Kiek man teko domėtis, ir kiek mano galva neša, visgi, kad susidarytų pilnas imunitetas, reikia 4 Pentaxim dozių. Aš labai abejoju kad vyresniam vaikui užtenka 1 Pentaxim, kad būtų imunitetas kaip gavus kūdikiui 4 dozes.... Nežianu nebent pasidaryti vieną skiepą ir paskui pasitikrinti, ar susidarė pakankamas apsauginis antikūnių kiekis. Nes kitaip gaunasi spėliojimas - susidarys, nesusidarys.....
Kas leičia atskiras ligas vyresniam vaikui, tai atrodo Usonio knygoje skaičiau, kad nuo kokliušo nebėra prasmės skiepyti vaiko, kuriam jau yra 5 metai, o septynių metų galima paskiepyti nuo stabligės ir difterisjos, suaugusiųjų vakcina, kurioje yra mažiau toksiodo ir jį lengviau toleruoja vyresni vaikai ir suaugę....
Tik labai gaila, kad nebeturėsime galimybės patys nuspręsti ar skiepyti vaiką ar ne. Ir man atrodo, kad jei priims šį įstatymą, tai bus tik pradžia ir pamažu įves visas vakcinas, kaip privalomas, kurios yra skiepų kaledoriuje, o gal dar ir daugiau...
QUOTE(Raganaa999 @ 2014 06 23, 23:13)
Tai MMR viena tik doze (antra 7 metu). Tik va su pliomielitu jau pavargti reiktu, daugiau doziu.. Nors kiekviena seimos gyd gali nuspresti savaip itariu..
MMR antra dozė tada būtų ne 7m,o vėliau,nes po pirmos dozės antra skiepijama po 5-6metų.Ir dabar pagal planą skiepijami vaikai 1m ir paskui 6-7m,arba kita alternatyva 6m ir 12m.
Dėl polio kiek domėjausi skiepijant vyresnius vaikus pilnai užtenka 3 dozių ,yra dar kažkokia dultavax vakcina-difterija,stabligė,polio,bet ji skirta suaugusių revakcinacijai,tai nesišku,nuo kokio amžiaus galima skiepyti
QUOTE(Ašva @ 2014 06 24, 00:30)
Tik labai gaila, kad nebeturėsime galimybės patys nuspręsti ar skiepyti vaiką ar ne. Ir man atrodo, kad jei priims šį įstatymą, tai bus tik pradžia ir pamažu įves visas vakcinas, kaip privalomas, kurios yra skiepų kaledoriuje, o gal dar ir daugiau...
Tai kad ir dabar jau padare kone visas privalomas, jei nori i darza pakliuti. Kai paskaitai, tai atrodo, oi, keli skiepai, bet juk jie yra tik komplekse su visais kitais (Pentaximas nuo 5 ligu, MMR-nuo triju). Tai tik hepatito b ir tuberkuliozes lieka uz borto. Idomu, ar pasaulyje yra vienvalente Polio vakcina?

QUOTE(žydrynė @ 2014 06 24, 09:41)
MMR antra dozė tada būtų ne 7m,o vėliau,nes po pirmos dozės antra skiepijama po 5-6metų.Ir dabar pagal planą skiepijami vaikai 1m ir paskui 6-7m,arba kita alternatyva 6m ir 12m.
Dėl polio kiek domėjausi skiepijant vyresnius vaikus pilnai užtenka 3 dozių ,yra dar kažkokia dultavax vakcina-difterija,stabligė,polio,bet ji skirta suaugusių revakcinacijai,tai nesišku,nuo kokio amžiaus galima skiepyti
Taip zinau, kad jei vaika 4 metu paskiepysi MMR tai sekantis skiepas nusikels, nes siaip 6-7 metu priklauso.
As kazkaip nerizikuociau mazo vaiko skiepyti suaugusiu vakcina.. O siaip suaugusiu vakcinu info lapelyje yra parasyta nuo keliu metu galima skirti vaikams. Nors as ir vaiku skiepais nerizikuociau skiepyti

QUOTE(EXTRAA @ 2014 06 24, 10:10)
Idomu, ar pasaulyje yra vienvalente Polio vakcina?
Gal kokiose privaciose klinikose galima uzsisakyti?

Pasaulyje yra. O ar kas uzsiims uzsakineti i Lietuva, tai klausimas..
QUOTE(EXTRAA @ 2014 06 24, 10:10)
Tai tik hepatito b ir tuberkuliozes lieka uz borto.
Dar pneumokoku skiepas uz borto lieka, nes jis nuo sio rugsejo irgi jau itrauktas i kalendoriu...
Mano abi dukros skiepytos pagal individualius planus ir skiepus nuo poliomielito turi 4, o ne 5, kaip numatyta pagal vakcinavimo kalendorių. Iš anksto to neplanavome, bet gavosi taip dėl įvairių priežasčių, kad po 4to vakcinavimo, kai jau galėjom skiepyti 5ta vakcina, praėjo beveik 2 metai. Tarpas turėtų būti 1 metai. Tad konsultavomės su imunologais ir jų atsakymas buvo, kad skiepyti po tokio ilgo tarpo nebeverta. O skiepyti tik tam, kad būtų ta 5ta vakcina nenorėjom. Ir dar man sakė, kad imunitetui susidaryti pakanka 3 vakcinų nuo poliomielito. Bet kodėl tada kalendoriuje numatytos 5 vakcinos, man neatsakė.

Man galvos skausmas tie skiepai
nes pradžioje alergologų nekiepykit, neskiepyjau, tada sirgti pradėjome, laisva kai neserga maks 2 sav. Ir tai nėra galimybių paskiepyta ir su gydytoja pasitariau ir pati parašiau, kad neskiepysiu. O dabar gaunasi, kad vaikas serga ar neserga turi skiepyti. Kiek bendravau dabar net pradedančius medicinoje mokina, kad sergančius vaikus galima skiepyti
Nū tikrai aš neleisiu vaiko skiepyti, dirbusiu kaime. O tada kaip bus su mokykla, mokslas privalomas, jei neskiepysiu nepriima imokykla

QUOTE(Svajūnė @ 2014 06 24, 10:41)
Mano abi dukros skiepytos pagal individualius planus ir skiepus nuo poliomielito turi 4, o ne 5, kaip numatyta pagal vakcinavimo kalendorių. Iš anksto to neplanavome, bet gavosi taip dėl įvairių priežasčių, kad po 4to vakcinavimo, kai jau galėjom skiepyti 5ta vakcina, praėjo beveik 2 metai. Tarpas turėtų būti 1 metai. Tad konsultavomės su imunologais ir jų atsakymas buvo, kad skiepyti po tokio ilgo tarpo nebeverta. O skiepyti tik tam, kad būtų ta 5ta vakcina nenorėjom. Ir dar man sakė, kad imunitetui susidaryti pakanka 3 vakcinų nuo poliomielito. Bet kodėl tada kalendoriuje numatytos 5 vakcinos, man neatsakė. 

Bet kad DTP, Hib, IPV ir yra 4 vakcinos, o penktoji DT, IPV yra 6-7metu pagal skiepijimų kalendorių

Aš kiek suprantu, jei nebūtų kokliušo dalies, tai reiktų mažiau dozių kitoms ligoms....
Ašva, mano mergytės skiepytos vienvalente poliomielito vakcina. Aš ne medikė (ir tikrai neskaičiusi Usonio pasisakymų), tai negaliu komentuoti tų tarpų tarp vakcinų, bet mums skaičiuodavo laiką tarp vakcinų ir jei susidarydavo gerokai didesnis nei numatyta, gydytoja konsultuodavos su imunologais. Ir būtent po imunologų atsakymų, kad susidarius ilgesniam nei 1 metai tarpui tarp 4 ir 5 vakcinų nuo polio, skiepyti nebeverta.
Papildyta:
tik dabar atkreipiau dėmesį, kad LT kalendorius gerokai skiriasi nuo šalies, kurioje skiepijom vaikus kalendoriaus.
Mums buvo tokie tarpai numatyti: 1-2-3 vakcinos su 45-60 dienų tarpu tarp jų. 4 vakcina - po 1 metų nuo 3 vakcinacijos. 5 vakcina - po 60 dienų (galvojau, kad irgi metai turėjo būti, bet pasirodo, kad ne, žodžiu, mums vietoje tų 60 dienų gavosi beveik 2 metai). Ir paskui jau dar viena vakcina turėtų būti po 12 metų nuo 5tosios.
Tai pagal LT kalendorių, man vyresniąją dabar reiktų tą 5tąja skiepyti.
Visai susimaišiau.

Papildyta:
tik dabar atkreipiau dėmesį, kad LT kalendorius gerokai skiriasi nuo šalies, kurioje skiepijom vaikus kalendoriaus.

Tai pagal LT kalendorių, man vyresniąją dabar reiktų tą 5tąja skiepyti.

QUOTE(Svajūnė @ 2014 06 24, 12:57)
Ašva, mano mergytės skiepytos vienvalente poliomielito vakcina. Aš ne medikė (ir tikrai neskaičiusi Usonio pasisakymų), tai negaliu komentuoti tų tarpų tarp vakcinų, bet mums skaičiuodavo laiką tarp vakcinų ir jei susidarydavo gerokai didesnis nei numatyta, gydytoja konsultuodavos su imunologais. Ir būtent po imunologų atsakymų, kad susidarius ilgesniam nei 1 metai tarpui tarp 4 ir 5 vakcinų nuo polio, skiepyti nebeverta. 

Negaliu nieko komentuoti apie Poliomielito vienvalentę, nes nesidomejau, aš kalbu apie kombinuota.

Iš Pentaxim lapelio ištraukiau "Įprastinis rekomenduojamas skiepijimo kursas susideda iš 3 pirminės vakcinacijos injekcijų, atliekamų su 1-2 mėnesių pertrauka vaikams nuo 2 mėnesių, ir revakcinacijos antraisiais gyvenimo metais."
To pacio gamintojo ta pacia vakcina skirtingose salyje skiepijama skirtingais tarpais ir net skirtingais kiekiais, t.y. kartais. Cia jau kaip kiekviena salis nusprendzia, atsizvelgiant i gamintojo rekomendacijas matyt. Bet tikrai skiriasi kartai.
Na nera ko stebetis, juk kai kuriu vakcinu gamintojai net patys nezino ar reikalinga revakcinacija (kalbu apie suaugusiu vakcinas). Tai ko noreti is eilinio gydytojo, kad jis zinotu kaip skiepyti, kokiais tarpais ir t.t.... Toks vaizdas kad vakcinos kaip vitaminai
Na nera ko stebetis, juk kai kuriu vakcinu gamintojai net patys nezino ar reikalinga revakcinacija (kalbu apie suaugusiu vakcinas). Tai ko noreti is eilinio gydytojo, kad jis zinotu kaip skiepyti, kokiais tarpais ir t.t.... Toks vaizdas kad vakcinos kaip vitaminai

Imovax Polio buvo Lietuvoje iki s.m. geguzes 6d. dabar isimta is visu didmenininku, nezinau ar specialiai, ar didmenininkams nebeapsimokejo, geriau, kad leistusi visi, t.y. valstybe apmoketu penta, ar cia susije su situo istatymu, kad visi skiepytusi daugiau ligu, nei yra nurodyta Andriukaicio.
Ta suaugiusiu polio valcina yra nuo 6 metu, bet pvz. maniske tokia maziuke, kad net budama 6 metu, ji svers geriausiu atveju, kaip penkiamete
o cia vaistinis preparatas, kuris skaiciuojamas pagal amziu, leidziamas ne pagal ml i kg
O pasiemus Baltipa puslapi, ku yra indikacijos ir kontrainidkacijos, tai nei alergija, nei gyjimas po letines ligos, nei dermatitas, nei karsciavimas nera priezastis, neskiepyti
o tiesa vaikus, kurie po operaciju irgi reikia skiepyti, nes jie imlesni ligoms
kurioje vietoje yra imunitetas, jo atsistatymas, formavimasis..neaisu..tiesa, jei imunodeficitas, tada neskiepyja
Ta suaugiusiu polio valcina yra nuo 6 metu, bet pvz. maniske tokia maziuke, kad net budama 6 metu, ji svers geriausiu atveju, kaip penkiamete

O pasiemus Baltipa puslapi, ku yra indikacijos ir kontrainidkacijos, tai nei alergija, nei gyjimas po letines ligos, nei dermatitas, nei karsciavimas nera priezastis, neskiepyti

bet dabar skaitau prie skiepų ten parašyta kiek laiko turi vaika būti sveikas kad būtų galima skiepyti, o kodėl to niekas nesako, o skiepyt ir taškas