Merginos, ar galit ką nors pasakyti apie orus prie Gardos ežero? Aš stebiu jau mėnesį orus, ir man darosi baisu - pagal orų prognozes, ten KASDIEN lyja Ar taip gali būti??? Orai net liepos mėnesiui panašūs - rodo ištisai lietų
Merginos, ar galit ką nors pasakyti apie orus prie Gardos ežero? Aš stebiu jau mėnesį orus, ir man darosi baisu - pagal orų prognozes, ten KASDIEN lyja Ar taip gali būti??? Orai net liepos mėnesiui panašūs - rodo ištisai lietų
As isvykstu 06-20, i oru prognoze nebegaliu ziuret-tipo begom nuo Alanijos karsciu ir nezinau ar teisingai busiu pasirinkusi siumeciu atostogu vieta del oru....
Sveiki, grizau is Italijos. 4 dienas buvom prie Gardos ezero. Tai ten tikrai visai atskiras oru rajonas, nes apsupta is visu pusiu dideliais kalnais. Oras permainingas, bet tikrai nera blogas. Mes gyvnome Tignale. Ryte ir vakare vesoka, reikia megztuko. Diena pakankamai silta degintis ir maudytis baseine, nes musu miestukas aukstokai kalnuose, iki ezero pliazo buvo 7 km serpantinu. Lietaus truputi buna, bet trumpas.Kalnu virsunes beveik visa laika paskende debesyse buvo. Viena diena vaziavome aplink ezera, tai paciame gale ezero miestelyje Riva del Garda uzklupo lietutis, vejas ten gana didelis, daug banglentininku. Toliau pavaziavus vel sviete saule, issimaudeme, norejome kilti i Monte Bolde kalno virsune su funikulieriumi, taciau nekylome, nes buvo rukas virsuje,( tik nezinau, ar dirbo funikulierius, nes kazkaip nesimate judanciu vagoneliu). Ties Lasize ir Sirmione jau buvo stipriai karsta, bet vaikstant po Sirmione vel uzklupo didesnis lietus.Siltas tas lietus ir neilgas. Nors ir sulijo, bet kol vaiksciojom rubai isdziuvo. Po Sirmiones vakare jau isedus i masina prasidejo labai labai didele liutis, gatves is karto tapo upemis, stojo vietomis net masinos, nes nesimate kur vaziuoti. Neilgai truko ta liutis, gal 15 min., bet tai buvo jau tikras" nuotykis". Tai va norejau pasakyti tuo pasakojimu, kad striukyte reikia visada tureti. Tie lietus trumpalaikiai, siaip oras tikrai pietietiskas, silta pakankamai, o jeigu pradzioje ezero, tai manau, ir karsta net.
Tikrai, orai kalnuose neprognozuojami. Mums, kaip ir rašiusiai JolantaiO, per dieną teko ir dideliausiam rūke keliauti, ir nuo kaitros pavargti ir galiausiai per liūtį sugrįžt namo. Bet vaizdai ... Niekis tas oras