Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai, diskusijos

QUOTE(Orchid69 @ 2015 06 15, 14:23)
Sveikos, šiemet baigiau universitetą, diplomą gausiu birželio 19d. Kada reikia registruotis į darbo biržą darbo paieškoms? Iškart gavus diplomą ar pasibaigus vasaros atostogoms?  smile.gif

Bent jau kai aš baigiau, tai nuo rugsėjo reikėjo užsirašyt į darbo biržą... Bet aš prieš kelis metus baigiau. Aišku, jei nori, gali ir anksčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reine de beauté: 15 birželio 2015 - 15:15
Sveikos, gal kuri bandete darbintis i IKEA? gal galite pasidalinti patirtimi apie darbo pokalbi? Aciu
Atsakyti
Sveikos, patarkit prašau, ką sakyti pokalbio metu, kodėl išėjau iš ankstesnio darbo? Reali priežastis, nesutarimai su vadovo dukra, kuri taip pat užėmė vadovaujančias pozicijas ir tiesiog tyčiojosi iš kitų darbuotojų, riksmai, isterijos, daiktų mėtymai ir panašiai. Tikrai nesakysiu tokios priežasties potencialiam darbdaviui. Sakyti, kad išėjau, nes ieškau naujų iššūkių, negaliu, nes atidirbau tik metus. Sakyti, kad netiko darbo laikas, tai yra nuo 8 iki 17, negaliu, nes tokio pat darbo laiko ir ieškau. Sakyti, kad netiko atstumas iki darbo irgi ne išeitis, nes būsimas darbas, jei tiks, gali būti ir toliau už senąjį. Kaip diplomatiškai išsisukti?
Atsakyti
QUOTE(aisvyde @ 2015 06 25, 11:37)
Sveikos, patarkit prašau, ką sakyti pokalbio metu, kodėl išėjau iš ankstesnio darbo? Reali priežastis, nesutarimai su vadovo dukra, kuri taip pat užėmė vadovaujančias pozicijas ir tiesiog tyčiojosi iš kitų darbuotojų, riksmai, isterijos, daiktų mėtymai ir panašiai. Tikrai nesakysiu tokios priežasties potencialiam darbdaviui. Sakyti, kad išėjau, nes ieškau naujų iššūkių, negaliu, nes atidirbau tik metus. Sakyti, kad netiko darbo laikas, tai yra nuo 8 iki 17, negaliu, nes tokio pat darbo laiko ir ieškau. Sakyti, kad netiko atstumas iki darbo irgi ne išeitis, nes būsimas darbas, jei tiks, gali būti ir toliau už senąjį. Kaip diplomatiškai išsisukti?

paskaityk porą puslapių atgal
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 06 25, 13:03)
paskaityk porą puslapių atgal

Skaičiau, būtent iš ten ir surašiau galimas išėjimo priežastis ir kodėl jos netinka. Dar buvo minėtas etatų mažinimas, bet man tokia priežastis netinka, ačiū už bandymą padėti.

Tiesiog smalsu pasidarė dėl tokio skelbimo, jei tai būtų ne DNB, pamanyčiau, kad tiesiog renka duomenis, kad po to galėtų skambinti ir siūlyti visokias prekes ir paslaugas. Ar tik man atrodo, kad šis skelbimas kažkoks nesąmoningas:

Personalo asistentas (-ė)
Laukiame energingo, iniciatyvaus, suprantančio klientų lūkesčius ir žinančio kaip susitelkti bei pasiekti tikslus.

Svarbiausios funkcijos bei užduotys:

Personalo administravimo (darbo sutarčių, asmens dokumentų) funkcijų atlikimas;
Kvalifikaciniai reikalavimai:

Puiki anglų kalba;
Aukštasis išsilavinimas (sociologijos, ekonomikos, matematikos, teisės ir pan. sričių)
Darbo patirtis personalo, teisės srityje būtų privalumas.
Pagrindiniai reikalavimai:

Stipri orientacija į klientą, pasireiškianti per tinkamą darbų prioretizavimą, veiklos valdymą bei komandinį darbą;
http://dnb.easycruit...42/97859?iso=lt

Darbas su personalu, o orientacija į klientus?
Turbūt trumpesnio pareigų aprašymo nesu mačius, nesupratau, ką su tais asmens dokumentais reiks daryti?
Išsilavinimas teisės arba matematikos, tikrai labai panašu.
Atsakyti
Nu jo, skelbimas tikrai labai įdomus ir sunkiai supantamas. Kam ta orientacija į klientą taip pabrėžiama, kai reikės dirbti su personalu (o prie ko čia matematinis išsilavinimas irgi klausimas)... Toks vaizdas, kad darbo aprašymą užildė koks nekompetentingas darbuotojas nelabai suvokiantis apie ką tas darbas yra iš viso... O paskui pasikviečia į pokalbį ir patys nežino, ko nori ir ko ieško...
Atsakyti
Šiandien keliauju į darbo pokalbį clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(Orchid69 @ 2015 06 30, 09:02)
Šiandien keliauju į darbo pokalbį  clap_1.gif

kur, jei ne paslaptis ?
Atsakyti
QUOTE(Orchid69 @ 2015 06 30, 09:02)
Šiandien keliauju į darbo pokalbį  clap_1.gif

Aš irgi šiandien buvau... smile.gif Laukiu rezultatų dabar. Sakė turėtų susisiekt iki savaitės galo...
Atsakyti
Man kilo klausimas is kt. "operos": kiek laiko normalu ieskotis kito darbo(kalbu apie dirbanti zmogu)? g.gif Suprantu, kad kiekvienam skirtingai, nes itakoja daug faktoriu, bet siaip, kalbant apskritai...
Atsakyti
QUOTE(Spragtukas @ 2015 07 04, 21:59)
Man kilo klausimas is kt. "operos": kiek laiko normalu ieskotis kito darbo(kalbu apie dirbanti zmogu)?  g.gif Suprantu, kad kiekvienam skirtingai, nes itakoja daug faktoriu, bet siaip, kalbant apskritai...

Nu jo, čia labai nuo daug ko priklauso: srities, kurioje dirbate, patirties, kiek CV per dieną išsiunčiate, ir t.t. Šiaip aš gyvenu Olandijoj ir čia per radiją neseniai sakė, kad vidutiniškai žmonės ieškosi darbo 5 mėnesius. Tai gal Lietuvoj irgi panašiai?
Atsakyti
QUOTE(office @ 2015 06 30, 13:11)
kur, jei ne paslaptis ?

Buvau PZU draudime, nesąmonė kai papasakojo ką ten reikės veikti. Nepatiko darbo pobūdis, jog reikia skambinėti žmonėms ir siūlyti , jog apsidraustų pzu draudimu, ir nuo to, kiek pritrauksi klientų (t.y. jie pasirašys draudimo sutartį) nuo to priklauso tavo alga. Per mėn. reikia pritraukti min. 100 klientų. Ne ne ne, ne man toks darbas biggrin.gif
Atsakyti