Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 26 tema

QUOTE(Juračiuks @ 2014 03 30, 10:22)
Mergaitės, parnešė vyras bulvių Desiree - sako - anstyvos labai, bet , kad kiek paskaičiau labai mažai info internete ir nelabai man jos ankstyvumu kvepia  g.gif .
Niekad nesodinau bulvių sode  biggrin.gif , nu jau jei laaaaabai ankstyvų nori , tai kaži ar apsimoka jas sodinti? Ačiū žinovėms  4u.gif

apie ta rusi konkreciai nezinau, bet kad sode pora vageliu apsimoka sodinti tikrai, mes juokas susiskaiciuojam, pvz. 66 bulves uzpernai, arba 100 pernai ir sodinom pradaigintas gerokai kazkur balandzio paskutinem dienom. jei geguze numatomos salnos, galima apkaupti lapukus, nieko joms nenutinka, o derlius buna jau liepa, ir visa vasara gyvendami sode is miesto nebesivezam, turguj neperkam, savo verdam, mums 4 asmenu seimai pakanka. o paskui jau buna bulviakasis lotuliukas.gif , tai dar koki pora kibiru prikasam ir giriames, kad pora maisu yr (maximiniu lotuliukas.gif drinks_cheers.gif )

tiesa, sodinam bevardes, is mamos sodo thumbup.gif geltonas, miltingas
Papildyta:
QUOTE(Irikira @ 2014 03 30, 10:47)
Liko gabaliukas zemes tarp tvoros(tvora is tinklo, uz tvoros nepriziurimas laukas,dilgeles auga kaimynu)ir plevelinio siltnamio is rytines puses 1m*6m,  kazkaip anksciau nieko ten neauginom, pries kazkiek metu buvo zemuoges. Ka patartumet auginti: paprikas, lauko pomidorus ir pertekliu kas liks, moliugus, arbuzus o gal dar ka nors?neismanau ka galeciau ten pasodinti..

tai tinka viskas, ka isvardinot, dar cukinijos ar patisonai, ziurekit pagal saules kieki ir prieziuros poreiki, pvz., prie moliugu ir cukiniju reciau reikia prieiti, nei prie papriku ar pomidoru, juos ir laistyti butina, ar patogu ten bus ieiti, ar 1 m plotis ten? kad nereiktu dau slankioti, as sodinciau dideles darzoves ir pamirsciau apmulciavus, paskui tik derliu susirenki mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija zemaite: 30 kovo 2014 - 21:43
Neradau temos apie avietes g.gif Man klausimas iskilo. Ziuriu daug nauju ugliu lenda is po zemiu, kada galima juos iskasineti ir persodinti i eile lygiai? Kazkodel galvoju,kad rudeniop, ane? Bet man nelabai tas variantas tada tinka, nes tarpueilius sienaujame su trimeriu, tai vyras tikrai neapsokines kiekvieno tokio paklydelio g.gif O neblogos veisles, tai gaila butu prarasti vaikelius tokius g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 03 31, 10:46)
Neradau temos apie avietes  g.gif  Man klausimas iskilo. Ziuriu daug nauju ugliu lenda is po zemiu, kada galima juos iskasineti ir persodinti i eile lygiai? Kazkodel galvoju,kad rudeniop, ane? Bet man nelabai tas variantas tada tinka, nes tarpueilius sienaujame su trimeriu, tai vyras tikrai neapsokines kiekvieno tokio paklydelio  g.gif  O neblogos veisles, tai gaila butu prarasti vaikelius tokius  g.gif

galima ir pavasarį... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 03 31, 09:49)
galima ir pavasarį...  mirksiukas.gif

aš irgi esu persodinus ir pavasarį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 03 31, 09:49)
galima ir pavasarį...  mirksiukas.gif

QUOTE(saintlina @ 2014 03 31, 09:50)
aš irgi esu persodinus ir pavasarį  smile.gif

o kokio aukscio daugmaz jau uglius iskasinejate? Nes pas mane dar jie visai liliputai, tai nebus velu uz menesio kokio g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Aukse*: 31 kovo 2014 - 09:56
QUOTE(*Aukse* @ 2014 03 31, 10:56)
o kokio aukscio daugmaz jau uglius iskasinejate? Nes pas mane dar jie visai liliputai, tai nebus velu uz menesio kokio  g.gif

Aš tai va kitą savaitgalį planuoju tvarkyti avietes ir visus daigelius kasiu. niekada nepalieku per vasarą šabakštyno, nes paskui neįmanoma įeiti. Visada išimam netinkamoje vietoje augančias atžalas, dar apie patį krūmą apkasam, nu su kastuvu šaknis nukertam, kad toliau neitų į daržą... Joms labai puikiai patinka... paskui tik apdedu žolyte nupjauta ir pamirštu aš jas iki uogų derėjimo...
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 03 31, 09:56)
o kokio aukscio daugmaz jau uglius iskasinejate? Nes pas mane dar jie visai liliputai, tai nebus velu uz menesio kokio  g.gif

sprindžio aukščio tai tikrai buvo.
Pas jus jau avietės lenda? Pas mane kol kas nė nosių nerodo.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 31, 10:12)
sprindžio aukščio tai tikrai buvo.
Pas jus jau avietės lenda? Pas mane kol kas nė nosių nerodo.

Lenda ir gausiai. Apkarpiau pries pora savaiciu uglius senu stiebu, tai jau ir tu paciu pumpurai sprogsta smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Laima.g @ 2014 03 31, 10:09)
Aš tai va kitą savaitgalį planuoju tvarkyti avietes ir visus daigelius kasiu. niekada nepalieku per vasarą šabakštyno, nes paskui neįmanoma įeiti. Visada išimam netinkamoje vietoje augančias atžalas, dar apie patį krūmą apkasam, nu su kastuvu šaknis nukertam, kad toliau neitų į daržą... Joms labai puikiai patinka...  paskui tik apdedu žolyte nupjauta ir pamirštu aš jas iki uogų derėjimo...

Del tu saknu nukirtimo gera mintis g.gif reiks ir man uzsiimti, tik luktelsiu ciut,kad paagtu biskiuka tie daigeliai nauji, kad galeciau juos persodinti i eile normaliai. Pjauta zole butu gerai ir man apdeti, ziuresiu, ar uzteks man jos siemet viskam g.gif
Atsakyti
Pas mane avietės remontantinės. Niekaip neprisimenu , jos dera ant vienmečių ar dvimečių stiebų? Nes dvimečių jau nėra, nušniojau g.gif Aš pjuvenom užbėriau jas, pakapsčiau savaitgalį yra gyvybė jau.
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 03 31, 10:24)
Pas mane avietės remontantinės. Niekaip neprisimenu , jos dera ant vienmečių ar dvimečių stiebų? Nes dvimečių jau nėra, nušniojau  g.gif  Aš pjuvenom užbėriau jas, pakapsčiau savaitgalį yra gyvybė jau.

Kad ir ant tu ir ant anu dera. Nezinau, as nusniojau tik virsunes, ten kur pabalusios stovejo jau ir pumpuru neleido. Kiekvienais metais taip darau ir uogu sociai.
Labai laukiu atzalu is Laska veisles avieciu, be proto dideles,ankstyvos ir skanios. Tik kiek skaiciau, tai nelinkusios jos leisti atzalas, tai kiekvienas naujas daigelis bus svente, nes siu tik tris vienetus teturiu.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 03 31, 11:27)
Kad ir ant tu ir ant anu dera. Nezinau, as nusniojau tik virsunes, ten kur pabalusios stovejo jau ir pumpuru neleido. Kiekvienais metais taip darau ir uogu sociai.
Labai laukiu atzalu is Laska veisles avieciu, be proto dideles,ankstyvos ir skanios. Tik kiek skaiciau, tai nelinkusios jos leisti atzalas, tai kiekvienas naujas daigelis bus svente, nes siu tik tris vienetus teturiu.

Aš tai vardo nežinau, davė mamos kaimynė, o ji pati irgi nežino. Avietės yra avietės ir visa šneka. Bet kaip man užplaukė, kad aš jas ne eile, o ratu susodinau, gal krūmą ,tipo, formavau g.gif Nu žodžiu.
Atsakyti
aš tai ir remontantines nukarpau žemai. Man vistiek ant pernykščių stiebų derliaus nebūna daug - nauji ūgliai senuosius perauga, pasimeta tankmėj tos uogytės, o ir kirmyja vasarą. Šiek tiek palieku paskabymui, bet šiaip jau bemaž visas nukerpu ir derlių imu rudenį.
Atsakyti