Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepytų vaikų priėmimas į lavinimo įstaigas

Taip, vakcinos receptines, nemanau, kad prileistu pasiskiepyti patiems, nes siaip jau yra ir instrukcijos, kaip skiepyti, t.y. tikimasi, kad skiepys profesionalai. Nors zinant, kad "profai" seseles kai paskiepija tai paskui vaikams po tuberkuliozes skiepo buna limfodenitai.
Siaip jau irasomas i skiepu pasa vackinos serijos numeris, ir dedamas gydytojo spaudas. Siaip teoriskai mastant, jei sakysim vakcina yra mokama, t.y. nedengiama valstybes, gydytojas israso recepta jai nusipirkti is vaistines, nes poliklinikoje nera...or tada jau su skiepijimu nezinau kaip unsure.gif kad jis butu galiojantis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2014 08 08, 22:06)
Klausimas. Ar galima pasiskiepyti paciam? Vakcinas vaistineje parduoda (su receptu tikriausiai). Ar galiu teoriskai, nusipirkti vakcina ir pasiskiepyti? Jeigu taip, tai ar gydytojas irasys i kortele kad pasiskiepijau?  bigsmile.gif

Suraskit internete rekomendacijas dėl reikalavimų "šalčio grandinei", saugiam vakcinų naudojimui ir teisingai skiepijimo praktikai.
Vakcinų vaistinėje neparduoda ir nei teoriškai, nei praktiškai jos nenusipirksite ir nepasiskiepysite.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 08 08, 22:27)
Suraskit internete rekomendacijas dėl reikalavimų "šalčio grandinei",  saugiam vakcinų naudojimui ir teisingai skiepijimo praktikai.
Vakcinų vaistinėje neparduoda ir nei teoriškai, nei praktiškai jos nenusipirksite ir nepasiskiepysite.

parduoda
http://www.vaistai.l....html?group=J07
Atsakyti
Paspaudi "Kur pirkti?" ir daugeliu atveju gauni tokį rezultatą:
Rastos vaistinės
Vaistinės, turinčios šį vaistą vietovėje - "Lietuva".
Nėra duomenų.

Ten ne internetinė vaistinė, o tik medikamentų aprašai.
Atsakyti
Per zinias eurovaistines atstove kalbejo, kad nesusidarytu eiles poliklinikose, vakcinas bus galima isigyti vaistineje ir pasiskiepyti. Uztai ir klausiu, ar realiai tas imanoma.. ar imanoma tik nusipirkti vakcinas bet skiepyti turi vistiek poliklinikoje. Nors apskritai nesuvokiama kaip gali vakcinas pardavineti eiliniams zmonems, bet matyt gali jeigu taip sake..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 09 rugpjūčio 2014 - 09:27
QUOTE(Raganaa999 @ 2014 08 09, 10:25)
Per zinias eurovaistines atstove kalbejo, kad nesusidarytu eiles poliklinikose, vakcinas bus galima isigyti vaistineje ir pasiskiepyti. Uztai ir klausiu, ar realiai tas imanoma.. ar imanoma tik nusipirkti vakcinas bet skiepyti turi vistiek poliklinikoje. Nors apskritai nesuvokiama kaip gali vakcinas pardavineti eiliniams zmonems, bet matyt gali jeigu taip sake..

Čia svarstė teisės aktų pataisas. Paskutinis variantas, kurį svarstė, tai vakcinos bus parduodamos ne norinčiam pasiskiepyti žmogui, o farmacininkai norėjo įgyti teisę skiepyti vaistinėse. Pritarta nebuvo (nebent stebuklingu būdu staiga išsikovojo cool.gif )
Niekas neleis nusipirkti vakciną ir neštis ją į polikliniką. Visų pirma tam reikalingas bent šaltkrepšis, antra - vykti reiktų nedelsiant ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(mėnulis @ 2014 08 08, 23:22)

Tai pabandykit nusipirkti 4u.gif
Ant tvoros būna daug kas parašyta, o už jos - malkos smile.gif
Atsakyti
Viskas aisku tada.
Atsakyti
Eurovaistinė, kažkada senai (gal prieš gerus 10 m, nebepamenu metų jau) turėjo kelis skiepų kabinetus, kurie veikė lyg ir gripo epidemijų metu. Bet juose nebuvo skiepijami vaikai pagal skiepų kalendorių schmoll.gif Tai gal ir vėl kažką kalba apie veiklos atgaivinimą..
Nemačiau tų žinių, bet kokią mintį audžia ir dėl ko kovoja farmacininkai, tai žinau ir tai tik liepos mėn. vėl sukilo "farmacinė rūpyba" cool.gif

„farmacinė rūpyba – vaistininko vykdomos farmacinės veiklos dalis, apimanti gyventojų, kuriems paskirtas gydymas vaistais, individualias konsultacijas, siekiant nustatyti ir bendradarbiaujant su gydytoju išspręsti su vaistinių preparatų vartojimu susijusias problemas; vaistininko teikiamos sveikatos apsaugos ministro nustatytos paslaugos lėtinių ligų valdymo programose; vaistininko vykdomas tikslinis gyventojų informavimas apie galimybę dalyvauti prevencinėse programose; sveikatos apsaugos ministro nustatyta tvarka ir vakcinomis vaistininko vykdomi suaugusiųjų profilaktiniai skiepijimai; dalyvavimas sveikatinimo ir sveikatos profilaktinėse programose ir kitos teisės aktų nustatytos papildomos paslaugos, teikiamos vaistinėse.“

Apie vaikų profilaktinius skiepijamus ar vakcinų pardavinėjimą žmonėms, tai niekad ir minties nebuvo, ir nebus.
Atsakyti
as taip truputuka "ne i tema". Visur sneka, kad ne tik vaikus reikia skiepyti, bet ir patiems revakcinuotis. O man ta revakcinavima valstybe apmoketu, ar jau cia mano pacios reikalas? As gal ir pati pamastyciau apie sita dalyka, nes vaikus reikia leisti skiepytus, o tevai jau gali buti ir nesirevakcinave? As pradzioj buvau labai pries neskiepijamus vaikus, bet kuo toliau tuo labiau man musu valstybeje logikos truksta ... ax.gif nebesuprantu kur cia biznis, o kur butinybe doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Repka @ 2014 08 11, 22:22)
as taip truputuka "ne i tema". Visur sneka, kad ne tik vaikus reikia skiepyti, bet ir patiems revakcinuotis. O man ta revakcinavima valstybe apmoketu, ar jau cia mano pacios reikalas? As gal ir pati pamastyciau apie sita dalyka, nes vaikus reikia leisti skiepytus, o tevai jau gali buti ir nesirevakcinave? As pradzioj buvau labai pries neskiepijamus vaikus, bet kuo toliau tuo labiau man musu valstybeje logikos truksta ...  ax.gif nebesuprantu kur cia biznis, o kur butinybe  doh.gif

Kai kuriuos skiepus valstybė apmoka ir suaugusiems. Tymų, raudonukės, kiaulytės vakcina dabar nemokama; difterijos- stabligės vakcina lyg visada buvo/yra nemokama. Kur logikos trūksta? Visų skiepų ir revakcinacijų suaugusiems valstybė nepajėgi nemokamai duoti. Gerai, kad nors vaikams nors dalį finansuoja.
Atsakyti
Bet butent, kad kai kuriu ligu nereiktu vaiku skepyti, jei jie susirgtu ir turetu naturalu imuniteta, tada pavojingame amziuje (hepatito B, raudonukes, kiaulytes, vejaraupiu) galetu dengti jau ir suaugusiems, nes jiems yra daug sunkesne ligos eiga, nei vaikams, as jau nekalbu, apie hepatita B, kur i viso doh.gif ne vaikiska liga.
O vat pasirodo as kokliusu uzsikreciau vaikysteje nuo pilnai paskiepytos ir susirgusios seses doh.gif esme tik, kad kai kuriu vakcinu nedaro vienvalenciu doh.gif cia ir biznis, nes nieks ja nesiskiepys, jei ji nebus prikabvnta su "einama" ligos vakcina.
Tiesa, dabar is tu pokalbiu apie vakcnu pirkima bvaistineje, atrodo, kad Imovax polio jau ir vel yra unsure.gif tai gal galima ei labai rekia paskiepyti ne kokteiliu is 5 ligu, o tik vienvalente unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2014 08 11, 22:24)
Kai kuriuos skiepus valstybė apmoka ir suaugusiems.  Tymų, raudonukės, kiaulytės vakcina  dabar nemokama; difterijos- stabligės vakcina  lyg visada buvo/yra nemokama.  Kur logikos trūksta? Visų skiepų ir revakcinacijų suaugusiems valstybė nepajėgi nemokamai duoti. Gerai, kad nors vaikams nors dalį finansuoja.

na taip, man logikos truksta. Tai vaikai gali buti priimami i darzelius tik skiepyti visais privalomais skiepais, o kad ju tevai nerevakcinuoti, tai visiskai vienodai ? net ir skiepytas vaikas gali uzsikresti nuo serganciu tevu, tik lengvesne forma, ir atnesti i darzeli ta virsusa ar liga.
Valstybe nepajegi revakcinuoti, bet versti visus skiepyti jau pajegi? As kaip ir minejau esu uz skiepus, bet man cia marazmas... Vaikai skiepyti, tevai ne...
Papildyta:
QUOTE(Alchemie @ 2014 08 12, 11:21)
Bet butent, kad kai kuriu ligu nereiktu vaiku skepyti, jei jie susirgtu ir turetu naturalu imuniteta, tada pavojingame amziuje (hepatito B, raudonukes, kiaulytes, vejaraupiu) galetu dengti jau ir suaugusiems, nes jiems yra daug sunkesne ligos eiga, nei vaikams, as jau nekalbu, apie hepatita B, kur i viso doh.gif ne vaikiska liga.
O vat pasirodo as kokliusu uzsikreciau vaikysteje nuo pilnai paskiepytos ir susirgusios seses doh.gif esme tik, kad kai kuriu vakcinu nedaro vienvalenciu doh.gif cia ir biznis, nes nieks ja nesiskiepys, jei ji nebus prikabvnta su "einama" ligos vakcina.
Tiesa, dabar is tu pokalbiu apie vakcnu pirkima bvaistineje, atrodo, kad Imovax polio jau ir vel yra unsure.gif tai gal galima ei labai rekia paskiepyti ne kokteiliu is 5 ligu, o tik vienvalente unsure.gif

drinks_cheers.gif as nuo raudonukes ir neskiepyta ir kaip tai butu imanoma padaryti net neisivaizduoju, nes salia to mane dar nuo keliu ligu paskiepytu, bet tu kitu ligu man dar revakcinacijos nereikia. Na pripazinkit, juk cia ne Maximos akcija "pirk viena, o gauk dovanu dar 2". Man reikia butent to, o ne kito ar kitu.
Atsakyti