Įkraunama...
Įkraunama...

Jauki pomidorų gryčelė

Džiaugiuosi ir aš savo kovo 9d. sėjos daigeliais thumbup.gif .
Sėjau:
-po 1 sėklytę Kardinal Mazarini, Tolstoi, Toliman, Cinkovics Yugoslavien, Samocvet Izumrudnyj - visos išdygo;
-po 2 sėkliukes Black Russian, De Barao (juodus), Paul Robeson, Izumrudnoje Jabloko, Ananas, Baltoji gražuolė, Green Zebra, Medovyj Spas - visos išdygo;
-po 2 sėkliukes Kosmonavt Volkov ir Sachar Bielyj - išdygę kolkas dar tik po vieną;
-3 Malachitovaja Škatulka - išdygęs 1 daigelis;
-4Black Cherry - išdygę 3.
O vat Fejerwerk ir Churma kažkotais stabdį įjungę, pasėjau po dvi sėkliukes, dar nekiša nosių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2014 03 17, 09:08)
Tame ir bėda, kad skirtingai rašo... biggrin.gif Ant vieno pakelio-aukštaūgiai, tinkami auginti šiltnamyje ir net lauke, o ant kito- balkoniniai, kuriuos galima išnešti į šiltnamį... Firmų neatsimenu. Todėl ir nepirkau, nes neįsivaizduoju kai gali ta pati sėkla skirtis. Nors komentarai ir paveiksliukas ant pakelio labai masino smile.gif

as auginau viena aukstaugi, o kita pirkau su uzrasu "balkoniniai", tai va prisiauginau ir sau balkoniniu ir kolegei davaiau musdamasi i krutine, kad balkoniai, tai paskui zmogus i mane puse metu skersavo, kai per ta "balkonini" saules nesimate. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2014 03 17, 11:06)
o pas mane keli daigiukai ( ga koki 4 ar 5 ) yra su sekla VIETOJ gavos. Kotelis ir sekla. Kasdien po kelis kartus per diena einu ir lasinu ant  tos seklytes vandeni. Atrodo ir rasos laselis pasilieka, bet vat neatmirksta niekaip, niekaip jokie skilcialapiai  neislenda  verysad.gif 

kol sėklos luobas ant galvos, tol neišlįs skilčialapiai. Pabandyk supurkšti, įdėti į maišiuką šilčiau kur nors. Turėtų suminkštėti, tada atsargiai bandyk nuimti tą luobelę. Bet kol nesuminkštėjusi, nelabai gausis, nusitrauks visa galva.
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 03 17, 07:37)
aciu uz toki issamu sarasiuka wub.gif dabar zinau,ko kitamet tikrai nenoresiu rolleyes.gif o tas Brad’s Black Heart[vaisiai,kaipsuprantu,mazi?] ir airiskas likeris ,ko gero,bus favoritu sarase bigsmile.gif

Brad’s Black Heart kiek skaitinėjau kaip tik prie stambiavaisių priskiriamas ax.gif Black Krim artimas giminaitis, tai manau ir vaisiai bus panašaus dydžio g.gif
Papildyta:
QUOTE(Mičiko @ 2014 03 17, 09:41)
Auginau šiltnamy, lauke ir balkone, geriausiai augo ir derėjo lauke, blogiausiai šiltnamyje. Bet šiltnamyje tikras baobabas užaugo, nekišiu daigiau jo ten, nes ir lauke puikiai auga.

Nu nežinau man vienas vargas buvo lauke su tuo black cheriu. Nespėjau raišiot ir kuolų vis aukštesnių ieškot, vėjas laužė jį ir taršė doh.gif Reikia ne kuolo, o antenos jam kokių 3-4 metrų blink.gif Daugiau nesodinsiu lauke jo- man šiltnamyje papraščiau su juo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 17 kovo 2014 - 11:35
QUOTE(saintlina @ 2014 03 17, 11:20)
kol sėklos luobas ant galvos, tol neišlįs skilčialapiai. Pabandyk supurkšti, įdėti į maišiuką šilčiau kur nors. Turėtų suminkštėti, tada atsargiai bandyk nuimti tą luobelę. Bet kol nesuminkštėjusi, nelabai gausis, nusitrauks visa galva.

tai vat ir bandau suminkstint, vis lasiuka lasiuka uzdedu doh.gif o salia jau nemazi daigiukai auga kaip man ten ipakuot ta daigeliuka unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2014 03 17, 12:40)
tai vat ir bandau suminkstint, vis lasiuka lasiuka uzdedu doh.gif  o salia jau  nemazi daigiukai auga kaip man ten ipakuot ta daigeliuka  unsure.gif

Užlašinu lašelį, palaukiu apie 15 min. tada imu antakių pincetą, spusteliu švelniai, kad daugiau atsivertų, na statmenai plyšeliui, nežnau ar suprantamai rašau, paskui imu už pačios kepurės galiuko ir šveliai numaunu. kolkas visos galvos sveikos. Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 03 17, 11:55)
Nu nelabai isivaizduoju Black Cherius lauke, kaip jus juis auginate? Paze.e leidziate? Kuolus dvimetrinius ikalat salia ju? Kasnirs turite megstamiausius ceriukus auginamis lauke, ne vazonuose?

Aš buvau pikta dėl tokio jo bujojimo, tai palikus dvi sakas lenkiau jas į skirtingas puses. Gal tik apie nepilną metrą virš žemės buvo. Bet užtai labai gražiai lysvę užtvėrė, kad kilograminis šuo į daržą nepatektų. Patiko jam taip augti, labai gausiai derėjo. O kas ateidavo, stebėdavosi mano ,,vynuoge,, biggrin.gif
Atsakyti
o maniškiai dar ne visi sudygę, yra ir užsispyrusių- pvz viena marfa išlindo, kita- nesiteikia dar, tai vakar archeologu dirbau- radau labai gražią, biski pampstančią, brestančią sėkliukę- matyt dar nelaikas jai lyst doh.gif kitų stebuklų irgi visokių yra, yra kas spyriojasi, bet aš niekur neskubu- palauksiu, vistiek žiema už lango- tai lyja, tai sninga, tai tirpsta. Šiandien gal labiausiai balta, bet kad jau tirpsta. Gerai, nes šviesu visur aplink, bet kad važiuot baisiai nepatogu ax.gif
Mano maschotkos irgi lenda wub.gif
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2014 03 17, 12:16)
as auginau viena aukstaugi, o kita pirkau su uzrasu "balkoniniai", tai va prisiauginau ir sau balkoniniu ir kolegei davaiau musdamasi i krutine, kad balkoniai, tai paskui zmogus i mane puse metu skersavo, kai per ta "balkonini" saules nesimate. unsure.gif

Smagiai pasijuokiau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Mičiko @ 2014 03 17, 12:52)
Aš buvau pikta dėl tokio jo bujojimo, tai palikus dvi sakas lenkiau jas į skirtingas puses. Gal tik apie nepilną metrą virš žemės buvo. Bet užtai labai gražiai lysvę užtvėrė, kad kilograminis šuo į daržą nepatektų. Patiko jam taip augti, labai gausiai derėjo. O kas ateidavo, stebėdavosi mano ,,vynuoge,, biggrin.gif

Radau kaip aukštaūgius lauke "pakabinti" http://www.youtube.c...h?v=4tbw1I5FQbw
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 03 17, 13:00)
doh.gif  kitų stebuklų irgi visokių yra, yra kas spyriojasi, bet aš niekur neskubu- palauksiu, vistiek žiema už lango- tai lyja, tai sninga, tai tirpsta. Šiandien gal labiausiai balta, bet kad jau tirpsta. Gerai, nes šviesu visur aplink, bet kad važiuot baisiai nepatogu ax.gif 
Mano maschotkos irgi lenda wub.gif

pas mumi tai jau baisus snygis doh.gif per pusvalandi sniego drebtelejo,kiek per via ziema nebuvo blink.gif mb man lempa pagaliau atityse-iszyziau bigsmile.gif
Atsakyti
aga, sninga nuo ryto ir vis dar doh.gif

apipakavau savo seklagalvius popierinio ranksluoscio skiautemis ir vandenuku apipurskiau . Reiks paskui bandyt operuot, ar taip ar taip toki PASMERKTI jie man atrodo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2014 03 17, 12:24)
apipakavau savo seklagalvius  popierinio ranksluoscio  skiautemis ir vandenuku apipurskiau . Reiks paskui bandyt operuot, ar taip ar taip toki PASMERKTI jie man atrodo  verysad.gif

tai gal dar padės tokia procedūra. Ateity reiktų 2cm gyly sėti, tuomet išlenda be luobelės 4u.gif
Atsakyti