Nu gerai, tai kodel tada skiepyti suserga normaliai ir smarkiai ta liga ir dar uzkrecia kitus? Cia mano atvejis su kokliusu vaiksyteje.
Kitas momentas, kodel as turiu revakciuotis nuo ligu, kuriomis as sirgusi ir jei as nebijau susirgti pvz. raudonuke, bet visai nenoreciau, kad man suleistu ne ligos sukeleju (tiek to, sakykim organizmas "suvirskintu" tymus ir kiaulyte), o formaldehido, kai esu asmatike, turiu alergija kai kuriems vaistams ir kt. dalyku, kurie tikrai nelabai draugautu su man suleidziamais preparatais kaip formaldehidu ir kt. konservantais. Galiausiai, as gavusi MMR vakcina, kaip samoninga piliete, zinodama, kad esu potencialiai siu triju ligu nesiotoja, nes vakcinos yra gyvos, tureciau neiti i darba 3 savaites, bet man biuliotenio niekas neduos ir neapmokes situ savaiciu nedarbo, delto, kad esu samoninga ir nenoriu uzkresti kitu nesirgusiu, nerevakcinuotu ir nevakcinuotu zmoniu ir vaiku.
Is tikro juk daugeliu atveju vakcinu blogis pasireiskia del siu priedu, jei iki siol nesupratot ir neperskaitet, o ir pacios vakcinos juk nera sventas reikalas (daugeliu atveju dar ir klausimas, kokiu procentu jos veiksmingos), nesantis tik nauda (tam tikram procentui tai tikrai nauda, jei...jos apsaugo, pvz. vejaraupiai paaugliams ir suaugusiems)
Taip as sutinku su teise pasinaudoti mokslo naujovem ir isradimais, pvz. insulinas, ar kad ir A. Tomatis metodas, bet viskas visiems netinka, tas pats insulinas gali tapti mirties priezastimi kitam zmogui.
Sita norma butent ir uzdaro galimybe
pasirinkti.
O beje sergamumas daugeliu uzkreciamu ligu krito ir mazejo dar iki skiepu atsiradimo, nes gerejo gyvenimo salygos, maistas, higiena, ir tikrai nemanau, kad zmonija ismirs nuo raudonukes, tymu ar stabliges, greiciau nuo narkotiku, paleistuvystes ir apkiautimo...
kai tavo vaikas serga, po to, kai manei, kad ji apsaugai nuo ligos, tai yra emocijos, skausmas ir rupestis, taip, tai joks mokslas, tai faktas, kad tai sukelia mokslo isradimas, panaudotas nemoksiskai, siekiant pinigu, t.y. nusizengant medicinos etikai (kurios dabar farma biznyje labai mazai

) tai irgi nebus mokslas, nes niekas neleis moksliskai kalbeti apie klaida, kuri atnese daug pinigu, nors pvz. kai kurie vakcinu isradejai pripazino, po daugelio metu, kad vakcina buvo neveiksminga
Iki 1959 m. JAV Salk vakcinos (OPV) buvo išleista 300.000.000 dozių, tačiau tais metais buvo užregistruota 5.000 polio atvejų, t.y. 50% daugiau nei 1958 ir 100% daugiau nei 1957 m. J.I. Rodale: The Encyclopedia of Common Diseases, Rodale Books Inc., Emmaus Pennsylvania (1962) Pats Jonas Salk vėliau pripažino, kad nuo OPV skiepijimo pradžios didesnė dalis JAV registruotų poliomielito atvejų kilo dėl pačios vakcinos.
Del pasirasymo, kad gydytojas prisiima atsakomybe uz pasekmes skiepijimo irgi yra neetiska, nes gydytojas tik galetu buti atsakingas, uz suleidimo kokybe ir, kad vakcina buvo kokybiska, o atsakomybe be jokiu kalbu turi prisiimti kurejai, kaip ir yra visam pasaulyje, tik pas mus tevai gauna tokius rastelius, kad jie prisiima atsakomybe uz pasekmes, jei vaiks bus suluosintas, ar mirs, o gal bus sveikas