patariu- rašyti pačioms. Advokato neemiau, nes vistiek kiek ir ko reikia (poreikius), aplinkybes reikia paciai žinoti, susakyti advokatui ir dar pažiūrėti ar teisingai surašė ką jam pasakėte.
Be advokato galima ieskini surasyti neteisine kalba, tiesiog paprastai parasant aplinkybes, ko prasote, poreikius. Advoktas už tai kad suraso ieskini- ima didelius pinigus. Mano galva, vien uz tai kad advoktas iraso ieskinyje keleta LAT nagrinetu bylu pvz. (kurios nebutinos islaikymo byloje) moketi neverta.
O kaina ar po 14 m. išlaikymo teikimo ar neteikimo pas advokatus vienoda. Jie turi savo įkainius ir aplinkybes nelabai dominuoja.
O 14m. teikė priteistą teismo išlaikymą ar geranoriškai?
Teikė vaikui priteistą išlaikymą.
Mane Kauno teisme informavo, kad tik pirmą kartą kreipiantis dėl išlaikymo vaikui priteisimo galima ieškinį surašyti pačiai, o jeigu kreipiuosi pakartotinai dėl išlaikymo padidinimo, tai ieškinys būtinai turi būti surašytas advokato.
Ar mane suklaidino ?
Labai būsiu dėkinga visoms pasidalinusiomis savo įžvalgomis ir patirtimi
Teikė vaikui priteistą išlaikymą.
Mane Kauno teisme informavo, kad tik pirmą kartą kreipiantis dėl išlaikymo vaikui priteisimo galima ieškinį surašyti pačiai, o jeigu kreipiuosi pakartotinai dėl išlaikymo padidinimo, tai ieškinys būtinai turi būti surašytas advokato.
Ar mane suklaidino ?
Labai būsiu dėkinga visoms pasidalinusiomis savo įžvalgomis ir patirtimi
Mano žiniomis, ir kreipiantis dėl padidinimo advokato BŪTINAI nereikia. Tiesiog, gal Jums taip patarė, nes dėl padidinimo sudėtingiau- nes reikia įrodyti kodėl norit padidinti, kokios aplinkybės pasikeitė- jos turi pasikeisti iš esmės- tai truputį sudėtingiau, nei teikiant pradinį ieškinį. Bet praktiškai tas pats- parašytumėte ir pati.
O kodėl manau, kad advokato nereikia- nes mano nors ir nepadidinimas, bet byla iš viso per naują buvo svarstyta, kas buvo kaip ir negalima. Tai jei man nereikėjo advokato, nemanau kad dėl paprasto padidinimo reiktų.
Vyresniems vaikams esu persiteisus prieš 16m. . Tai jei Jūs prisiteisėt prieš 14 m. tai spėju, kad jūsų sprendimas irgi skamba 1/3 arba 1/4 nuo vyro pajamų, bet ne mažiau nei 1 MGL vaikui? ar taip? tai jei vyras gauna minimumą, tai žinoma , kad reiktų persiteisti normaliai sumai-pasididinti išlaikymą. Šiais laikais priteisiamos konkrečios sumos, ir jos indeksuojamos kasmet.