Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepytų vaikų priėmimas į lavinimo įstaigas

QUOTE(bevardė @ 2014 08 28, 14:03)
O paskiepijus MMR, žinia kad reikės revakcinacijos ir suaugus, o čia vėl nemaži pinigai nusimato.

ar artimųjų tarpe bus suaugusių kurie nuo tokios ligos apturėjo sunkių komplikacijų. taip ir vakcinuosis iki pat senatvės wink.gif

šiuo metu MMR nemokamas suaugusiems.

ir? Ar sunku suaugusiam kas 10 metų pasiskiepyti?

Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2014 08 28, 18:48)
Ar sunku suaugusiam kas 10 metų pasiskiepyti?
Sunku! biggrin.gif

O ir kodėl turėtume skiepytis visais "mmr", jei jau kažkuo persirgai?
Ar nereikėtų sveikatos sistemai pasirūpinti, kad tiek vaikai, tiek suaugėliai galėtų skiepytis nuo vienos ligos, kuri yra aktuali?
Dažnai teigiama, kad ne(si)skiepyti tapo mada. Ar visuomenės sąmoningėjimas laikomas mada?
Ar siekis mąstyti, analizuoti ir prisiimti atsakomybę - mada? blink.gif

Tarybinių laikų bandos mada "taip pasakė TSKP" seniai išėjo iš mados. Šiuolaikinei sveikatos sistemai taip pat laikas priimti naujų madų iššūkius. tongue.gif

Labiau įkvėptų skiepytis nuostata "gydytojas atsakingas dėl visų pašalinių poveikių; dėl kritiškos ir letalios baigties - baudžiamasis straipsnis!". lotuliukas.gif
Agitacijos skiepytis sumažėtų iki 0,000001% lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 08 28, 19:25)
Sunku!  biggrin.gif

*O ir kodėl turėtume skiepytis visais "mmr", jei jau kažkuo persirgai?

kad jau sovietus užkabinot, tai pratęsiu mintį:
sovietų reliktas, kad žmogui sunku savim pasirūpinti.

Dėl prievartinio skiepyjimo sovietų laikais aš kitokias išvadas, ne dabartinių "madų "daryčiau. Kai viskas buvo pajungta karo pramonei vystyti, sovietai finansiškai būtų neatlaikę epidemijų, tik profilaktiniai veiksmai padėjo neišmarinti visų.

* natūraliai persirgus kai kuriom ligom, natūraliai susiformuoja imunitetas. Tai reiškia, kad dar kartą susidūręs su jau atpažįstamu nepageidaujamu mikroorganizmu- nebesusirgsi ar sirgsi labai lengvai, nepastebimai. Gamtoje mikroorganizmai puola žmogų ne po vieną, o iš karto būriais. Na ir kas. Atpažįstami "priešai"neutralizuojami tuoj pat, su kitais tenka ilgiau pasigrumti. Tas pats su daugiavalente vakcina. Dėl vieno sukėlėjo organizmas ilgiau ruošis atsakui, o dėl kito, patekusio kartu, jau pažįstamo dėl persirgtos ligos tiesiog momentaliai pagamins antikūnius. Po tokių pratybų imuninė sistema tik stiprėja, nes dirbtinai pastimuliuojama, bet nenualinama.

Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2014 08 28, 19:43)
tik profilaktiniai veiksmai padėjo neišmarinti visų.
Ir apstulbino, ir prajuokino... doh.gif lotuliukas.gif Žmonija per milijonus metų iškentė ir karą, ir marą, ir badą... Atėjo visagalis "skiepas" - Žemėje įsiviešpatavo Rojus!

Tik kompiuterio tą pačią operacinę sistemą tas pats virusas su ta pačia antivirusine programa veikia daugmaž vienodai. Kompiuterį išvalai, perdiegi ir tikiesi, kad viskas veiks nepriekaištingai. Tikiesi, nes nežinai, kokią informaciją kompiuteryje paliko tas virusas.
O kaip išvalyti nuo "virusų" gyvą organizmą? Kokią informaciją palieka jame ligos, virusai ir skiepai? Kaip reaguos organizmas į pakartotinį bandymą "nenualinti"? doh.gif lotuliukas.gif
Fizinės pratybos nualina kūną, ką jau šnekėti apie endokrinines sistemas, kai jas dirbtinai atakuoja visokie "mmr`sai"?

Beje, gal jau atsirado nemokamų skiepų naujagimiams nuo ebolos viruso? Jis gi toks pavojingas! lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 08 28, 20:34)
Ir apstulbino, ir prajuokino...  doh.gif  lotuliukas.gif 

Beje, gal jau atsirado nemokamų skiepų naujagimiams nuo ebolos viruso? Jis gi toks pavojingas!  lotuliukas.gif

ar turite argumentų, ar tik tokio lygio pajuokavimų?
Na neišmirė žmonija be skiepų ir neišmirs, jei jų nebus, išliks stipriausieji. Ar apie tai kalba? Nenorite naudotis medicinos pasiekimais- jūsų teisė rinktis. Bet nerašykite apie imuniteto ypatumus, nes palyginimai absoliučiai pro šalį. Fizinės pratybos nualina organizmą doh.gif doh.gif blink.gif Tai kas jį stiprina, drybsojimas prie TV?
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2014 08 28, 20:46)
ar turite argumentų, ar tik tokio lygio pajuokavimų?
Tai kas jį stiprina,  drybsojimas prie TV?
Jau daug čia pridiskutuota argumentuotai. Kodėl "kabina" sarkazmas?
Ups... Neturiu TV...
Aš išgelbėta!.. assa.gif

O ką manote šiuo klausimu? g.gif
QUOTE(klopedija @ 2014 08 28, 19:25)
Labiau įkvėptų skiepytis nuostata "gydytojas atsakingas dėl visų pašalinių poveikių; dėl kritiškos ir letalios baigties - baudžiamasis straipsnis!".  lotuliukas.gif
Agitacijos skiepytis sumažėtų iki 0,000001%  lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 08 28, 20:57)
Jau daug čia pridiskutuota argumentuotai. Kodėl "kabina" sarkazmas?

O ką manote šiuo klausimu?  g.gif

Šioje temoje labai mažai argumentų ir labai daug profaniškų plepalų, nepagrįstų faktais emocijų. Sarkazmas kalbant apie vaikų sveikatą man nepriimtinas, ne ta sfera kur galima taip žiauriai juokauti.

Manau, atsiprašau jūsų 4u.gif , kad parašėte visišką briedą.
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2014 08 28, 21:09)
Manau, atsiprašau jūsų  4u.gif
Atsiprašymą priimam, nes tema apie neskiepytų vaikų priėmimą į ikimokyklines įstaigas ir HN pataisą, kuri yra absoliutus "briedas".

Bet tai kaip idėja apie medikų atsakomyę dėl kritiškos ir letalinės baigties?.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2014 08 28, 17:48)
Ar sunku suaugusiam kas 10 metų pasiskiepyti?

Man asmeniškai būtų labai sunku,neprisiversčiau niekaip skiepytis jokiais skiepais.Man bjauru vien apie tai pagalvoti.O dar ypač kai tau sako reikia,būtina,tada supranti,kad tikrai nebūtina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erikauzas: 28 rugpjūčio 2014 - 20:42
QUOTE(Erikauzas @ 2014 08 28, 21:34)
Man asmeniškai būtų labai sunku,neprisiversčiau niekaip skiepytis jokiais skiepais.

Man bjauru vien apie tai pagalvoti.

O dar ypač kai tau sako reikia,būtina,tada supranti,kad tikrai nebūtina.

kiekvienas turi teisę rinktis. Man nesunku patogiu man metu nueiti pas gydytoją ir sugaišti ten pusvalandį, negu rizikuoti susirgti tada, kai tai visiškai neįeina į gyvenimo planus. Tas sunkumas kaip susijęs su skiepo žala/nauda?

tai tik emocijos, nepagrįstos faktais ir mokslu. Aš jų nenuvertinu, tik įvardinu.

įdomus argumentas. Bet juk apie daug ką sako būtina: būtina sveikai gyventi, laikytis eismo taisyklių, su meile auginti vaikus. Būtina, per visur skalambijama. Negi dėl nuolatinio skalambijimo tai tampa kontraargumentu?
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2014 08 28, 21:21)
kiekvienas turi teisę rinktis.

Ir tai yra svarbiausia,daugiau nieko ir nereikia.
Apie skiepų naudą man nereikia pasakoti,kai aš patyriau jų žala.Gal kažkam jie ir reikalingi,kam reikalingi tas ir skiepijasi.O man jie ne tik nereikalingi,bet ir žalingi,gaila per vėlai supratau.
O kada kokia plyta ant galvos užkris galima svaičioti iki nukritimo.
Renkuosi susirgti kada nors,o gal niekada,nei nuo skiepų nukentėti čia ir dabar.Kiekvienas turime teisę rinktis rolleyes.gif
Atsakyti
Nu gerai, tai kodel tada skiepyti suserga normaliai ir smarkiai ta liga ir dar uzkrecia kitus? Cia mano atvejis su kokliusu vaiksyteje.
Kitas momentas, kodel as turiu revakciuotis nuo ligu, kuriomis as sirgusi ir jei as nebijau susirgti pvz. raudonuke, bet visai nenoreciau, kad man suleistu ne ligos sukeleju (tiek to, sakykim organizmas "suvirskintu" tymus ir kiaulyte), o formaldehido, kai esu asmatike, turiu alergija kai kuriems vaistams ir kt. dalyku, kurie tikrai nelabai draugautu su man suleidziamais preparatais kaip formaldehidu ir kt. konservantais. Galiausiai, as gavusi MMR vakcina, kaip samoninga piliete, zinodama, kad esu potencialiai siu triju ligu nesiotoja, nes vakcinos yra gyvos, tureciau neiti i darba 3 savaites, bet man biuliotenio niekas neduos ir neapmokes situ savaiciu nedarbo, delto, kad esu samoninga ir nenoriu uzkresti kitu nesirgusiu, nerevakcinuotu ir nevakcinuotu zmoniu ir vaiku.
Is tikro juk daugeliu atveju vakcinu blogis pasireiskia del siu priedu, jei iki siol nesupratot ir neperskaitet, o ir pacios vakcinos juk nera sventas reikalas (daugeliu atveju dar ir klausimas, kokiu procentu jos veiksmingos), nesantis tik nauda (tam tikram procentui tai tikrai nauda, jei...jos apsaugo, pvz. vejaraupiai paaugliams ir suaugusiems)
Taip as sutinku su teise pasinaudoti mokslo naujovem ir isradimais, pvz. insulinas, ar kad ir A. Tomatis metodas, bet viskas visiems netinka, tas pats insulinas gali tapti mirties priezastimi kitam zmogui.
Sita norma butent ir uzdaro galimybe pasirinkti.

O beje sergamumas daugeliu uzkreciamu ligu krito ir mazejo dar iki skiepu atsiradimo, nes gerejo gyvenimo salygos, maistas, higiena, ir tikrai nemanau, kad zmonija ismirs nuo raudonukes, tymu ar stabliges, greiciau nuo narkotiku, paleistuvystes ir apkiautimo...

kai tavo vaikas serga, po to, kai manei, kad ji apsaugai nuo ligos, tai yra emocijos, skausmas ir rupestis, taip, tai joks mokslas, tai faktas, kad tai sukelia mokslo isradimas, panaudotas nemoksiskai, siekiant pinigu, t.y. nusizengant medicinos etikai (kurios dabar farma biznyje labai mazai verysad.gif ) tai irgi nebus mokslas, nes niekas neleis moksliskai kalbeti apie klaida, kuri atnese daug pinigu, nors pvz. kai kurie vakcinu isradejai pripazino, po daugelio metu, kad vakcina buvo neveiksminga
Iki 1959 m. JAV Salk vakcinos (OPV) buvo išleista 300.000.000 dozių, tačiau tais metais buvo užregistruota 5.000 polio atvejų, t.y. 50% daugiau nei 1958 ir 100% daugiau nei 1957 m. J.I. Rodale: The Encyclopedia of Common Diseases, Rodale Books Inc., Emmaus Pennsylvania (1962) Pats Jonas Salk vėliau pripažino, kad nuo OPV skiepijimo pradžios didesnė dalis JAV registruotų poliomielito atvejų kilo dėl pačios vakcinos.

Del pasirasymo, kad gydytojas prisiima atsakomybe uz pasekmes skiepijimo irgi yra neetiska, nes gydytojas tik galetu buti atsakingas, uz suleidimo kokybe ir, kad vakcina buvo kokybiska, o atsakomybe be jokiu kalbu turi prisiimti kurejai, kaip ir yra visam pasaulyje, tik pas mus tevai gauna tokius rastelius, kad jie prisiima atsakomybe uz pasekmes, jei vaiks bus suluosintas, ar mirs, o gal bus sveikas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 28 rugpjūčio 2014 - 22:17