Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystės gydymas lazeriu - 5

QUOTE(Santa1 @ 2015 10 15, 20:49)
Siandien buvau issitirti akiu NZ klinikoje, pries lazerine akiu korekcija. Trumparegyste apie -3 abeju akiu ir astigmatizmas 2,2 ir 2,7.  Suzinojau, kad pas mane per plona ragena, tai daryti LASIK metodu negalima, tai daryti galima, tik LASEK metodu. Konsultuojanti gyditoja sake, kad ko gero po operacijos visam laikui liks migla akyse. Tai ir nebezinau ka cia daryti, gal neverta tos operacijos daryti?

Operacija nėra panaceja. Blokus psichologinius, baimes panaikink, t.y. ko nenori matyti, tai ir regėjimas pradės atsistatynėti) Aklam viduje ir operacija ne į nauda))))
Atsakyti
Prieš 5 dienas dariausi korekciją LASIK metodu, klinikoje Novoje Zrenije. Buvo -4,5 abi akytės. Ir truputis astigmatizmo.
Operuojant - kažkiek skaudėjo, tikrai ne malonumas ir po operacijos kelias valadas. Naktį jau nebeskaudėjo, o ryte supratau, kad dar gyvenime taip ryškiai nemačiau.
Jausmas - super. thumbup.gif Dar kartais praplaukia rūkelis, žiūrint iš arti.
Jei kažkam reikia rekomendacijos (nuolaida operacijai 40€) rašykite į laurriukas@gmail.com, atsiųsiu kuponiuką.
Atsakyti
Sveikos, pasidalinsiu savo patirtimi. as pries metus dariausi Medicinos diagnostikos centre grybo g. Nuo senu laiku ten prisiregistravusi ir visa laika ten tikrinuosi sveikata. Ir dar taip sutapo , kad jie kaip tik isigijo nauja lazeri, nes iki tol vis pasvarstydavau apie lazerine korekcija, ir vis atidedavau.
Dar domejausi kitomis klinikomis novozrenia ir lirema. Kainos visur buvo panasios 2800-300lt. man galutine kaina gavosi iki 3000lt.
Operavo P.Rudalevicius. Labai malonus daktaras ir viska labai issamiai paaiskino.
Nebuvo mano atvejis labai paprastas, nes ragena buvo nelabai stora, akys -3.5 ir -5.5. Bet viskas praejo labai sklandziai. Pirmom savaitem buvau kaip ant sparnu. o siandien ziauriai patenkita. Galvoju kodel anksciau vis neprisiruosdavau. Ypac pajutau komforta vasara. kazkas nerealaus, kai nebereikia rupintis akiniais.
Atsakyti
Gal bent 13 metų vis pasvajoju apie lazerinę korekciją, tik vis kažko pristinga: laiko, pinigų, drąsos, ar tai nėštumai, gimdymai, maitinimai. Prieš pora dienų užsiregistravau į Regos centrą(tas pats medicinos ir diagnostikos centras) konsultacijai. Kiek galima svajoti ir nieko nedaryti. Pažiūrėsiu ar galiu daryti, mano trumparegystė didelė -7 ir -8. Ir noriu, ir bijau, o ko labiau-noro ar baimės nė nežinau blush2.gif
Atsakyti
Mano regėjimas -1.25 ir -1.5 . Akinių pastoviai nenešioju, bet prie kompo darbe turiu užsidėti, nes nedamatau. NEKENČIU AKINIŲ,jie mane nervina, kartais net galvoti trukdo. Linzių prie kompo nešioti negaliu, bandžiau visokias, bet visos traukia akis. Vis galvoju apie korekciją, kažin ar verta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lorkutė: 21 kovo 2016 - 21:02
Prieš mėnesį dariausi korekciją Lasek būdu Pašilaičių regos klinikoje. Buvo -1,25 ir -1, daug kas atkalbinėjo, nes mažas minusas, bet man irgi buvo labai nepatogu žaisti su lęšiais, pamiršti įsidėt išėjus į kokį filmą ir tada žlibink akis doh.gif akinių negaliu pakęsti, nepatogu man ir netinka kiek matavausi. Tai dabar džiaugiuosi ir vis dar negaliu atsidžiaugti, einu ir dairausi, negaliu patikėt, kad ryškiai matau savo akim thumbup.gif aišku pooperacinis laikotarpis nebuvo malonus, bet tos kelios dienos užsimiršo. Lasik metodas irgi būtų tikęs, bet pasirinkau Lasek, nors su Lasik nebūtų reikėję ašarot kelias dienas. Nė kiek nesigailiu, dabar tik galvoju, kodėl kankinausi ir anksčiau nepasidariau.
Atsakyti
QUOTE(*Camelia* @ 2016 03 21, 22:58)
Prieš mėnesį dariausi korekciją Lasek būdu Pašilaičių regos klinikoje. Buvo -1,25 ir -1, daug kas atkalbinėjo, nes mažas minusas, bet man irgi buvo labai nepatogu žaisti su lęšiais, pamiršti įsidėt išėjus į kokį filmą ir tada žlibink akis  doh.gif akinių negaliu pakęsti, nepatogu man ir netinka kiek matavausi. Tai dabar džiaugiuosi ir vis dar negaliu atsidžiaugti, einu ir dairausi, negaliu patikėt, kad ryškiai matau savo akim  thumbup.gif aišku pooperacinis laikotarpis nebuvo malonus, bet tos kelios dienos užsimiršo. Lasik metodas irgi būtų tikęs, bet pasirinkau Lasek, nors su Lasik nebūtų reikėję ašarot kelias dienas. Nė kiek nesigailiu, dabar tik galvoju, kodėl kankinausi ir anksčiau nepasidariau.

Šaunu. Kuo tie metodai skiriasi?
Atsakyti
operacija daryta 2000 m. dar Gutauskas i Slovakija veze. ir 2016 m. matau tik 0.3. Kaip ir 2000 m. yra astigmatizmas. Akiniai i trasa pilnu tempu. Per 16 m. regejimas vis prastejo. matyt neveltui duoda 5 metu prieziura, nes 5 m nebuvo ryskaus pablogejimo. Jis prasidejo po 5 m.
Po operacijos jautesi suprastejes regejimas tamsoje kuris aisku iki siol niekur nedingo.
Akyse randu nelike, ir dabar kai tikrina akis tai jeigu nepasakau kad buvo operacija tai ir net neitaria.
Man net keista skaityt kad antra operacija is karto rekomenduoja. As dabar po 16 m. vis dar abejoju ar galima darytis, bet matyt cia viskas priklauso nuo kiekvieno akies. jeigu ka domina daugiau-klausimus galit rasyt i vaitiskes @ gmail.com

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaimasbirstone: 23 kovo 2016 - 20:22
Dariausi Lasik operacija 2015m liepa. Svajojau apie ja laaaabai seniai. Tik vis pritrukdavo ryzto. Na ir pinigu, aisku, nes nemaza suma vienu kartu reikia atiduoti. Mano akiu minusas buvo -4,5, akiniu nesiojau nuo vaikystes. Kaip jie mane nervindavo visur! Vis dazniau pradejau nesioti linzes, bet su jomis ilgiau nei para nepabusi, tuoj ima persteti, sauseti, "traukti" akis. Kelionese ar sveciuose, taip pat sventese kazkoks kosmaras buvo. O su akiniais nesinori. Tad pribrendo reikalas bei proga.
Susitariau del konsultacijos Akiu lazerines chirurgijos centre, Kaune. Per konsultacija istyre akis bei paskyre laika operacijai (po savaites).
Atvaziavus po savaites Sulasino lasiuku (kad isplestu vyzdzius), dar karteli patikrino akis. Ir liepe ruostis operacijai. Aprenge operacines rubus, uzdejo kepuraite biggrin.gif Sugirde tablete raminamuju (nors nelabai jau ten ir bijojau, tada kas 5 ar 10min atejus sesele lasino dar kitu lasiuku (akiu nuskausminamuju). Po 20min jau nebejauciau savo akiu. Toks jausmas, lyg kazkas kitas judina svetimas akis pas tave akiduobese, fui koks jausmas nemalonus biggrin.gif Operacijos daromos "konvejeriu". Viena mergina is po operacijos atejo, tada mane nusivede i operacine, o i kambariuka atvede dar kita priesoperacinei procedurai.
Operavo Gutauskas. Siaip malonus zmogus. Bet kazkodel pats su akiniais g.gif Kai paklausiau, kodel pats nesidaro operacijos, atsakymas buvo "bijau" biggrin.gif
Skaudziausia ir nemaloniausia, kai istato ta metalini daikta tau i akiduobe. Jauciasi spaudimas ir pasidaro tamsu akyse. Kazka ten nagrineja toje akyje (ipjauna ar ka - nesijaucia per ta nejautra). Po to liepia ziureti i zalios ar raudonos spalvos taska (nepamenu biggrin.gif ) ir nejudeti. Lazeris pypsi, jauciasi svilesiu kvapas (siaip tai labai fui toks) schmoll.gif
Tada kartoja viska su kita akimi.
Po operacijos reikia pasedeti kambariuky dar kazkiek laiko ir po to paleidzia namo.
Po operacijos, kol vyzdziai dar vis issiplete - akys jautrios sviesai. Viskas matosi kaip per ruka, bet jau galiu iziureti detales, uzrasus is labai toli - kazkokia nerealybe! Su kiekviena diena rukas mazejo, ir berods treciaja diena jau maciau visiskai aiskiai. Rytais kai pabusdavau, tas rukas vel budavo atsirades, bet "issivaiksciodavo" per kelias valandas. Taip truko daugiau nei kelis menesius.
Reikejo keleta savaiciu lasinti dvieju rusiu lasiukus (dave klinika). Regejimas pagerejo iki -0.5 ta pacia diena, bet sake, jog per savaite susinormalizuos.
Na ir is tikruju, matau be priekaistu kolkas, praejo jau 9men. Galiu maudytis, eiti per lietu, is saltos patalpos i silta, dalyvauti sventese, diskotekose ir netrukdo nei akiniai, nei linzes, nei buvimas be ju. Vienintelis dalykas, del kurio gailiuosi, tai kad nepasidariau sios operacijos anksciau!
Operacija su konsultacija kainavo 1304 Eur

O pasaulis be akiniu puikus! Tiesa, dar kokius tris menesiu budavo iprotis atsikelus ryte graibytis po spintele ir ieskoti akiniu, arba "pasitaisyti" isivaizduojamus akinius ant nosies biggrin.gif Bet ir tie jau pranyko. Dabar jau pamirsau isvis, kaip buvau su akiniais, tik senos nuotraukos primena smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pjuvena po krūmu: 14 balandžio 2016 - 18:53
As liepos vidury, laserview klinikoje, pasidariau lasek. Esu patenkinta smile.gif sake galutiniai rezultatai kazkur po men, bet jau dabar gerai matau.
Atsakyti
Kaip su apribojimais po operacijos?Visam laikui ar tik 6 mėn. yra svorio apribojimai? Kiek domėjausi,tai rašo skirtingai blink30x30.png
Atsakyti
Labas mergaites, sakykit , o cia yra tokiu mergaiciu kurios daresi operacijas su -10 plius astigmatizmas? atejo laikas susirupinti akim tai vat skaityneju as cia pas jus viska smile.gif
Atsakyti