QUOTE(Ingusia31 @ 2014 12 13, 00:47)
Matau kad visos gyvenate ramiai, gaunate alimentus ir temos nejudinate, todel paklausiu keleto man labai svarbiu dalyku...
Pirmiausia tai zinoti kas kuri anstoli kreiptis? ar jie grieztai priskiriami pagal gyvenamaja vieta? turiu omenyje net ne miesta, o pagal gatve ir nama?
Antra. Nueinu pas anstoli ir pasakau kad skolingas man nu tarkim paemus is lemputes 20 000. Zinau kad brangusis pavedimu turi minimaliai, daug metu realiai nemokejo beveik nieko. Tai ka taip ir skeliu kiek sirdis geidzia o ex jau pats tures gintis kiek jis man realiai sumokejes ar kaip cia butu?
Trecia. Dukrai reikalinga plastine veido operacija, suzalojimai vaikystes ir dar del tevo kaltes... Ar galiu atskiru ieskiniu kreitis i teisma kad tevas butent padengtu bent puse operacijos kainos mergaitei? Ar cia jau grieztai surista tik su alimentu suma ir galima prasyti tik didinti suma?
Paskutinis. Ar vykdomasis rastas turi galiojimo laika jeigu sprendimas nebuvo keiciamas?
Tai va tiek pradziai pries sventes
Po Nauju Metu planuoju buvusiajam uzkurti gera pirtele
1. pagal gyvenamą man rodos, bent aš taip kreipiausi. dėl gatvės nežinau, jei didmiesty,tai gal pagal mikrorajoną?
2. taip, jis turės įrodinėti, kiek yra sumokėjęs. galit sakyti kad ir ,milijoną skolos, bet jei bus skolingas 20 000,tai tiek iš jo ir galėsit išsireikalauti.
3. sužalojimas su alimentais nieko bendro neturi. bet jeigu tai dėl tėvo kaltės,tai turėsite įrodinėti... ir čia jau BK kvepia

kitavertus, jeigu tas gydymas nuolatinis/ilgalaikis ir nuolat reikalauja išlaidų, galite prašyti didesnių alimentų argumentuodama tomis didelėmis išlaidomis gydymui.
4. lyg ir neturi? bet jums pačiai geriau kuo greičiau

jei čia turit omeny rašta del alimentu priteisimo.
QUOTE(Laumė* @ 2014 12 13, 14:18)
Ir aš turiu klausima. Kiek gali priteisti iš tėčio vaiko išlaikymui, jei jis niekur nedirba, biržoje nesiregistruoja, savo vardu turto jokio neturi?
o tai kas jį išlaiko?

nelegaliai gal dirba? kiek priteis, tiksliai pasakyti sunku, bet daug priklauso nuo vaiko poreikių ir jūsų pačios pajamų kažkiek, ar turit kitų vaikų (jūs ir jis) ir t.t.