Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai, diskusijos

QUOTE(lape snape* @ 2014 06 20, 12:39)
sveikos smile.gif na ka, treciadieni einu i savo Pirmaji darbo pokalbi  bigsmile.gif  4u.gif  jau dabar ja.udinuosi nerealiai. pradejau galvoti kaip ka reiks atsakyt, tai net nesugebu savo savybiu isskirti,apie save jeigu kazka papasakot. ojetus kaip jaudinuos  doh.gif

Mažiau jaudinkitės - geriau pasidarykit namų darbus smile.gif Pagalvokit, kodėl jus turėtų darbdavys imti. Kokios tos gerosios jūsų savybės, ką gero galėtume duoti įmonei ir pan. "Parduokit" tą idėją sau ir su tokia nuotaika eikit į pokalbį. Nedidelis jaudulys nėra didis blogis - galit pasakyti, kad jaudinatės, nes jums tai svarbu smile.gif O kai garsiai įvardini ką nors, tai žiūrėk ir nebe taip baisu smile.gif

O jei darbo pokalbis bus nesėkmingas - tiesiog pagalvokit, ką darytumėte geriau kitą kartą smile.gif Nes ką tikrai galiu garantuoti, kad šis darbo pokalbis pirmas, bet tikrai ne paskutinis, net jei ir pasibaigtų darbo gavimu wink.gif Sveika įstojus į klubą! smile.gif

Ir dar aš visada sakau - merginos, būkit nuoširdžios ir nebijokit parodyti, kad norit šito darbo. Ne desperatiškai, iš serijos "o ne, mano gyvenimas baigtas, jei negausiu šio darbo", ne "o ne, aš niekam nereikalinga, gal bent jūs mane paimtumėte". Ne. Nuoširdumas tai, kai tu parodai, kad tau čia labai patiktų dirbti, tu darytum tai iš širdies, kad tau patinka įmonė (beje, pasidomėkit apie ją smile.gif), kad tau patinka atmosfera, galbūt net žmogus, kuris veda pokalbį. Aš nesakau, kad nuoširdumas garantuoja sėkmingą darbo pokalbio baigtį. Bet bent jau pliusų prideda tikrai smile.gif Ir dar - nemaišykit nuoširdumo su familiarumu ir besaikiu atvirumu, kai pliurpiama reikia nereikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerijaa @ 2014 06 20, 22:17)

Tikriausiai Jums viena pirmųjų pokalbių, kad bijote?
Man anksčau irgi kinkos drebėdavo,  o dabar baimėdingusi  blush2.gif

taip smile.gif

QUOTE(Šapokliaka @ 2014 06 20, 23:10)
Mažiau jaudinkitės - geriau pasidarykit namų darbus smile.gif Pagalvokit, kodėl jus turėtų darbdavys imti. Kokios tos gerosios jūsų savybės, ką gero galėtume duoti įmonei ir pan. "Parduokit" tą idėją sau ir su tokia nuotaika eikit į pokalbį. Nedidelis jaudulys nėra didis blogis - galit pasakyti, kad jaudinatės, nes jums tai svarbu smile.gif O kai garsiai įvardini ką nors, tai žiūrėk ir nebe taip baisu smile.gif

O jei darbo pokalbis bus nesėkmingas - tiesiog pagalvokit, ką darytumėte geriau kitą kartą smile.gif Nes ką tikrai galiu garantuoti, kad šis darbo pokalbis pirmas, bet tikrai ne paskutinis, net jei ir pasibaigtų darbo gavimu wink.gif Sveika įstojus į klubą! smile.gif

Ir dar aš visada sakau - merginos, būkit nuoširdžios ir nebijokit parodyti, kad norit šito darbo. Ne desperatiškai, iš serijos "o ne, mano gyvenimas baigtas, jei negausiu šio darbo", ne "o ne, aš niekam nereikalinga, gal bent jūs mane paimtumėte". Ne. Nuoširdumas tai, kai tu parodai, kad tau čia labai patiktų dirbti, tu darytum tai iš širdies, kad tau patinka įmonė (beje, pasidomėkit apie ją smile.gif), kad tau patinka atmosfera, galbūt net žmogus, kuris veda pokalbį. Aš nesakau, kad nuoširdumas garantuoja sėkmingą darbo pokalbio baigtį. Bet bent jau pliusų prideda tikrai smile.gif Ir dar - nemaišykit nuoširdumo su familiarumu ir besaikiu atvirumu, kai pliurpiama reikia nereikia smile.gif

aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

Sveikuose produktuose ieško darbuotojo:
„Sveiki produktai“ ieško kruopščių, kūrybingų, besidominčių sveika gyvensena ir ekologija žmonių, norinčių dirbti Vilniuje mūsų ofise biuro asistente (-u). Nuolatinis darbas 0.5 etatu. Skaitykite daugiau.
http://www.sveikipro...t/siulome-darba
Atsakyti
4u.gif Kaip sekasi ieškančioms darbo ? Ar kviečia į pokalbius? Ar nepastebėjote, kad labai apmažėję darbo skelbimu? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bubbleghost: 25 birželio 2014 - 17:40
QUOTE(Bubbleghost @ 2014 06 25, 18:23)
4u.gif Kaip sekasi ieškančioms darbo ? Ar kviečia į pokalbius? Ar nepastebėjote, kad labai apmažėję darbo skelbimu? 4u.gif

Vangiai doh.gif
Bet jau turiu vieną pakvietimą šiai savaitei, tai nebus tokia nulinė kaip praeita smile.gif
O skelbimų apmažėję tikrai, jau labai retai būna kur siųsti CV - kokius 2 per savaitę teišsiunčiu...
Atsakyti
Sveikos,
reikia patarimo blush2.gif
Kadangi ir as pastebejau, kad skelbimu apmazejo, jau issiunciau i maziau norima vieta cv savo. Veliau atsirado kelios vietos kur ir atlyginimas didesnis (man tas labai svarbu, nes tiesiog neisgyvensiu su mazesniu) tai irgi issiunciau. Ir vat, skambina man dabar ir siulo susitikti i ta vieta, kur jau praradusi vilti siunciau cv. Kviecia i pokalbi (susitariau jau laika), ir, manau, jei suderinsim laika darbo ir t.t. jau turesiu vos ne vietoje pateikti atsakyma darbinuosi ar ne. Tai nera kokios aukstos vadybininko, direktoriaus pareigos, o paprasto darbuotojo, todel ir manau, kad reikes iskarto ar dienu begyje pateikti atsakyma. Jiems darbuotoju reikia.
Sakykite, kaip man elgtis, nes bijau, kad jei sicia iskarto isidarbinsiu, man gali paskambinti is tos darbo vietos kur labiau noreciau, kur atlygis didesnis ir t.t. tiesiog maciau, kad ju darbo skelbimas net iki liepos vidurio ar dar ilgiau galioja, todel yra tikimybe, kad tik tada prades skambinti, kviesti i pokalbius.
Vienu zodziu, susitariau dabar del pokalbio ir nezinau, ar skambinti atkelti (nors tas nerimtai ziuretusi), ar eiti i pokalbi, bet ka pasakyti, kad menesiuka noreciau palaukti, nes GALBUT is kitur paskambins, irgi nerimtai pasirodysiu.
Ka daryti tokiu atveju, ka sakyti, eiti, neeiti. Jei nenueisiu, ateity kaip gelbejimosi rato sio darbo jau gali ir nebuti, nes jei prisimins mane, atrodysiu kaip labai nerimtas zmogus.
Siaip tikrai esu atsakinga ir jokiu tokiu bajeriu isidarbinus nebutu (kad neatejau, susirgau ale ir t.t.), bet vat paiesku metu labai daug kas remiasi i atlyginima... :-( pasimetus, lauksiu minciu, patarimu. AIsku, yra tikimybe, kad veltui cia pergyvenu ir pokalbio metu pasakys, kad as netinku (nors sakau, nera ten kazkokios super duper pareigos, apmokymus visiems praveda)...
Atsakyti
QUOTE(*Selena* @ 2014 06 27, 10:09)
Sveikos,
reikia patarimo blush2.gif

Sakykite, kaip man elgtis, nes bijau, kad jei sicia iskarto isidarbinsiu, man gali paskambinti is tos darbo vietos kur labiau noreciau, kur atlygis didesnis ir t.t. tiesiog maciau, kad ju darbo skelbimas net iki liepos vidurio ar dar ilgiau galioja, todel yra tikimybe, kad tik tada prades skambinti, kviesti i pokalbius.

Man yra kazkiek situacija buvusi, ir gana nemaloni. Galiu papasakot. O buvo taip kad siunciau CV daug kur. Ilgai niekas neskambino. Ir kai pagaliau paskambino, tai buvo nelabai tas darbas apie kuri svajojau, bet galvojau pradziai tiks, patirties igausiu, tai kai manes paklause, ar noriu pas juos dirbti, sutikau bigsmile.gif Sutarta diena, jau su visais dokumentais kaip tik keliavau i ta darba darbintis, ir se tau, kaip tik skambutis is kitos imones, siule darba jau butent pagal specialybe, kokio senai norejau.. Pasimeciau visiskai. Juk jau buvau pazadejusi darbintis i pirmaja imone, o sulaukiau dar geresnio (mano manymu) pasiulymo is kitos..tikrai buciau negalejus sau atleisti, jei buciau atsisakiusi ir nenuejusi i ta antraja imone pokalbiui. Tad nuvaziavau i ta pirmaja imone, sakau, atsiprasau, bet taip ir taip nutiko, noriu dar palaukti su isidarbinimu pas jus..Aisku buvo begalo nepatenkti, galvojau skradziai zeme pralysiu. Pasake, arba darbiniesi dabar pat, arba viskas. Na ir atsisakiau as sio pasiulymo, maniau, antroje imoneje manes laukia geresnis darbas..O gavosi nuo vilko ant meskos biggrin.gif Antroji imone, kuri telefonu zadejo mane idarbinti, jeigu tik man ju salygos tiks, pasiplove biggrin.gif Tampe kelias dienas mane po pokalbius, o poto..ir nepaskambino. Va taip as praradau savo galimybe isidarbinti. verysad.gif
Istikruju, nezinau, kaip reiktu teisingiausiai elgtis, jei tarkim viena imone siulo darba ir nori jau idarbinti, ir tarkim is kitos imones paskambina ir siulo ateiti i pokalbi unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bubbleghost: 27 birželio 2014 - 15:29
Atsakant į iškilusį klausimą, man kol kas nėra pasitaikę tokių situacijų, nes iškart griebdavausi pirmo pasiūlyto darbo, atsisakydavau kitų tolesnių kvietimų į pokalbius, o kitą kartą jų ir nesulaukdavau ir džiaugdavausi pasirinkusi 'žvirblį' smile.gif atsakymas būtų: ar ieškai DARBO dėl dirbimo, pinigų, nes negali sau leisti nedirbti; AR ieškai savęs realizavimo, darbo pagal specialybę, turi sąlygas nedirbti dar kurį laiką (kelis mėnesiu) ir pan. 4u.gif
Atsakyti
Ir pas mane panaši situacija. Tik jau reali. Pirmadienį pradedu dirbti viename darbe (ne svajonių, su mažesniu atlyginimu). Trečiadienį pakvietė į pokalbį kur atlyginimas kur kas didesnis, bet irgi nevisai svajonių. O penktadienį į kitą, kur atlyginimas viduriukas tų dviejų, bet pagal specialybę, taigi labiausiai svajonių ir realu, kad gaučiau jį. Didžiausia dilema kaip reikės ištrūkti į pokalbį (penktadienį, taigi neišdirbus nė savaitės). Meluot nenoriu, nes jeigu po to iškart rašyčiau pareiškimą, suprastų, kad melavau. Sakyti tiesą? O jeigu negausiu to darbo? Laikys nevykėle likusia pas juos, nes neturėjo kito pasirinkimo? Bet į tą pokalbį turiu žūtbūt nueit.
Atsakyti
QUOTE(Irrita @ 2014 06 27, 20:04)
Ir pas mane panaši situacija. Tik jau reali. Pirmadienį pradedu dirbti viename darbe (ne svajonių, su mažesniu atlyginimu). Trečiadienį pakvietė į pokalbį kur atlyginimas kur kas didesnis, bet irgi nevisai svajonių. O penktadienį į kitą, kur atlyginimas viduriukas tų dviejų, bet pagal specialybę, taigi labiausiai svajonių ir realu, kad gaučiau jį. Didžiausia dilema kaip reikės ištrūkti į pokalbį (penktadienį, taigi neišdirbus nė savaitės). Meluot nenoriu, nes jeigu po to iškart rašyčiau pareiškimą, suprastų, kad melavau. Sakyti tiesą? O jeigu negausiu to darbo? Laikys nevykėle likusia pas juos, nes neturėjo kito pasirinkimo? Bet į tą pokalbį turiu žūtbūt nueit.

Cia dar sudetingesne situacija, nes jau dirbate pirmame darbe, as jusu vietoje nesakyciau kad einu i pokalbi penktadieni, nes jeigu rimtai to darbo negausit, isivaizduojat kaip i jus darbdaviai ziures? g.gif kazka kitka reiktu sumastyti, kad issiprasyti blush2.gif gal pas gydytoja, gal danti netiketai suskaudo, galima gi sugalvoti blush2.gif O jei darba gausit tam svajoniu darbe tiesiog dabartiniam darbe kur katik isidarbinot pasakykit kad netenkina salygos, arba kad isivaizdavot kitaip si darba pries isidarbindama ar pan g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bubbleghost: 27 birželio 2014 - 19:19
QUOTE(Irrita @ 2014 06 27, 20:04)

Gal pabandykite nueiti prieš ar po darbo, galbūt per pietų petrauką? ax.gif
Atsakyti
Vat as ir pergyvenu, kad ir man bus tokia situacija dar keblesne (i prieki jau galvoju), todel mastau ar verta is viso prasideti. Ten kur mane pakviete moka tik minimuma, darbo salygos nelabai (jau issiklausinejau per pazistamus, kurie ten dirba). To atlyginimo neuzteks, nuo algos iki algos alkanaujant tektu sedeti, darbo grafikas toks, kad nelabai ir isiprasyciau i darbo pokalbi, pakeisti mane irgi nelabai butu kam. O dar kiek pastebejau, bent jau man, nelabai linke kvieciantys i darbo pokalbi derinti laika, pasako viena, kita data ir psio.

Darbo reikia, dar menesi kita galiu pagyventi be darbo, o uz to dabar siulomo darbo alga ilgai nepratempsiu niekaip.
Atsakyti