Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai, diskusijos

QUOTE(Digse @ 2014 10 15, 19:12)
va taip visada vengiu sakyti per pokalbius, nes toks įvardijimas ir reiškia, kad žmogus "nežino, ko nori", kad bet kas jam tinka, todėl norisi pasiruošti, ieškoti, už ko užsikabinti, bet iškart tai sunkiai įmanoma, kai tų skelbimų ne tik vienas kitas.

Nelabai supratau, ko vengiate sakyti - kodėl norite dirbti administracinio pobūdžio darbą? Kam slėpti, kodėl toks darbas jums patinka? Juk galite atsakyti - "esu patyrusi administratorė - dirbau šį darbą 3 metus, man puikiai sekėsi, o ir darbdavio įvertinimai buvo puikūs. Matau, jog šioje srityje dirbdama galiu nemažai pasiekti, nes bla bla bla..."
Atsakyti
As taip pat ieskau administracinio darbo. Skelbimu nemazai, i pokalbius kviecia, tik manes vis nepasirenka g.gif Teko keleta kartu sudalyvauti ir telefoniniame interviu del darbo, truputi netiketa buvo: pietus verdi ir apie savo darbinius lukescius pasakoji anglu kalba smile.gif Darbo ieskausi jau keleta menesiu, kol neradau, nutariau padirbeti valandine aukle. Padedu kaimynysteje gyvenancioms mamytems. Tiesa, nuo ju neslepiu, kad ieskausi darbo pagal specialybe, bet vaikucius taip pat myliu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Beata11 @ 2014 10 07, 10:57)
Darbas marketingistei dar nedirbusei pagal darbo sutarti, nes imone dalyvauja Invegos programoje

http://www.zemakaina.lt/siulome-darba  4u.gif

Sveiki, o kokiame čia mieste? Ar miestas nesvarbus? smile.gif
Atsakyti
Gal yra kam teke isidarbinti per birza, ir darbdaviui buvo taikoma subsidija?
Jei darbuotojas dar nepriimtas i darba, bet darbdavys jau susitvarke subsidijos dok. birzoje, ar gali darbuotojas atsisakyti to darbo, na neberasyti prasymo, kad idarbintu?
Atsakyti
Sveikos,
jungiuosi ir aš, nes jau vienai su savo mintimis ir paieška sėdėti truputį darosi nesmagu. Esu baigusi pedagoginę specialybę, darbo ugdymo įstaigoje patirties neturiu, o ir tų darbo pasiūlymų - buvo vienetai, dabar jau visai 0, tai pradedu grimzti į šiokią tokią neviltį. Kol kas turiu pavienių mokinukų, bet tai norėtųsi normalaus darbo, socialinių garantijų, kai gauni atlyginą ir nereikia sukti galvos, kiek kam čia atsaičiuoti, sumokėti....O eiti dirbti bet ko tikrai nenoriu, ne tam tiek "dūšios" įdėjau besimokydama. Gal kas turi patirties ir gali pasidalinti, kokia tikimybė susirasti darbą mokykloje, neturint jokio "stogo"? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Maartaa @ 2014 10 23, 11:57)
Sveikos,
jungiuosi ir aš, nes jau vienai su savo mintimis ir paieška sėdėti truputį darosi nesmagu. Esu baigusi pedagoginę specialybę, darbo ugdymo įstaigoje patirties neturiu, o ir tų darbo pasiūlymų - buvo vienetai, dabar jau visai 0, tai pradedu grimzti į šiokią tokią neviltį. Kol kas turiu pavienių mokinukų, bet tai norėtųsi normalaus darbo, socialinių garantijų, kai gauni atlyginą ir nereikia sukti galvos, kiek kam čia atsaičiuoti, sumokėti....O eiti dirbti bet ko tikrai nenoriu, ne tam tiek "dūšios" įdėjau besimokydama. Gal kas turi patirties ir gali pasidalinti, kokia tikimybė susirasti darbą mokykloje, neturint jokio "stogo"?  g.gif

Pažįstamas perėjo "Renkuosi mokyti" programą ir neturėdamas pedagoginio išsilavinimo dabar mokina. Tiesa, pradžioje teko mažesniame mieste mokyti, bet po metų-dviejų jau mokina Vilniuje. Nežinau, ar čia tinkamas variantas jums, bet siūlau pasidomėti smile.gif
Atsakyti
Merginos,gal kuri buvot Vilniaus "Sabelijos prekyba" darbo pokalbyje? Arba isvis gal kazkas zino ar verta eit i sita imone? Aciu
Atsakyti
QUOTE(meduksi @ 2014 10 24, 18:48)
Merginos,gal kuri buvot Vilniaus "Sabelijos prekyba" darbo pokalbyje? Arba isvis gal kazkas zino ar verta eit i sita imone? Aciu

Aš esu buvusi Kaune dėl svarbios vadybinės pozicijos, įspūdį paliko ne itin gerą, nes pokalbis vyko prekybos salės kampe, matyti, kad nebuvo labai įsigilinta į cv, nes pasirodo jie tikėjosi iš manęs to, ko cv nėra doh.gif Ir iškart po 10-15 minučių pokalbio pareiškė, kad akivaizdžiai netinku, na taip nelabai profesionaliai pasirodė blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Maartaa @ 2014 10 23, 10:57)
Sveikos,
jungiuosi ir aš, nes jau vienai su savo mintimis ir paieška sėdėti truputį darosi nesmagu. Esu baigusi pedagoginę specialybę, darbo ugdymo įstaigoje patirties neturiu, o ir tų darbo pasiūlymų - buvo vienetai, dabar jau visai 0, tai pradedu grimzti į šiokią tokią neviltį. Kol kas turiu pavienių mokinukų, bet tai norėtųsi normalaus darbo, socialinių garantijų, kai gauni atlyginą ir nereikia sukti galvos, kiek kam čia atsaičiuoti, sumokėti....O eiti dirbti bet ko tikrai nenoriu, ne tam tiek "dūšios" įdėjau besimokydama. Gal kas turi patirties ir gali pasidalinti, kokia tikimybė susirasti darbą mokykloje, neturint jokio "stogo"?  g.gif

Laisvai, bet priklauso nuo specialybės, savęs pateikimo. Pati dirbu mokykloje, visus kartus įsidarbinau be jokių pažinčių. Be patirties irgi įmanoma. Šiemet pažįstama įsidarbino istorijos mokytoja irgi be jokių užtarimų: dalyvavo konkurse ir nors baigusi tik pernai ir konkurse dalyvavo apie 10 žmonių, pasirinko ją. bet pagrindinė mokytojų paieška vis tik vyksta liepos- rugpjūčio mėn, dabar nebent kas į dekretą išeina ar koks pavadavimas dėl ligos. http://www.ldb.lt/LD...84-b8be65106ab3 va ir dabar bent du puslapiai pasiūlymų pedagogams. Aišku, dar priklauso, kiek esi priklausomas nuo gyvenamosiso vietos.
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2014 10 24, 19:34)
Aš esu buvusi Kaune dėl svarbios vadybinės pozicijos, įspūdį paliko ne itin gerą, nes pokalbis vyko prekybos salės kampe, matyti, kad nebuvo labai įsigilinta į cv,  nes pasirodo jie tikėjosi iš manęs to, ko cv nėra doh.gif  Ir iškart po 10-15 minučių pokalbio pareiškė, kad akivaizdžiai netinku, na taip nelabai profesionaliai pasirodė blush2.gif

as Kaune Sabelijoj taip pat dalyvavau pokalbyje - pavasari.. tai nustebino tai kad pravede pokalbi del visai kitos pozicijos, nei kandidatavau biggrin.gif vis meginau nutraukti kalba, kuri sukosi ne ten kur turejo, bet nesigavo biggrin.gif kai man ''leido'' pasisakyti, sakau as ne i sia darbo vieta siaip biggrin.gif
vadove pasimete, sako tai reikejo nurodyt siunciant CV, sakau lyg ir nurodziau, ir ant CV ji buvo pasizymejusi rasikliu biggrin.gif labai pasimete, o man atitinkama ispudi irgi jau paliko...
megino ji pasitaisyti, pakalbeti apie ta vieta i kuria taikiau, bet jei atvirai - manau tos vietos realiai net nebuvo, ir tiesiog jie iesko pardavimo agentu, skelbimus pateikdami ivairiomis formomis ax.gif

cia kaip kadaise (gal ir dabar taip yra g.gif ) Kauno spauda ieskodavo neva apskatininkiu, o is tikruju - darbuotoju i kioskelius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2014 10 13, 23:00)
Merginos, ar ir jums pasitaiko, kad ne šiaip į pokalbį pakviečia paskambinę, bet pradeda klausinėti, tokią kaip trumpą apklausą padaro, kodėl norit šito darbo, kokie lūkesčiai, ar mokat tą, aną telefonu? blink.gif Manęs sykį važiuojant autobusu angliškai pradėjo klausinėti schmoll.gif Paskambina ir pradeda sakyti, turime Jūsų CV, kodėl norite šito darbo ir t.t., nei aš iškart atsimenu, koks ten skelbimas, nes tikrai nemažai CV siunčiu, nei būnu pasirengusi atsakinėti į klausimus kaip per pokalbį, motyvaciją demonstruot, kai ką tik indus ploviau doh.gif  Jau vos ne kas antras skambutis toks, nors ne dažnai jų pasitaiko. Ir tik iškamantinėję pakviečia į pokalbį. Dar ir apie norimą atlyginimą telefonu paklausė biggrin.gif

Man pries 10 metu yra buve taip, kad paskambino puse 10 vakaro ir pradejo klausineti..... doh.gif Kultura tai ka as zinau.... doh.gif
Atsakyti
Merginos, kaip sekasi darbo paieškos? Aš ieškau apie porą mėnesių, turiu pasakyti, kad kažkoks štilis paskutiniuoju metu, taip mažai skelbimų, o skambučių ir pokalbių tai išvis patyliu unsure.gif Na, paskambina kas nors kartą per porą savaičių, o pokalbių "normalių" išvis tik porą teturėjau. Palyginimui pavasarį pokalbių turėjau kas savaitę po 1-2 ir darbą jau po 2 mėnesiukų paieškų gavau g.gif Kartelę esu išsikėlusi, tiek atlyginimo, tiek darbo pobūdžio, netaikau į pardavėjas, nesiunčiu cv į skambučių centrus ir panašiai, bet kas bus, jei taip pusę metų, metus? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Digse: 06 lapkričio 2014 - 15:53