Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos 8 tema

QUOTE(ORDI @ 2014 05 09, 11:08)
Mergaites,nesulaukiau atsakymo..Kaip manot,ar galeciau jau saviskes susodinti i lauka? ax.gif  Siltnami atlaisvint reikia,nes pelargonijos i salotas tuoj pavirs  tongue.gif

Išneškit porą indelių ir pastatykit lauke,matysit rezultątą. Bus proga stebet,kaip veikia lietus,kad paskui nebųtų nuostabos,kad ne tokios gražios,kaip šiltnamyje mirksiukas.gif . Prieš sodinimą porą dienų palaikykit lauke,kad apsiprastų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 05 09, 13:56)
wub.gif  wub.gif  wub.gif
ar pati auginotes ar pirkote  wub.gif

Aciu 4u.gif Pirkau ax.gif

QUOTE(Vidam @ 2014 05 09, 14:03)
Labai gražus jūsų ūkis thumbup.gif  wub.gif  wub.gif
Bet truputį neaišku kokio atsakymo tikitės g.gif juk matot kas darosi, skaitot kas kitoms nutiko, skaitot kaip kitos nešioja vazonus pirmyn atgal. Juk nežinom koks bus oras....pagal šiandien drąsiai galit nešti -  šilta, žemė drėgna...o kas bus ryt potyt ar po savaitės vienas Dievas težino. Taip, kad mes rizikavom, jua sėdi dirvoje, kitos dar saugo. Taip kad jums tiksliai niekas nepasakys, vadovaukitės savo nuojauta  mirksiukas.gif

Dekui 4u.gif
Tiesiog pirma karta ketinau jas sodinti tiesiai i dirva,todel ir paklausiau Jusu,gal kazkuri buvo susidurusi ir patarsite..Su vazonais ir as lakstau,bet va i dirva dar nebandziau pasodinti,bet surizikavau jau.. blush2.gif Nusipirkau agro pleveles,jei ka uzdengsiu 4u.gif
user posted imageuser posted image
Atsakyti
ORDI, labai gražu wub.gif tiesiog atgijo kampas, šaunu thumbup.gif lig tai nebe pranašauja šalnų, o jei kas, tai aišku saugokite savo grožį smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Sandia @ 2014 05 09, 14:16)
o cia beda kitai sad.gif kas tai? ir kaip gydit?
user posted image

Tai edema. Jei skaitot angliškai, ieškokit pagal "edema" arba "oedema of geranium".
Skaitoma, kad tai ne liga, o "fiziologinis sutrikimas".
Rašo, o ir pastebėjau, kad dazniau tai svyrančiųjų problema. Sakoma, kad atsiranda dėl sugeriamo ir per lapus išgarinamo vandens disbalanso. Ta prasme, kad gal buvo dazniau ir gausiau nei reikia paliejama, tuo tarpu tiek vandens augalui nereikia ir tiek nesugeba panaudot augimui ar išgarint per lapus. Nuo lapų, kur jau tokios karputės yra, jos nebedings, jei nepatinka - tiesiog išskinkite.
Prevencija: laidus substratas, geras drenzazas, oro cirkuliacija, sureguoliuotas laistymas, ypač vengiat gausiau laistyti vakarais ar apniukusiomis dienomis.
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emila: 09 gegužės 2014 - 18:35
QUOTE(Emila @ 2014 05 09, 19:19)
Tai edema.

ačiū labai Emila 4u.gif

ORDI, nuostabus vaizdas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ORDI @ 2014 05 09, 17:09)
,bet surizikavau jau.. blush2.gif

wub.gif tikrai kaip pagyvejo žaliasis kampas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(amukas @ 2014 05 08, 20:48)
au, bet nenori augti. Pas abi geltonuoja lapai.

Mano ir taip vargo, kol radau priežastį, bet čia mano nuomonė, gal kitos nesutiks, bet man pasiteisno. Maniškės buvo susodintos nemoku tik paaiškint į tuos mažiukus tokius apvalius ale indukus -jie tokie tipo iš agro plėvelės. Aš su jais ir sukišau į žemę, nes pardavėja sakė, kad jie supus. O pasirodo nei velnio jie nesupuvo, šaknys užmirko ir neturėjo kur toliau lįsti, nes niekaip neįveikė tos plėvelės. Tada aš peiliu iš abiejų šonų įpjoviau ir tada gėlės atsigavo thumbup.gif . Po savaitės rezultatas puikus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juračiuks: 11 gegužės 2014 - 08:56
QUOTE(Juračiuks @ 2014 05 11, 09:52)
Mano ir taip vargo, kol radau priežastį, bet čia mano nuomonė, gal kitos nesutiks, bet man pasiteisno. Maniškės buvo susodintos nemoku tik paaiškint į tuos mažiukus tokius apvalius ale indukus -jie tokie tipo iš agro plėvelės. Aš su jais ir sukišau į žemę, nes pardavėja sakė, kad jie supus. O pasirodo nei velnio jie nesupuvo, šaknys užmirko ir neturėjo kur toliau lįsti, nes niekaip neįveikė tos plėvelės.  Tada aš peiliu iš abiejų šonų įpjoviau ir tada gėlės atsigavo  thumbup.gif . Po savaitės rezultatas puikus  biggrin.gif

drinks_cheers.gif Aš irgi visoms nusipirktoms gėlėms tuos maišiukus suniokoju, jeigu išeina visai nuimu, o jei jau vietomis šaknytės būna pralindę, tai bent jau suplėšau kiek įmanoma.
Atsakyti
QUOTE(Ciocė @ 2014 05 11, 10:25)
drinks_cheers.gif  Aš irgi visoms nusipirktoms gėlėms tuos maišiukus suniokoju, jeigu išeina visai nuimu, o jei jau vietomis šaknytės būna pralindę, tai bent jau suplėšau kiek įmanoma.

Va, reiškia ir jūs patvirtinote mano gėlių myriojimosi priežastį thumbup.gif .

Dabar visiems maišiukams galas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2014 05 11, 11:32)
Va, reiškia ir jūs patvirtinote mano gėlių myriojimosi priežastį  thumbup.gif .

Dabar visiems maišiukams galas  lotuliukas.gif

Jau ne kartą rašiau, kad tie maišiukai nieko gero, nors pardavėjai kalba kitaip rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2014 05 11, 22:52)
Jau ne kartą rašiau, kad tie maišiukai nieko gero, nors pardavėjai kalba kitaip  rolleyes.gif

drinks_cheers.gif , ir man jie niekada nepatiko.
Atsakyti
Sveikos,

Gal kas turite pasiūlyti daigų? ax.gif
Nedaug reikia, max. 6 ir norių tų paprastų, ne tų puošnių, veislinių, nes nepasiteisino man jos kažkaip...
Dorėtus kokių violetinių, avietinių ar levandos spalvos
Atsakyti