Labu, esu pikta ir nusivylusi....
tai pasipasakosiu

Apie pastarųjų metų darbo paiešką...
2014m. balandį per pažįstamus susiradau mėnesiui darbelį, tai buvo viešieji darbai remiami darbo biržos. Balandžio viduryje, jau galvojau, kad gyvenimas šviesėja, nes gėlių centre pasiūlė nuolatinį darbą, TAČIAU... Darbo birža atsisakė nutraukti mano viešuosius darbus, pasakė jei nori nutrauk pati ir mes tave iš darbo biržos metame lauk. Man toks variantas tiko, tačiau jis netiko gėlių savininkams, nes tada jie negaus už mane SUBSIDIJŲ. Liūdna, pikta kad DB yra kliūtis įsidarbinimui, išdirbau balandį ir vėl likau be nieko. 2014 gegužę draugė paskambino, kad žino, jog rūbų parduotuvėje reikia pardavėjos. gavau darbą... Atrodė viskas, dabar jau dirbsiu ilgai ir laimingai... Tačiau, šitas mano šefas gavo SUBSIDIJAS už mane, bei dar kelias merginas. Baigėsi subsidijos, baigėsi verslas... Nuo 2014 gruodžio uždarė parduotuvę (įspėjęs prieš 2 dienas) ir vėl tapau bedarbė. Stojau į biržą. 2015 sausį, bėgau į darbo pokalbį. darbas pusei etato, bet ką darysi... Už darželį, butą mokėt reikia gi, o puse minimalios algos yra geriau nei nieko. Pakalbėjom su darbdaviais. išgirdau, kad jūs mum tinkate, mes jus darbinsime. Ryt ateikite, atsineškite dokumentus - forminsim. Tačiau tą patį vakarą sulaukiau jų skambučio, ir atsiprašau, bet mes negausim už jus SUBSIDIJŲ, tad ieškosim palankesnio žmogaus....
Žviegiau iš pasiutimo, o pakeisti nieko negaliu.
Pykstu, kad bedarbiai nėra lygūs... kad DB ne tik, nepadeda įsidarbint, bet su savo subsidijom dar ir trukdo tai padaryti.
Ech