QUOTE(L.K. @ 2014 03 24, 20:42)
Juoktis, aišku, nereikia, bet tokiu šepečiu tik pipirnes auginu.
bet iš esmės tai nieko tiems pomidorams nenutiks, kad ir tokiam miškely auga. Persodinti augs puikiausiai toliau
O jei žmogui nesvarbu, kas ten per veislės, tai ir smagu - ir vietos, ir laiko sutaupo.
QUOTE(saintlina @ 2014 03 24, 21:07)
bet iš esmės tai nieko tiems pomidorams nenutiks, kad ir tokiam miškely auga. Persodinti augs puikiausiai toliau
O jei žmogui nesvarbu, kas ten per veislės, tai ir smagu - ir vietos, ir laiko sutaupo.
Būtų įdomu sužinoti, kaip daigus augina tie, kas iš to duoną valgo, ypač rimtuose šiltnamiuose, tegu ir be skiepijimo. Ten, įsivaizduoju, procesas privestas iki tobulybės. Gal pasirodytų, kad yra faktorių, kurie tankiai sėjant duoda kažką naudingo.
QUOTE(L.K. @ 2014 03 24, 21:16)
Būtų įdomu sužinoti, kaip daigus augina tie, kas iš to duoną valgo, ypač rimtuose šiltnamiuose..
išties būtų įdomu
QUOTE(daimura @ 2014 03 24, 20:50)
na, kai pradeda lįsti tikrieji lapukai, čiut čiut retesnis miškelis gaunasi. Bet miškelis. Net ir su paprikomis po vieną retai žaidžiu
QUOTE(L.K. @ 2014 03 24, 21:16)
Būtų įdomu sužinoti, kaip daigus augina tie, kas iš to duoną valgo, ypač rimtuose šiltnamiuose, tegu ir be skiepijimo. Ten, įsivaizduoju, procesas privestas iki tobulybės. Gal pasirodytų, kad yra faktorių, kurie tankiai sėjant duoda kažką naudingo.
rimtuose šiltnamiuose skaičiuoja 80proc daigumą ir plyšus sėklos luobelei išsiskiria medžiaga, skatinanti dygti ir kitas sėklas.
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 03 24, 21:25)
rimtuose šiltnamiuose skaičiuoja 80proc daigumą ir plyšus sėklos luobelei išsiskiria medžiaga, skatinanti dygti ir kitas sėklas.
t.y., dygdamos kompanijoje, sėklos greičiau ir procentaliai daugiau sudygsta?
Papildyta:
QUOTE(blondinetikroji @ 2014 03 24, 21:11)
Nereikia sėklų skaičiuot, pakapstai valgydamas skanesnį, įdomesnį pomidorą ir po pusmečio pasisėji daug 
čia, matot, skaičiuoja ne dėl to, kad sėklų neturėtų, o kad kuo įvairesnių veislių į ribotą šiltnamį sutalpint
QUOTE(saintlina @ 2014 03 24, 22:30)
Aš galvoju, kad jos vienodžiau gal dygsta
QUOTE(vaizduote @ 2014 03 24, 17:57)
QUOTE(zikas1970 @ 2014 03 24, 18:47)
Uzderejo, viskas tvarkoj, tik va supude ji tuos zalius beveik visus
O melynus nuraske, kai tik pamelynavo, neprinokusius, tai symet vel seklu nuveziau, bet sykart visus raudonus ir geltonus, egzotikos nebedaviau 
QUOTE(---- @ 2014 03 24, 19:09)
Žiemą nutariat kuri kokią veislę auginsit, kiek kokių norėsit ir ramu. Vieną rūšį sudaigint ir augint lengviau nei šimtą. 
Vat ir aš svajoju kada saujom pomidorų pasisėti ir, kad visai dzin kas išaugs. Jokio galvos sukimo, papildomo vargo. Ach... Jau kitiems metams vėl kokie 30 naujų rūšių laukia.
Papildyta:
QUOTE(L.K. @ 2014 03 24, 22:16)
Būtų įdomu sužinoti, kaip daigus augina tie, kas iš to duoną valgo, ypač rimtuose šiltnamiuose, tegu ir be skiepijimo. Ten, įsivaizduoju, procesas privestas iki tobulybės. Gal pasirodytų, kad yra faktorių, kurie tankiai sėjant duoda kažką naudingo.
Bent jau vienas pažįstamas, dirbęs olandijos pomidorų šiltnamyje, pasakojo, kad ten atveža pomidorų sėklas įvairiuose chemikaluose išdaigintas, tada kiša jas į stiklo vatą ir čiut ūgtelėjusius prijungia prie dviejų lašelinių: pro vieną vanduo teka, pro kitą - chemija.
Va, merginos, papasakosiu kaip moldavai pomidorus augina.
QUOTE(Mičiko @ 2014 03 24, 21:45)
Vat ir aš svajoju kada saujom pomidorų pasisėti ir, kad visai dzin kas išaugs. Jokio galvos sukimo, papildomo vargo. Ach... Jau kitiems metams vėl kokie 30 naujų rūšių laukia.
tai imsi tas laukiančias veisles, subersi visas į vieną indą, ir psio. Jokio galvos sukimo, o augs visos norimos





