Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 26 tema

Aciu uz patarimus del okros. Skaiciau , kad reikia 3-4 dienu uzuomazgas skinti, Kad butu valgomos. Galesiu taip daryti. Dar skaiciau, kad geriau saldyti, nei dziovinti. Bet bandysiu visaip. Valgiusi esu, bet ne LT. Todel ir susidomejau.

Gavau siandien ta gigantiska cesnaka. Kadangi nekainavo 10 svaru, tai nebelaukiau sezono. Teks sodinti dabar ir laukti. Arba rudeni dar karta pirkti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 04 08, 10:36)
Šiaip ir Juknevičiaus kompostai iš mieste surinktų lapų. Yra technologijos ir teisingai jų laikantis, viskas su jais yr gerai.

Aciu mergaites 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kapabull @ 2014 04 08, 11:13)
Dėl pankolių - užauga ir gumbai, ir lapai, žiūrint kokius sėsit ir kokiu tankumu. Sėju tiesiai į dirvą, auga puikiai, nereiklūs.
Dėl bamijos (ochros) man LABAI skanu, bet šįmet ji pas mane prastai sudygo, o sudygus išleipo visa. Šiaip dygsta gana ilgai, prieš sėją reiktų pabrinkint vandenyje. Gražiai žydi smile.gif ir labai skanu

P.S. Ochrą galima džiovint supjausčius riekutėm, laikyt sausai ir naudoti troškiniam, sriubom, lb gerai sutirština

o kažin bamijų dar nevėlu sėti tarkim į šiltnamį, po to pikuoti darže?
Atsakyti
Bamijos šilumamėgės, aš auginu jas šiltnamyje. Aišku, jei vasara tokia kaip pernai, galima mėginti lauke ar tuneliuke. Sėti dar galima, tik nepamirškit išbrinkinti.
Atsakyti
QUOTE(Kapabull @ 2014 04 08, 12:56)
Bamijos šilumamėgės, aš auginu jas šiltnamyje. Aišku, jei vasara tokia kaip pernai, galima mėginti lauke ar tuneliuke. Sėti dar galima, tik nepamirškit išbrinkinti.

ačiū, gal reiktų kelis daigus pabandyt, gaila tik kad šiltnamis neguminis biggrin.gif
Atsakyti
Dėl pankolių noriu paklausti. Ar jie visi užaugina gumbus, ar reikia žiūrėti pagal veislę? Nes turiu sėklų nusipirkusi prieskoniams, pabandyčiau užsiauginti g.gif o jei užaugs tik žolė, tai neverta nei prasidėti.
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 04 08, 13:55)
Dėl pankolių noriu paklausti. Ar jie visi užaugina gumbus, ar reikia žiūrėti pagal veislę? Nes turiu sėklų nusipirkusi prieskoniams, pabandyčiau užsiauginti g.gif o jei užaugs tik žolė, tai neverta nei prasidėti.

gumbiniai pankoliai ant sėklų pakelio buvo užrašyta, kai pirkau. gerus gumbus užaugino, bet man skonis nepatiko, neprigijo ta daržovė pas mus.
Atsakyti
pankolių sėklos skirtingos, ant vienų nurodoma "paprastieji" kitų - "gumbiniai" (jei neklystu). Auginant juos reikia laiks nuo laiko apkaupti ir nesodinti tankiai.
Atsakyti
As kaip visadasu "protingais" klausimais ateinu.

1. Agroplevele maciau senukuose gal 4 storiu skirtingu yra, kuriuo butent dangstote siltnamyje augancias darzoves? g.gif
2. Paskaitau apskritai si skyreli tai tiek veisliu visokiausiu negirdetu. Kur jus seklas perkat? Siemet tai jau velu viskas supirkta ir suplanuota, bet as visada Senukuose pirkdavau su sarasu savo, bet aisku puses nerasdavau tai imdavau ta kas yra. O ka beauginciau paprastos veisles ir patikrintos mano asmeniskai, bet norisi kazko naujo vis pabandyti prie tu patikrintu. Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilku motinėlė: 08 balandžio 2014 - 15:14
Mano mieste Bamijų nėra g.gif
Atsakyti

1.Peruvine damplune - kur ja persodint???
man patarineja ja issodinti i siltnami , nes jai riek silumos ir ji bus gan auksa ,viniosis kaip koks agurkas. ant pakelio tai parasyta ,kad jos neaukstos . hmm....

2. kuom atskirti darza nuo vejos ? Planavau medini remeli is lentu daryt , bet nebeaisku ar vyras spes sukalt . specialus bortai vejoms be proto brangus , o tie gofruoti man labai minksti .

3. kas megsta augti smelingame grunte ? Pernai isbandem braskes ir pomidorus - jiems visai tiko .

Atsakyti
Bamijų tikrai yra ŽS parduotuvėse. "Retų augalų" ar pan. linija.
O Peruvinė dumplūnė pernai auginom lauke, derėjo ir augo puikiai, bet vasara karšta buvo. O dėl aukštumo tiksliai cm nepasakysiu, iki metro manyčiau.
Atsakyti