Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai, diskusijos

QUOTE(Araceli @ 2015 04 20, 10:22)
Kada galima paklausti darbdavio, kokį atlyginimą siūlo?

mano praktika tokia,kad darbdavys pats dažniausiai paklausia kokio atlyginimo norėčiau.
Atsakyti
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2015 04 20, 20:17)
mano praktika tokia,kad darbdavys pats dažniausiai paklausia kokio atlyginimo norėčiau.

O ar jūs pasakiusi savo norus ar teiraujatės, kokį atlyginimą siūlo?
Atsakyti
QUOTE(Araceli @ 2015 04 20, 20:58)
Jei paklausia, kokio atlyginimo noriu, aš pasakau, ir tada klausti,kokį jie siūlo?

Tiesiog paklausk, ar tai telpa į tuos rėmus, ką jie yra nusimatę ar gali tiek tikėtis šioje pozicijoje. Vargu ar kada būna konkrečiai, nebent minimumas. Be to, vargu ar kada pasakys "nuo iki" sumą.
Atsakyti
Mane pakvietė į antrą darbo pokalbį. Kokių klausimų tikėtis, kas gali pasidalinti patirtimi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Araceli @ 2015 04 20, 20:50)
O ar jūs pasakiusi savo norus ar teiraujatės, kokį atlyginimą siūlo?

dažniausiai išsirutulioja savaime tas pokalbis.
Aš visada stengiuosi prieš pokalbį pasidomėt kiek kitos merginos toje įmonėje gauna.

QUOTE(Araceli @ 2015 04 22, 07:55)
Mane pakvietė į antrą darbo pokalbį. Kokių klausimų tikėtis, kas gali pasidalinti patirtimi? 4u.gif

Sveikinu thumbup.gif

Sunku pasakyt, priklauso nuo to kas vykdė pirmąją atranką, kas antrąją. Būna, kad pirmoji atranka vyksta su kokiu vadybininku, antroji jau su direktoriu ir tenka pasakot apie tą patį biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2015 04 22, 08:43)
dažniausiai išsirutulioja savaime tas pokalbis.
Aš visada stengiuosi prieš pokalbį pasidomėt kiek kitos merginos toje įmonėje gauna.
Sveikinu  thumbup.gif

Sunku pasakyt, priklauso nuo to kas vykdė pirmąją atranką, kas antrąją.  Būna, kad pirmoji atranka vyksta su kokiu vadybininku, antroji jau su direktoriu ir tenka pasakot apie tą patį biggrin.gif

Tą patį? galvojau, kokių sudėtingesnių klausimų klausinėja arba kažko susijusio su jų įmone. Ačiū beje smile.gif
O kaip jūs pasidomite, kiek kiti darbuotojai gauna toje įmonėje? Nes tokia informacija nėra laisvai prieinama, manau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Araceli: 22 balandžio 2015 - 10:05
Sveikos 4u.gif

Aš gal su reklama šiek tiek, bet tik todėl, kad manau, jog ji gali būti kažkam naudinga ieškant darbo smile.gif
Svetainėje talentukarta.lt/noriu/ yra registracijos forma, ten viskas nemokamai bent man buvo blush2.gif Užpildžiau, tada atsiuntė laišką, užpildžiau, tada paskambino, susitikom ir įtraukė mane į duombazę. Po kurio laiko paskambino ir pasiūlė darbą vienoje įmonėje, dabar laukiu susitikimo su ta įmone ax.gif žiūrėsim kaip čia toliau bus smile.gif
Atsakyti
Papasakosiu apie savo darbo paieškas smile.gif Sausį baigiau studijas, turėjau tik pardavėjos ir interviuotojos patirties, tad ieškojau darbo administratorės, asistento, personalo srityje. Nežinau kodėl, bet sausį, vasarį ir kovą buvo visiškas štilis - beveik nieks neskambino, nors cv siunčiau daug. Tai pradėjo imti nervas, kristi savivertė, nesupratau, kas yra. O balandį pradėjo skambinėti ir darbo pokalbis sekė vos ne kiekvieną dieną. Matyt, tokiu laiku labiau ieško darbuotojų, nors skelbimų kiekio atžvilgiu jų nepasirodė daugiau lyginant su ankstesniais mėnesiais. smile.gif Rezultatas toks, kad sulaukiau dviejų pasiūlymų vienu metu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Araceli @ 2015 04 22, 11:03)
Tą patį? galvojau, kokių sudėtingesnių klausimų klausinėja arba kažko susijusio su jų įmone.  Ačiū beje smile.gif
O kaip jūs pasidomite, kiek kiti darbuotojai gauna toje įmonėje? Nes tokia informacija nėra laisvai prieinama, manau?

Na viskas priklauso kas daro atranka, su kuo kalbejotes, kokioje imoneje.
Is tiesu tikriausiai bus vienas is dvieju:

1. Arba kalbesites su aukstesnio lygio vadovu. Klausimai tikrai nebus sudetingesni (nebent subjektyviai sudetingesni) ir daugelis ju kartosis.

2. Arba, jeigu cia kokia rimtesne imone ar atranku kontora, gali buti ir kokia "praktine" dalis. T.y. klausimai bus ne sudetingesni, bet tiesiog labiau praktiniai (na pvz. jei kazkokia klientu aptarnavimo pozicija - tikrins kaip elgtumetes vienoje ar kitoje konkrecioje situacijoje ir pan.). Gali buti ir praktiniu uzduociu.

Bukit atsargios su tais klausinejimais kitu merginu apie uzdarbius. Jos gal jums sypsodamosios papasakos kazka, bet neatmeskit galimybes, kad cia pat nubegusios pas vadova apipletkins, kad "sita kandidate klausinejo to ir ano, jai tik pinigai rupi, yra pernelyg smalsi ir pan."
Ir isvis, kokia prasme klausti tu kitu merginu, juk:
- Yra nemaza tikimybe, kad jums bus pasiulytas kitoks atlyginimas nei jos gauna. Gal jos dirba ilgiau ir todel ju atlyginimai jau didesni. Arba gal kaip tik - jus turite patirties/issilavinima, del kuriu jums bus pasiulytas didesnis atlyginimas
- Jeigu jusu jau paklause kokie jusu atlyginimo lukesciai ir visvien toliau kviecia dalyvauti atrankoje, reiskia imone zino, kad jusu lukesciai atitinka tai, ka jie gali pasiulyti. Itin retai buna tokiu nesamoniu, kad imone gali pasiulyti daug maziau nei jus norit, bet visvien gaisina laika jusu atrankose.
Atsakyti
QUOTE(Dizaster @ 2015 04 29, 06:11)
Na viskas priklauso kas daro atranka, su kuo kalbejotes, kokioje imoneje.

Ir isvis, kokia prasme klausti tu kitu merginu, juk:
- Yra nemaza tikimybe, kad jums bus pasiulytas kitoks atlyginimas nei jos gauna. Gal jos dirba ilgiau ir todel ju atlyginimai jau didesni. Arba gal kaip tik - jus turite patirties/issilavinima, del kuriu jums bus pasiulytas didesnis atlyginimas
- Jeigu jusu jau paklause kokie jusu atlyginimo lukesciai ir visvien toliau kviecia dalyvauti atrankoje, reiskia imone zino, kad jusu lukesciai atitinka tai, ka jie gali pasiulyti. Itin retai buna tokiu nesamoniu, kad imone gali pasiulyti daug maziau nei jus norit, bet visvien gaisina laika jusu atrankose.

drinks_cheers.gif visai nėra prasmės klausti apie tą atlyginimą, nes net jeigu ir pasakytų, tai visai nereiškia, kad jums konkrečiai tiek ir mokės. be to naujokas, gebantis gerai save parduoti per pokalbį gali gauti ir daugiau nei vidurkis ten ilgiau dirbančių.
Atsakyti
Sveikos, keliu temą.
Klausimas, papasakokit kokių gudrių išsisukinėjimų į klausimą, kodėl išėjote iš darbo. Nes ketinu išeiti, priežastys susijusios su vadovybe, chaosu įmonėje. Tai reikės gudriai išsisukinėti kai ieškant darbo paklaus apie priežastis ax.gif
Atsakyti
g.gif jei ankstesnis buvo nuo 8 iki 17, o kitas kitokiu laiku (pvz.pamaininis), tai galit sakyti, jos netinka darbo valandos. Arba jei didelis miestas, tuomet ieškoti darbo kitoj miesto daly, nes čia jums dirbti butu patogiau, mažesnės eismo spūstys ir pan. Ar: girdejote, kad firmoje žadamas etatu mažinimas, tai tiesiog nenorit laukti iki paskutines akimirkos.
Šiuo metu tiek sugalvojau bigsmile.gif
Atsakyti