Įkraunama...
Įkraunama...

Kur pažvelgsi,ten-POMIDORAI

mano gracijos tai net šrautos ir į puokštę sudėti tokio torto nesudarytų aneikaip g.gif
nu bet auginam kaip kas mokam, kas plunksnose, kas su sliekais, su kurkliais ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 24, 22:55)
tai imsi tas laukiančias veisles, subersi visas į vieną indą, ir psio. Jokio galvos sukimo, o augs visos norimos  smile.gif

Na taip, taip galiu visas 100 rūšių lotuliukas.gif Juk būtent 100 man į šiltnamius telpa. lotuliukas.gif Ale kur dar 70 rūšių gauti? g.gif
lotuliukas.gif
Atsakyti
bigsmile.gif Linksminasi cia ziuriu siandien mergaites.
Pasakykit geriau Jus man neismanelei. Atejo metas ispikiuoti pomidoru daigelius. Isstypo man jie bestijos. Skaitau internete ir randu, kad reikia persodinant ikisti i zeme beveik iki netikruju lapeliu, tai vistik kaip jus darote ar iskarto zemen grustumet kokius 4-5 cm daigo kotelio, ar palaipsniui uzpilinetumet zememis?
Atsakyti
Labas vakaras. Aš ir su klausimu 4u.gif

Pasisėjau paprikų ir kasdien man vienoje vietoje atsiranda 1 kvadratinio centimetro pelėsiukas. Kaip čia taip? Tikrai neperlieju, net vos ne per sausas dirvožemis būna. Ką daryt? Mest lauk viską, ar dar laikyt? Nebus kokiu velniu užsikrėtę. verysad.gif P.s.daigai dar nesudygę (prieš savaitę jas sėjau).

O kas dėl pomidorų ir viso kito, tai, ar kas naudojate augimo aktyvatorių sėkloms mirkyti, ar laistyti? Ar nebus blogiau, jei kas porą savaičių silpnu tirpaliuku palaistyčiau? Sudėtyje kaip ir nieko blogo nemačiau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(-auma- @ 2014 03 24, 22:17)
Pasakykit geriau Jus man neismanelei. Atejo metas ispikiuoti pomidoru daigelius. Isstypo man jie bestijos. Skaitau internete ir randu, kad reikia persodinant ikisti i zeme beveik iki netikruju lapeliu, tai vistik kaip jus darote ar iskarto zemen grustumet kokius 4-5 cm daigo kotelio, ar palaipsniui uzpilinetumet zememis?

Iškart kišk,kiek reikia ir nesuk sau galvos.Viskas bus gerai. tik neperliek,pasodinus paliek ties kotukais tik,nereikia visos žemes sumirkyti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(---- @ 2014 03 24, 19:09)
  O gal variantas visai neblogas su tuo pomidorų tortu. Viena pasėja mišką X pomidorų, kita Y, trečia Z ir t.t. Nesusimaišysi tarp veislių. Išpikuoji, paaugini ir apsikeiti su kitom.

Nu,jei taip,tai čiurKalabašus visoms auginu biggrin.gif Pridėsiu gražių nuotraukyčių pademonstravimui ax.gif Tai nors vieną pavasarį palangės bus tuščios ...
Tik, kai reiks visoms tais daigais siuntinėtis per visą Lietuvą ir pašto išlaidas mokėt,ypač,jei veislių ne 10,tai ir Bolzano,ir Beorange kainos atrodys mizerinės ...
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 03 24, 21:10)
Visada taip sėju  g.gif

Nu jo g.gif Aš šiemet taip salierus pasėjau.Eina jie šikt,kelias dienas pikavau karsta.gif Jau aš geriau iš karto retai sėsiu, pasikrapštysiu,nei paskui nervus gadysiu mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2014 03 24, 22:49)
Labas vakaras. Aš ir su klausimu  4u.gif

Pasisėjau paprikų ir kasdien man vienoje vietoje atsiranda 1 kvadratinio centimetro pelėsiukas. Kaip čia taip? Tikrai neperlieju, net vos ne per sausas dirvožemis būna. Ką daryt? Mest lauk viską, ar dar laikyt?

papurenkit su dantų krapštuku žemę.
Atsakyti
Netikusi žemė, užtat ir pelėsis. Taip gavosi, kad ir man šiemet taip nutiko. Pritrūkau daigams skirtos žemės, o šalia darbo esančioj parduotuvėj buvo tik agurkų daigams skirta. Sakau, ji paprikai man netiks, nes į ją žiūrint iš paveiksliuko ne tokia, kokios reikia.Kadangi netuvo pasirinkimo-pasiėmiau. Ten žemė, ne substratas. Ir tokiems jis ne itin..Gal ir pas Jus panaši papuolė. Aš irgi neperliejau, bet viršuje baltos nuosėdos, lyg pelėsis darėsi. Skubėjau persodint kai sudygo. Vėliau pom, paprikas persodindama po truputį dėjau ir tos negeros man, dėjau sodo žemės, durpių substrato. Sumaišiau-tokių bėdų neliko.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 03 25, 00:13)
Nu,jei taip,tai čiurKalabašus visoms auginu  biggrin.gif Pridėsiu gražių nuotraukyčių pademonstravimui ax.gif  Tai nors vieną pavasarį palangės bus tuščios ...
Tik, kai reiks visoms tais daigais siuntinėtis per visą Lietuvą ir pašto išlaidas mokėt,ypač,jei veislių ne 10,tai ir Bolzano,ir Beorange kainos atrodys mizerinės ...

Lietuvaitės išradingos smile.gif Enciklopediją "Neįprasti pomidorų daiginimo ir auginimo būdai" išleis, tad ir su paskirstymu susidoros. Atsiras tema "Pomidorų pristatymas". biggrin.gif Nors atrodo yra tokia "Pakeliui". biggrin.gif Geros dienelės visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(---- @ 2014 03 25, 07:21)
Lietuvaitės išradingos smile.gif Enciklopediją "Neįprasti pomidorų daiginimo ir auginimo būdai" išleis

vieną skyrių "pomidorų tortas pagal blondinę" visos jau perskaitėm
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 25, 07:57)
papurenkit su dantų krapštuku žemę.

O pelėsis bepurenant nepasklis?
Papildyta:
QUOTE(Regila @ 2014 03 25, 08:13)
Netikusi žemė, užtat ir pelėsis. Taip gavosi, kad ir man šiemet taip nutiko. Pritrūkau daigams skirtos žemės, o šalia darbo esančioj parduotuvėj buvo tik agurkų daigams skirta. Sakau, ji paprikai man netiks, nes į ją žiūrint iš paveiksliuko ne tokia, kokios reikia.Kadangi netuvo pasirinkimo-pasiėmiau. Ten žemė, ne substratas. Ir tokiems jis ne itin..Gal ir pas Jus panaši papuolė. Aš irgi neperliejau, bet viršuje baltos nuosėdos, lyg pelėsis darėsi. Skubėjau persodint kai sudygo. Vėliau pom, paprikas persodindama po truputį dėjau ir tos negeros man, dėjau sodo žemės, durpių substrato. Sumaišiau-tokių bėdų neliko.

Tai,kad ta žemė pirktinė, parašyta, kad biožemė daigams . Viską joje sėjau. vienintelė paprika apsipelėsiavo, o kiti daigai-ne. Laikysiu. Pažiūrėsiu kas ten gero gausis.

Ačiū, mergaitės, už patarimus. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egesichora: 25 kovo 2014 - 07:51
QUOTE(-auma- @ 2014 03 24, 22:17)

darymas priklauso nuo naudojamo substrato. Jei jis lengvas ir nesupuolantis, tai ramia širdimi galima nardint daigus iki netikrų lapelių, nors ir dar aukščiau galima, jei tik turi bent 3-4 tikrus. O jei jau substratas supuolantis, nepamiršt purent ir sodint atsargiai wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 25 kovo 2014 - 08:07