Įkraunama...
Įkraunama...

Vilnius stato namus

Ot nenaudeliai - pagavus kojas ir rankas issukinet g.gif
Galvoju mediena atsivezt anksciau, tai reiks i garaza kist...

quote=BangaS,2014 04 14, 21:11]
Parazitai nulupo putplastį nuo pamatų vakar naktį... Buvo gerai priklijuotas, tad ne viską pavyko nuplėšti, liko gabaliukai ant sienos. Nepalikinėkit statybvietėje nieko, ką galima nulupti, išsiardyti ir parduoti. Kaimyno statybininkas pasakojo, kas net sumontuotas gegnes nusikėlė. Žiema taip ramiai praėjo, bet va tik statybos prasidėjo ir pacukai atgijo.
Jeigu kam atvežė 30 vnt 10cm storio apiplėšyto ekstrudinio putplasčio, tai žinokit kad jis pavogtas.
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(naminukas777 @ 2014 04 12, 20:55)
mes irgi planuojame zidini tik del grozio ir kaip alternatyvu varianta sildymui jeigu dings elektra smile.gif gal galite parekomenduoti kas galetu vandens grezini isgrezti nebrangiai ir gerai ax.gif

grezini mums dare UAB Geosta. tik va jau 1,5 men. laukiu dokumentu ir nesulaukiu doh.gif

QUOTE(Izium'as @ 2014 04 12, 23:00)
Sveiki. Gal zinote kokia svetaine, kur galima paskaiciuot ko ir kiek reikia namo fasado siltinimui ir galutine kaina?  g.gif  smile.gif aciu  bigsmile.gif

nz. sienu pas mus su cokoliu ~ 300 kv/m. su dekoratyviniu tinku Kreisel , 20 cm frezuotas lietuviskas putplastis, knauf tinklelis + darbas isejo ~ 24 000 lt. 4u.gif
~ 1 kv/m isejo 80 lt. su viskuo.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 04 14, 23:11)
Parazitai nulupo putplastį nuo pamatų vakar naktį... Buvo gerai priklijuotas, tad ne viską pavyko nuplėšti, liko gabaliukai ant sienos.  Nepalikinėkit statybvietėje nieko, ką galima nulupti, išsiardyti ir parduoti. Kaimyno statybininkas pasakojo, kas net sumontuotas gegnes nusikėlė. Žiema taip ramiai praėjo, bet va tik statybos prasidėjo ir pacukai atgijo.
Jeigu kam atvežė 30 vnt 10cm storio apiplėšyto ekstrudinio putplasčio, tai žinokit kad jis pavogtas.

Užjaučiu... sad.gif Čia kurioj miesto pusėj tie parazitai užsiveisė? Jei pasivažinėt per apylinkes, gal pastebėsi kurioj sodyboj begulinčius tuos lapus?
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2014 04 15, 07:46)
Užjaučiu... sad.gif Čia kurioj miesto pusėj tie parazitai užsiveisė? Jei pasivažinėt per apylinkes, gal pastebėsi kurioj sodyboj begulinčius tuos lapus?

Čia visur tokie dalykai dedasi. Pirmadienį ryte jau bus kažkokiam objekte sunaudoti, nes jie nesandėliuoja, o veža tiesiai "pirkėjui". Kiek pasakojo statybininkai, tai iš pradžių surandamas pirkėjas ir tik tada vagia.
Atsakyti
Ui, nemalonu kaip doh.gif DIdeli nuostoliai? Pas mus atsmenu statybu pradzioje I budele ilindo, susirinko visus irankius, bet matyt kazkas pagasdino, tai taip ir paliko kruveleje doh.gif Nors ir nieko nevoge, bet kaip bjauru buvo. Dabar nieko vertingo nepaliekam, tik kokius kibirus kastuvus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2014 04 15, 08:46)

uzjauciu;/

mus po nauju apiplese...;/ vaje vaje. ne tiek isnese kiek norejo. Nepavyko isnesti garazo vartu ! kazkas pamaise, nulupo tik kolektorius, bet zala langas buvo, kad viena keitem pilnai, kitas praktiskai neuzsidarineja, reikes remontuoti. schmoll.gif
Atsakyti
Bjaurus jausmas būna po vagystės. Užuojauta visiem jį patyrusiems.
Mūsų statybvietę irgi 2 kartus buvo apvogę: I-ą kartą armatūros išnešė nemenkai, o kitą kartą buvom užsipirkę polistirolo sienų šiltinimui. Kiekis didelis - nepaslėpsi sandėliuke. Tai rytojaus dieną pusės neberadom verysad.gif
Atsakyti
Lauke palikot EPS?

Tai pasiskaicius - zingsniai turetu but tokie:
pamatai, dezute, stogas, langai, durys, signalizac (ar el. piemuo perimetru), tada gali veztis kt medziagas? g.gif

QUOTE(Lakštingala @ 2014 04 15, 11:37)
Bjaurus jausmas būna po vagystės. Užuojauta visiem jį patyrusiems.
Mūsų statybvietę irgi 2 kartus buvo apvogę: I-ą kartą armatūros išnešė nemenkai, o kitą kartą buvom užsipirkę polistirolo sienų šiltinimui. Kiekis didelis - nepaslėpsi sandėliuke. Tai rytojaus dieną pusės neberadom verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 04 15, 12:41)
Lauke palikot EPS?

Tai pasiskaicius - zingsniai turetu but tokie:
pamatai, dezute, stogas, langai, durys, signalizac (ar el. piemuo perimetru), tada gali veztis kt medziagas?  g.gif

Nieko negali vežtis. Viską reikia iškart sunaudoti, bet ir tai net sumontuotus daiktus lupa, net putplastį (XPS).
Dėžutė gal nieko. Pas kaimyną blokeliai stovėjo visą žiemą, nieks nelietė, bet su stogais didesnė rizika. Reikėtų nestabdyti stogo darbų tik sumontavus medžio konstrukcijas.
Montuojant langus reikia jau iškart ir signalizacija rūpintis, kad sumontavus galima būtų iškart priduoti apsaugos tarnybai. Dar galima ir GSM judesio daviklių lauke pastatyti, tokioje vietoje, kur tik ilgapirščiai užsuktų. Bet net nežinau ar verta būtų važiuoti ir prigauti vagis, nebent atvažiavus randi vagių automobilį, įsimeni numerį, užblokuoji išvažiavimą su savo automobiliu ir bėgi tolyn, kad nesusidurti su tokiais asilais. Atvažiavus policija išsiaiškins kieno automobilis. Pačiam eiti "pasikalbėti" ir rizikuoti sunkiais sužalojimais beprasmiška, nebent labai norisi. Bet ir tai paskui reiks tąsytis po teismus dėl savo ar asilų kūno sužalojimų bet kuriuo atveju + nežinai ant ko gali užsirauti.
Dabar įstatymai tokie, kad net užlenkus vagį savo miegamajame pabudus iš miego gali sėstis ilgam, neįrodžius būtinosios ginties.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 04 15, 14:26)
Nieko negali vežtis. Viską reikia iškart sunaudoti, bet ir tai net sumontuotus daiktus lupa, net putplastį (XPS). 
Dėžutė gal nieko. Pas kaimyną blokeliai stovėjo visą žiemą, nieks nelietė, bet su stogais didesnė rizika. Reikėtų nestabdyti stogo darbų tik sumontavus medžio konstrukcijas. 
Montuojant langus reikia jau iškart ir signalizacija rūpintis, kad sumontavus galima būtų iškart priduoti apsaugos tarnybai.  Dar galima ir GSM judesio daviklių lauke pastatyti, tokioje vietoje, kur tik ilgapirščiai užsuktų. Bet net nežinau ar verta būtų važiuoti ir prigauti vagis, nebent atvažiavus randi vagių automobilį, įsimeni numerį, užblokuoji išvažiavimą su savo automobiliu ir bėgi tolyn, kad nesusidurti su tokiais asilais. Atvažiavus policija išsiaiškins kieno automobilis. Pačiam eiti "pasikalbėti" ir rizikuoti sunkiais sužalojimais beprasmiška, nebent labai norisi. Bet ir tai paskui reiks tąsytis po teismus dėl savo ar asilų kūno sužalojimų bet kuriuo atveju + nežinai ant ko gali užsirauti.
Dabar įstatymai tokie, kad net užlenkus vagį savo miegamajame pabudus iš miego gali sėstis ilgam, neįrodžius būtinosios ginties.

Optimistas Bangai lotuliukas.gif policiaji oij kaip toli sviecia tokie dalykai, net nevaziuos , nebent su kokiu faru laidos prodiuseriu butum pazistamas gerai verysad.gif
O siaip ne tik miegamaje jei pamatysi ka nors ... buvo atvejis kai vyruka uzpuole klubo masinu aikstelej 4 ar 5 iese, pradejo mustri, jis issitrauke pistoleta ir viena nusove, viskas nufilmuota apsaugos kameru, bet ji vis tiek pasodino - tipo kulka pataike i pakausi, o turejo pataikyti i kakta doh.gif lyg per mustynes visi tik vienas pries kita issisiepe stovi ir laukia kol i marmuze kitas uzlenks blink.gif
Taip, kad tokius svolocius matyt geriauis patiems aukleti, kad paskui puse metu nepaeitu ir rankos nieko paimti negaletu, o pusmecio, kad tik 105 max kelti galetu thumbup.gif tik tada tvarka sitoj valstybej buti galetu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 04 15, 13:26)
Bet net nežinau ar verta būtų važiuoti ir prigauti vagis, nebent atvažiavus randi vagių automobilį, įsimeni numerį, užblokuoji išvažiavimą su savo automobiliu ir bėgi tolyn, kad nesusidurti su tokiais asilais. Atvažiavus policija išsiaiškins kieno automobilis.

Vagys - mižniai. Juos reikia gąsdinti. Ir labai rimtai. Mes, pavyzdžiui, su kaimynu, kai dar temdavo apie 16-17 val. būdavo nuvažiuojam ir 21 val. Paimam prožektorius, telefonus, šviečiam. Niekas nedingo.

Pernai spalį buvo toks įvykis. Pamato hidroizoliaciją pavogė. Ne naują, o jau pradėtą ritinį. Tikrai žinau, kad čia mano stogininkų darbas, nes daugiau niekas nedingo. Vakare apie 21 val. su kaimynu vaikščiojamo - buvo vietoje, ryte apie 9-10 val. atvažiuoju - jau nėra. Skambinu stogininkas, nes jie nuo 7 val. tą dieną stogą baiginėjo, sakė nematėm. O aš jiems kaip tik prieš kelias dienas sakiau, kad kaimynui langus pavogė (langų nebuvo pavogė, kaimynas tik buvo nesumokėję statybininkams, tai tie ir neįdėjo langų). Tai mano stogdengiai ir pagalvojo: pavogsim, tas nieko nesupras, atsieit vagia kaimynystėje. Aš stogdengiams buvau neprimokėjęs už darbą apie 700-800 Lt (sutarėm vieną sumą, kai baigė darbą, kniso smegenis, dėl kitos sumos, sakau aš jūsų medvaržčių (Spax ir pan.) už kelis tūkst. Lt neskaičiuosiu, bet kainą už darbą nelogiška. Ginčijamos gal kokias 30 min., kainą nuleido, bet rubedoroidą vis tiek pavogė.

Aš jiems užsiminiau po kurio laiko, kad kaimyno langų nepavogė. Buvo tyla. Kai man kantrybė trūko pasakiau tiesiai šviesiai - pavogėt mano hidroizoliaciją. Sako kviesk policiją, bet matau, kad išsigando. Nuo to karto daugiau niekas nedingo.

Be to, aš kiekvieną įtartiną žmogų, kuris praeiną šalia (o prie pat manęs miestas, daugiabučiai) užkalbinu. Vakar kaip tik 2 iššoka su fotikais. Sakau, ką čia fotkinant. Anie - mes statybų inspekcija ir varo prie kaimynų namų. Bet žinau, kad ten nieko nėra. Grįžta. Sakau, kas iš tiesų būsit. Sako, kaimynai, kurie statys kotedžus.

Penktadienį atvažiuoja policija. Sėdi dviese. Priėjau, pakalbinau - sakau gal ko ieškote, gal pasiklydote. Sako - jus saugome.

Dar kaimyno vagonėlyje, kuris stovi ant mano sklypo, nuolatos gyvena keli statybininkai. Taip pat mano keli kaimynai profesionalūs kariai ir pan. Taigi ramu pas mus. Tik aišku reikia patiems įdėti pastangų.

Pamenu praeitų metų pavasarį prie kaimyno namo atvažiuoja mašina. Išlipa žmogus ir pradeda kasti smėli. Sakau ar turi leidimą, nes tuoj pat skambinu savininkui. Sako turiu. Bet aš vis tiek paskambinau. Taigi daugiau aktyvo, visuomeniško ir pilietiškumo. Aišku mano natūra tokia, kad aš ir mieste galiu sustabdyti mašiną, jei ką pamatau įtartina, ir eiti aiškintis.

Šiandieną važiuoju nuo namo kažkoks girtas keturioms šliaužia. Sustojau. Sakau gal pagalbos. Sako - paršliaušiu. Tai tegul šliaužia. O vaizdas tikrai juokingas - keturiomis kaip šuniukas varo. Girtas kaip šlepetė. Man atrodo aš jam prieš gerą pusmetį esu policiją kvietęs.

Bet kartais stebina ir žmonių naivumas. Prieš kelias savaites važinėjau po Vilnių ir žiūrinėjau klinkerį. Atvažiuoju į Bajorus. Žiūriu. Išeina jauna mamytė su leliuku ant rankų. Paklausiu ar galiu nufotografuoti sieną. Sako - OK. Išvažiuoju ir po kiek laiko grįžtu. Kalbamės. Sako gal norėčiau pažiūrėti, koks nepraktiškas šviesus interjeras. Kažkaip net nejauku pasidarė. Bet žmonių patiklumas - pažįstami vos kelias minutes, o ji - į namus kviečia. Ir dar vyrui skambina telefonu ir klausia - koks klinkeris. Aišku, kad namuose viena - nieko nebijo. Drąsūs tie lietuviai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 15 balandžio 2014 - 20:47
Buvo ir mus apsvarines meistriukas, rakta daviau, pradejo dirbt. Uz keliu dienu atvaziuoju - darbo nebepadaryta, nieko nera ir truksta irankiu, medziagu.
Neeatsiliepia.
Jis buvo is skelbimu.
Skambina draugas, tariasi del darbu, derina susitikima PC.
Suorganizuoju policijos pasala, ateinu pats. Susitinkam, tas apakes... Prieina pareigunai. Operacija ivyko.
Pasirodo, tai jau 3 jo auka...
Teismas, liudijimai, grotos...
Atsakyti