Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip nugalėti jaudulį išleidžiant vaiką darželin?

Mano nuomone, darželis geriau, nei namie su aukle.
Labai sunku buvo man pačiai vesti mažiuką, (tik 1.7m)
Kaip ir visoms ar visiems, po kažkiek laiko nebebėgo išskėstomis rankytėmis pasitikti unsure.gif bet tapo daug savarankiškesnis. Lyginu su tomis dienomis, kai serga ir būna namie, tada mes labai pyxtamės, baramės, neklauso verysad.gif
Darželis pripratina prie ritmo, manau. Tikrai neatitolina vaikiuko nuo mamytės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(muxxe @ 2008 08 29, 14:01)
Mano nuomone, darželis geriau, nei namie su aukle.
Labai sunku buvo man pačiai vesti mažiuką, (tik 1.7m)
Kaip ir visoms ar visiems, po kažkiek laiko nebebėgo išskėstomis rankytėmis pasitikti  unsure.gif  bet tapo daug savarankiškesnis. Lyginu su tomis dienomis, kai serga ir būna namie, tada mes labai pyxtamės, baramės, neklauso verysad.gif
Darželis pripratina prie ritmo, manau. Tikrai neatitolina vaikiuko nuo mamytės  smile.gif

Ar labiau neklauso nei tada, kai i darzeli nevedet?
Atsakyti
Neatitolino dičkio, manau, kad ir mažiaus ne. Visada atbėgdavo, apsikabindavo. O ir dabar vis dar labai artimi. wub.gif Mes kalbėdavom, ką veikė darželyje, ką išmoko, jis "mokydavo" mane naujų žaidimų.
Atsakyti
QUOTE(muxxe @ 2008 08 29, 15:01)
Mano nuomone, darželis geriau, nei namie su aukle. Labai sunku buvo man pačiai vesti mažiuką, (tik 1.7m)

Darželis pripratina prie ritmo, manau. Tikrai neatitolina vaikiuko nuo mamytės  smile.gif

Kuom geriau? Ar samdet aukle? Aukle auklej nelygu...nekalbu apie bobutes-pensininkes...Reikia argumentuoto atsakymo kas kodel ir kaip o ne vieno sakinio, reikai palyginimu..jei to nera negalit teigti kad vienur geriau nei kitur...O be to kiekvienas vaikas skirtingas ir tai kas gerai vienam, kitam gali visai netikti...
Atsakyti
mes lopsiuka pradejom lankyti nuo 2 metuku, labai noriai ejo i darzeli kol neparsinese didziausio guzo !!! su kazkuo susimuse. nuo to laiko i darzeli su klyksmais, jau isukam i ta gatvele, ji man spranda apsikabina ir rekia nenoriu. man sirdis plysdavo. nusprendem padaryti pauze, darzelio nebelankem. visad kai apklausdavom ar nori i darzeli, ji pirma atsakydavo, ar manes nemus ? dabar vel pradejom lankyti, tik kita adrzeli. sia savaite ir as kartu sededavau, tai po pora valandeliu tepalieku, lyg ir nieko.... unsure.gif , nelabai namo benori eiti. jau nuo kitos savaites pradesim po pilna dienele lankyti. kazi kaip cia bus ? g.gif
as ir pati su naujagimiu namie busiu, tai ir didzioji galetu buti, bet manau kad reikia leisti vaika i darzeli, lavinimui, ugdymui geriau, bendravimui, juk moko ir dalintis viskuo, tvarkos....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eckute: 04 rugsėjo 2008 - 15:22
kolkas labai pasiilgsta mamos wub.gif ,namuose labiau klauso ir geresne mamai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2008 09 02, 12:42)
Ar labiau neklauso nei tada, kai i darzeli nevedet?

Galima sakyti, kad daugiau laiko barniams, kai esame abu namie biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Tavo_Mano @ 2008 09 04, 13:28)
Kuom geriau? Ar samdet aukle? Aukle auklej nelygu...nekalbu apie bobutes-pensininkes...Reikia argumentuoto atsakymo kas kodel ir kaip o ne vieno sakinio, reikai palyginimu..jei to nera negalit teigti kad vienur geriau nei kitur...O be to kiekvienas vaikas skirtingas ir tai kas gerai vienam, kitam gali visai netikti...

Niu tai kas čia vyxta doh.gif
Tigi parašiau, KAD MANO NUOMONE tongue.gif
Čia aplamai žiūriu negalima išsakyti savo nuomonės.
Atsakyti
QUOTE(Tavo_Mano @ 2008 09 04, 13:28)

Samdžiau auklę, nusivyliau. Pagrindinis užsiėmimas buvo televizorių žiūrėt, po mano daiktus palandžiot. Kita nieko nesakiusi nepasirodydavo, o į darbą reikia. Nei viena, nei kita neišmokė vaiko nieko, nors garantavo, kad pamokys ir dainelių, ir eilėraštukų. Išmoko tiek, kiek mokėm patys. Jos sakydavo, kad nenori vaikiukas. Nežinau, kaip jos mokė, nes vaiko atmintis labai gera ir žaisdamas išmokdavo eilėraštukus lbai greitai. Juo labiau, kad nuo 1,5 metų kalbėjo pakankamai aiškiai.

Nusivyliau...

Todėl rinksiuosi darželį.
Atsakyti
Tikrai nemanau,kad darzelis kenkia vaiko ir mamos santykiams...Mano asmenine nuomone tokia,kad vaika naudingiau leisti darzelin,nei samdyti aukle.Visu pirma vaikutis buna kitu vaiku apsuptyje visa diena,kas yra labai naudinga vaiko vystymuisi, gi jam reikia mokintis bendrauti ir zaisti su vaikuciais. Veliau vaikams mazesnis sokas pradedant eiti i mokykla...ir t.t. O kas liecia vaiko ir mamos santykius,tai kaip tik vaikutis per diena pasiilgsta teveliu. Bent jau musu atveju,vaikui pradejus lankyti darzeli jis dazniau apkabina,dazniau pasako,kad myli,paklusnesnis namie....Na nezinau kaip kitoms,bet mes nesigailime pradeje leisti darzelin....nors buna kartais ir asaryciu is ryto paliekant,bet manau,kad vaika butina pratinti prie kitokiu santykiu, ne tik vaiko - tevu, vaiko - seneliu, ar vaiko - aukles... mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano mergyte 1.8m siandien buvom pirma karta darzelyje, aisku labai trumpai...As pati truputi pergyvenau del to trumpo issiskirimo...O siaip si tema mane labai padrasino, kad tokie mazuliukai taip gerai adaptuojasi, maziau turesiu neigiamu minciu.
Atsakyti
Mano atveju dar sunku pasakyti kaip tas mūsų su mažąją ryšys, bet faktas, kad išleidusi ją į darželį (dar kolkas per dieną būna tik 3 val), pati spėju namus susitvarkyti, rūbus išskalbti, būtiniausius reikalus susitvarkyti ir dar pailsiu nuo jos. Paisdariau nebe tokia irzli ir pervargusi ax.gif Auginu dulkrytę viena, nes vyras miręs verysad.gif O mūsų dukrytė hiperaktyvi, be to nemieganti pietų miego, tai aš viena su ja į dienos pabaigą labai nusikaldavau. Dabar tas porą dienų, kai ji eina į daržą viskas pasikeitė, mes net daugiau pasikalbam vakare, knygeles pavartom, pažaidžiam, nes paprastai vakare jau nieko daryti nebegalėdavau nuo pervargimo ir nerealaus galvos skausmo blink.gif , tai mano tėvai su mažąja užsiimdavu. Todėl manau, kad dabar mūsų su mažąja ryšys kaip tik pradeda vėl stiprėti rolleyes.gif
Atsakyti
Maniske kol kas atbega pasitikti, buciuoja, apkabina (bet mes dar tik pratinames ir su asarelem id arziuka einam), bet kartu ir toks verkimas piktas buna, jauciu todel, kad jauciasi palikta musu. Tai taip nenoriu, kad jinai taip galvotu, juk myliu ja labai.
O del santykiu as irgi tapau maziau irzli, nes pasiilgstu jos, pailsiu, tada ir bartis nebereikia kaip anksciau.
Atsakyti