Pagaliau issirito mano marfa
Graziai, be salmu ir kitokiu blogybiu. Bet as dariau su ja taip, pries tai krapstinejau su krapstuku tabletes, is nekantrumo, norejau issiaiskinti, ar koks veiksmas jose vyksta. Keliose tabl. neradau seklu is vis, aisku, issibarste daigykloj man kokoso plaustas bekapstant, pries kelias dienas uzmaciau, kad viena sekla su uodega, iskritus buvo bet dregnai( daigykla pas mane, kur tbl. susistato, su tais idubimais, o ten, kai as laistau ir tusti idubimai kartais buna su lasu vandens). Dabar tik nezinau, kurios veisles ta sekla, is katros tbl. iskrito. Tai va, isemiau as marfos sekla specialiai ir imeciau i vandeni (daigykla stovi tikrai siltai,ant gyvatuko), palaikiau gera para ir vel ikisau atgal, po paros man ta marfa ir isdygo
Gal ir sutapimas cia, bet faktas, kad kitos tai miega toliau, gyvybes jokios nerodo, bu as ir kitas istikrinau siandien prakrapscius. Liko dabar visai nebedaug neprasikalusiu, sakiau iki kitos sav. palauksiu, jei nesiteiks isdygti, bala ju nemate, nebekankinsiu, prisuksiu gyvatuka.
QUOTE(Marmaledas @ 2014 03 26, 21:34)
vat man klausimas- kuo skiriasi veislės profams ir mėgėjams?
Aš manau, kad profams svarbu transportabilumas, prekinė išvaizda (daugmaž vienodi kad būtų), ilgai išlaikytų prekinę išvaizdą
O mėgėjams, kas skanūs, ne tokie lepūs medžiagų trūkumui, atsparesni įvairioms orų sąlygoms
tikriausiai seklu kaina
profi seklos zymiai brangesnes.
mano logika sako, kad gal kaip tik profam skirtos nelepesnės? negi profai norės investuot į daug priežiūros reikalaujančius, lepius, neatsparius ligoms? tik mėgėjau su belenkuom gali žaistis. Gal mumi reiktų profų sėklomis domėtis, kaip sakot? skintume kibirais nuo krūmo, užtektų šeimai gal 8 krūmų
biski pasveiktume nuo kiekių, galėtume arbūzus, melionus šiltnamiukuose augint
QUOTE(Marmaledas @ 2014 03 26, 21:05)
Gal mumi reiktų profų sėklomis domėtis, kaip sakot?
o kaip manot, ažiotažinės Marfos kam skirtos? Pardavinėja jas dideliais kiekiais, skirtais pramoniniam auginimui. Pačios gi pirkot didelę pakuotę ir dalinotės
Visi tie brangieji hibridai, išfasuoti ne į gamyklinius spalvotus pakiukus, o į mažučius plastikinius maišiukus po penkias sėklas - skirti profesionaliam auginimui. O po kelias sėklas šiaip besidomintiems parduoda.
Taip kad seniai domimės profų sėklom
QUOTE(saintlina @ 2014 03 26, 21:27)
jėėėėga, mes jau pusiau profės tada-aukštesniam lygmeny jau, tskant
Celzus auginau pernai. Na, gražūs, dailūs pomidorai... visi kaip vienas. Kietoki, pramoniniai tikri. Laikėsi nepasakyčiau, kad taip ir ilgai. Kokias 3 savaites išbuvo.
QUOTE(madmuazele @ 2014 03 26, 22:15)
Celzus auginau pernai. Na, gražūs, dailūs pomidorai... visi kaip vienas. Kietoki, pramoniniai tikri. Laikėsi nepasakyčiau, kad taip ir ilgai. Kokias 3 savaites išbuvo.
O ligoms ilgai atsilaikė? Kiek žiūrėjau tai jie gana atsparūs todėl susiviliojau. Ką reikės veikti su tais kietukais
Papildyta:
QUOTE(Marmaledas @ 2014 03 26, 21:05)
mano logika sako, kad gal kaip tik profam skirtos nelepesnės? negi profai norės investuot į daug priežiūros reikalaujančius, lepius, neatsparius ligoms? tik mėgėjau su belenkuom gali žaistis. Gal mumi reiktų profų sėklomis domėtis, kaip sakot? skintume kibirais nuo krūmo, užtektų šeimai gal 8 krūmų
Nu tai aš ir tą patį manau, kad jos bus ir atsparesnės ir derlingesnės nei mėgėjoms skirtos
tai vat aš tuo atsparumu ir rūpinuosi kad būt gerai, o kietumas man nemaišo, bele ne skystimas visiškas, mes gi suvalgom iškart, nekonservuojam, nelaikom labai ilgai, sunoko- surijom ir kvit.
gundysiuos gal kitais metais daugiau jei marfa pasiteisns man šiemet
gundysiuos gal kitais metais daugiau jei marfa pasiteisns man šiemet
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 03 26, 18:36)
aga,
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 03 26, 19:20)
kad ne-tik kiausinio lukstu milteliu
ir aktyvatorium paliejau
man nepatiko,kad praplesus paka ,radau daug pelesio plemu.juos nuemiau,bet kvapas liko 
va va